1. Start
  2. Bäst i test

Uppdaterad  

Handvärmare: 8 modeller i test

PriceRunner

Kall om händerna när du kör barnvagn på vintern? Vi har testat handvärmare för barnvagn från märken som Easygrow, Najell och Carena. För att en handtagsvärmare ska kunna utses till bäst i test måste den funka med olika sorters vagnar, inte släppa in kall luft och passa bra för olika stora händer.

handvärmare bäst i test

Så gjorde vi testet

Våra tester är oberoende utförda, och utgörs av testredaktörens uppriktiga och objektiva åsikter. Produkturval utförs och testresultat beslutas utan påverkan från tillverkare, återförsäljare eller andra interna eller externa parter.

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. I vårt test av handvärmare har vi låtit en expert på barnvagnstillbehör använda samtliga modeller i sin vardag. Handvärmarna har använts på flera olika barnvagnar med olika slags handtag. I vår test har vi tittat på följande egenskaper:

  • Värme och vädertålighet: Hur varm är handtagsvärmaren, klarar den av regn eller blöt snö och är den tät nog runt handtaget för att hålla vinden ute?

  • Anpassning: Hur funkar handtagsvärmaren både med vanliga och ergonomiska handtag, och hur går den ihop med handtag av olika tjocklek och form?

  • Användning: Hur känns handvärmaren runt händerna, kan öppningarna för händerna anpassas och fungerar den för olika storlek på händer?

Hur handvärmarna har presterat vid användning har sedan vägts samman med design och pris, och därefter har betyg satts utifrån ett helhetsperspektiv. Jämför pris på alla handvärmare på PriceRunner.

Fler tester för kallare dagar

1. Easygrow Handmuffar - BÄST I TEST HANDVÄRMARE

Varma och mycket vädertåliga handvärmare som funkar på alla typer av handtag

Material: ÖKO-Tex certifierad polyester och fuskpäls Typ av handvärmare: Separata handtagsvantar Justerbar öppning: Ja

Easygrow Handmuffar

Easygrow Handmuffar är så nära perfekta som en handtagsvärmare kan bli, både sett till funktion och design. Dessa handtagsvantar kan knäppas ihop till en lång muff om man så önskar, men det är när de används separat som de är som bäst.

Utsidan uppges vara vatten- och vindtålig med en vattenpelare på 3000 mm, och en timslång promenad i ösregn bekräftar att detta är sant. Händerna är både torra och varma väl hemkommen.

Utmärkt passform för alla händer och handtag

Fodrade med fuskpäls är det riktigt mysigt att stoppa in händerna i Easygrow Handmuffar och estetiskt sett är de en fröjd att pimpa vagnen med. Tack vare möjligheten att justera öppningen så funkar de lika bra för små som för lite större händer.

Även öppningen för barnvagnshandtaget har en storlek som passar många olika vagnsmodeller. För de allra flesta klimat är Easygrow Handmuffar allt man behöver för att helt kunna säga farväl till vanliga vantar under barnvagnsåren.

Mycket snygg designhåller både kyla och väta utepassar alla vagnar
Aningen högt prismen de är värda det

Prisjämförelse

Jämför alla priser

Easygrow Handvärmare (Svart)

479 kr

Easygrow barnvagnshandskar basic Grey M

499 kr

Easygrow Hand Muffs Basic Black Melange

499 kr

2. Najell Handvärmare - BÄSTA PREMIUMVAL

Material: ÖKO-Tex certifierad 100% polyester Typ av handvärmare: Separata handtagsvantar Justerbar öppning: Nej

Najell Stroller Gloves

Najell Handvärmare hör hemma i premiumprisklassen. Men det är inte bara priset som är högt, även kvalitet och funktion håller toppklass. Och händerna, de håller sig garanterat varma för här letar sig ingen kall luft in.

Mest unika funktionen är förstås valmöjligheten kring hur man vill greppa vagnens handtag. Inuti handvärmaren finns en ficka. Stoppar man in handen i den så har man ett lager värmande fleece mellan handen och handtag. Vill man ha ett bättre grepp eller känner sig mindre frusen om fingrarna, så kan man skippa fickan och hålla direkt runt handtaget.

