Uppdaterad  

Värmeskydd: 10 sorter i test

Vill du skydda ditt hår när du använder värmeverktyg? Vi har testat värmeskydd i flera olika prisklasser från bland annat Kerastase, Davines och Label M. För att vi ska kunna utse ett värmeskydd till bäst i test måste de skydda håret från värme, inte göra håret stripigt och ha en trevlig doft.

värmeskydd bäst i test

Så gick det till när vi testade

Våra tester är oberoende utförda, och utgörs av testredaktörens uppriktiga och objektiva åsikter. Produkturval utförs och testresultat beslutas utan påverkan från tillverkare, återförsäljare eller andra interna eller externa parter.

Alla produkter i våra tester har genomgått en ordentlig testperiod av våra produktexperter. I testet av värmeskydd har vi testat alla produkter tillsammans med olika värmeverktyg för håret, samt testat hur produkten fungerar i både fuktigt och torkat hår. Det har också varit viktigt att titta på om produkten tynger ned håret onödigt mycket eller om håret fortfarande känns fräscht dagen därpå.

  • Användarupplevelse: Går det åt mycket produkt? Fungerar den i både torkat och blött hår? Är värmeskyddet lätt att använda?

  • Formula: Fördelar sig produkten bra? Blir håret följsamt och glansigt? Verkar produkten utredande?

  • Effektivitet: Har värmeskyddet fler funktioner än enbart skydd vid värmestyling? Upplever man att håret skyddas?

Resultaten i testet har vägts mot vad produkten kostar innan slutbetyget delats ut.

Vi har testat ett urval av marknadens populäraste värmeskydd för håret. Jämför pris på samtliga listade värmeskydd på PriceRunner.

Fler tester av andra sorts skydd

1. Label.m Heat Protection Mist - BÄST I TEST VÄRMESKYDD

Ett värmeskyddande spray för hår som stylas ofta

Typ: Sprayflaska

Label.m Heat Protection Mist 150ml

Label.m Heat Protection Mist är ett värmeskyddande spray som av många prisats för sin väldoft. Enligt vår testpanel är dock inte doften som vinner några hjärtan, men däremot gör den det av andra anledningar.

Sprayen fördelas fint och jämnt

Det är inte ovanligt att värmeskydd i sprayform har allt annat än bra spraymunstycken. Men när det kommer till Label.m Heat Protection Mist, finns det inget annat än lovsånger att sjunga om hur fint sprayen fördelas i håret. Här kommer produkten ut i en riktigt finfördelad mist, vilket gör appliceringen enkel.

Denna spray skyddar inte bara effektivt mot värme (upp till 240 grader), utan även mot UV-strålning. Detta innebär att den inte är så dum att använda under de solstinna månaderna som ett extra skydd. Dessutom ger Label.m Heat Protection Mist lite stadga till håret, vilket underlättar vid värmestyling.

Torkar snabbt

Det här värmeskyddet från Label.m torkar snabbt, vilket onekligen är en stor fördel då man jobbar med värmeverktyg. Att stå och vänta på att en produkt ska torka, är segt och tidsineffektivt. Men det slipper man alltså bekymra sig för med detta värmeskydd.

Egentligen var det faktiskt den annars så prisade doften, som fick våra testare att rynka lite på näsan. Den doftar visserligen frisörsalong, men det är en rätt skarp och stark doft, vilket gör att den kommer till att dominera lite. Å andra sidan, om håret inte är nytvättat, kan det vara trevligt med en liten doftboost. Det beror helt enkelt på vad man föredrar.

Men doften är en parentes! Detta är ett riktigt bra värmeskyddande spray som snabbt blir en riktigt favorit. Den fina fördelningen av produkten vid användning i kombination med att den både torkar snabbt och ger lite stadga, gör att den används till sista droppen.

Fint spraytorkar riktigt snabbtbra förpackning
Luktar rätt skarpt

Prisjämförelse

Jämför alla priser
Deloox Logotyp

Label.m Heat Protection Mist 150 ml

212 kr
Baresso Logotyp

Label.m Heat Protection Mist 150 ml

239 kr

2. Revlon Uniq One All in One Hair Treatment - BÄSTA BILLIGA VÄRMESKYDD

Effektivt värmeskydd med god doft som ger glans och räcker länge

Typ: Flytande i sprayflaska

Revlon Uniq One Hair Treatment 150ml

Tack vare sina många användningsområden blir Revlon Uniq One All in One Hair Treatment aldrig någon hyllvärmare i badrumsskåpet, utan gör sig snabbt till en favorit hos många i familjen.

