Uppdaterad  

Resesäng: 8 populära modeller i test 2022

PriceRunner

Ska bebisen sova någon annanstans än hemma i spjälsängen? Vi har testat resesängar från omtyckta tillverkare som Babybjörn, Carena och Bugaboo. För att en resesäng ska kunna utses till bäst i test måste den vara enkel att fälla ihop och montera ned, vara bekväm för barnet att sova i och kunna användas under flera år.

Resesäng bäst i test

Så gjorde vi testet

Våra tester är oberoende utförda, och utgörs av testredaktörens uppriktiga och objektiva åsikter. Produkturval utförs och testresultat beslutas utan påverkan från tillverkare, återförsäljare eller andra interna eller externa parter.

Vi gör våra tester själva och tester alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. I vårt test av resesängar har vi låtit vanliga småbarnsfamiljer med barn från nyfödd upp till förskoleålder testa olika modeller av sängar. De har använts på landstället, tagits med på biltur till släkten, åkt tåg upp till skidresa och följt med på solsemester. Familjer och barn har gemensamt fått utvärdera resesängen: hur den är att användas både ur ett barns och en vuxens perspektiv. Vi har också låtit en expert på barnprodukter lämna sitt utlåtande om varje resesäng.

  • Användning: Är sängen bekväm för barnet att sova i, kan höjden på sovytan justeras och är det enkelt för föräldern att lägga ned och lyfta upp barnet?

  • Transport och förvaring: Hur mycket plats tar sängen uppfälld och hur behändig blir den när den fällts ihop? Ingår förvaringsväska och är sängen lätt att bära med sig?

  • Montering: Är det enkelt att montera sängen, hur lång tid tar den att fälla ihop och är eventuella medföljande instruktioner enkla att förstå sig på?

Utöver dessa aspekter har även varje resesängs design och pris vägts in. Det slutgiltiga omdömet har därefter legat till grund för betygssättningen och avgjort vilken resesäng som utses till bäst i test.

Jämför pris på alla resesängar på PriceRunner.

Fler tester för resan

1. AeroMoov Pop-up - BÄST I TEST

Flexibel och lättanvänd resesäng som passar både för nyfödd och större barn

Storlek ihopfälld: 71 x 72 x 12 cm Storlek uppfälld: 130 x 92 x 63 cm Vikt med förvaringsväska: 5 kg Madrass: Ingår Madrassmått: 80 x 60 cm/ 110 x 60 cm Ställbar botten: Ja Maxvikt: 15 kg Förvaringsväska: Ingår Tvätt: Får endast torkas av med fuktig trasa, varmt vatten och milt rengöringsmedel

AeroMoov Instant Pop-Up Resesäng m Madrass

AeroMoov Pop-up är oslagbart enkel att fälla upp. Man kan bokstavligt talat ha det gjort på fem sekunder, vilket gör att det inte känns krångligt att packa undan sängen dagligen om man har en trång sommarstuga eller övernattar på ett litet hotellrum. Hopfällningen är så gott som lika enkel den, bara att vrida ihop sängen till ett platt paket igen och packa ned den i den medföljande förvaringsväskan.

Mycket användbart med ställbart höjdläge

Ett stort plus med AeroMoov Pop-up är att sängen har två olika höjdlägen. Ett högre och till bäddytan sett mindre sovläge är tänkt för de minsta bebisarna som inte reser sig i sängen. Det högre läget är 30 cm upp från marken, vilket gör större skillnad för förälderns rygg när barnet ska läggas ned än man kan tro. Det lägre läget är rymligt och en normalstor treåring kan sova bekvämt däri. Madrassen anpassas enkelt efter de olika bäddnivåerna. Den nedre tredjedelen tas helt enkelt loss med hjälp av en dragkedja.

Det här är en genomarbetad resesäng. Det märks i detaljerna. Förutom de olika höjdlägen så tar AeroMoov hänsyn till den vuxnes ergonomi genom att ha utrymme i sängstommen för föräldern att stoppa in fötterna i när man står bredvid. Det gör att man kommer närmre sängen och inte behöver böja sig lika onaturligt.

Brett utbud av praktiska tillbehör

Sovkomforten för barnets bedöms som god. Det enda ett av de större testbarnen har efterfrågat är en öppning för att själv kunna ta sig i och ur. Å andra sidan kan det som förälder vara tryggt att veta att barnet inte på egen hand kan lämna sängen under natten. Madrassen är relativt tunn men inget av barnen har klagat på att sängen inte skulle vara skön.

AeroMoov erbjuder också flera tillbehör, såsom myggnät för sängen, en solsufflett, specialanpassade lakan och madrasskydd. Av den nya tidens resesängar känns AeroMoov Pop-up utan tvekan som den modell som ger mest funktion för pengarna.

Rekordenkel att fälla upphar två olika höjdlägenutrymme för fötterna när man ska lägga ned eller lyfta upp barnet
Något tunn madrass

Prisjämförelse

Jämför alla priser
Jollyroom.se Logotyp

AeroMoov Resesäng Pop-up, Grå

1 329 kr
Amazon.se Logotyp

Aeromoov - Omedelbar resesäng för baby – 2 sekunders montering – superlätt och kompakt – 2 nivåer för spädbarn och småbarn – högkvalitativ madrass – vit sand

1 329 kr
Cdon Logotyp

AeroMoov Pop-up Resesäng

1 599 kr

2. Bugaboo Stardust - BÄSTA PREMIUMVAL

Påkostad resesäng som passar för småbarnsfamiljen som ofta är på resande fot

Storlek ihopfälld: 85 x 63 x 15 cm Storlek uppfälld: 98 x 63 x 85 cm Vikt med förvaringsväska: 8,5 kg Madrass: Ingår Madrassmått: 90 x 52 cm Ställbar botten: Ja Maxvikt: Spädbarnsläge: 9 kg Nedre läget: 15 kg eller max 89 cm långt barn Förvaringsväska: Ingår Tvätt: 30 grader maskintvätt på alla textilier

Bugaboo Stardust Travel Cot

Den klassiska, enkla modellen av en resesäng innebär - som många föräldrar redan vet - en rejäl brottningsmatch varje gång den ska fällas ut och ihop. Och det är sällan man känner sig som en vinnare efteråt. Därför är det glädjande att den egenskap som sticker ut mest med Bugaboo Stardust är att sängen är busenkel att hantera.

Snabb och smidig hopfällning

För att fälla upp resesängen lossar man två tryckknappar på vardera sida och drar isär. Sängen är redo för sovstunden på några sekunder. För att fälla ihop Stardust igen pressar man in de vita knapparna på sängens långsidor och trycker sängbotten uppåt med foten. Sängen blir fyrkantig och platt, vilket gör den lätt att packa in i bilen.

Bugaboo Stardusts sängbotten kan justeras i två höjdlägen. Det högre läget för nyfödda placerar bebisen på en väldigt bekväm höjd, sett ut förälderns perspektiv. Det är lite klurigt att få fast botten för nyföddläget, då dragkedjan ska paras ihop ett hörn där det är svårt att komma åt. När sängen ska fällas upp i nyföddläge så måste madrassen först plockas ur. I det lägre höjdläget kan madrassen ligga kvar när Stardust fälls ihop.

Maxlängd ger kortare användningstid

Den främsta nackdelen med Bugaboo Stardust är den korta användningstiden. Maxvikten på 15 kg är standard. Men att sängen ovanpå det har en maxlängd på 89 cm innebär att den blivit urvuxen vid cirka två års ålder. Men mycket annat med resesängen är bra. Madrassen är mjuk och bekväm. All klädsel kan lossas och köras i tvättmaskin. Och den medföljande förvaringsväskan är rejäl och håller sängen fräsch under resorna.

När det kommer till barn finns det aldrig några garantier för en god natts sömn. Men det justerbara höjdläget på sovytan ihop med god sovkomfort och ytterst smidig hantering av hopfällningen, ger i alla fall de bästa av förutsättningar. Trots att sängen är dyr kan Bugaboo Stardust anses värd sitt pris för den som planerar att tillbringa många nätter utanför hemmet under bebisens första år.

