Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Mascara: 23 produkter i test

Profilbild
Uppdaterad 8 oktober 2019

Är du vilse i mascaradjungeln? Bland alla produkter som kommer med storslagna löften, är det lätt att tappa bort sig. Vi har testat alla olika sorters mascaror. Till bäst i test utser vi Hourglass Caution Extreme Lash Mascara som både ger volym och bra hållbarhet.

Ett utmärkt budgetalternativ är L.A Girl Fiber Lash Mascara, som med hjälp av fibrer gör dina fransar imponerande långa.

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. I vårt test av mascara har vi låtit en person som jobbar professionellt med makeup använda mascarorna, både i sitt arbete och på sig själv. Dessutom har ytterligare två personer i olika ålder testat mascarorna, varav en är kontaktlinsbärare. I tester har vi fokuserat på att granska följande:

  • Färg, förpackning och borste: Vad lovar produkten? Hur är hylsan och borsten utformade? Vilka färger finns i sortimentet?

  • Användning: Hur känns skaftet, borsten och formulan på fransarna? Hur lätt eller svår är den att jobba med? Doftar produkten?

  • Resultat: Vad blir effekten? Hur länge håller sig fransarna felfria?

Utöver detta har vi även tagit med i beräkningen hur mycket hylsan innehåller samt hur dryg mascaran är, ställt det mot produktens pris och därefter utsett testets vinnare.

Vi har testat ett urval av populära mascaror. Jämför pris på de mest populära mascarorna på Pricerunner

1. Hourglass Caution Extreme Lash Mascara – BÄST I TEST + BÄSTA VOLYMMASCARA

En mascara som ger ett så maffigt resultat att man häpnar

Typ: Volym Prisklass: Premium Mängd: 9,4 g

Hourglass Caution Extreme Lash Mascara Ultra Black

Med en hylsa som skriker glamour, känns det okej att stretcha sminkbudgeten för denna lyxmascara från Hourglass. Att det dessutom snabbt visar sig att den levererar ett resultat som nästan kan misstas för lösögonfransar, gör innehållet lika lyxigt som utsidan lovar.

Hourglass Caution Extreme Lash Mascara är en mascara som ger både längd och volym. Mest slående resultat får man i kombination med en fransböjare. Men även utan en böjare hjälper denna mascara att lyfta fransarna så mycket att de naturligt hamnar i blickfånget.

Med en mascara som ger så här mycket volym, kan man ofta uppleva problem med att den flagar och fäller. Men så är inte fallet med Caution Extreme Lash. Istället sitter den på plats genom intensiva arbetsdagar och glada nätter på dansgolvet.

Denna mascara tvättas lätt bort med ens vanliga ansiktstvätt. Möjligen kan man ibland behöva komplettera med ett par drag med en ögonmakeupremover. Detta beror på hur många lager man målat på vid applicering. Den kan med andra ord kräva en extra stund vid badrumsspegeln i slutet av dagen. Men med tanke på hur snygga fransarna är hela dagen innan det är dags för att göra kväll, är det ändå ett par väl investerade extra minuter.

Fantastiskt resultat som håller genom dagenlyxig hylsa
Dyr
5,0

Bra pris hos:

Skincity SE

2. L.A Girl Fiber Lash Dimensional Mascara – BÄSTA BILLIGA MASCARA + BÄSTA LÄNGDMASCARA

Få långa fransar och fantastisk hållbarhet med hjälp av denna mascara

Typ: Längd och volym Prisklass: Budget Mängd: 8 ml

L.A. Girl Fiber Lash Mascara Black

När man först skruvar av hylsan på L.A Girl Fiber Lash Dimensional Mascara, blir man förvånad av den smala och inte särskilt inbjudande borsten. De första dragen på fransarna övertygar inte heller, tills man tittar i spegeln och ser resultatet. Denna mascara levererar nämligen en längd på fransarna som inte går att skoja bort.

Som namnet antyder är detta en fibermascara. Detta innebär att produkten innehåller små fibrer som hjälper till att ge fransarna en längd som man knappt trodde var möjlig utan lösögonfransar. Fibrerna ger även lite extra volym. Men styrkan i L.A Girl Fiber Lash Dimensional Mascara ligger tveklöst i hur långa fransarna blir på bara några sekunder. Väger man dessutom in priset, så är det svårt att över huvud taget hitta en produkt som lika prisvärt ger detta slående resultat.

Den här mascaran sitter som berget, inte ens en intensiv regnskur rår på den. Även om man somnar med sminket på, vaknar man utan kladd under ögonen morgonen därpå. Möjligen finns där en antydan till skugga, men inte mer. Den enda nackdelen är att den sitter så pass bra att den är något svår att tvätta bort. Här krävs det mer än bara vatten och vanlig ansiktsrengöring – fram med bomullspadsen och ögonmakeupborttagaren för att inte bli galen.

Att hitta en lika bra mascara till ett lika lågt pris som L.A Girl Fiber Lash Dimensional Mascara, känns som ett mission impossible.

Prisetresultatet och hållbarheten
Något svår att tvätta bort
5,0

Bra pris hos:

Lyko

3. L’Oréal Paris Volume Million Lashes Fatale

Lättjobbad borste som ger massor av volym till ett bra pris

Typ: Volym Prisklass: Budget Mängd: 9,4 ml

L'Oreal Paris Volume Million Lashes Fatale Mascara Black

L’Oréals serie Million Lashes innehåller flera mascaror som ger olika slags volym och den här Fatale-versionen ska fixa både volym och definition – vilket den lyckas bra med!

Ovanligt liten och smidig borste för att vara en volymmascara som kommer åt överallt och separerar fransarna snyggt. Perfekt för den som vill ha en volymmascara till vardags. Vi gillar också att borsten inte kräver några särskilda instruktioner. Det är bara att måla på, till skillnad från många andra mascaror där man måste dra borsten i en speciell vinkel.

Resultatet är imponerande och definitivt jämförbart med mascaror som är dubbelt så dyra. Hylsan som innehåller relativt mycket gör den också riktigt prisvärd. Mascaran sitter hela dagen och är sedan inga problem att tvätta bort.

Lättjobbad borstemycket volymseparerade fransarbra pris
Finns endast i svart
5,0

Bra pris hos:

Luxplus SE

4. Clinique Lash Power Mascara Long Wearing Formula

Mycket hållbar mascara som ger fantastiskt långa och fina fransar

Typ: Förlängande och volym Prisklass: Premium Mängd: 6 ml

Clinique Lash Power Mascara Long Wearing Formula Dark Chocolate

I en oansenlig hylsa gömmer sig en storslagen mascara som inte bara ger den längd på fransarna som den utlovar, utan även håller genom både regnskurar och snöstormar.

Clinique Lash Power Mascara är en så kallad tubmascara, vilket är en typ av mascara som lägger sig likt en tub kring fransarna för att sedan sitta som berget utan att fälla eller flagna samtidigt som den är vattenresistent. Det som skiljer en tubmascara från en vanlig vattenfast är att trots att de håller genom både regn, tårar och svett, tvättas de enkelt bort med ljummet vatten. Vare sig tvål eller sminkbortagare krävs, det räcker med att dränka en bomullstuss i ljummet vatten och pressa mot fransarna en stund och sedan dra av mascaran.

Nu är det inte bara hållbarheten och den enkla borttagningen som gör denna mascara till en vinnare. Borsten är rejäl utan att vara klumpig. Den är lätt att måla med, med bra möjligheter att komma riktigt nära fransroten, vilket resulterar i långa och väldefinierade fransar. Redan efter ett lager blir fransarna både längre och fylligare än vad de egentligen är och böjer man dem innan kan man nära nog tro att det är lösfransar involverade i sminkningen.

Lash Power Mascara från Clinique är så bra att man nästan vill gråta av lycka, och det kan man kosta på sig, för mascaran kommer ändå inte röra sig ur fläcken.

Ger fantastiskt fina fransar med nästan oslagbar hållbarhet
Lite innehåll i förhållande till pris
5,0

Bra pris hos:

Harmoniq

5. Blinc Mascara Black

En ikonisk mascara som fortfarande håller måttet

Typ: Precision och längd Prisklass: Premium Mängd: 6 g

Blinc Mascara Black

För den som alltid möts av pandaögon i spegeln efter en dag med mascara, kan det kännas som ett omöjligt uppdrag att hitta en produkt som sitter där den ska. Men misströsta ej, denna klassiska tubmascara från Blinc kan mycket väl vara svaret på dina böner.

Blincs tubmascara var en av de första tubmascarorna att lanseras. En tubmascara lägger sig som en strumpa kring fransarna och sitter sedan på plats hela dagen. Att tvätta bort en tubmascara görs med vatten som är över 38 grader. Det ljumna vattnet får produkten att glida av fransarna, utan någon extra hjälp från ögonsminkremover.

Blincs tubmascara bygger inte upp någon volym att tala om, men det är heller inte syftet med den. Istället är detta en mascara som kommer att sitta som berget utan att ge vika för någonting alls. Regnrusk, svettiga springrundor, vackra bröllop – Blinc stretar på genom alla de mest utmanande situationer.

Blinc separerar fint och ger god svärta. Dessutom passar den känsliga ögon och linsbärare bra, just bland annat för att den inte fäller.

För den som har problem med ständigt fällande och flagnande mascaror, kommer Blinc vara en riktig räddare i nöden.

Fantastisk hållbarhetfin svärtalätt att tvätta bort
Bygger vare sig volym eller mycket längd
4,5

Bra pris hos:

Svensk Hälsokost

6. Lancôme Hypnôse

Klumpfri mascara med en fantastiskt god hållbarhet, liten och smidig borste

Typ: Volym Prisklass: Premium Mängd: 6 ml

Lancôme Hypnôse Volume A Porter Mascara #01 Black

Lancôme Hypnôse Volume A Porter är en mascara som ger riktigt snyggt svarta fransar. Fransarna blir separerade och håller fantastiskt bra under dagen, ingen fällning under ögonen att oroa sig för.

Borsten är liten och lätt att komma åt alla vrår med och även de minsta fransarna är enkla att måla. Mascarans något tunna formula gör det lite svårt att nå mycket volym, men den fantastiska hållbarheten och det faktum att den inte alls klumpar sig, väger upp för detta.

Fantastisk hållbarhetinga klumpar
En relativt dyr mascara
4,5

Bra pris hos:

Cocopanda SE

7. Elizabeth Arden Grand Entrance Mascara Stunning Black

Böjer effektivt fransarna uppåt och förlänger på ett snyggt sätt, finns i två nyanser

Typ: Längdmascara Prisklass: Premium Mängd: 8,5 ml

Elizabeth Arden Grand Entrance Mascara Black

Den smala, böjda borsten på Elizabeth Arden Grand Entrance Mascara Stunning Black är enkel att använda och mascaran är lättapplicerad. Fransarna trycks effektivt uppåt och får samtidigt extra mycket längd. En av testpersonerna som har väldigt raka fransar var mycket imponerad och behövde knappt en ögonfransböjare ihop med den här mascaran.

Mascaran finns i två nyanser – en intensiv svart och en mjukare mörkbrun. Resultatet är väldigt hållbart och den klarade en plötslig regnskur utan problem. Samtidigt var den lätt att tvätta bort senare på kvällen.

Hylsan innehåller visserligen ganska lite mascara och priset är relativt högt, men Elizabeth Ardens mascara får ändå högt betyg eftersom den håller precis vad den lovar. Man blir verkligen inte besviken.

BöjerFörlänger och separerarHåller hela dagenFinns i två nyanser
Dyr
4,5

Bra pris hos:

Coolshop SE

8. Lancôme Grandiose Extreme Mascara

En nätt mascaraborste som gör det möjligt att komma åt alla småfransar

Typ: Multimascara Prisklass: Premium Mängd: 10 ml

Lancôme Grandiose Extreme Mascara #01 Intense Black

Lancôme Grandiose Extreme Mascara har ett böjt skaft som vid första anblick känns onödigt krångligt, men när man vant sig är det en innovation man knappt vill vara utan. Den lilla borsten och det böjda skaftet gör det faktiskt lättare att man kommer åt varje frans och få ”solfjäderseffekten” som så många andra mascaratillverkare framhäver i sin marknadsföring men i verkligheten sällan lyckas med.

Fransarna får, med bara något enstaka lager, en fin fyllighet, bra böj, separation och längd. Hylsan är fin och känns lyxig och har mycket innehåll vilket också motiverar det höga priset. Dessutom blev vi extra glada för de medföljande instruktioner som visar hur mascaran ska användas.

Lancôme Grandiose Extreme Mascara sitter hela dagen och finns i en svart och en brun nyans.

Kommer åt alla fransarger volymlängd och seperationhåller hela dagenfinns i två nyanser
Dyr
4,5

Bra pris hos:

Harmoniq

9. Clinique High Impact Mascara

Oparfymerad mascara som ger både bra längd och volym och inte orsakar klumpar

Typ: Multimascara Prisklass: Premium Mängd: 7 ml

Clinique High Impact Mascara #01 Black

Bakom Clinique High Impact Mascaras anonyma förpackning, döljer det sig en riktig toppenmascara. Fransarna blir dramatiskt korpsvarta, separerade och får fin längd. Resultatet håller också riktigt bra under hela dagen, även i fuktiga miljöer.

Borsten har en klassisk form med nylonborst som har lätt att komma åt överallt, samtidigt som den fördelar färgen jämnt. Mascaran ger förutom längd även snygg volym.

Ytterligare en fördel med Clinique High Impact Mascara är att den är allergitestad och fri från parfym. Detta innebär att även känsliga ögon kan njuta av fylliga fransar med hjälp av Clinique.

Bra längd & volyminga klumparoparfymerad
Småtrist förpackning
4,5

Bra pris hos:

Harmoniq

10. Estee Lauder Sumptuous Bold Volume

Fukttålig mascara som ger en massa volym som står sig fint hela dagen

Typ: Volym Prisklass: Premium Mängd: 6 ml

Estée Lauder Sumptuous Bold Volume Lifting Mascara Black

Lyxiga Sumptuous från Estée Lauder lyckas på ett fantastiskt sätt med att kombinera volym och hållbarhet. Mascaran innehåller synliga fibrer som bygger upp massor med volym på fransarna, man får vara lite försiktig så det inte blir klumpar.

Borsten är smidigt konformad vilket gör det lättare att komma åt och skapa kraftigare fransar i yttre ögonvrån för att få riktigt bra ”lösögonfrans”-effekt. Fukt är inte heller någon match utan den klarar sig fint genom hela dagen. Dock smular den lite mer än andra volymgivande mascaror men väger upp det genom den extra volym som erbjuds.

Massiv volym som hållerklarar fukt bra
Kan klumpa om man är oförsiktig
4,5

Bra pris hos:

Beautyemporium

11. Dior Iconic Overcurl

Väldigt hållbar mascara som ger mycket volym och är effektiv på klena fransar

Typ: Volym Prisklass: Premium Mängd: 10 ml

Christian Dior Diorshow Iconic Overcurl Mascara 694 Over Brown

Dior Iconic Overcurl är en volymgivande mascara som ger fransarna en snygg böj. Mascaran ger ett fint resultat helt utan andra verktyg, det räcker om man pressar borsten lätt mot fransarna vid applicering. Men det allra bästa resultatet uppnås om man på förhand hjälper sina fransar på traven med en ögonfransböjare.

Borsten är tjock och svängd, men kommer ändå enkelt åt även de minsta fransarna i fransraden. Något som inte alltid är givet med den här sortens borste. Produkten håller även bra över tid i hylsan och förändras inte efter några veckors användning och tillförsel av luft.

Priset kan få även den mest luttrade mascaraanvändare att sätta i halsen. Hylsan andas lyx på ett diskret sätt och har en skön tyngd i handen. Och det ihop med mascarans livslängd och resultat gör den ändå värd den dyra prislappen.

Iconic overcurl må ha ett högt pris, men den håller vad den lovar. Mascaran sitter på plats hela dagen utan att smula, ger fransarna en fantastisk böj och även de kortaste och raka ögonfransar får en tydlig boost. Dessutom innehåller hylsan mycket produkt.

Väldigt hållbarger mycket volymeffektiv även på klena fransar
Priset
4,0

Bra pris hos:

ComputerSalg.se

12. Maybelline New York Snapscara

Mascaran som ger långa och separerade fransar och håller hela dagen

Typ: Precision och volym Prisklass: Budget Mängd: 9.5 ml

Maybelline Snapscara Mascara #001 Pitch Black

Snapscara från Maybelline New York har fått sitt namn för att den appliceras i ett ”snap”. Egentligen skiljer sig inte appliceringssättet från någon annan mascara, men det är tveklöst en mascara som är lätt att arbeta med.

Borsten är böjd och rejält tilltagen. Första intrycket är att den kanske är lite väl överdimensionerad. Men den visar sig vara lätt att använda och inga ögon kom till skada. Borsten kommer enkelt åt alla fransar och resultatet blir långa och snyggt separerade ögonfransar. Mascaran sitter på plats utan anmärkning och man kan känna sig helt säker på att inga pandaringar dyker upp under ögonen framåt eftermiddagen.

Maybelline New York Snapscara kommer även med löften om en snabb och smidig borttagning, vilket stämmer bra. Det krävs inte mer än lite ljummet vatten innan den glider av fransarna. Det gör denna mascara perfekt för personer som tycker att kvällsrengöringen är lite småtråkig. Även om hylsan är något trist i sin design, så är Snapscara en mascara som levererar vad den lovar och gör det till ett bra pris.

Definierar fransarna snyggtsitter på plats men ändå enkel att tvätta bort.
Plastig hylsa
4,0

Bra pris hos:

Luxplus SE

13. IsaDora Active All Day Wear Mascara

Mascaran som håller genom intensiva träningspass och regniga löprundor

Funktion: Volym Prisklass: Mellan Mängd: 12 ml

Isadora Active All Day Wear Mascara #20 Deep Black

IsaDora lovar en hållbar mascara som ska stå pall även för svettiga träningspass utan att fälla.

Borsten är rejält tilltagen med en midja. Vid första anblick känns den stor, men den är riktigt enkel att använda. Borsten fördelar mascaran jämnt och trots att det är en volymgivande mascara så bildas inga tjocka klumpar på fransarna. På underfransarna är det däremot svårare, där känns den lite för stor.

IsaDora Active All Day Wear Mascara ger helt klart volym, samtidigt som fransarna känns separerade och långa. Det kan dock vara lite ojämn fördelning av produkten på borsten från gång till gång, så här gäller det att ha ögonen på skaft och ta bort eventuellt överflöd innan applicering. För även om detta inte är en mascara som klumpar sig vid normal dosering, är det svårt att undvika klumpar de gånger som det helt enkelt finns för mycket mascara på borsten.

Men till den stora knäckfrågan: hur håller den då? När en mascara säljs med löften om att den ska sitta orubbligt på plats genom ett pass på gymmet, då är det bäst att den lever upp till detta. Mascaran har testats genom intensiva och mycket svettiga tabatapass, samt på löpturen, och den satt tveklöst på plats. Trots att svetten rann, gjorde mascaran det inte.

Sedan satt den envist på plats även i duschen, om än med lite kladd. Det krävdes en omgång med sminkborttagning och en tvättlapp innan IsaDora Active All Day Wear Mascara ville släppa taget.

Om det är viktigt att mascaran sitter på plats genom en svettfest, är IsaDora Active All Day Wear Mascara ett bra alternativ. Tycker man däremot att sminkborttagning är det tråkigaste som finns, kanske denna mascara inte kommer bli ditt livs största kärlek.

Snygg volymbra längdsitter som berget
Jobbig att tvätta bort
4,0

Bra pris hos:

Cocopanda SE

14. MaxFactor Masterpiece Max

Prisvärd och billig mascara med bra borste och god förmåga att skapa snygg volym

Typ: Volym Prisklass: Budget Mängd: 7,2 ml

Max Factor Masterpiece Max Mascara #1 Black

Denna mascara från MaxFactor har varit med några år men håller än. En bra volym byggs upp med bara några få appliceringar utan att klumpa.

Masterpiece Max klarar på ett effektivt sätt fuktigt klimat utan att färga eller fälla. Borsten är en liten och nätt gummiborste som gör det enkelt att komma åt överallt.

I slutet av dagen så smular MaxFactor Masterpiece Max en aning ,men för att vara ett budgetalternativ så är den väldigt bra.

Billigsnygg volymbra borste
Fäller lite i slutet av dagen
4,0

Bra pris hos:

ComputerSalg.se

15. Yves Rocher Sexy Pulp Volume Extréme

Kladdfri volymmascara med bra konsistens som effektivt böjer fransarna uppåt

Typ: Volym Prisklass: Budget Mängd: 10 ml

Innehållet i Yves Rocher Sexy Pulp Volume Extrémes hylsa har en fantastiskt bra konsistens som inte kladdar det minsta vid applicering. Förpackningens utformning ger borsten en lagom mängd mascara när den dras upp. Då borsten är ganska lång är det svårt och klumpigt att komma åt längst in vid fransrötterna.

Löftet om volym uppfylls inte riktigt. Trots många strykningar för att bygga upp fransarna, blir de istället långa. Slutresultat blir mer en naturlig look. På ett mycket effektivt sätt lyckas dock mascaran böja fransarna helt utan att ögonfransböjare använts innan applicering.

Denna mascara sitter väldigt bra under hela dagen och är ändå enkel att tvätta bort. Yves Rocher Sexy Pulp Volume Exterme är ingen mästare som ger en intensiv partylook men funkar helt klart bra till vardags.

Bra konsistenskladdar ejböjer effektivt
Ej mycket volym
3,5

16. L’Oréal Volume Million Lashes

Bra budgetmascara som ger snyggt separerade fransar

Typ: Volym Prisklass: Budget Mängd: 9 ml

Volume Million Lashes har en lättmålad konsistens och resultatet är riktigt snygga fransar.

L’Oréal Volume Million Lashes borste är stor, vilket kan kräva lite koncentration. Den separerar och bygger gradvis upp volymen på ögonfransarna utan att de blir tunga. Under målning kan mascarans lukt vara lite besvärande, men doften försvinner när mascaran torkat.

L’Oréal Volume Million Lashes är en billig och bra mascara.

Bra på att separera fransarbra budgetalternativ
Något besvärande doft
3,5

17. MaxFactor False Lash Effect

Mycket mascara för pengarna, ger snygga och svarta fransar med god hållbarhet

Typ: Volym Prisklass: Budget Mängd: 13,1 ml

Max Factor False Lash Effect Mascara #1 Black

Ett intensivt svart resultat som håller hela dagen är vad du får från denna prisvärda mascara. För att bygga volym med MaxFactor False Lash Effect krävs det dock att man kommer överens med borsten.

Mascaraborsten har en trubbig spets, något som gör den otymplig att arbeta med. Dels försvårar borsten möjligheten att komma åt de innersta ögonfransarna . Dessutom är det svårt att måla den undre fransraden utan att kladda.

Väl på fransen levererar dock False Lash Effect både volym, längd och god hållbarhet . Med andra ord fungerar den bra både till vardags och till fest. Den sitter på plats bra i fuktiga miljöer och smular inte nämnvärt mycket.

Snygga svarta fransarmycket mascara för pengarna
Klumpig borste gör det svårare att komma åt i ögonvrån
3,0

Bra pris hos:

Luxplus SE

18. L’Oréal Paradise Extatic

Mascara som ger fin längd till ett bra pris

Typ: Precision och längd Prisklass: Budget Mängd: 6,4 ml

L'Oreal Paris Paradise Extatic Mascara Black

L’Oréal Paradise Extatic ger längd, precision och även lite volym samtidigt som den är väldigt lätt att applicera. Den ger dessutom ett hållbart resultat - i alla fall den första månaden av användning.

Under de första veckorna är hållbarheten svårslagen; den fäller inget alls under dagen och det förekommer inga smulor över huvud taget. Men efter att ha använt mascaran under ungefär 6 veckors tid verkar konsistensen i hylsan förändras och den sitter helt enkelt inte lika bra på plats längre. Mascaran börjar smula redan framåt eftermiddagen och till kvällen syns en tydlig skugga under ögonen, vilket är synd för det spelar ingen roll hur bra en mascara är i övrigt – om den får en att se ut som en panda innan det är dags att gå hem från jobbet eller fest, då gör den helt enkelt inte sitt jobb tillräckligt bra.

Kan man leva med att mascaran måste ersättas när hylsan fortfarande är halvfull för att den torkar så snabbt, då är L´Oréal Paradise Extatic ett bra val. Känner man däremot att det inte rimmar rätt att slänga så mycket oanvänd produkt, då är det klokare att lägga pengarna på en annan mascara. Det finns många produkter som är tillräckligt bra för att man ska slippa nöja sig med en som är halvdann.

Bra prisger fin definition och längd till fransarna
Den korta hållbarheten i hylsan
3,0

Bra pris hos:

Coolshop SE

19. Yves Rocher Vertige Longueur

Sitter bra och ger intensivt resultat med en annorlunda borste

Typ: Längd Prisklass: Budget Mängd: 8 ml

Borsten i Yves Rocher Vertige Longueurs hylsa är minimal. Den är nästan lika tunn som själva pinnen som den sitter på. Först kan det kännas lite ovant att hantera en så liten borste men faktum är att det snabbt blir till en stor fördel. Det är enkelt att komma åt överallt, både i ögonvrår och inne vid fransroten.

Konsistensen är dock seg och mascaran torkar snabbt vid applicering. Detta gör det klurigt att få till slutresultatet som man önskar. Drar man flera drag på samma ställe blir det lätt klumpigt. Positivt är dock att mascaran sitter hela dagen utan att fälla det minsta. Trots detta är den lätt att tvätta bort.

Efter lite övning för att få till rätt teknik så är Yves Rocher Vertige Longueur en prisvärd mascara.

Annorlunda borstesitter braIntensivt resultat
Seg konsistenslätt klumpar
3,0

20. BareMinerals Lash Domination Volumizing Mascara

Volymmascara med otroligt hållbart resultat även i fukt och regn

Typ: Volym Prisklass: Premium Mängd: 11 ml

BareMinerals Lash Domination Volumizing Mascara Intense Black

BareMinerals Lash Domination Volumizing Mascara har en spiralformad borste som ser cool ut men känns mer som ploj – effekten blir knappast unik. Det visar sig dessutom, när vi letar efter ytterligare information om mascaran, att det finns beskrivet på hemsidan hur man ska snurra borsten 180 grader samtidigt som man borstar på mascaran. Det står inget om den tekniken på förpackningen och det visar sig också vara ett väldigt svårt appliceringssätt.

Mascaran, som bara finns i svart, utger sig för att främst ge volym men vi upplever att fransarna istället mest blir längre och knappt något fylligare. Dock får den ett stort plus för att den inte alls flagar och ger en hållbar svärta, även i fukt och regn.

Eftersom hylsan innehåller så mycket mascara gör det den också något mer prisvärd jämfört med övriga mascaror i premiumsegmentet

Ger längd och separationhållbar
Inte tillräckligt med volymkrånglig borste
3,0

Bra pris hos:

Babyface

21. Maybelline Lash Sensational Luscious

Hållbar mascara med effektiv borste som når även små fransar

Typ: Volym Prisklass: Budget Mängd:9,5 ml

Maybelline New York Lash Sensational Luscious

Denna mascara, som endast kommer i svart, har en smart konformad borste som gör att man kommer åt varenda liten frans. Tyvärr tar den, trots sin blygsamma storlek, upp väldigt mycket produkt vilket är svårt att hantera. Ibland fick vi torka av den med papper för att få rätt mängd, vilket annars är något som hylsan ska klara.

Den blöta formulan tar också lång tid att torka och det blir därför knepigt att bygga upp en maffig volym. När fransarna till slut blir torra går det att få både längd och volym, men det bildas lätt klumpar.

Tyvärr är den också väldigt svår att tvätta bort från fransarna, till och med när man använder en speciell ögonmakeuprengöring. Visserligen innebär detta att mascaran sitter väldigt bra under hela dagen, men det är också en av få fördelar med den.

Borste som kommer åt alla fransarbra pris
Blöt formulaklumpar sig lättsvår att tvätta bort
2,5

Bra pris hos:

DermaStore

22. Max Factor False Lash Epic Mascara Black

Sitter på plats under hela dagen utan att flaga eller färga

Typ: Volym Prisklass: Budget Mängd: 13 ml

Max Factor False Lash Epic Mascara Black

False Lash Epic finns i två färger, en svart och en svartbrun som upplevs som mjukare och naturligare.

Tyvärr upplevs borsten lite väl komplicerad. Särskilda instruktioner skulle behövas, något man inte får med utan måste söka upp själv på nätet. Den taggiga bollen på toppen av borsten skulle kunna vara smart, men göra den bara onödigt svårmanövrerad. Meningen är att man ska kunna fånga upp småfransar men istället händer det flera gånger att vi råkar peta oss i ögat med bollen.

Den onödigt krångliga borsten gör också att resultatet blir ojämnt och tyvärr infinner sig inte heller den volym som vi hoppats på utan fransarna liknar mer spindelben.

Hållbarheten är det bästa med mascaran och den varken flagar eller färgar av sig under ögat, utan stannar på plats tills man väljer att tvätta bort den.

Bra hållbarhettvå färger
Krånglig borstedålig volym
2,0

Bra pris hos:

Luxplus SE

23. Estée Lauder Sumptuous Knockout Mascara Black

Hållbar mascara som ger snygg svärta och separerade fransar

Typ: Definierande Prisklass: Premium Mängd: 6 ml

Estée Lauder Sumptuous Knockout Mascara Black

Estée Lauder Sumptuous Knockout Mascara har en smal borste som är lätt att hantera. Den kommer enkelt åt ända in vid fransroten och hjälper till att lyfta fransarna. Fransarna blir intensivt svarta och samtidigt snyggt separerade.

Tyvärr händer inte så mycket mer och man får inte den utlovade ”lösögonfranseffekten” – det blir varken speciellt mycket volym eller längd. Hylsan som mascaran kommer i är snyggt stilren, men eftersom den har väldigt lite innehåll gör det att den är väldigt dyr.

Resultatet håller dock hela dagen utan att flaga eller färga av sig och det är inga problem att på kvällen tvätta bort den. Om inte priset var så högt hade det varit en helt okej vardagsmascara.

Lättjobbad borstesnygg svärtaseparerade fransarhåller hela dagen
Ingen ”lösögonfranseffekt”dyr
2,0

Bra pris hos:

Shopping4net SE

Allt om mascara

Det finns två frågor du bör ställa dig innan du köper mascara; hur ser mina fransar ut och hur vill jag att de ska se ut? En del önskar sig mycket volym, längd och svärta. Andra vill ha ett mer diskret och naturligare resultat. Förr skilde man nästan alltid på längd och volym när det gällde mascara. Med de senaste årens produkter är det dock vanligt att få allt från samma hylsa som har beskrivningen ”lösögonfranseffekt”. Mascarans formula består oftast av färgpigment mixade i en bas av vax och vatten. I volymprodukter tillsätter man även förtjockande ämnen som puder eller talk, medan det i förlängande varianter oftast finns fibrer i nylon eller silke som ser ut som små fransar. Dessa fäster sedan på franstoppen och tillför mer längd.

Mascarans effekt beror både på borstens utformning och på formulan. Borstarna har utvecklats mycket de senaste åren och är numera nästan alltid helgjutna i silikon, de ger mycket precisa resultat. Stora, täta borstar ger mest volym eftersom de tar upp mest produkt. Bågformade följer fransradens form, kommer åt överallt och böjer fransarna lätt. Smala och avlånga borstar ger oftast mest längd och definierar fransarna. Oftast är svart den enda färgen på mascaror, men ibland finns det även en brun nyans i sortimentet. Den upplevs som mjukare och mer naturlig, och passar speciellt bra på ljusa personer.

Hur används mascara?

Innan du applicerar mascara, se till att området runt ögat är torrt och att din ögonkräm är oljefri – annars riskerar fettet från krämen att mascaran smetar av sig på ögonlocken och drar ner färgen under ögat. Om du börjar med att böja fransarna med en ögonfransböjare så kan det bli lättare att komma åt med mascaraborsten och fransarna får också mer böj som öppnar upp ögat. Ett tips för att undvika kladd på ögonlocken när du sen borstar på mascaran är att hålla en spegel nedanför hakan och titta nedåt. Ett annat knep är att hålla ett kort mot ögonlocken, då går det att trycka på rejält med mascara och allt överflöd hamnar på kortet.

Börja med att placera borsten längst in vid fransroten och zigg-zacka för att sedan svepa längs med fransarna. För att öka på lösögonfranseffekten kan man måla några extra lager mascara i yttre ögonvrån. Riktigt tjocka volymfransar kan man åstadkomma genom att vänta 30 sekunder mellan lagren av mascara. Genom att borsta på nästa mascaralager när de undre torkat byggs volym upp. Jobbar du över våta mascaralager torkar du istället bort onödig mascara, vilket är perfekt för en mer naturlig look.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!