Multifunktionellt värmeskydd

Förutom att den gör vad den ska, alltså skyddar håret från värmen av exempelvis plattänger och hårfönar, så har den fler goda egenskaper. Testpersonerna med hårömma barn blev speciellt glada över att ha hittat en produkt som fungerar som ett spraybalsam och kunde underlätta jobbiga borstningar. Det går att använda oavsett om håret är torrt eller vått, och tack vare sprayflaskan är det lätt att dosera produkten i håret. Den doftar gott, som nytvättat hår efter ett besök hos frisören.

Ger glansigt och fylligt hår

Håret blir mer fylligt och glansigt samtidigt som det ges en ökad stadga och blir lent och lättborstat men utan att kännas flottigt. För den som har väldigt behandlat hår som är slitet och frissigt är Revlon Uniq One All in One Hair Treatment en fullträff.

Revlon Uniq One All in One Hair Treatment lyckas vara både enkel att dosera och ha mängder av användningsområden trots sitt låga pris och blir därför en solklar vinnare, speciellt för användare med slitet hår och toviga barn.

Ger frisörkänsla efter användningluktar gotträcker länge
Kan ofta vara slutsåld tack vare sin popularitet

3. Kérastase Ciment Thermique

Kräm som gör håret mjukt och ger fantastiskt fin glans

Typ: Kräm i tub

Kérastase Résistance Ciment Thermique 150ml

Ciment Thermique doftar som om den kommer direkt från frisersalongen och den är enkel att applicera i hela håret tack vare sin lätta formula. När håret fönas ger krämen ett härligt resultat och håret blir lent utan att frissa eller trassla sig. Någon proffsfön behövs inte, en budgetvariant gör jobbet bra. Det krävs dock att fönen faktiskt tas fram och används för att den mjuka känslan ska infinna sig, så den gör ingen större skillnad om den enbart använd som utredande produkt.

Värmeskydd som gör håret riktigt mjukt

Slutresultatet efter föningen blir fantastiskt mjukt och håret ser väldigt friskt och lent ut, utan att ha någon flottig känsla. Den som söker något som även fungerar för styling får däremot utöka med en extra produkt då Kérastase Ciment Thermique får ses som en vårdande bas med målet att ge ett välmående hår.

Dryg och prisvärd

Som värmeskydd är det här en otroligt hyllad produkt, men tack vare att krämen är väldigt dryg och samtidigt ger ett otroligt fint resultat så får vi anse att Kérastase Ciment Thermique definitivt är en prisvärd produkt.

Gör håret otroligt mjukt och glansigtluktar gotträcker längeger friskt hår
Kostar myckettrasslar inte ut vått hår

4. REF. Leave in Treatment

Kräm som både skyddar mot värme och fungerar som fuktkur till torrt hår

Typ: Kräm i pumpflaska

REF Leave In Treatment 125ml

Torrt hår i behov av extra fukt är ett vanligt problem. Är du en av de som lider av detta? Då kan REF. Leave in Treatment hjälpa till att ställa saker till rätta igen. Den här produkten är nämligen inte enbart ett värmskydd som hjälper ditt hår att stå emot värmestylande produkter, utan fungerar även som en fuktkur för håret.

Smart flaska med pump

Produkten kommer i form av en kräm i en smart flaska med pumpfunktion, den har en tunn formula och håret känns mjukt och utan friss. För ett axellångt hår räcker det med att ta kräm från 2-3 pumpningar innan något värmeredskap ska användas, men testpanelen erkänner att det ofta har applicerats en liten klick eller två av krämen även när håret inte ska stylas, tack vare de många goda egenskaperna.

Ingen risk att håret tyngs ned

Håret tyngs inte ner och känns inte fett, tvärtom så ger en behandling med REF. Leave in Treatment en fräsch doft och det känns verkligen som en vårdande produkt. Dessutom har den en utredande effekt och gör det lätt att borsta ett tovigt hår. Med pumpen blir det enkelt att ta sig en klick eller två om barret behöver lite extra kärlek och skydd. Kort sagt ett fint tillskott i badrumsskåpet.

Gör håret lättkammathar en fräsch doftger UV-skyddsmidigt pumpflaska
Finns inget att lägga in på minussidan

5. Björn Axén Heat Styling Protection

Lättapplicerat värmeskydd som doftar gott och även ger UV-skydd

Typ: Flytande i sprayflaska

Björn Axén Heat Styling Protection 150ml

Björn Axén Heat Styling Protection ger ett värmeskydd upp till 220 grader och när man har fönat eller stylat håret klart, är håret lent och mjukt.

Lättdoserat värmeskydd

Sprayen kommer i en plastflaska med spraypumpfunktion, vilket ibland kan göra liknande hårprodukter svårdoserade, men inte i det här fallet. Trots avsaknaden av drivgas är det lätt att fördela sprayen jämnt och fint i håret.

Doft som påminner om frisören

Doften känns lite som efter att man har varit på ett frisörbesök, det luktar fräscht och gott. Den stannar dock inte särskilt länge så den tar inte över utan låter en använda sin vanliga parfym utan konkurrens. Någon särskild hjälp mot trassligt eller tovigt hår ger Björn Axén Heat Styling Protection inte, men den får däremot en extra guldstjärna för att den har ett solrosutvunnet UV-skydd som hjälper frisyren att få lite extra skydd under soliga dagar.

Gör inte håret tungtlätt att appliceragod och fräsch doft
Hjälper inte på trassligt hår

6. Davines Liquid Spell

Ger magisk glans och ett fantastiskt friskt och fylligt resultat

Typ: Skum i pumpflaska

Davines Liquid Spell 125ml

Hår som av olika anledningar är skadat eller bara tunt får sig en rejäl boost av Davines Liquid Spell. Produkten som är i flytande form medan den är kvar i flaskan blir till ett skum när den pumpas upp och resultatet på håret syns direkt när föningen har påbörjats. Ett skadat hår får genast en friskare och fräschare känsla och ett tunt hår får mer fyllighet och volym.

Ger värmeskydd och ett tjockare hår

Skillnaden kan verkligen benämnas som något av den magi som namnet antyder att produkten har. Många värmeskydd fokuserar på att ge användaren ett mjukt hår men Liquid Spell är mer inne på att leverera ett löfte om ett tjockare hår tillsammans med värmeskyddet.

Fin volym

Skyddet består av en molekyl som hjälper till att stänga stråets fjällskikt, och den aktiveras av värme, vilket gör att det känns som magi direkt när fönen plockas fram. Förutom att håret får en fin volym så fungerar den även att använda som ensam produkt då det fina resultatet även är väldigt varaktigt.

Även om det inte direkt kan räknas som äkta trolleri så blir resultatet av Davines Liquid Spell ändå lite förtrollande.

Ger volymglans och friskt hår
Inte särskilt dryg utan tar slut för fort

7. hh simonsen Heatspray Protection

Värmeskydd med god doft som ger ett mjukt och lent hår utan friss

Typ: Flytande i sprayflaska

HH Simonsen Heat Protection Spray 145ml

Den som vill ha mer glans i sin frisyr ska välja Heatspray Protection från hh simonsen då den är en produkt som ger en kombination av både värmeskydd och hårolja.

Värmeskydd med arganolja

Glansen och de uppmjukande egenskaperna kommer från arganolja och gör håret aningens mer lättkammat trots att den inte har någon jättestor utredande effekt. Doften är god men vid en första sniff ner i flaskan kändes den alltför påträngande. Den blir dock lagom efter applicering för den som inte är allt för doftkänslig. Håret doftar faktiskt så gott under dagen att man gärna luktar lite extra på en slinga med jämna mellanrum.

Skyddar mot värme upp till 230 grader

Oavsett om håret är vått och ska bli fönat eller torrt och ska stylas med värmeverktyg så fungerar den här produkten utmärkt att använda. Sprayen skyddar håret mot värme upp till 230 grader, alltså den temperatur som de tuffaste värmeverktygen uppnår vid användning. Den något trista förpackningen ger lite minus i betyget, men den härliga doften och känslan av exklusiv salongsbehanding gör att hh simonsen Heatspray Protection ändå blir ett bra köp då den håller vad den lovar.

Håret blir mjukteffektiv mot frissgod doft
Lite stark doft för den känsligeflaskan är trist

8. Lóreal Professionnel Absolut Repair Lipidium Thermo Repair

Värmeskydd som vårdar ordentligt och ger ett lent hår

Typ: Kräm i tub

Som en del av Lóreal Absolut Repair-serie finner vi Lipidium Thermo Repair, ett värmeskydd som ska ge en förbättrad hälsa till skadat hår.

Topparna känns friskare T

opparna av håret får definitivt en friskare känsla efter applicering, men tyvärr är det lite svårt att fördela krämen jämnt i håret då den är väldigt tjock. Det gör den speciellt svårfördelad i oborstat hår och panelen tipsar därför om att först reda ut håret och sedan applicera krämen efter borstning, vilket såklart gör att eventuella utredande egenskaper missas.

Tjock och svårapplicerad konsistens

Den feta formulan gör tyvärr också att den inte sjunker in i håret särskilt lätt. När håret väl är fönat så är den feta känslan däremot försvunnen och håret är lent utan friss. Topparna känns också mycket fräschare. Med andra ord ändras krämens formula när värmen från fönen väl träffar håret, och håret känns friskare och inte alls flottigt. Krämen har en härlig doft som även lämpar sig väl för doftkänsliga tack vare sin milda karaktär.

Den som är ute efter mer stadga inför sin styling behöver dock komplettera med fler produkter till badrumsskåpet. Trots några minus så är Lóreal Professionnel Absolut Repair Lipidium Thermo Repair en prisvärd produkt som ger mycket vårdande egenskaper för pengarna.

Doftar snälltvårdargör håret mjukt och glansigt
Svårfördeladnågot tjock formula

9. Joico Ironclad Thermal

Värmeskydd till bra pris som doftar väldigt gott och ger fint resultat

Typ: Flytande i sprayflaska

Joico Ironclad Thermal Protectant Spray 233ml

Många har tyvärr missat märket Joico, men de har många produkter värda att prova och Ironclad Thermal är absolut en av dessa.

Vid en första titt kan man lätt tro att detta är en hårspray tack vare den stora flaskan, men det är ett värmeskydd som enbart används i torrt hår innan det är dags för styling.

Någon direkt stadga bjuder Joico Ironclad Thermal inte på, utan fokus ligger istället på att skydda håret från värme och tillföra ordentligt med glans. Den lite sträva finishen som torrt hår annars ofta kan få av stylingspray finns inte alls här, utan håret blir mjukt och lent, en känsla som håller i sig ända fram till kvällen.

Sprayen doftar gott och skulle absolut fungera om den tillverkades som rumsspray. Den som är på jakt efter ett värmeskydd där prio är ett mjukt hår och ett resultat som ser naturligt ut kan absolut få ett prisvärt alternativ i Joico Ironclad Thermal.

Resultatet ser naturligt utlågt prisgod doft
Inte för vått hårhar inte direkt fler egenskaper

10. Björk Skydda

Värmeskydd med god doft i miljövänlig och stilren förpackning

Typ: Flytande i sprayflaska

Björk Skydda Heat Protector 150ml

Den som gärna skänker en extra tanke till miljö kan titta extra på värmeskyddet från Björk. Produkten som inte innehåller några parabener, sulfater eller färgämnen kommer i en rosa sprayflaska i stilren design.

Nedbrytbar förpackning

Flaskan är helt nedbrytbar då den är gjord av sockerrör. Björk Skydda ger inte håret samma glansighet som liknande produkter, och det blir inte heller lika mjukt, däremot har den en extra effekt i och med att den skyddar mot UV-ljus och således fyller en nyttig funktion även under resten av dagen.

Odryg produkt som tar slut för snabbt

Sprayen doftar gott men testpersonerna upplever att den tar slut lite för snabbt då den är svår att applicera jämnt i håret då det kommer antingen för mycket eller för lite beroende på vilket avstånd flaskan har till håret. Björk Skydda får däremot pluspoäng eftersom den fungerar att ha i både torrt och vått hår innan värmeverktygen ska användas, och det känns även extra fint att veta att den är helt vegansk.

Snäll mot miljöndoftar gott
Krångligt att applicera jämnträcker inte så länge

Gillar du vår nya look?

Läs mer om alla nyheter och ge din feedback

här.