Lätt att fälla ihopjusterbar höjd på sängbottenbekväm madrasskompakt hopfälld
Något kort användningstidlite bökigt att montera nyföddläget

3. Inovi Cocoon - BÄSTA BUDGETVAL

Liten resesäng med inbyggt myggnät, passar bäst för första tiden med bebis

Storlek ihopfälld: 46 x 41 x 13 cm Storlek uppfälld: 85 x 47 x 59 cm Vikt med förvaringsväska: 4,3 kg Madrass: Ja Madrassmått: 78 x 41 cm Ställbar botten: Nej Maxvikt: 10 kg Förvaringsväska: Ja Tvätt: Får endast torkas av med fuktig trasa, varmt vatten och milt rengöringsmedel

Inovi Cocoon

Vid första anblick kan Inovi Cocoon med sin relativt korta användningstid kanske framstå som ett typiskt onödigt köp. Men har man ens det minsta behov av en extra sovyta för sin bebis så är det här en oerhört praktisk produkt.

Kompakt och mysigt ombonad resesäng

Denna lilla rese- eller extrasäng kräver en del montering innan första användningen, bland annat ska fötterna i plast skruvas på plats med skruvmejsel. Därefter kan sängen på bara ett par minuter enkelt klickas samman när den ska användas. Tillverkaren får en extra guldstjärna för att man slipper använda nageln för att peta in de små metallspärrarna som ska lossas när resesängen ska packas ihop. Istället finns det ett inbyggt plastskydd man kan använda sig av för att ta isär konstruktionen.

Testfamiljerna golvades av både design och funktion hos Cocoon. Sängen är riktigt fint formgiven med quiltade detaljer. Den känns mysigt ombonad för det lilla barnet, med en mjuk madrass i botten. Bäddytan rymmer ett babynest, så även ett spädbarn kan sova tryggt där i.

Luftig säng som passar perfekt på sommaren

Det uppfällbara myggnätet med inbyggd ställning fungerar precis så bra som utlovat, med bonuseffekt att det under tuppluren kan ge bebisen andrum också från eventuella petsugna storasyskon. Sängen är välventilerad med nät i sidorna och på alla sätt så gott som perfekt som sovplats på sommaren eller under solsemestern. Dessutom är den så liten att den nedpackad i den medföljande väskan går som handbagage.

Det enda som inte riktigt briljerar är den ibland kärvande dragkedjan till förvaringsväskan. Men det är en petitess i sammanhanget och Inovi Cocoon blir snabbt en oumbärlig del av det första halvåret med bebis.

Lätt att flytta runtväldigt ombonad för bebisen att ligga iblir mycket liten ihopfälld
Instruktion endast på engelskatyget kan inte tvättas i maskin

4. Stokke Cloud Sleeper

Superkompakt resesäng i form av bekväm luftmadrass, funkar för barn över 3 år

Prisklass: Premium Storlek ihopfälld: 38 x 28 x 10 cm Storlek uppfälld: 150 x 75 x 17 cm Vikt med förvaringsväska: 1,4 kg Madrass: Ingår Madrassmått: 150 x 75 cm Ställbar botten: Nej Maxvikt: 68 kg Förvaringsväska: Ingår Tvätt: TPU-madrass: Torka av smuts eller fläckar med en våt trasa Mesh-överdrag: kan maskintvättas i 30 grader

Stoke Cloud Sleeper hör inte hemma någon annanstans än i kategorin resesäng, men den är inte som andra resesängar på marknaden. En mer korrekt benämning vore kanske att kalla den för en resemadrass. Cloud Sleeper är nämligen en extremt kompakt luftmadrass, som går från att rymmas i en liten ryggsäck till att vara en bekväm sovplats för större barn på nolltid.

Uppbyggda kanter gör att barnet aldrig rullar av

Cloud Sleeper kommer med en integrerad pump, så inga extra tillbehör behövs för att göra barnets bäddplats i ordning. Sängen pumpas snabbt upp av en vuxen och sedan har man en mjuk och bekväm sovplats. Cloud Sleeper har upphöjda sidor, för att förhindra att barnet rullar av sängen när det sover Något som faktiskt funkar, barnen har aldrig rullat av i sömnen - något som hänt flera gånger på vanliga uppblås bara madrasser.

Minimiålder rekommenderas till 3 år, men vid test har även en 1,5-åring sovit bekvämt och utan besvär. Cloud Sleeper har ett överdrag som andas bra, barnet känns varken kall eller svettig. Och madrassen är imponerande hållbar. Efter att ha pumpats upp enligt instruktion kunde Cloud Sleeper användas dagligen i en månads tid utan att mer luft behövde fyllas på.

Supersmart resesäng som funkar i alla lägen

Det som går att anmärka på är inte själva Cloud Sleeper utan förvaringsväskan. Konstruktionen är smart. Dubbla dragkedjor gör att sängen kan komprimeras till att bli extra kompakt efter att luften tömts ur. Men redan efter första användningen uppstår en stor reva längs med sömmen i väskan. Den kan användas än, men att hål uppstått känns synd på en i övrigt så bra och genomtänkt produkt.

Som resesäng är Cloud Sleeper otroligt mångsidig. Den funkar att ha redo som extrasäng hos en släkting, att ha hemma när barnens vänner vill sova över, att ta med på resa eller när man ska campa. Faktum är att Cloud Sleeper funkar i alla lägen, är så liten att den ryms i en större handväska och ger barnet trygg och god sömn. Det är svårt att tänka sig hur en resesäng skulle kunna bli mer prisvärd och praktisk än vad Stokke Cloud Sleeper är.

Extremt litenmycket bra sovkomfortlång användningstidgod hållbarhet
Förvaringsväskan gick snabbt sönderfunkar från cirka 3 år

5. Nuna Sena Aire

Mångsidig och rejäl resesäng med bra babyläge, passar bäst som extrasäng

Prisklass: Premium Storlek ihopfälld: 86 x 30 x 24 cm Storlek uppfälld: 103 x 76 x 73 cm Vikt med förvaringsväska: Cirka 13 kg Madrass: Ingår Madrassmått: 94 x 65 cm Ställbar botten: Ja Maxvikt: 15 kg Förvaringsväska: Ingår Tvätt: Endast yttvätt

Nuna Sena Aire

Nuna Sena Aire är en hopfällbar resesäng som kan användas från nyfödd och upp till 15 kg. Maxlängd för barnet anges till 86 cm men sängen rymmer betydligt längre barn än så. Meshnätet i sängens sidor gör att barnet kan se ut, och att luft enkelt kan cirkulera genom sängen. Designen är ovanligt fin för att vara en resesäng, Nuna Sena Aire är neutralt stilren och kan stå framme i vilket rum som helst.

Superenkel att fälla upp och ihop

Det första man tänker på är hur enkel Nuna Sena Aire är att fälla upp. Bra manual finns, men den behövs inte - man förstår hur man ska göra. Hopfällningen är lika enkel den. Det gör att man inte drar sig för att fälla ihop Sena Aire om man exempelvis behöver mer utrymme i sov- eller hotellrummet under dagen.

Med Sena Aire kommer en barnkorg som användas för bebisen som inte kan rulla eller sitta än. Den hängs på sängens kanter och innebär att sängbotten höjs upp från 10 cm över marken till 38 cm. Det gör det mer skonsamt för förälderns rygg, när den lilla bebisen ska läggas ned och lyftas upp. När barnet blir större tar man bort babykorgen och får då en ännu större sovyta, där barn upp till 2–3 års ålder ryms med god marginal.

Säker resesäng av större modell

Sena Aire ska ha extra beröm för hur säker konstruktionen känns. Det finns inga oskyddade delar där barn eller vuxna kan råka klämma fingrarna. Sängens metallram är längs hela insidan vadderad så att barnet inte kan göra sig illa om det slår i sängens väggar. Medföljande lakan är anpassat särskilt för Sena Aire. Madrassens kardborrband dras genom lakanet så det sitter perfekt på plats. Det går att bädda med vanligt lakan också, då kan dock inte madrassen fästas i sängens botten.

Sett till sängens mått både uppfälld och ihopfälld, och även till hur mycket den väger, så passar Sena Aire kanske bättre som extrasäng i sommarstugan eller stående hos en släkting man ofta tillbringar natten hos. Den är lite tung och klumpig att bära med sig på tågresa, och tar upp ganska mycket plats i bilen. Men som sovplats är Nuna Sena Aire ett utomordentligt bra val av resesäng för barnets första år.

Känns väldigt säkerrymlig sovytabra babykorgenkel att fälla upp och ihopsnygg design
Kan endast yttvättasstorväger ganska mycket

6. Baby Björn Light

Luftig och rymlig resesäng som passar extra bra för den som har större barn

Storlek ihopfälld: 49 x 60 x 14 cm Storlek uppfälld: 82 x 112 x 64 cm Vikt med förvaringsväska: 6 kg Madrass: Ingår Madrassmått: 60 x 105 cm Ställbar botten: Nej Maxvikt: Ingen maxvikt Förvaringsväska: Ingår Tvätt: Sängtyget: Maskintvätt 40 grader Madrassöverdrag: Maskintvätt 60 grader

BabyBjörn BabyBjörn Travel Crib Light

Baby Björns resesäng Light är en av de dyrare modellerna på marknaden men det märks snabbt att detta är en kvalitetsprodukt. Resesängen kommer i en förvaringsväska med enklare bärhandtag.

Enkel och smidig upp- och hopfällning

Måtten på Baby Björn Light ihopfälld gör resesängen enkel att hantera, och lätt att få in i bilen även med annan packning. Den är också lätt att bära då den endast väger 6 kg. Med resesängen ingår en madrass som fästs i botten så att den inte kan glida omkring. Specialanpassade dra på-lakan går att köpa till, man kan också använda vanliga lakan i sängen.

Att fälla upp sängen är det i princip omöjligt att misslyckas med. Och ihopfällningen sköter sig själv, bara man läst de utförliga instruktioner som medföljer.

Ingen maxvikt ger lång användningstid

Sovkomforten finns det inget att anmärka på. Madrassen är inte särskilt tjock men fullt tillräcklig för ett barn att sova på och själva bäddytan är mycket rymlig. Tack vare att botten står på golvet så finns det ingen övre viktgräns. Så länge barnet får plats att sova bekvämt går det bra att använda Baby Björn Light som rese- eller extrasäng.

Konstruktionen är så pass stabil att även ett barn runt ett år kan luta sig mot kanterna för ståstöd utan att det finns någon som helst risk för att sängen ska kunna tippa över. Det är ganska djupt ned till botten, vilket är ett minus när man ska lägga ned ett litet barn eller redan sovande barn i sängen. Men det är ett stort plus att Baby Björn Light på alla andra områden är väldigt smidig att hantera, på många sätt är detta essensen av den moderna resesängen.

Mycket smidig att fälla upplång användningstidhög kvalitet på materialen
Långt avstånd ned till botten om man ska lägga ned ett sovande barn

7. BabyTrold

Klassisk resesäng som passar den som vill ha en öppning i sängens sida

Storlek ihopfälld: 78 x 21 x 20 cm Storlek uppfälld: 125 x 65 x 77 cm Vikt med förvaringsväska: 9,1 kg Madrass: Ja Madrassmått: 118 x 58 cm Ställbar botten: Nej Maxvikt: 15 kg Förvaringsväska: Ja Tvätt: Uppgift saknas

BabyTrold Resesäng/Helgsäng med Öppning

BabyTrold resesäng är en klassisk modell som många känner igen, dock med en liten twist i form av den praktiska öppningen i sängens fotända. Med en dragkedja kan man öppna upp en lagom stor lucka för att barnet på egen hand ska kunna krypa i och ur sängen. En funktion som visade sig bli väldigt populär hos barnen.

Passar bäst som mer permanent extrasäng

BabyTrold resesäng kommer i en förvaringsväska som man kan bära med sig. Det är dock inte sängen man tar på axeln när man ska cykla över till en vän och vill kunna natta sitt barn på plats, då den är relativt stor ihopfälld och framför allt ganska tung. Den är snarare en exemplarisk extrasäng att ha hemma om man får besök, eller för en längre vistelse i sommarstugan dit man färdas med bil.

Sängen har två låsbara hjul, så den enklare kan rullas runt inomhus. På utsidan av huvudändan finns en förvaringsficka, som är lagom att lägga en extra uppsättning sängkläder i. Madrassen är ganska tunn men har ändå ett lager vaddering. Den fästs i sängens botten med kardborreremmar och sitter då stadigt på plats.

Krävs lite styrka för korrekt hopfällning

Instruktioner för hur sängen ska fällas upp och ihop finns på sängbotten, vilket är väldigt praktiskt. Det är inte svårt att fälla upp BabyTrold resesäng men det tar några försök innan man förstått tekniken och gör momenten i rätt ordning. Ihopfällningen fungerar likadant.

För att få in allt i förvaringsväskan igen ska madrassen viras runt den hopfällda sängstommen och dras ihop med kardborrebanden. Det är inte svårt men man måste ta i så skarvarna hamnar rätt. För användning som mer långvarig resesäng på en och samma plats så levererar BabyTrold precis det man förväntar med tanke den rimliga prislappen.

Smart öppning så ett äldre barn kan klättra i och ur självrymlig sovyta
Stor ihopfälldtung att bära med sig

8. Skip Hop Play To Night Resesäng

Kompakt resesäng med allt inkluderat, som lätt kan byggas om till lekhage

Storlek ihopfälld: 62 x 52 x 22 cm Storlek uppfälld: Sängläge - 61 x 97 x 74 cm Lekhage - 97 x 97 x 74 cm Vikt med förvaringsväska: 9 kg Madrass: 2 madrasser ingår Madrassmått: Sängläge - 95 x 61 cm/ 94 x 96 cm Ställbar botten: Nej Maxvikt: Upp till 90 cm Förvaringsväska: Ingår Tvätt: Lakan, klädsel och väskan kan maskintvättas, resten kan yttorkas för hand

Skip Hop Play to Night

Skip Hop Play To Night Resesäng siktar mot att erbjuda något mer än bara trygga sovstunder. Play To Night kan nämligen göras om från säng till lekhage. En lekhage kan användas som en säker plats att placera barnet för lek, vilket kan komma väl till pass vid matlagning eller när man som förälder vill hinna med en dusch.

Första monteringen tar lite tid

Med Play To Night medföljer allt man behöver för att direkt komma igång - till och med lakan ingår med sängen. Tyvärr är själva igång-kommandet resesängens största brist. Att montera ihop sängen kräver mer tid, energi och tankekraft än vad som är rimligt. Det medföljer instruktioner men de lämnar en del att önska. Först efter lite hjälp från videomanualer på YouTube förstod vi hur sängen skulle sättas ihop.

Att sen försöka fästa madrassen ordentligt i sängens botten, genom att kila in de fyra hörnen i sina fästen, är droppen som nästan får en att ge upp hela projektet. Med det sagt, att montera sängen från grunden gör man bara en gång. Och att fälla ihop Play To Night har gått över förväntan smidigt. Likaså har det varit enkelt att packa in sängen i den medföljande förvaringsväskan.

Praktisk när man kan växla mellan säng och lekhage

Play To Night kommer med två olika madrasser, en för lekhagen och en i lagom storlek för sängläget. Allt får plats i samma väska, så man alltid kan anpassa Play To Night efter aktuellt behov. Som säng är Play To Night enkel att använda, även om det inte är helt smidigt att lägga ned en liten bebis på en sängbotten på golvnivå. För att dra ut den till lekläget öppnar man upp dragkedjor i klädseln, och förlänger sidorna.

Som resesäng sticker inte Skip Hop Play To Night ut så mycket. Störst nytta får man därför av sängen efter cirka sex månaders ålder, när lekhagefunktionen verkligen kommer till sin rätt. Priset är högt. Men är man ofta på resande fot så är Skip Hop Play To Night Resesäng en smart produkt med multipla funktioner.

Kan göras om till lekhageallt som behövs ingårpraktisk resväska
Svår att monteraotydlig manualhögt pris

Allt om resesäng

Vad är bäst - resesäng eller spjälsäng?

En resesäng är en sovplats för barn som är enkel att transportera och ha med sig på resor. Om man velar mellan spjälsäng eller resesäng för dagligt bruk så är spjälsängen det vanligaste valet. Traditionella spjälsängar i trä är ofta mer stabila och i en design som bättre passar in i sovrumsinredningen. Men de är samtidigt både tunga och otympliga, medan en resesäng enklare kan fällas ihop till ett mer kompakt paket.

Vilken resesäng är bäst för nyfödd?

Det finns ett stort utbud av resesängar i många olika modeller. En del sängar är speciellt utformade för spädbarn, genom att vara höj- och sänkbara så babyn kommer högre upp. Andra har möjligheten att fästa ett skötbord på resesängen, för att få till en bra arbetshöjd vid blöjbytena. Ytterligare andra resesängar för bebisar har storlek liknande en vagga, och står på eget stativ. Dessa mindre, bebisanpassade resesängar har dock en kortare användningstid och lägre maxvikt.

Kan man använda barnvagnen som resesäng?

En del väljer mellan barnvagn och resesäng på semestern. Fördelen med en resesäng är att barnet får en större yta att röra sig på i sömnen. Många liggdelar är heller inte godkända att använda som sovplats över natten. Om barnet använder sittdel så behöver det dessutom sova fastspänt av säkerhetsskäl. Då kan en resesäng med mjuk madrass erbjuda en bättre sovkomfort.

Vilken resesäng är bäst för större barn?

För större barn är det viktigt att resesängen har en hög maxvikt och en rymlig bäddyta. Många tycker också att det är bekvämt om resesängen har en öppning eller en avtagbar sida, så man inte alltid ska behöva lyfta i och ur barnet. Hur länge en resesäng kan användas varierar, men många av de klassiska modellerna funkar upp till minst tre, fyra års ålder. Resesängar utan maxvikt, som BabyBjörns Resesäng Light, kan användas så länge barnet ryms i den.

Vilken resesäng är bäst för tvillingar?

Om man har tvillingar så kan man medan barnen är små låta dem dela på samma resesäng, av vanlig modell. Antingen har man bebisarna liggandes sida vid sida, kanske i varsitt babynest, eller så låter man dem sova skavfötters med varsin filt.

Vad ska man ha för madrass i resesängen?

Med de flesta resesängar medföljer madrass. Dessa kan dock vara ganska tunna. Vill man göra sängen mjukare så funkar ofta madrasser för spjälsängar lika bra i de större modellerna av resesäng.

Hur fäller man upp resesängen?

Att fälla upp och fälla ihop en resesäng är inte alltid så lätt, så att det funkar smidigt utgör en stor del av hur lätthanterlig sängen är. Vissa fälls ihop i flera moment, andra resesängar av pop-up modell kan fällas ut på nolltid.

Vilken resesäng är bäst om man ska resa bort?

Det finns två faktorer som är extra viktigt ur transportsynvinkel. Resesängen ska vara lätt nog för att man ska orka bära den med sig. Och den ska hopfälld ta så liten plats att den kan rymmas som bagage i bilen eller på tåget. Det finns till och med resesängar som blir så små att de kan tas ombord på flygplanet som handbagage. Ska man resa med sin resesäng så är det förutom storleken på sängen också praktiskt om det finns en bra förvaringsväska att packa sängen i.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss