Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Bästa lövblås: 8 modeller i test

Profilbild
Uppdaterad 1 april 2020

Vi har testat lövblåsar och utser Husqvarna 525BX till bäst i test. Den är ett riktigt kraftpaket som samtidigt är pålitligt med sin höga byggkvalitet och snabba respons i starten.

Är du ute efter en enklare och mer kompakt modell är 18-voltaren Black & Decker GWC1820PC ett bra köp där du får både hög kraft och relativt god batteritid.

Så gjorde vi testet

Vi gör alla våra tester själva och testar alla produkter i verkligheten. Vi har testat lövblåsarna på flera olika typer av ytor och i olika väder - allt från lövblåsning i gräsets morgondagg till lövblåsning på grusväg en varm sommardag. Samtliga lövblåsar har utvärderats avseende en rad faktorer.

  • Prestanda: Vad klarar lövblåsen av att blåsa bort? Klarar den torra löv på hård yta? Klarar den torra löv på gräsmatta? Klarar den fuktiga löv? Klarar den till och med pinnar, kottar och stenar? Kan den blåsa en stor area i ett svep? Kan du rikta kraften?

  • Användarvänlighet: Hur enkelt är det att komma igång? Hur sitter alla reglage? Är den lätt att förstå sig på? Hur tydlig är manualen? Går det snabbt att byta mellan olika tillbehör?

  • Funktioner: Går det att göra mer än att bara blåsa löv? Kan du ställa blåshastigheten? Går det att låsa den eller måste du trycka in gasen under hela arbetspasset? Har den andra nyttiga funktioner?

  • Tillbehör: Om batteridriven, kan du byta batteri? Följer det med olika typer av blåsrör?

Detta och mer, exempelvis ergonomi, drifttid och byggkvalitet, har vi vägt in när vi satt våra betyg. Det avgörande blir i slutänden hur prisvärd lövblåsen är. Vad får du egentligen för pengarna?

Vi har testat ett urval av marknadens populäraste lövblåsar. Jämför pris på samtliga listade lövblåsar på Pricerunner.

1. Husqvarna 525BX - BÄST I TEST LÖVBLÅS

Kraft, användarvänlighet och bra funktioner i ett och samma paket

Effekt: 0,85 kW Kraftkälla: Bensin Ljudnivå: 91 dB Luftflöde: 13 m³/min Maximal blåshastighet: 157 m/s Vikt: 4,3 kg Uppsamlare: Nej Tankvolym: 0,45 l Inkluderade tillbehör: Platt och runt blåsrör

Husqvarna 525BX

Husqvarna 525BX är en mycket kraftfull lövblås med användarvänlig design samt funktionalitet och blir med nuvarande prislapp bäst i test. Vi har inga problem att blåsa rent vare sig stora gräsmattor eller fuktiga dikeskanter.

Eftersom blåsrörets längd är justerbar kan du komma riktigt nära marken utan att behöva böja dig även om du är relativt lång. Rörlängden är enkel att justera och kräver varken verktyg eller manual. Dock handlar det bara om ett par centimeter. För en lång person kan dock de där centimetrarna göra stor skillnad.

En riktigt bra funktion på den här lövblåsen är reglaget för blåshastighet. Det gör att du kan köra på ett lite försiktigare läge när du blåser rent på exempelvis grusväg, och öka kraften när du ska blåsa bort fuktiga löv eller blåsa rent större områden.

husqvarna-525bx-lövblås-bäst-i-test

Olika rör för olika tillfällen

525BX känns väldigt intuitiv att använda och alla funktioner sitter synligt och i nära anslutning till varandra.

I paketet medföljer både ett platt och ett öppet blåsrör. Det platta ger ett mer riktat och kraftfullt luftflöde vilket passar bra när du blåser mot en fuktig yta. Exempelvis finner vi det lämpligt tidig morgon när det fortfarande är lite dagg ute. Det öppna blåsröret passar bättre om du ska blåsa bort löv, kottar och annat skräp från stora torra ytor.

Bränslet räcker i ganska exakt en timme.

525BX väger strax över fyra kilo så det går att nyttja den tiden till fullo, även om det kan bli lite tungt mot slutet. Det finns ett extra handtag i underkant som kommer väl till pass när du ska blåsa i mer komplicerade vinklar eller om armkraften börjar tryta.

Sammantaget är detta en mycket kompetent och prisvärd lövblås för dig med stor trädgård och som behöver kunna anpassa kraften på ett enkelt sätt.

  • Löven är "borta med vinden" på nolltid med den här populära lövblåsen.
  • Ett riktigt kraftpaket som orkar blåsa länge, men den är ganska tung så det blir ansträngande mot slutet.
  • Passar dig med flera lövträd på tomten som står i anslutning till gräsmatta och uppfart med ojämn yta.
Farthållareanvändarvänlig designmycket kraftfull
Något tung
4,5

Bra pris hos:

Gardenstore.se

2. Stiga SAB 500 AE - BÄSTA BATTERI LÖVBLÅS

Mycket kraft i kompakt kropp

Kraftkälla: Batteri (48V) Uppmätt batteritid: 15-17 min (batterimodell 520), 20-25 min (batterimodell 540) Uppmätt ljudnivå: 65,4 dB (läge 1), 76,2 dB (läge 2), 78,6 dB (läge 3) Maximal blåshastighet: 55 m/s Vikt: 3 569 kg (inkl batteri modell 520) Uppsamlare: Nej Inkluderade tillbehör: Runt blåsrör Övrigt: 3 styrkelägen

Stiga SAB 500 AE

Stiga SAB 500 AE är en mycket kraftfull, men samtidigt lätt och behändig, lövblås som klarar av att blåsa både fuktiga löv på gräsmatta och snö från bilen. Trots att den är ganska kompakt och röret har en rund öppning så levererar den imponerande resultat. Vi testade exempelvis att tippa högar med dyngblöta löv i planteringsland och använde sedan lövblåsen till att sprida ut dem, och det gick problemfritt. Även sådant som grenar och grus flyger iväg när du maxar prestandan.

Lövblåsen har tre styrkelägen. Läge ett lämpar sig när du ska blåsa av bord och liknande i verkstaden, medan läge två och tre snarare är för lövblåsning och diverse andra mer tyngre uppgifter. Läge tre ger en extra knuff i kapaciteten men under normalförhållanden då löven är torra räcker läge två gott och väl.

En genomtänkt lövblås

Batterisystemet på SAB 500 AE är detsamma som på flera av Stigas andra 48-voltsmaskiner. Därför kan du dela batteri mellan exempelvis häcksax och lövblås.

Tyvärr följer det bara med ett blåsrör, ett med rund ände. Det kommer du väldigt långt med, men vill du rikta luftflödet - ha mer kontroll över det - blir det genast svårare då sådant munstycke saknas. Det följer heller inte med någon axelrem. Å andra sidan är det inget vi upplever behövs eftersom SAB 500 AE är så pass lätt och välbalanserad.

Byggkvaliteten på lövblåsen är gedigen och vi upplever inga jobbiga vibrationer.

Vidare är konstruktionen användarvänlig. Du har en knapp för att starta och stänga av, samt en för att reglera styrkenivån. Greppet är gummerat, och på batteriet sitter dessutom ett handtag som gör att du kan använda batteriet som grepp för andra handen när du ska blåsa i mer jobbiga vinklar.

Stiga SAB 500 AE passar dig som vill ha en kraftfull batterilövblås. Den passar till en lång rad arbetsuppgifter, allt från att blåsa ur verkstad och blåsa rent kärran till att blåsa bort löv eller städa bort frön runt fågelbordet.

Grym prestandanästan inga vibrationerbra grepp & välbalanseradflera styrkelägenanvändarvänlig design
Ingen bärrembara ett rör som medföljer
4,5

Bra pris hos:

Gardenstore.se

3. Bosch ALB 36 Li

Användarvänlig och ganska stark

Kraftkälla: Batteri Ljudnivå: 70,1 dB Maximal blåshastighet: 170-250 km/h Vikt: 3 kg Uppsamlare: Nej Inkluderade tillbehör: Platt blåsrör

Bosch ALB 36 LI

Bosch ALB 36 Li är en något tung men välbalanserad 36-volts lövblås med en användarvänlig design.

Det är lätt att förstå sig på funktionerna direkt vid första anblick - delvis för att de är få, delvis för att de är tydligt utmärkta. Samtliga delar som på något vis kan interageras med är klarröda, medan kroppen på lövblåsen är grön.

Batteriet löper smidigt i och ur fästet. Det har en tydlig batteriindikator med tre steg så att du vet när det börjar bli dags att ladda. Batteriet på 2 Ah räcker i ungefär 15 minuter om du kör ALB 36 Li på maximal hastighet. Det laddas sedan upp igen på dryga timmen. Vi kan tycka att batteritiden är i kortaste laget. Har du flera 36-voltsmaskiner från Bosch kan du dock växla mellan dem.

Bra prestanda sett till konkurrensen

Bosch ALB 36 Li är ganska stark för att vara en så pass enkel lövblås. Du blåser lätt rent altanen eller den stenlagda uteplatsen från löv. Ska du däremot blåsa fuktiga löv på gräsmatta eller på annat ojämnt underlag, orkar den inte med.

Likaså tappar den lite i styrka när batteritiden börjar tryta vilket kan bli ett irritationsmoment. Kraften vid full funktionalitet är dock hög sett till många konkurrerande batterilövblåsar.

Du kan ställa ner styrkan för att spara på batteriet vid enklare uppgifter via ett steglöst vred. Det är dock sällan som den funktionen kommer till användning eftersom du oftast vill blåsa rent området så tidseffektivt som möjligt. Vredet dubblar även som på-/av-knapp.

Ljudnivån på maximal styrka är medelhög.

ALB 36 Li passar främst dig som ska blåsa torra löv på jämna underlag, såsom asfalterad uppfart eller stenlagd uteplats.

Användarvänlig designganska snabb uppladdningvälbalanserad
Svårt med fuktiga lövlite tungnågot kort batteritid
4,0

Bra pris hos:

Gardenstore.se

4. Stihl BG86 C-E

Lövblåsen som till och med blåser bort stenar

Kraftkälla: Bensin Ljudnivå: 90 dB Luftflöde: 755/620 m³/h Maximal blåshastighet: 63/74 m/s (runt/platt blåsrör) Vikt: 4,4 kg Uppsamlare: Nej Tankvolym: 0,44 l Inkluderade tillbehör: Platt och runt blåsrör

Stihl BG 86 C-E

Stihl BG86 C-E är en kraftfull lövblås som blåser bort allt från löv till småsten. Likaså är kottar enkla att städa bort både från gräsmatta och väg. Med det platta blåsröret monterat har den inga problem med fuktiga löv, och med det runda blåsröret blåser du större mängder löv långt i ett enda tag.

På sidan av BG86 sitter en knapp som du kan ställa i mittenläge och då går lövblåsen automatiskt på medelstyrka. För det mesta räcker det med den här funktionen, men vet du med dig att du har känsliga ytor såsom grusväg och rabatter med synligt jordlager finns det även möjlighet att fixera gasreglaget i ett visst läge. Du trycker då in gasknappen till önskad styrka uppnåtts och därefter låser du knappen med ett reglage.

Tyvärr är det ganska kort mellan full gas och tomgång så det kan vara svårt att få till önskad styrka, men när du väl lärt dig maskinen ordentligt blir det enklare.

stihl bg86 c-e lövblås gasreglage

Behändigt handtag förbättrar användarvänligheten

Knappen på sidan av BG86 fyller även en roll när du startar lövblåsen. Den ska ställas i yttersta läget för choke, därefter ska du dra i snöret och ge gas, knappen kommer då att gå tillbaka till ursprungsläget. Detta fungerar mycket bra när du väl lärt dig hur du ska hålla lövblåsen under tiden du startar den, och när det är aktuellt att använda choken.

Oftast startar lövblåsen på 2-3 drag. Bränslet räcker sedan i ungefär 45 minuter aktiv lövblåsning, vilket känns aningen snålt. Under den tiden är dock det inga problem rent ergonomiskt att hålla lövblåsen i rätt vinkel.

Den väger strax över fyra kilo och har mycket lite vibrationer. Det blir något tungt mot slutet men undertill sitter ett välkommet extrahandtag som kommer väl till pass, även då du ska blåsa i mer knepiga vinklar eller där utemöbler står ivägen.

Byggkvaliteten upplevs rejäl och det är mycket enkelt att byta mellan olika tillbehör. Det gummerade greppet är skönt att hålla i, men gasen hade gärna fått vara delvis gummerad den med.

Sammantaget är detta en behändig lövblås med mycket kraft som är smidig att använda när du väl vant dig.

Dubbla handtagganska kraftfullfixerbar gas
Viss inlärningskurvasaftig prislapp
4,0

Bra pris hos:

Gardenstore.se

5. Black & Decker GWC1820PC

Kompakt lövblås för hårdgjorda ytor

Kraftkälla: Batteri Ljudnivå: 59,8 dB (med power command igång) Maximal blåshastighet: 209 km/h Längd: 170 mm Bredd: 200 mm Höjd: 480 mm Vikt: 1,7 kg Uppsamlare: Nej Inkluderade tillbehör: Platt blåsrör

Black & Decker GWC1820PC

Black & Decker GWC1820PC är en riktigt smidig lövblås med dubbla hastighetslägen trots att den tillhör budgetkategorin.

Lövblåsen levererar förväntad kraft med tanke på dess kompakta format och prisbild. Detta är inte lövblåsen du väljer om du har en stor gräsmatta som det ska blåsas löv på i tid och otid. Men handlar det däremot om en stenlagd uteplats, asfalterad garageuppfart eller en altan räcker kraften gott och väl för att blåsa bort både löv, gräsklipp och annat bös. Blir ytan fuktig får den dock kämpa.

Tack vare det inbyggda Power Command-läget kan du få extra kraft när sådan behövs genom att helt enkelt hålla en knapp intryckt. Det förstås påverkar batteritiden negativt. Tyvärr blåser GWC1820PC ändå otillräckligt om ytan och böset är fuktigt. Däremot kommer funktionen väl till pass när du ska blåsa bort kottar och liknande.

Bra batteritid men tar lång tid att ladda upp batteriet igen

Batteriet räcker i strax under 30 minuter om du blåser med normalkraft större delen av tiden, och nyttjar Power Command cirka 2-3 minuter. Eftersom GWC1820PC inte är tänkt för några mer krävande uppgifter anser vi detta mer än tillräckligt.

Uppladdningen hade vi dock önskat gick fortare. Det tar flera timmar att ladda upp batteriet med ny kraft. Du bör köpa till ett extrabatteri att varva med om du blåser ofta eller längre perioder. Du kan även använda ett batteri från en annan B&D-produkt eftersom de är kompatibla sinsemellan.

GWC1820PC väger väldigt lite och är enkel att hantera. Sammanfattningsvis är det en smidig lövblås som lämpar sig väl för hårdgjorda, små och torra ytor. Har du det i åtanke när du köper den kommer du inte att bli missnöjd. Men ska du blåsa löv långt eller i mer komplicerad terräng får du leta vidare.

Kompakt formattvå hastigheterlåg viktinga avgaser
Ineffektiv på fuktiga & mjuka ytorlång laddningstid
4,0

Bra pris hos:

Gardenstore.se

6. AL-KO LB 2060 EasyFlex

För den som ska blåsa ur verkstaden

Kraftkälla: Batteri (18V, 2,5 Ah) Uppmätt batteritid: 16 min Uppmätt ljudnivå: 85,5,8 dB Maximal blåshastighet: 200 km/h Längd: 88 cm Vikt: 659 g Uppsamlare: Nej Inkluderade tillbehör: Platt blåsrör

AL-KO LB 2060 EasyFlex

AL-KO LB 2060 Easyflex är en lövblås med vinklat munstycke, vilket känns som en mycket genomtänkt detalj. Vinkeln på munstycket gör att du kan gå ganska nära inpå det du ska blåsa och ändå föra det framåt. Detta ger vi stort plus för.

När det kommer till blåskraft är dock Easyflex tyvärr alldeles för svag. Löven måste vara snustorra, utspridda och befinna sig på en plan och jämn yta - exempelvis en större trall - för att den ska orka med att förflytta dem. Du måste trots detta gå på ganska nära med munstycket.

Att blåsa ihop lövhögar på gräsmattan, eller förflytta färdiga lövhögar, är med andra ord inte att tänka på. I vår referensmätning att blåsa på en tom PET-flaska på en trall så rör sig flaskan bara en meter, vilket inte är särskilt imponerande sett till andra lövblåsar i samma prisklass.

Batteritiden på 16 minuter är visserligen inte lång jämfört med en bensinmodell, men generös sett till andra batteridrivna lövblåsar i denna prisklass.

Billig och enkel lövblås

LB 2060 Easyflex är lätt att bära runt på tack vare sin låga vikt och smidiga storlek. Den kommer med knapp för av och på, men inga övriga finesser. Å andra sidan hade vi inte räknat med några extrafunktioner sett till prisklassen.

AL-KO LB 2060 Easyflex passar dig som söker en lätt och billig batterilövblås för att framför allt städa ur enkla utrymmen, såsom att blåsa bort damm från altanen eller spån i verkstaden. Det låga priset och fördelar som det smarta munstycket kompenserar för den låga prestandan varför betyget ändå blir klart godkänd.

Smidig storlekmycket lätt viktvinklad ände på blåsröretrelativt lång batteritid
Dålig prestandabegränsad funktionaltiet
3,5

Bra pris hos:

Gardenstore.se

7. Black & Decker GW3030

Stark lövblås och helt okej lövsug i ett

Effekt: 3000 W Kraftkälla: Elnät Ljudnivå: 74,1 dB (uppmätt) Sugkraft: 14 m³ Maximal blåshastighet: 418 km/h Vikt: 3,7/4,8 kg (utan resp. med lövsug) Uppsamlare: 50 l Inkluderade tillbehör: Bärrem

Black & Decker GW3030

Black & Decker GW3030 kommer med en rad fördelar såsom mycket kraft och variabel blåshastighet. Den har inga problem att blåsa bort fuktiga löv, ej heller större stenar. Du får snarare passa dig så att du inte blåser sönder känsliga ytor.

Men det är samtidigt lätt att reglera hastigheten med ratten på ovansidan. På lägre hastighet får vi lite problem med obehagliga vibrationer, men de märks inte av när vi maxar effekten.

Tyvärr är lövblåsen något seg i starten. Det tar ett par sekunder för den att komma upp i högvarv. Den saknar dessutom gasreglage och du reglerar istället både på/av och blåshastigheten med ratten. Det finns dock en stor fördel med detta och det är att du slipper gå runt och trycka in en knapp, något som annars kan ge mjölksyra och kramp.

Det gummerade handtaget ger bra grepp. Designen på resten av maskinen är däremot bulkig och plastig, speciellt klick i-funktionen för att byta tillbehör - men den fungerar.

B&D lövblås lövsug reglera kraften

Sug upp löven istället för att blåsa bort dem

GW3030 har en intressant extrafunktion, den kan nämligen även agera lövsug. Därmed kan du först blåsa ihop en lövhög, för att därefter montera på sugrör samt tygsäck och sedan suga upp alla löv. Det går relativt fort och smidigt att byta funktion när du väl lärt dig hur man gör.

Uppsamlaren rymmer en hel del löv, speciellt eftersom det sitter en kompostkvarn i som finfördelar allt du suger upp. Sugen är inte särskilt kraftfull. Den klarar av torra till lätt fuktiga löv, men blöta löv har den svårt med och likaså längre gräs. På det stora hela gör den dock ett bra jobb.

Den stora nackdelen med GW3030 är egentligen att du är begränsad av en sladd. Den korta sladden som sitter på maskinen kommer du ingenstans med, och att släpa runt på en förlängningskabel i trädgården är omständligt. Men om du är ute efter just en nätansluten lövblås är detta ett bra val. Likaså om du har en simpel trädgård men vill ha en mycket kraftfull lövblås till en billig peng och slippa avgaser.

Starkinbyggd metallkvarnlövsugfunktionvariabel hastighetprisvärd
Obehagliga vibrationer på låg hastighetseg reaktion på hastighetsjusteringarplastig design
3,5

Bra pris hos:

CDON.com

8. Stihl BGA45

Mycket kraft för prisklassen men också några bristfälligheter

Kraftkälla: Batteri Spänning: 18 volt Ljudnivå: 86 dB Luftflöde: 420 m³/h Maximal blåshastighet: 38 m/s Vikt: 2,1 kg Uppsamlare: Nej Inkluderade tillbehör: Runt blåsrör

Stihl BGA 45

Stihl BGA45 är oväntat kraftfull sett till prisklassen och klarar trots en relativt låg batterispänning att blåsa bort torra löv från torr gräsmatta utan problem. Likaså kan den på kort avstånd blåsa bort allt från kottar och småpinnar till större grus, trots sitt runda blåsrör - det följer dessvärre inte med något platt.

Det som är nackdelen med all denna kraft är förstås att batteritiden blir lidande. De cirka tio minuterna är i kortaste laget och dessutom är batteriet integrerat och kan inte bytas ut. Därmed kan man inte växla batterier eller byta upp sig till ett drygare sådant. Då uppladdningen dessutom tar flera par timmar blir detta en betydande svaghet.

BGA45 lider även av en del störande vibrationer. Eftersom det inte finns något gummerat grepp är den totala upplevelsen inte helt angenäm, greppet blir halt.

stihl-bga 45-lövblås

Användarvänlig och stark för sin klass

På plussidan noterar vi hur enkel BGA45 är att montera och förstå sig på. Den har dessutom, precis som många större lövblåsar, dubbla blåsrör vilket gör att du kan komma riktigt nära marken utan att behöva böja dig.

Tyvärr kan du inte kontrollera luftflödet vare sig med gasknapp eller separata reglage, det finns enbart ett maxläge. Du kan heller inte låsa den utan måste trycka in gasen under hela arbetspasset. Här finns det smartare lösningar på marknaden.

Att du både måste använda nyckel och trycka in tre olika knappar för att få igång maskinen känns som övernitiska säkerhetsfunktioner. Tyvärr gör dessa egenskaper att den här annars väldigt kraftfulla lövblåsen tappar i användarvänlighet och komfort.

Men har du överseende med detta och enbart är ute efter mycket kraft till en liten yta och till en låg kostnad är detta ändå ett passande köp.

Mycket kraftkompakt formatlåg vikt
Jobbiga vibrationeromständlig startprocedurinbyggt batterikort batteritidej gummerat grepp
3,0

Bra pris hos:

Gardenstore.se

Bra att veta om lövblås

Vill du hålla gräsmattan ren och fin från löv? Eller kanske uteplatsen? Med en lövblås blåser du snabbt och enkelt bort både löv och annat bös. De allra kraftfullaste blåser till och med bort större grus.

Olika typer av lövblåsar

Det finns flera olika typer av lövblåsar. Precis som andra trädgårdsmaskiner delas de in i nätanslutna, batteri- och bensindrivna.

Nätansluten (strömkabel)

Den stora fördelen med de nätanslutna är att du kan komma upp i samma kraft som de bensindrivna har, men till en tredjedel av priset. Det förutsätter förstås att din trädgård är ganska enkel - annars fastnar du snabbt med sladden runt träd och buskar. Dels måste alltså tomten vara så pass liten att du når överallt där du vill komma åt. Dels får du inte ha alltför många träd, buskar och planteringar att navigera mellan.

Batteridriven

Orkar du inte trassla med sladd är en batteridriven lövblås ett bra val. Köper du en med ett rejält batteri i den lägre spännings-klassen 18 volt så kommer du att kunna blåsa rent både altan och andra hårdgjorda ytor utan problem.

Vill du dessutom kunna blåsa fuktiga löv över gräsmattan räcker sällan de batteridrivna modellerna till, du måste upp ganska mycket i prestanda för att du ska få önskad effekt.

Nackdelen med batteridrivna lövblåsar är att du måste ladda dem, men de allra flesta tillverkarna har idag system där du kan köpa två batterier och byta mellan dem - det är vanligen tillräckligt. Fördelen med detta är dels att du kan använda samma batterier till flera olika maskiner, dels att batterierna blir utbytbara så att du direkt kan fortsätta arbeta även om det ena batteriet dör.

Bensindriven

Vill du känna dig helt obegränsad är det en bensindriven lövblås som passar bäst. De bensindrivna är mycket kraftfulla, men har nackdelar i att de ger ifrån sig avgaser och det blir dyrt i längden att köpa bensin till dem. De flesta är dock ganska bränslesnåla idag och med en bra maskin får du omkring en timmes lövblåsning innan du behöver tanka.

Bensindrivna lövblåsar låter tyvärr en hel del och vikten är betydligt högre än övriga typer. De är vanligen även dyrare.

Uppskattade funktioner

De allra flesta lövblåsarna i budgetklassen har i stort sett bara ett gasreglade med ett enda läge. Men när du börjar komma upp i dyrare klasser och därmed mer kraftfulla lövblåsar finns det ofta möjlighet att låsa blåshastigheten steglöst. Detta är kanonbra om du har känsliga ytor, exempelvis planteringar och grusgångar, som du vill kunna blåsa rent utan att förstöra ytan på. Du kan då låsa hastigheten på ett lite mindre kraftfullt läge.

Det finns även en rad lövblåsar på marknaden som även kan agera lövsug. Det innebär att du kopplar på en säck och därefter suger maskinen upp löven. Löven kan du sedan tömma direkt i komposten.

Har lövblåsen dessutom kompostkvarn inbyggd blir resultatet finfördelat och det får plats mer i säcken. Det innebär i förlängningen att du inte behöver tömma den lika ofta.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!