1. Start
  2. Bäst i test

Uppdaterad  

Deodorant: 12 produkter i test

PriceRunner

Tycker du det är svårt att hitta en deodorant som är verkligt effektiv? Vi har testat deodoranter från bland annat Eucerin, Moss & Noor och Vichy. För att vi ska kunna utse en deodorant till bäst i test, ska den hindra lukten av svett, torka snabbt och inte lämna vita märken på kläderna.

Deo bäst i test

Så gick det till när vi testade

Våra tester är oberoende utförda, och utgörs av testredaktörens uppriktiga och objektiva åsikter. Produkturval utförs och testresultat beslutas utan påverkan från tillverkare, återförsäljare eller andra interna eller externa parter.

Alla produkter i våra tester har genomgått en ordentlig testperiod av våra produktexperter. I testet av deodoranter har vi låtit testa produkter som i marknadsföringen riktar sig mot såväl kvinnor som män samt några unisex-dofter. Låt er inte styras av vilken hylla en deodorant står på i butiken– välj en som du tycker doftar gott. Vi har primärt tittat på följande tre områden i vår bedömning.

  • Användarupplevelse: Svider deodoranten, känns den uttorkande eller mild under armarna? Luktar den gott, illa eller ingenting alls?

  • Formula: Torkar deodoranten snabbt eller känns den kladdig länge? Lämnar den fläckar?

  • Effektivitet: Hur effektiv är deodoranten på att dölja eller helt motverka lukten av svett? Står den pall för pulshöjande aktiviteter och hur fungerar den i riktigt varmt väder? Hur är hållbarheten?

Resultaten i testet har vägts mot vad produkten kostar innan slutbetyget delats ut.

Vi har testat ett urval av marknadens populäraste deodoranter. Jämför pris på samtliga listade deodoranter på PriceRunner

Fler fräscha tester

1. Moss & Noor After Workout Deodorant Clinical Strength - BÄST I TEST DEODORANT

Extremt effektiv unisex-deodorant med fräsch grapefruktdof

Doft: Unisex Typ: Roll-on

Moss & Noor After Workout Deo Roll-on Fresh Grapefruit 60ml

Den aktiva människan är målgrupp för svenska märket Moss & Noor – något som går att ana när man ser produktnamnet. Moss & Noor After Workout Deodorant Clinical Strength passar dock såklart både de personer som tränar mycket, som de som inte gör det.

Ovanligt fräsch doft

Doften är pigg och luktar fräscht av grapefrukt, en väldigt trevlig doft som tyvärr används för lite i hygiensammanhang. Utan att bli syntetisk eller allt för skarp så har den en härligt syrlig och fräsch doft som matchas av förpackningen, en klart gul roll on-flaska. Produkten är fri från både parabener och mikroplaster och är även vegansk. Den innehåller ricinolja som ska verka mjukgörande och provitamin B5 som ska återfukta och lugna huden, någon som märks när vi använder den.

Kliar inte i armhålan

Deodoranten känns verkligen mild och snäll även mot nyrakad hud och panelens armhålor är fria från såväl kli som irritation under testperioden, något som upplevs som väldigt positivt i relation till hur effektiv deon är. Den som vill veta mer över innehållet blir inte heller besviken då Moss & Noor har utförliga och lättbegripliga innehållsförteckningar på sin webbsida. Stjärna i kanten där alltså, då skönhetsindustrin ofta kan lämna lite att önska då det kommer till transparens gällande innehåll i produkter.

Oavsett om träningen består av gym eller morgonstress med förskolelämnng och tillhörande spring efter bussen så håller effekten från Moss & Noor After Workout Deodorant Clinical Strength från morgonduschen till läggdags och Moss & Noor After Workout Deodorant Clinical Strength har blivit ett återkommande inköp efter att den upptäckts och så länge man uppskattar doften av grapefrukt så passar den för alla.

Extremt effektivsnäll mot hudentydlig innehållsförteckning
Finns inte i så många butiker ännu

Prisjämförelse

Jämför alla priser

Moss & Noor After Workout Deodorant Fresh Grapefruit 60 ml

95 kr

Moss & Noor After Workout Deodorant Fresh Grapefruit 60 ml

98 kr

After Workout Deodorant Fresh Grapefruit - 60 ml

98 kr

2. Eucerin Deo Anti-transpirant Roll-on - BÄSTA BILLIGA DEODORANT

Skonsam och effektiv deodorant till ett bra pris

Doft: Unisex Typ: Roll-on

Eucerin Anti-Transpirant 48H Deo Roll-on 50ml

Den som har problem med känslig hud i armhålorna kan ta en titt på Eucerin Deo Anti-transpirant Roll-on som även ska fungera för de användare som inte vill ha för skarp lukt på sin deodorant.

En deo för den som vill slippa klåda

Eucerins deo har en mild doft som mest luktar rent, huden känns inte påverkad och kliar inte på något sätt, inte ens om rakhyveln precis har varit framme. Efter påföring torkar den snabbt, men innan den gjort det så ger den en ganska våt känsla. Trots att Eucerins deo känns skonsam och även har en så dämpad doft så är den förvånansvärt effektiv och gör sitt jobb från morgon till kväll. Inte ens om man låter det gå några timmar mellan träningspasset och duschen så försvinner den fräscha känslan.

Eucerin Deo Anti-transpirant Roll-on är en deo till ett bra pris som dessutom varken orsakar klåda eller andra hudproblem.

Bra doftprisvärd och effektiv
Är något blöt precis i början

3. Clarins Gentle Care Roll-on - BÄSTA DEO KVINNA DEODORANT

Deodorant som torkar snabbt och gör sitt jobb hela dagen trots svettig träning

Doft: Kvinnlig Typ: Roll-on

Clarins Gentle Care Deo Roll-on 50ml 1-pack

En superhjälte-deodorant kommer här! Är det en riktigt snabbtorkande deo som inte känns det minsta våt i armhålan man vill åt, då är detta rätt köp.

Den starka doften dämpas snabbt

Den doftar ganska starkt precis vid applicering, men inte med parfym eller blomdoft utan den har en mer kemisk doft. Så fort den torkat in så försvinner lukten och deodoranten blir nästintill doftfri. I slutet av en stressig dag luktar armhålorna fortfarande lika neutralt som i början av dagen, och detta även om man har slängt in ett träningspass och hunnit svettats en del.

Den torkar på nolltid och en enda rullning räcker för att dosera en bra mängd, tack vare att förpackningens kula är lite större. Eftersom den är så snabb på att torka klarar sig dessutom kläderna helt från fläckar. En riktigt bra deo, helt enkelt.

Verkligen effektiv vid träningverkar perfekt mot svettstora kulan gör den lättdoserad
Har precis vid påföring en skarp doft

4. Recipe for men Deodorant Stick Alcohol-free - BÄSTA HERRDEO

Doftar fantastiskt, är dryg och effektiv och passar alla användare trots sitt namn

Doft: Herr Typ: Stift

Recipe for Men Alcohol-Free Deo Stick 75ml

Oavsett könstillhörighet så fungerar Recipe for men Deodorant stick alcohol-free väldigt bra, den här deodoranten gör nämligen ett så bra jobb att den inte förtjänar att bli bortvald endast för att den råkar rikta sig mot en särskild målgrupp. Deodorantstiftet är såväl lättapplicerat som lättdoserat och irriterar inte huden det minsta. Några märken eller missfärgningar på kläder har inte heller märkts av under testperioden.

Fräsch känsla som håller dagen lång

Den pigga doften och den fräscha känslan håller sig hela dagen. Deltagare i testpanelen har såväl byggt hus i värmebölja som jobbat hårt i ett tungt industriarbete och trots detta haft en härlig doft i armhålan vid dagens slut. Priset för Recipe for mens deodorant är lite högre, men deodoranten känns ändå prisvärd tack vare att den är betydligt drygare än många av sina konkurrenter. I tillägg till detta är förpackningen stilren. Trots alla pluspoäng med den här deodoranten så är det dock den fräscha doften som gör att vi köper den om och om igen.

Bra effektsnäll mot hudenfräsch doft
Finns inga minus

5. Kiehl's Superbly Efficient Antiperspirant & Deodorant Cream

Otroligt effektiv mot svettlukt men samtidigt väldigt mild mot huden

Doft: Unisex (oparfymerad) Typ: Kräm

Kiehl's Since 1851 Superbly Efficient Anti-Perspirant & Deo Cream 75ml

Den utlovade effektiviteten låter först som en överdrift, finns det verkligen en krämdeodorant som klarar av att hålla lukt borta samtidigt som den inte kladdar? Ja, Kiehl's Superbly Efficient Anti-Perspirant & Deodorant fungerar faktiskt precis så. Den smarta tuben gör att all deodorant i förpackningen används upp, den torkar snabbt och syns inte på kläderna.

Håller i över ett dygn

Ett helt dygn ska den klara av att hålla användaren fri från svettlukt, men i verkligheten är den faktiskt ännu bättre – om man inte duschar bort den så klarar den av att göra sitt jobb även på dag två. Till råga på allt så är den så mild att den fungerar alldeles utmärkt även på nyrakad hud och den är dessutom helt doftfri vilket uppskattas både av den doftkänsliga och av den som inte ha konkurrens bland andra dofter, som parfym eller annat.

På ingredienslistan för Kiehl's Superbly Efficient Anti-Perspirant & Deodorant hittar vi bland annat linfröextrakt och citron, och även om priset är högt för en deodorant så kommer vi inte överge den i första taget.

Otroligt effektivfri från doft
Något dyr

6. Biotherm Pure Invisible Roll on

Skonsam mot huden men effektiv mot svett, samtidigt som den gör sitt jobb hela dagen

Doft: Unisex Typ: Roll-on

Biotherm Deo Pure Invisible Roll-on 75ml 1-pack

En stressig morgon med en flåsig promenad för att hinna i tid till arbetet är inget problem för Biotherms roll on. Här hålls du luktfri från morgon till kväll utan problem, även om du skulle passa på att ta ett svettigt pass på gymmet också.

Upplevs snäll mot huden

Den har en stor kula och ger ut en lagom dos med bara en rullning i armhålan. Deon innehåller ingen alkohol och känns snäll mot huden som både återfuktas och känns lugn efter appliceringen. Tack vare den snabbtorkande formulan går det snabbt att klä på sig utan risk för fläckar eller annan missfärgning på kläder.

Håller riktigt bra

Med hjälp av aluminiumsalt ska Biotherm Pure Invisible Roll on hjälpa användaren att slippa svettas och ska enligt egen utsago vara verksam i 48 timmar, något som testpanelen tycker är aningen optimistisk men ändå inte jättelångt ifrån sanningen. Deon doftar till en början lite blommigt och tvåligt men blir snabbt nedtonad och går utmärkt att använda ihop med till exempel en parfym eller annan doft. Tack vare den neutrala doften känns Biotherm Pure Invisible Roll on som en unisex-doft som passar alla, och som även går att använda av olika åldersgrupper.

Väldigt effektiv vid ett träningspassbra och stor kulahåller braär snäll mot huden
Doften känns lite tvålig

7. Rexona Maximum Protection Clean Scent Deodorant

Prisvärd deodorant som går att hitta i många olika butiker

Doft: Unisex Typ: Kräm

Rexona Maximum Protection Clean Scent Deo Stick 45ml

Rexonas deo passar lika bra för män trots att den återfinns i kvinnosortimentet, detta tack vare sin diskreta doft. Att den luktar så milt och fräscht är dock inget som hindrar den från att fungera effektivt i nära nog två dygn.

Deodorant med lång effekt

När deodoranten torkat fungerar det utmärkt att klä sig utan att få märken på kläderna, men det dröjer en liten stund innan den har lagt sig helt. Enligt tillverkaren fungerar Rexona Maximum Protection Deodorant bäst om den stryks på före sänggående och ska då vara som mest verksam nästkommande dag, även om den dagen startar med en stund i duschen. Men även om man stryker på den på morgonen så är den effektiv så att det räcker under dagen, och till och med de gånger man själv är helt färdig efter ett svettigt träningspass så fortsätter deon att jobba hårt för att hålla svettlukten borta.

Att tillägga på plussidan är att det inte krävs någon specialbutik för att hitta deon då Rexona Maximum Protection Clean Scent Deodorant lätt går att hitta på de flesta matvaru- och klädbutiker som säljer deodoranter.

Håller väldigt braväldigt prisvärd
Krävs lite övning för att få rätt dosering

8. Hugo Boss Hugo Deo Stick

Deodorant med torrt stift som inte doftar för mycket

Doft: Manlig Typ: Stift

Hugo Boss Hugo Man Deo Stick 75ml 1-pack

Det är lätt att förstå att Hugo Boss har funnits länge i toppen på marknaden för herrdofter, deodoranten är inget undantag då Hugo Deo Stick doftar härligt.

Funkar bäst under lugna dagar

Den verkar rätt så bra mot svett, men inte mer än så. För en vanligt kontorsdag är den alltså helt okej men behövs det göras en snabb sprint till bussen eller om det ska slängas in ett svettigt träningspass under dagen så blir det svårare. Deon har ett torrt stift som gör den lättdoserad utan kladd, och den luktar dessutom alldeles lagom starkt för att fungera på egen hand en dag på jobbet, men tillräckligt milt för att användas samtidigt som en parfym de dagar då det önskas.

Något strävt deostift

Det torra stiftet kan ibland upplevas hårt och strävt, speciellt mot en armhåla med kraftigare behåring där användaren nog skulle uppskatta en mjukare deodorant lite mer. Den torkar å andra sidan väldigt snabbt och det blir inga fläckar eller andra märken på kläderna vilket gör att Hugo Deo Stick ändå blir en väldigt omtyckt deltagare i testet.

Doftar varken för starkt eller för svagtgör inte märken på kläderkladdfri
Tuff mot armhålor med mycket hårinte effektiv nog för att hålla vid träning

9. Biotherm Homme Day Control Roll-on

Snäll och snabbtorkande deodorant som är effektiv mot svett och har en skön konsistens

Doft: Manlig Typ: Roll-on

Biotherm Homme 48H Day Control Deo Roll-on 75ml 1-pack

Förpackningen med sin stora kula gör att det är lätt att påföra Biotherm roll on vars formula är härligt krämig. Den doftar tyvärr mest som ett billigt rakvatten, en doft som turligt nog dämpas något en stund efter att den har strukits på, då blir den också snäll nog för att kunna kombineras med en parfym. Vi tycker att tillverkaren kunde ha tänkt om och bara gjort en helt doftfri och välfungerande antiperspirant istället.

Torkar snabbt

Vid användning känns det snabbt torrt och den torrheten stannar under hela dagen, oavsett om det gäller kontorsjobb eller flåsiga träningspass. Biotherm Homme Day Control Roll-on torkar snabbt och huden känns både lugn och återfuktad direkt vid anvädning. Vi har inte sett några som helst fläckar på kläderna och det går snabbt att klä på sig efter användning tack vare den korta torktiden.

Effektiv mot svettningtorkar fortsnäll mot hudenskön krämsnäll mot huden
Doftar ganska billigt

10. Schmidt's Charcoal & Magnesium Deo Stick

Svårapplicerad men effektiv deo utan aluminiumsalter

Doft: Unisex Typ: Stift

Schmidt's Charcoal + Magnesium Deo Stick 75g

Den som uppskattar naturliga ingredienser kommer helt säkert gilla innehållsförteckningen på Schmidt’s Charcoal & Magnesium Deo Stick, och är man dessutom ute efter en deo som inte innehåller några aluminiumsalter så är detta absolut en spännande produkt.

Deodorant med sheasmör och kokosolja

Basen består av sheasmör och kokosolja vilket gör att den är helt olik testets övriga produkter. Den appliceras med ett stift och den smörliknande konsistensen behöver hållas lite mot huden för att värmas upp och lossna. Gör man rätt känns det mjukt och lent mot huden, men om man istället försöker dra det torra stiftet under armen så kommer det endast att kännas stramt och ingen produkt appliceras.

Schmidt’s Charcoal & Magnesium Deo Stick hamnar i facket av unisexdofter men den som är känslig när det kommer till starka dofter kommer nog tycka att den luktar oväntat skarpt. Bland ingredienserna finns bland annat bikarbonat som neutraliserar svettlukt, en produkt som det går att vara känslig emot. Om huden känns irriterad kan det alltså vara bikarbonatet som är orsaken till klådan.

Viktig att vara försiktig med mängden

Effekten i övrigt är förvånansvärt god men deodoranten har en betydande negativ sida – den bildar små krämiga korvar i armhålan efter ett par timmar, vilket gör att man mot slutet av dagen inte alls känner sig särskilt fräsch även om man fortfarande luktar gott. Förmodligen beror detta på att man varit lite väl generös vid appliceringen, så själva doseringen kan till en början kräva lite övning för att det ska bli rätt.

För den som inte är alltför känslig för starka dofter och snabbt får in snitsen med att applicera rätt mängd är Schmidt’s Charcoal & Magnesium Deo Stick en mycket effektiv och härlig deodorant.

Har god effektlen och mjuk konsistens
Doftar väldigt starktbildar små krämkorvar

11. Indy Beauty 100% vegan intensive 48h protection deodorant fragranced

Vegansk roll on-deo med fräsch blommig doft

Doft: Dam Typ: Roll-on

Indy Beauty Intensive 48h Protect Deo Roll-on 50ml

Indy Beauty 100% vegan intensive 48h protection deodorant är en av produkterna signerade den svenska influencern Therese Lindgren. Hela serien med produkter från Indy Beauty är vegansk.

Mild och tvålig doft

Deon har en snäll doft som känns fräsch och lite tvålig. Förpackningen är ljust rosa och roll on-flaskan ger en lite blöt känsla vid applicering, typisk för just roll on. Lite väntetid för att den ska torka är alltså att föredra innan det blir dags att dra på sig tröjan på morgonen, om inte så kommer deodoranten att fastna på kläderna.

Klarar inte av för intensiva situationer

Indy Beauty 100% vegan intensive 48h protection deodorant är en bra deodorant, men några 48 timmar håller den definitivt inte. Speciellt inte om man svettas en del, då kommer det till och med krävas påfyllning för att inte ska börja lukta svett genom deon. För den som endast söker en deo att använda till vardags är Indy Beautys rosa roll on ett helt okej köp.

Den som söker en mer effektiv produkt som är bättre på att hålla armhålorna torra och luktfria bör leta efter något annat då Indy Beauty 100% vegan intensive 48h protection deodorant inte riktigt håller måttet hela vägen.

Fri från animaliergod doft
Lång torktid efter appliceringkräver återapplicering under svettiga dagar

12. Urtekram Eucalyptus Deo Crystal Roll-on

Verkningslös deo som inte alls skyddar mot svettlukt

Doft: Unisex Typ: Roll-on

Urtekram Eucalyptus Crystal Deo Roll-on 50ml

Den låter till en början väldigt bra på pappret, beskrivningen av Urtekram Eucalyptus Deo Crystal Roll-on. För tanken om en naturlig eko-deo med mineralsalt istället för aluminiumsalt som ska mota bort svettlukten går säkert hem hos många, men tyvärr fungerar den inte alls som utlovat.

Klarar inte alls av svett

Lukten av svett tränger igenom så snabbt att man kunde tro att man helt hade glömt bort att applicera deon från första början – om det inte vore för den här deodorantens mycket originella doft. Eucalyptus heter det på förpackningen, men den förvånade testpanelen håller inte med utan enas till slut om att den snarare fångar upp en doft som mest påminner om urin.

Luktar rätt illa

Eucalyptus hade säkert fungerat att kamouflera svettlukt med, men att dölja svett med doften av kiss är ju uppenbart en mycket dålig idé. Och även om det sägs att det tar lite tid för armhålorna att ställa om när man har plockat bort aluminiumsalter från sin deodorant så vore det ju härligt att få dofta lite gott under övergångsperioden, men där fungerar inte Urtekram Eucalyptus Deo Crystal Roll-on alls, tvärtom.

Ingredienserna är ekologiska
Luktar illatar inte bort lukten av svett
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss