Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Mascara: 19 produkter i test

AvPriceRunnerUppdaterad 24 april 2019

Har du gått vilse i mascaradjungeln? I ett virrvarr av produkter som lovar att förlänga, ge volym, separera och hålla genom eld och vatten, är det lätt att tappa bort sig. Vi har testat alla olika sorters mascaror. Till bäst i test utser vi L’Oréal Paris Volume Million Lashes Fatale som både ger volym och definition.

Mindre volym men bra hållbarhet erbjuder Clinique Lash Power Mascara Long Wearing Formula, som ger långa och väldefinierade fransar samt formula som sitter på plats genom en sorglig film och svettiga sommardagar.

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. I vårt test av mascara har vi låtit en person som jobbar professionellt med makeup använda mascarorna, både i sitt arbete och på sig själv. Dessutom har ytterligare två personer i olika ålder testat mascarorna, varav en är kontaktlinsbärare. I tester har vi fokuserat på att granska följande:

  • Färg, förpackning och borste: Vad lovar produkten? Hur är hylsan och borsten utformade? Vilka färger finns i sortimentet?

  • Användning: Hur känns skaftet, borsten och formulan på fransarna? Hur lätt eller svår är den att jobba med? Doftar produkten?

  • Resultat: Vad blir effekten? Hur länge håller sig fransarna felfria?

Utöver detta har vi även tagit med i beräkningen hur mycket hylsan innehåller samt hur dryg mascaran är, ställt det mot produktens pris och därefter utsett testets vinnare.

1. L’Oréal Paris Volume Million Lashes Fatale - BÄSTA BUDGETMASCARA

Lättjobbad borste som ger massor av volym till ett bra pris

Typ: Volymmascara Prisklass: Budget Storlek på hylsa: 9,4 ml

L'Oreal Paris Volume Million Lashes Fatale Mascara Black

L’Oréals serie Million Lashes innehåller flera mascaror som ger olika slags volym och den här Fatale-versionen ska fixa både volym och definition – vilket den lyckas bra med! Ovanligt liten och smidig borste för att vara en volymmascara, den kommer åt överallt och separerar fransarna snyggt. Perfekt för den som vill ha en volymmascara till vardags. Vi gillar också att borsten inte kräver några särskilda instruktioner. Det är bara att måla på, till skillnad från många andra mascaror där man måste dra borsten i en speciell vinkel. Resultatet är imponerande och definitivt jämförbart med mascaror som är dubbelt så dyra. Hylsan som innehåller relativt mycket gör den också riktigt prisvärd. Mascaran sitter hela dagen och är sedan inga problem att tvätta bort.

KAMPANJ:

10% rabatt på allt med koden summerdeals10. Gäller till och med 31 juli hos NordicFeel.se

Lättjobbad borstemycket volymseparerade fransarbra pris
Finns endast i svart

Bra pris hos:

Nordicfeel.se

2. Clinique Lash Power Mascara Long Wearing Formula - BÄSTA LYX

Mycket hållbar mascara som ger fantastiskt långa och fina fransar

Typ: Förlängande och volym Prisklass: Lyx Innehåll: 6 ml

Clinique Lash Power Mascara Long Wearing Formula Dark Chocolate

I en oansenlig hylsa gömmer sig en storslagen mascara som inte bara ger den längd på fransarna som den utlovar, utan även håller genom både regnskurar och snöstormar. Clinique Lash Power Mascara är en så kallad tubmascara, vilket är en typ av mascara som lägger sig likt en tub kring fransarna för att sedan sitta som berget utan att fälla eller flagna samtidigt som den är vattenresistent. Det som skiljer en tubmascara från en vanlig vattenfast är att trots att de håller genom både regn, tårar och svett, så tvättar man bort dem med ljummet vatten – vare sig tvål eller sminkbortagare krävs, det räcker med att dränka en bomullstuss i ljummet vatten och pressa mot fransarna en stund och sedan dra av mascaran.

Nu är det inte bara hållbarheten och den enkla borttagningen som gör denna mascara till en vinnare. Borsten är rejäl utan att vara klumpig och är lätt att måla med bra möjligheter att komma riktigt nära fransroten, vilket resulterar i långa och väldefinierade fransar. Redan efter ett lager blir fransarna både längre och fylligare än vad de egentligen är och böjer man dem innan kan man nära nog tro att det är lösfransar involverade i sminkningen.

Lash Power Mascara från Clinique är så bra att man nästan vill gråta av lycka, och det kan man kosta på sig, för mascaran kommer ändå inte röra sig ur fläcken.

KAMPANJ: 10% rabatt på allt med koden summerdeals10. Gäller till och med 31 juli hos NordicFeel.se

Ger fantastiskt fina fransar med nästan oslagbar hållbarhet
Lite innehåll i förhållande till pris

Bra pris hos:

Harmoniq

3. Lancôme Hypnôse - BÄSTA VOLYMMASCARA

Klumpfri mascara med en fantastiskt god hållbarhet, liten och smidig borste

Typ: Volymmascara Prisklass: Lyx Storlek på hylsa: 6 ml

Lancôme Hypnôse Volume A Porter Mascara #01 Black

En mascara som ger riktigt snyggt svarta fransar. Fransarna blir separerade och håller fantastiskt bra under dagen, ingen fällning under ögonen. Borsten är liten och lätt att komma åt alla vrår med. Mascarans något tunna formula gör det lite svårt att nå mycket volym men den fantastiska hållbarheten och det faktum att den inte alls klumpar sig väger upp för detta.

Fantastisk hållbarhetinga klumpar
En relativt dyr mascara

Bra pris hos:

Harmoniq

4. Elizabeth Arden Grand Entrance Mascara Stunning Black - BÄSTA LANGDMASCARA

Böjer effektivt fransarna uppåt och förlänger på ett snyggt sätt, finns i två nyanser

Typ: Längdmascara Prisklass: Lyx Storlek på hylsa: 8,5 ml

Elizabeth Arden Grand Entrance Mascara Black

Den smala, böjda borsten är enkel att använda och mascaran är lättapplicerad. Fransarna trycks effektivt uppåt och får samtidigt extra mycket längd. En av testpersonerna som har väldigt raka fransar var mycket imponerad och behövde knappt en ögonfransböjare ihop med den här mascaran. Mascaran finns i två nyanser – en intensiv svart och en mjukare mörkbrun. Resultatet är väldigt hållbart och den klarade en plötslig regnskur utan problem. Samtidigt var den lätt att tvätta bort senare på kvällen. Visserligen innehåller hylsan ganska lite mascara och priset är relativt högt, men Elizabeth Ardens mascara får ändå högt betyg eftersom den håller precis vad den lovar, man blir verkligen inte besviken.

BöjerFörlänger och separerarHåller hela dagenFinns i två nyanser
Dyr

Bra pris hos:

Beautystore

5. Lancôme Grandiose Extreme Mascara

Liten borste som gör det möjligt att komma åt alla småfransar och skapar solfjäderseffekt

Typ: Multimascara Prisklass: Lyx Storlek på hylsa: 10 ml

Lancôme Grandiose Extreme Mascara #01 Intense Black

Mascaran har ett böjt skaft som vid första anblick känns onödigt krångligt, men när man vant sig är det en innovation man knappt vill vara utan. Den lilla borsten och det böjda skaftet gör det faktiskt lättare att man kommer åt varje frans och få ”solfjäderseffekten” som så många andra mascaratillverkare framhäver i sin marknadsföring men i verkligheten sällan lyckas med. Det ska tilläggas att du får med instruktioner för hur mascaran ska användas. Dessutom får fransarna med bara något enstaka lager en fin fyllighet, bra böj, separation och längd. Hylsan är fin och känns lyxig och har mycket innehåll vilket också motiverar det höga priset. Mascaran sitter hela dagen och finns i en svart och en brun nyans.

Kommer åt alla fransarger volymlängd och seperationhåller hela dagenfinns i två nyanser
Dyr

Bra pris hos:

Harmoniq

6. Clinique High Impact Mascara

Oparfymerad mascara som ger både bra längd och volym och inte orsakar klumpar

Typ: Multimascara Prisklass: Lyx Storlek på hylsa: 7 ml

Clinique High Impact Mascara #01 Black

Den anonyma förpackningen döljer en riktig toppenmascara. Fransarna blir dramatiskt korpsvarta, separerade och får fin längd. Resultatet håller också riktigt bra under hela dagen, även i fuktig miljö. Borsten har klassisk form med nylonborst som har lätt att komma åt överallt. Mascaran ger förutom längd även snygg volym. Ytterligare något som är positivt med mascaran är att den är allergitestad och fri från parfym.

Bra längd & volyminga klumparoparfymerad
Småtrist förpackning

Bra pris hos:

Happy-Discounts

7. Estee Lauder Sumptuous Bold Volume

Fukttålig mascara som ger en massa volym som står sig fint hela dagen

Typ: Volymmascara Prisklass: Lyx Storlek på hylsa: 6 ml

Estée Lauder Sumptuous Bold Volume Lifting Mascara Black

Lyxiga Sumptuous från Estée Lauder lyckas på ett fantastiskt sätt med att kombinera volym och hållbarhet. Mascaran innehåller synliga fibrer som bygger upp massor med volym på fransarna, man får vara lite försiktig så det inte blir klumpar. Borsten är smidigt konformad vilket gör det lättare att komma åt och skapa kraftigare fransar i yttre ögonvrån för att få riktigt bra ”lösögonfrans”-effekt. Fukt är inte heller någon match utan den klarar sig fint genom hela dagen. Dock smular den lite mer än andra volymgivande mascaror men väger upp det genom den extra volym som erbjuds.

Massiv volym som hållerklarar fukt bra
Kan klumpa om man är oförsiktig

Bra pris hos:

Beautyemporium

8. Dior Iconic Overcurl

Väldigt hållbar mascara som ger mycket volym och är effektiv även på klena fransar

Typ: Volymmascara Prisklass: Lyx Innehåll: 10 ml

Christian Dior Diorshow Iconic Overcurl Mascara 694 Over Brown

Dior Iconic Overcurl är en volymgivande mascara som ger fransarna en snygg böj. Mascaran ger definitivt ett fint resultat helt utan andra verktyg, det räcker om man pressar borsten lätt mot fransarna vid applicering. Men det allra bästa resultatet uppnås om man på förhand hjälper sina fransar på traven med en ögonfransböjare.

Borsten är tjock och svängd, men kommer ändå enkelt åt även de minsta fransarna i fransraden. Något som inte alltid är givet med den här sortens borste. Produkten håller även bra över tid i hylsan och förändras inte efter några veckors användning och tillförsel av luft.

Priset kan få även den mest luttrade mascaraanvändare att sätta i halsen. Hylsan andas lyx på ett diskret sätt och har en skön tyngd i handen. Och det ihop med mascarans livslängd och resultat gör den ändå värd den dyra prislappen.

Iconic overcurl må vara ha ett högt pris, men den håller vad den lovar. Mascaran sitter på plats hela dagen utan att smula, ger fransarna en fantastisk böj och även de kortaste och raka ögonfransar får en tydlig boost.

Väldigt hållbarger mycket volymeffektiv även på klena fransar
Priset

9. MaxFactor Masterpiece Max 7,2

Prisvärd och billig mascara med bra borste och god förmåga att skapa snygg volym

Typ: Volymmascara Prisklass: Budget Storlek på hylsa: 7,2 ml

Max Factor Masterpiece Max Mascara #1 Black

Denna mascara från MaxFactor har varit med några år men håller än. En bra volym byggs upp med bara några få appliceringar utan att klumpa. Dessutom klarar den på ett effektivt sätt fuktigt klimat utan att färga. Borsten är en liten och nätt gummiborste som gör det enkelt att komma åt överallt. I slutet av dagen så smular den en aning men för att vara ett budgetalternativ så är den väldigt bra.

Billigsnygg volymbra borste
Fäller lite i slutet av dagen

Bra pris hos:

StylingAgenten

10. Yves Rocher Sexy Pulp Volume Extréme

Kladdfri med bra konsistens, böjer effektivt fransarna uppåt

Typ: Volymmascara Prisklass: Budget Storlek på hylsa: 10 ml

Innehållet i Yves Rocher Sexy Pulp Volume Extrémes hylsa har en fantastiskt bra konsistens som inte kladdar det minsta vid applicering. Förpackningens utformning ger borsten en lagom mängd mascara när den dras upp. Då borsten är ganska lång är det svårt och klumpigt att komma åt längst in vid fransrötterna. Löftet om volym uppfylls inte heller riktigt. Trots många strykningar för att bygga upp fransarna så blir de istället långa. Slutresultat blir mer en naturlig look. På ett mycket effektivt sätt lyckas dock mascaran böja fransarna helt utan att ögonfransböjare använts innan applicering. Dessutom sitter mascaran väldigt bra under hela dagen och är ändå enkel att tvätta bort. Yves Rocher Sexy Pulp Volume Exterme är ingen mästare som ger en intensiv partylook men funkar helt klart bra till vardags.

Bra konsistenskladdar ejböjer effektivt
Ej mycket volym

11. L’Oréal Volume Million Lashes

Bra budgetmascara som ger snyggt separerade fransar

Typ: Volymmascara Prisklass: Budget Storlek på hylsa: 9 ml

Volume Million Lashes har en lättmålad konsistens och resultatet är riktigt snygga fransar. Borsten är stor och kan kräva lite koncentration men den separerar och bygger gradvis upp volymen på ögonfransarna utan att de blir tunga. Under målning kan mascarans lukt vara lite besvärande men doften försvinner när mascaran torkat. Billig och bra!

Bra på att separera fransarbra budgetalternativ
Något besvärande doft

12. MaxFactor False Lash Effect

Mycket mascara för pengarna, ger snygga och svarta fransar med god hållbarhet

Typ: Volymmascara Prisklass: Budget Storlek på hylsa: 13,1 ml

Max Factor False Lash Effect Mascara #1 Black

Ett intensivt svart resultat som håller hela dagen är vad du får från denna prisvärda mascara. För att bygga volym med False Lash Effect krävs det dock att man kommer överens med borsten. Den har en trubbig spets som försvårar förmågan att komma åt de innersta ögonfransarna samt undre fransraden utan att kladda. Väl på fransen levererar mascaran volym och god hållbarhet som funkar både till vardags och till fest. Både fukt och smul är helt ok.

Snygga svarta fransarmycket mascara för pengarna
Klumpig borste gör det svårare att komma åt i ögonvrån

Bra pris hos:

Parfymonline SE

13. L’Oréal Paradise Extatic

Mascara som ger fin längd till ett bra pris

Typ: Precision och längd Prisklass: Budget Innehåll: 6,4 ml

L'Oreal Paris Paradise Extatic Mascara Black

L’Oréal Paradise Extatic ger längd, precision och även lite volym samtidigt som den är väldigt lätt att applicera. Den ger dessutom ett hållbart resultat - i alla fall den första månaden av användning.

Under de första veckorna är hållbarheten svårslagen; den fäller inget alls under dagen och det förekommer inga smulor över huvud taget. Men efter att ha använt mascaran under ungefär 6 veckors tid verkar konsistensen i hylsan förändras och den sitter helt enkelt inte lika bra på plats längre. Mascaran börjar smula redan framåt eftermiddagen och till kvällen syns en tydlig skugga under ögonen, vilket är synd för det spelar ingen roll hur bra en mascara är i övrigt – om den får en att se ut som en panda innan det är dags att gå hem från jobbet eller fest, då gör den helt enkelt inte sitt jobb tillräckligt bra.

Kan man leva med att mascaran måste ersättas när hylsan fortfarande är halvfull för att den torkar så snabbt, då är L´Oréal Paradise Extatic ett bra val. Känner man däremot att det inte rimmar rätt att slänga så mycket oanvänd produkt, då är det klokare att lägga pengarna på en annan mascara. Det finns många produkter som är tillräckligt bra för att man ska slippa nöja sig med en som är halvdann.

Bra prisger fin definition och längd till fransarna
Den korta hållbarheten i hylsan

Bra pris hos:

Coolshop

14. Yves Rocher Vertige Longueur

Sitter bra och ger intensivt resultat med en annorlunda borste

Typ: Längdmascara Prisklass: Budget Storlek på hylsa: 8 ml

Borsten i Yves Rocher Vertige Longueurs hylsa är minimal. Den är nästan lika tunn som själva pinnen som den sitter på. Först kan det kännas lite ovant att hantera en så liten borste men faktum är att det snabbt blir till en stor fördel. Det är enkelt att komma åt överallt, både i ögonvrår och inne vid fransroten. Dock är konsistensen seg och mascaran torkar snabbt, vilket gör det klurigt att få till slutresultatet som man önskar. Drar man flera drag på samma ställe blir det lätt klumpigt. Positivt är dock att mascaran sitter hela dagen utan att fälla det minsta. Trots detta är den lätt att tvätta bort. Efter lite övning för att få till rätt teknik så är Yves Rocher Vertige Longueur en prisvärd mascara.

Annorlunda borstesitter braIntensivt resultat
Seg konsistenslätt klumpar

15. BareMinerals Lash Domination Volumizing Mascara

Mascara för längd med otroligt hållbart resultat även i fukt och regn

Typ: Volymmascara Prisklass: Lyx Storlek på hylsa: 11 ml

BareMinerals Lash Domination Volumizing Mascara Intense Black

Den spiralformade borsten ser cool ut men känns mer som ploj – effekten blir knappast unik. Det visar sig också när vi letar efter ytterligare information om mascaran, att det finns beskrivet på hemsidan hur man ska snurra borsten 180 grader samtidigt som man borstar på mascaran. Det står inget om den tekniken på förpackningen och det visar sig också vara ett väldigt svårt appliceringssätt. Mascaran, som bara finns i svart, utger sig för att främst ge volym men vi upplever att fransarna istället mest blir längre och knappt något fylligare. Dock får den ett stort plus för att den inte alls flagar och ger en hållbar svärta, även i fukt och regn. Eftersom hylsan innehåller så mycket mascara gör det den också något mer prisvärd jämfört med övriga mascaror i lyxsegmentet

Ger längd och separationhållbar
Inte tillräckligt med volymkrånglig borste

Bra pris hos:

Lyko

16. Maybelline Lash Sensational Luscious

Hållbar med effektiv borste som når även små fransar

Typ: Volymmascara Prisklass: Budget Storlek på hylsa:9,5 ml

Maybelline New York Lash Sensational Luscious

Denna mascara som endast kommer i svart nyans har en smart konformad borste som gör att man kommer åt varenda liten frans. Tyvärr tar den, trots sin blygsamma storlek, upp väldigt mycket vätska vilket är svårt att hantera. Ibland fick vi torka av den med papper för att få upp rätt mängd, vilket annars är något som hylsan ska klara. Den blöta formulan tar också lång tid att torka och det blir därför knepigt att bygga upp en maffig volym. När fransarna till slut blir torra går det att få både längd och volym, men det bildas lätt klumpar. Tyvärr är den också väldigt svår att tvätta bort från fransarna, till och med när man använder en speciell ögonmakeuprengöring. Dock gör detta att mascaran sitter väldigt bra under hela dagen.

Borste som kommer åt alla fransarbra pris
Blöt formulaklumpar sig lättsvår att tvätta bort

Bra pris hos:

YOU

17. Maybelline The Falsies Volum’Express

Billig mascara som har en böjd borste för att ge bättre kurvning av fransarna

Typ: Volymmascara Prisklass: Budget Storlek på hylsa: 9 ml

Maybelline The Falsies Volum' Express Mascara Black

Detta är helt klart en av de billigaste mascarorna i testet. Den skedformade borsten är till för att ge bättre böj och mer kurvning på fransarna. Dock krävs det en del övning för att applicera utan kladd. ”Skeden” ska hjälpa till att böja fransarna i både inre och yttre ögonvrån utåt. För övre fransraden funkar det utmärkt, underfransarna är däremot ganska svåra att komma åt utan missöden. Håller tyvärr inte riktigt hela dagen utan att smula och klarar inte heller fukt särskilt väl.

Billigaste mascaran i testet
Borsten och den krämiga formulan ger lätt klumpar

Bra pris hos:

NordicFeel

18. Max Factor False Lash Epic Mascara Black

Sitter på plats under hela dagen utan att flaga eller färga, finns i två nyanser

Typ: Volymmascara Prisklass: Budget Storlek på hylsa: 13 ml

Max Factor False Lash Epic Mascara Black

False Lash Epic finns i två färger, en svart och en svartbrun som upplevs som mjukare och naturligare. Tyvärr upplevs borsten lite väl komplicerad. Särskilda instruktioner skulle behövs, något man inte får med utan måste söka upp själv. Den taggiga bollen på toppen av borsten skulle kunna vara smart, men göra den bara onödigt svårmanövrerad. Meningen är att man ska kunna fånga upp småfransar men istället händer det flera gånger att vi råkar peta oss i ögat med bollen. Den onödigt krångliga borsten gör också att resultatet blir ojämnt och tyvärr infinner sig inte heller den volym som vi hoppats på utan fransarna liknar mer spindelben. Hållbarheten är det bästa med mascaran och den varken flagar eller färgar av sig under ögat, utan stannar på plats tills man väljer att tvätta bort den.

Bra hållbarhettvå färger
Krånglig borstedålig volym

Bra pris hos:

Beautyemporium

19. Estée Lauder Sumptuous Knockout Mascara Black

Hållbar mascara som ger snygg svärta och separerade fransar

Typ: Definierande mascara Prisklass: Lyx Storlek på hylsa: 6 ml

Estée Lauder Sumptuous Knockout Mascara Black

Den smala borsten är lätt att hantera, den kommer enkelt åt ända in vid fransroten och hjälper till att lyfta fransarna. Fransarna blir intensivt svarta och samtidigt snyggt separerade. Tyvärr händer inte så mycket mer och man får inte den utlovade ”lösögonfranseffekten” – det blir varken speciellt mycket volym eller längd. Hylsan som mascaran kommer i är snyggt stilren men eftersom den har väldigt lite innehåll gör det att den är väldigt dyr. Resultatet håller dock hela dagen utan att flaga eller färga av sig och det är inga problem att på kvällen tvätta bort den. Om inte priset var så högt hade det varit en helt okej vardagsmascara.

Lättjobbad borstesnygg svärtaseparerade fransarhåller hela dagen
Ingen ”lösögonfranseffekt”dyr

Bra pris hos:

Harmoniq

Allt om mascara

Det finns två frågor du bör ställa dig innan du köper mascara; hur ser mina fransar ut och hur vill jag att de ska se ut? En del önskar sig mycket volym, längd och svärta. Andra vill ha ett mer diskret och naturligare resultat. Förr skilde man nästan alltid på längd och volym när det gällde mascara. Med de senaste årens produkter är det dock vanligt att få allt från samma hylsa som har beskrivningen ”lösögonfranseffekt”. Mascarans formula består oftast av färgpigment mixade i en bas av vax och vatten. I volymprodukter tillsätter man även förtjockande ämnen som puder eller talk, medan det i förlängande varianter oftast finns fibrer i nylon eller silke som ser ut som små fransar. Dessa fäster sedan på franstoppen och tillför mer längd.

Mascarans effekt beror både på borstens utformning och på formulan. Borstarna har utvecklats mycket de senaste åren och är numera nästan alltid helgjutna i silikon, de ger mycket precisa resultat. Stora, täta borstar ger mest volym eftersom de tar upp mest produkt. Bågformade följer fransradens form, kommer åt överallt och böjer fransarna lätt. Smala och avlånga borstar ger oftast mest längd och definierar fransarna. Oftast är svart den enda färgen på mascaror, men ibland finns det även en brun nyans i sortimentet. Den upplevs som mjukare och mer naturlig, och passar speciellt bra på ljusa personer.

Hur används mascara?

Innan du applicerar mascara, se till att området runt ögat är torrt och att din ögonkräm är oljefri – annars riskerar fettet från krämen att mascaran smetar av sig på ögonlocken och drar ner färgen under ögat. Om du börjar med att böja fransarna med en ögonfransböjare så kan det bli lättare att komma åt med mascaraborsten och fransarna får också mer böj som öppnar upp ögat. Ett tips för att undvika kladd på ögonlocken när du sen borstar på mascaran är att hålla en spegel nedanför hakan och titta nedåt. Ett annat knep är att hålla ett kort mot ögonlocken, då går det att trycka på rejält med mascara och allt överflöd hamnar på kortet.

Börja med att placera borsten längst in vid fransroten och zigg-zacka för att sedan svepa längs med fransarna. För att öka på lösögonfranseffekten kan man måla några extra lager mascara i yttre ögonvrån. Riktigt tjocka volymfransar kan man åstadkomma genom att vänta 30 sekunder mellan lagren av mascara. Genom att borsta på nästa mascaralager när de undre torkat byggs volym upp. Jobbar du över våta mascaralager torkar du istället bort onödig mascara, vilket är perfekt för en mer naturlig look.

Logga in

Bli medlem gratis

Inte medlem? Bli medlem