Testpatrullen har testat kaffebryggare

Kaffebryggare för alla smaker

Alla kaffebryggare i testet brygger varmt och smakrikt kaffe. Vad som skiljer dem åt är främst design och funktion.
Pricerunners testpanel testar fyra kaffebryggare för kaffeälskare och alla plånböcker.

- Cuisinart är kaffebryggarnas flaggskepp. Det är inte mycket som slår nymalet kaffe på morgonen, säger Josephine Sjöqvist. Kaffekvarnen gör såklart att bryggaren låter väsentligt mer än övriga bryggare i testet, men fungerar också perfekt som en väckarklocka.

- Jag tyckte Cuisinarts kaffe kändes lite beskt, säger Andreas Hoas. Min favorit är Krups! Den är snygg, lätt och har en stor kanna. Dessutom är den extremt prisvärd!

- Däremot kunde vattenbehållaren vara lite bättre utformad, tillägger Josephine.

- Moccamaster är enkel, tyst och brygger godast kaffe tycker jag, säger Nikolina Petreska.

- Jag tycker helt ärligt att det inte skiljer så mycket på hur kaffet smakade, säger Alexander Olofsson, och därför föredrar jag Brauns maskin. Den är billigast i testet, lätt att använda och har timerfunktion precis som de dyrare bryggarna i testet.

Henrik Djurner - Testet publicerat 1 oktober
info@pricerunner.com
Krups KM5065

Krups KM5065

Betyg 5/5
Kaffebryggaren är specialdesignad av en av Skandinaviens mest välkända industriella designers, Björn Dahlström. Bryggaren är inte bara en skönhet utan också väldigt lättanvänd. Den har timer så du kan ha färdigbryggt kaffe när du vaknar. Vattenbehållaren är tyvärr kaffebryggarens enda svaghet som är för liten vilket gör den något besvärlig att fylla. Riktigt prisvärd!
Bryggtid 10 koppar: ca 6 min. Volym vattenbehållare: 1,6 liter. Droppstopp: Ja. Timer: Ja. Automatisk avstängning: Ja
Moccamaster KBC741

Moccamaster KBC741

Betyg 5/5
Favoriten

Moccamaster är en av de populäraste kaffebryggarna på marknaden, och det är inte svårt att förstå. Den är snabb, tyst och kaffet blir supergott. Bryggaren har droppstoppfunktion och automatiskt avstängning. Moccamaster är den enda bryggaren i testet som saknar timer. Värmeplattan har två effektlägen som du kan välja mellan beroende på hur mycket kaffe som finns kvar i kannan. Bryggaren har också kalkvarnare.
Bryggtid 10 koppar: ca 6 min. Volym vattenbehållare 1,3 liter. Droppstopp: Ja. Timer: Nej. Automatisk avstängning: Ja.
Cuisinart DGB900BCE

Cuisinart DGB900BCE

Betyg 4/5
Komplett

En funktionsrik kaffebryggare med inbyggd kaffekvarn - det perfekta valet för dig som vill ha färskt och nymalet kaffe varje morgon! Maskinen är något mer svårmanövrerad än övriga traditionella kaffeapparater, men det är värt mödan. Det finns också fler delar att rengöra. Två återanvändbara kaffefilter medföljer. Den har timer så du kan ha nybryggt kaffe när du vaknar. Fungerar också med vanligt filterkaffe.
Volym vattenbehållare: 1,8 liter. Bryggtid 1 liter: ca 6 min. Droppstopp: Ja. Timer: Ja. Automatisk avstängning: Ja.
Braun KF590

Braun KF590

Betyg 4/5
Prisvärd

En traditionell och snygg kaffebryggare som är väl värd sitt pris! Brygger snabbt och håller bra temperatur. Brauns kaffebryggare är den enda som har en vridbar filterhållare. Den har ett speciellt vattenfilter som eliminerar vattnets klorsmak. Bland extrafunktionerna hittar vi timer, automatisk droppstopp och automatisk avstängning. Vattenbehållaren har tydlig indikator för vattennivån.
Bryggtid 10 koppar: ca 6 min. Volym vattenbehållare 1,5 liter. Droppstopp: Ja. Timer: Ja. Automatisk avstängning: Ja.