Påkostade handvärmare med bra funktioner

Handvärmarna utgörs av två separata vantar och passar alla vagnar. De fästs stabilt runt vagnens handtag genom blixtlåsöppningar i båda sidorna. På de flesta handtag är det snabbt och enkelt att få Najell Handvärmare på plats. På lite bredare handtag får man pilla några sekunder extra för att få ihop dragkedjan.

Najell Handvärmare håller händerna riktigt mysigt varma. Öppningen för handen kan regleras i omfång, vilket är toppen om man växlar mellan olika tjocka jackor eller om man är två föräldrar med olika stora händer. Utsidan är tålig mot både smuts och vatten, medan insidan nästan är lika mjuk mot handen som en rosig bebiskind. Har man budget för riktigt påkostade handmuffar så är det Najell Handvärmare man ska välja.

Snygg designhar både direkt och indirekt grepp om handtagpassar alla vagnar
Tar lite längre tid att få på bredare handtagdyra

3. Cottonmoose Handvärmare

Mysigt fodrad och snygg handvärmare med rejäl vaddering

Material: Polyester Typ av handvärmare: Lång handmuff Justerbar öppning: Nej

Cottonmoose Handmuff for Barnvagn

Cottonmoose Handvärmare är en hel handvärmare, där båda händerna placeras i samma utrymme. Det innebär att handvärmaren inte funkar på delade handtag eller på barnvagnar som har ergonomiskt handtag.

Varken handvärmarens öppning för handtaget eller den för händerna, kan justeras i storlek. Cottonmoose Handvärmare knäpps ihop i sidorna med hjälp av dragkedja. För att täta lite mellan händerna kan man knyta ihop bandet som finns där, men har man stora händer kan man också låta det vara öppet.

Stilren design och mysigt foder

Designen på Cottonmoose Handvärmare är enkel, och finns i flera fina, enfärgade utföranden. Runt öppningen för händerna sitter en dekorativ kant av fuskpäls, som inte kan tas loss.

Insidan av handvärmaren är klädd i mjuk fleece och det här är en välvadderad modell. Med mysiga Cottonmoose Handvärmare så fryser man inte om händerna under vinterns barnvagnspromenader.

Snygg designmysigt foderrejäl vaddering
Passar inte på alla handtag

4. BOZZ Handvärmare

Prisvärd, varm och mysig handvärmare som är enkel att fästa på handtaget

Material: Vattenavstötande nylon och fleecefoder Typ av handvärmare: Lång handmuff Justerbar öppning: Nej

Bozz Handvärmare

BOZZ Handvärmare är en klassisk modell i en blygsam design som inte på något sätt sticker ut, och som just därför passar på alla barnvagnar oavsett utseende och färgval.

Den svarta utsidan i vattenavstötande nylon är precis lagom glansig. Förutom att stå emot regn och snöfall så är yttertyget också väldigt enkelt att hålla ren. Handvärmaren fästs runt handtag med tryckknappar - två i vardera kortsida och tre i mitten.

Praktiska och prisvärda vagnsvantar

Öppningen är lagom stor för att BOZZ Handvärmare ska funka på alla typer av barnvagnshandtag, utom på exempelvis paraplyvagnar med tvådelat handtag. Handvärmaren är lagom bred för att man ska kunna hålla händerna på bekvämt avstånd från varandra.

Insidan är klädd i mjuk, mysig fleece och det finns inga skarvar eller öppningar som den kalla vinterluften kan smita in genom. BOZZ Handvärmare kanske inte höjer din barnvagn estetiskt men den bockar av alla praktiska önskemål och det till ett riktigt bra pris.

Mycket prisvärdvarm och mysigenkel att fästa på handtaget
Lite tråkig design

5. BOZZ Handvärmare långhårigt lammskinn

Mycket varm handvärmare med slitstark och vädertålig utsida

Material: Vattenavstötande nylon och fleecefoder Typ av handvärmare: Lång handmuff Justerbar öppning: Nej

Bozz Handvärmare med Fårskinn Långhårig

BOZZ Handvärmare med långhårigt lammskinn är en handvärmare i premiumprisklassen, men något annat vore konstigt med tanke på att fodret är äkta, naturligt lammskinn. Vad gäller olika materials värmehållande förmåga så brukar lammskinn ofta ligga i topp.

Tål rejält med regn och snö

Och BOZZ Handvärmare är inget undantag. Utsidan är gjord av svart, vattenavstötande nylon. Tyget står väl emot både regn och blötsnö och det är också enkelt att göra rent om det blir smutsigt.

Handvärmaren fästs på barnvagnens handtag med tryckknappar. Två knappar på sidorna och tre i mitten. För att det ska bli enklare att knäppa knapparna sitter det små plastskivor runt dem, för att hålla pälsen borta.

Krävs klipp för att kunna knäppas

Tyvärr är dessa skivor för snålt tilltaget och vissa knappar är otroligt svåra att få ihop, då lammpäls hela tiden letar sig emellan. Det gör att man ibland får gå med några knappar oknäppta, vilket medför att handvärmaren sitter sämre på vagnen.

Det långhåriga lammskinnet är väldigt varmt och känns mysigt mot händerna. Men det är tråkigt att betala dyrt för en produkt som man sedan måste trimma med saxen för att kunna använda.

Mycket varm och mysig handvärmarelagom bredtålig utsida
Lammpälsen är för långmycket svårt att knäppa ihop vissa av knapparna

6. Vinter & Bloom Handvärmare Chic

Varm och stilren handvärmare med mysigt foder och rymlig öppning

Material: Yttertyg i Bionic-Finish®Eco-impregnerad Oeko-Tex-certifierad polyester - Foder, fyllning och fuskpäls i 100% Oeko-Tex-certifierad polyester Typ av handvärmare: Lång handmuff Justerbar öppning: Ja

Vinter & Bloom Handvärmare Chic

Vinter & Bloom Handvärmare Chic är en handvärmare i avlångt format med ett klassiskt utseende. Det finns i ett flertal olika, lättmatchade färger. Handvärmaren fästs runt barnvagnshandtaget med hjälp av tryckknappar. För att öppningen inte ska glappa för mycket i mellanrummet mellan händer så knäpps den ihop framtill med en liten rem. Öppningen för händerna kan även justeras i två olika steg, beroende av hur stor man vill att den ska vara.

Rymlig handvärmare som inte kan justeras

Vinter & Bloom Handvärmare Chic rymmer utan problem även stora händer, eller om ett syskon också vill kunna sticka in en hand.Öpnnen för barnvagnens handtag är också ganska stor och kan tyvärr inte justeras i storlek. Har man en barnvagn med väldigt smalt handtag så finns det alltså en risk för att det kan uppstå ett glapp, där kall luft kan läcka in.

Det här är en rejält varm handvärmare, vadderad med en mjuk velour och utrustad med en kant av fuskpäls. Den är bred nog för att man ska kunna hålla händerna på bekvämt avstånd från varandra. På ovansidan finns en stor förvaringsficka med dragkedja, för den som vill förvara småsaker eller mobiltelefonen i handvärmaren. Den här modellen sticker inte ut med någon unik funktion. Men Vinter & Bloom Handvärmare Chic är stilren, passar på de flesta barnvagnar och håller händerna varma. Och det är det som räknas.

Varm och mysigrymmer även stora händerenkel att sätta på och ta av
Öppningen för handtaget kan ej justeraskänns lite klumpigt på mindre vagnar

7. Elodie Details Vagnsvantar

Mysiga och stiliga handvärmare som fästs med kardborre runt barnvagnens handtag

Material: Polyester Typ av handvärmare: Separata handtagsvantar Justerbar öppning: Nej

Elodie Details Barnvagnsvantar Rebel Green

Elodie Details Stroller Mittens är designmässigt för barnvagnsvantar vad den lilla svarta klänningen är för en fashionistas garderob – stilmässigt ett säkert kort. Dessa handvärmare är hela vantar, fodrade med mjuk fuskpäls, och fästs runt barnvagnens handtag med kardborre.

Väldigt mysiga men ganska små i storlek

Greppet funkar runt de flesta handtag, så längde de inte är för breda, och kardborren håller ihop bra. Att handvärmarna är hela som vantar gör att de aldrig släpper ut någon värme eller in kall luft, eller snö och regn för den delen. De skulle kunna ha varit en riktig fullträff men faller något på att de bara finns i en storlek.

Utrymmesmässigt är de nämligen snäva inuti och lite större händer upplever Elodie Details Stroller Mittens som en aning för trånga för att vara riktigt bekväma. De är också lite korta i längden, vilket gör att det lätt kan uppstå en kylig glipa mellan vante och jackärm. En mudd längst ut hade varit önskvärt. Har man händer i rätt storlek så kan Elodie Details Stroller Mittens ändå bli ett mycket uppskattat vintertillbehör för barnvagnen.

Mycket snygg designhåller värmen väldigt väl
Snäva och korta i modellenfunkar inte på bredare barnvagnshandtag

8. Bjällra of Sweden Handmuff

Hela handtagsvärmare som fästs med kardborre och inte läcker in kall luft

Material: Uppgift saknas Typ av handvärmare: Separata handtagsvantar Justerbar öppning: Nej

Bjällra of Sweden Handmuff

Bjällra of Sweden går all in på design med sina handmuffar, som finns i utföranden för att kunna matcha märkets åkpåsar. Dessa handtagsvärmare utgörs av två separata vantar som hålls ihop runt barnvagnshandtaget med kardborre. Vanten är hel precis som en vanlig vante.

Passar främst på smalare handtag

Till skillnad från de flesta andra handtagsvärmare har man alltså ett lager tyg emellan, istället för att hålla direkt i handtaget. Fördelen med det är att man aldrig behöver greppa tag i kallt handtag, och att det inte finns någonstans vid fingrarna där kall luft kan sippra in. Bjällra of Sweden är också väldigt bra på att hålla händerna varma.

Tyvärr är det grepp som kardborren tillåter ganska snävt. Har vagnen ett brett handtag så är det knappt att det går att fästa ihop muffarna runt det. Att värmarna är utformade som vantar gör också att det är svårt att variera hur man håller i handtaget, man tvingas i princip till att alltid ha fingrarna över och tummen under. Men att gå så länge är tyvärr inte alltid bekvämt och Bjällra of Sweden handmuff blir ingen favorit för långpromenaderna.

Håller värme inne väldigt välsnygg designkan matchas med åkpåse
Snävt kardborrefästetillåter bara ett sorts grepp runt handtaget

Prisjämförelse

Jämför alla priser
Illustration - Det finns inga priser just nu

Det finns inga priser just nu

Allt om handvärmare

Handvärmare för barnvagnen är inte något nytt fenomen, men utbudet av modeller har vuxit sig stort under de senaste åren. Handvärmare är en slags vante för föräldern, och fästs på barnvagnens handtag med hjälp av tryckknappar eller kardborre. Tanken med en handtagsvärmare är att den ska hålla händerna varma på den som kör vagnen, och vara ett smidigare alternativ till vanliga vantar. Alla som haft småbarn på vintern vet att de egna vantarna åker av och på varannan minut då det hela tiden finns näsor som ska snytas, dragkedjor som ska dras upp och sms som måste skickas. Med handtagsvärmare slipper man ta av och på vantarna och eliminerar på samma gång risken för att vantarna i farten ska råka tappas bort. Det finns nog ingen som skulle beskriva handvärmare för barnvagnen som ett absolut nödvändigt tillbehör, men när man vill vant sig vid dem så vill man ogärna vara utan dem.

Det finns två olika typer av handvärmare. Den ena modellen ser ut som den traditionella handmuffen, och är lång med utrymme för två händer. Den andra sortens handtagsvärmare utgörs av två separata vantar att stoppa händerna i. Har man en barnvagn med vanligt handtag så fungerar båda modellerna bra, även om de separata handvärmarna ofta innebär möjligheten att ha händerna längre isär från varandra. Har man en vagn med ergonomiska handtag så blir den breda handtagsvärmare osmidig och för de modellerna rekommenderas de separata handvärmarna.

Förutom att fungera som vantar för den som kör vagnen så kan handvärmare också fästas på chassit för äldre syskon som ska hålla i vagnen. Dessutom går de även bra att fästa på sittdelens bygel, perfekt för barn som tycker om att hålla i sig när de åker vagn men inte gillar att ha vantar på händerna.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss