1. Start
  2. Bäst i test

Uppdaterad  

Stort test av motorsågar: 10 testade

Elina Blom

Ska du fälla träd? Då behöver du en bra motorsåg. Vi har testat ett urval av marknadens mest populära motorsågar, från välkända märken som AL-KO, Stihl och Ryobi. Den som blir bäst i test är den som ger mest prestanda, byggkvalitet och användarvänlighet sett till sitt pris.

motorsåg bäst i test

Så testar vi:

Våra tester är oberoende utförda, och utgörs av testredaktörens uppriktiga och objektiva åsikter. Produkturval utförs och testresultat beslutas utan påverkan från tillverkare, återförsäljare eller andra interna eller externa parter.

Som alltid när vi testar produkter så gör vi det själva, och vi ser dessutom till att alltid använda dem i den typ av sammanhang där de sannolikt kommer att användas. Vi använder produkterna under lång tid, så att vi kan göra en vettig utvärdering.

När det gäller motorsågarna i det här testet så har vi låtit dem såga, kapa och kvista mängder av träd i olika storlekar och av olika sorter. Vi har även testat sågning i rishögar, något som alltid innebär en stor påfrestning för både svärd och kedja.

Vi har tittat på prestanda, användarvänlighet och säkerhet samt byggkvalitet. Vi har försökt avgöra hur kraftfulla motorsågarna är, hur de är att hantera, hur lätt det är att sköta underhållet samt hur bra de är ur ergonomisk synvinkel. Allt detta har vi vägt samman och ställt i relation till priset när vi satt vårt slutbetyg.

Urvalet är baserat på de populäraste motorsågarna på marknaden. Vi testar löpande nya modeller. Du kan prisjämföra och hitta bäst pris på dem hos PriceRunner.

Fler tester för byggarbetet

1. Stihl MSA200C - BÄST I TEST MOTORSÅG

Fina snitt och hög byggkvalitet

Typ: Batteridriven motorsåg (litiumjon, 36 volt) Uppmätt batteritid: 33 min utan belastning, 19 min under belastning Decibelnivå: 75,1 Svärd: 255 mm Kedjedelning: 1/4”P Vikt: 5,1 kilo

Stihl MSA 200 C-B Solo

Tunn kedja och batteridrift för genast tankarna till småkapning. Nog borde man stöta på patrull vid fällning med MSA 200 C? Icke då. Vi lyckas både fälla och såga upp en björk av normalstorlek utan minsta problem. Då bör man i och för sig vara medveten om att det här också är en av de bästa batterisågar som marknaden har att erbjuda.

Låt oss börja snacka batteri. Flera av de närmaste konkurrenterna erbjuder batterier med samma kapacitet i obelastat läge. Men när man väl börjar använda dem så sjunker batteritiden drastiskt. Så är icke fallet med Stihl MSA200C. Den orkar mycket mer, och vår uppmätta batteritid imponerar. Motorsågen klarar utan problem även tyngre uppgifter utan att batteriet går åt allt för snabbt.

Det här innebär också att batteriet väger en del, så sågen blir lite tyngre än många andra. Här får man förstås väga för- och nackdelar mot varandra, men att ha en batteridriven motorsåg som går att använda under längre tid är förstås smidigt.

Du kan fälla, kapa och beskära mindre träd. Perfekt för den som är arborist eller äger skog och vill ha en smidig batteridriven motorsåg som pallar trycket.

Snygga snitt

En annan aspekt hos den här sågen är att snitten blir väldigt fina, till följd av den ovanligt tunna kedjan. Den som gillar att pyssla med finlir har således hittat en mycket stark kandidat här. Det som är baksidan med den tunna kedjan är att man behöver en specialfil för att slipa den.

Det handlar om en ganska kraftfull såg som är robust byggd och som erbjuder ett rejält gummerat grepp.

Underhållet är också ganska smidigt. Ett snabblock gör till exempel att det går som en dans att byta olja, och batteriet tar man lätt ur och sätter i till följd av att det är fjäderbelastat. Rengöringen är också smidig. Ska vi hitta något att anmärka på så är det i så fall kedjespännaren. Den lider av att rullen är oerhört trög, framför allt om man råkat stänka olja på den som i sin tur hunnit härda.

Oljan, ja. Det bör påpekas att Stihl MSA200C drar en hel del olja. Det gör att det blir lite kostsamt med driften. Räkna med att förbruka en hel tank olja per session. Det är en rätt liten oljetank och man får fylla på den konstant, något som lyckligtvis alltså är rätt enkelt.

Räds man inte en lite tyngre såg som dessutom konsumerar en hel del olja, så finns inget att tveka på. Det här är bland det bästa som finns på marknaden just nu.

Bra batteritidrobustkraftfull
Hög viktrullen till kedjespännaren är trög

Prisjämförelse

Jämför alla priser

STIHL MSA 200 C-B Batterisåg 30 cm, Motorenhet

4 890 kr

2. Husqvarna 545 Mark II - BÄSTA PREMIUMVAL

Utmärkt prestanda för krävande husägare

Typ: Bensindriven motorsåg (50,1 cm3, 2,7 kW) Decibelnivå: 116 Svärd: 13” Kedjedelning: 0,325” Tank: 0,27 l Kedjetjocklek: 1,3 mm Övrigt: Svärdskydd ingår, väger 5,3 kg

Husqvarna 545 Mark II

Husqvarna 545 Mark II är stark motorsåg för dig med lite större skogstomt. Den är rapp och ganska lättstartad. Dess stora fördel har den i hur stark den är - det är väldigt bra drag i motorn.

Motorsågen har klassiska snäpplock för olja och bensin. De är smidiga i och med att de är verktygslösa och enkla att öppna även med handskar på.

Precis som hos många av Husqvarnas trädgårdsmaskiner är det enkelt att komma åt filter och annat underhåll. Det kräver den klassiska nyckeln som du har till kedjan, men den har målgruppen för den här motorsågen förmodligen redan koll på att den ska vara med då det är så pass standard.

För den med höga krav

Motorsågen låter en hel del när den sågar. Men den ligger bra i handen och är riktigt bra avvibrerad för att ha så pass hög prestanda.

Ska vi vara petiga är snöret lite trögt att dra igång den i, men det är också en av få saker vi har att anmärka på.

Husqvarna 545 Mark II passar dig som söker en rejäl motorsåg men som inte är den klassiska proffsanvändaren utan snarare husägaren med höga krav och en skogstomt tillbuds. Det är riktigt bra drag i den samtidigt som du får fin ergonomi och smidig skötsel.

Rejäl prestandabra avvibreradenkelt handhavande
Något högt motstånd vid startlåter en hel del

3. Stiga CS 545 - BÄSTA BUDGETVAL

När det krävs lite mer kraft

Typ: Bensindriven motorsåg (42,4 cm3, 1900 watt) **Decibelnivå: 99,5 Tank: 0,5 l Svärd: 380 mm Vikt: 4,3 kg Övrigt: Svärdskydd inkluderat

Stiga CS 545 (15)"

Står du inför lite tuffare utmaningar är Stiga CS 545 den starka och moderna motorsåg du söker. Är det ett grovt träd som ska fällas och kapas gör den jobbet utan omsvep. Därför tillhör den också toppskiktet av de motorsågar som vi har testat.

Utöver att den bjuder på råstyrka är den också befriad från vibrationer i hög utsträckning, något som gör den behaglig att arbeta med under längre pass. Motorn är kraftfull och responsiv, byggkvalitén är imponerande. Visst, vikten är hög, men ser man till vad motorsågen presterar är detta inget ovanligt. Den här typen av motorsågar är i regel lite tyngre.

En sak som däremot inträffar under vårt långtidstest är att motorn lägger av när sågen blir varm. Men efter att ha reglerat tomgången med ställskruven fungerar den som den ska på nytt. Många konkurrenter använder två ställskruvar, en låg och en hög, men Stiga CS 545 har bara en och dessutom en elektronisk tändspole.

Vi noterar även att choken är väldigt smidig vid start. Man drar igång och varvar upp, varpå choken automatiskt släpper så fort sågen går igång. Den här lösningen gillar vi starkt.

Tröga lock

Det krävs ett specialverktyg för kedjespännaren, och detta följer med när man köper sågen. Det är väl i och för sig en okej lösning, även om vi föredrar de verktygslösa spännare som blivit allt vanligare på senare år.

Det är smidigt att byta luftfilter, då det avlägsnas enkelt med hjälp av en snäpplösning. Även tank- och oljelock är verktygsfria, men de är lite tröga så man kan ändå behöva ta hjälp av verktyg för att få loss dem.

Är det grövre träd som gäller, eller om du har en mindre skog eller större tomt, finns inte många motorsågar som är mer prisvärda än Stiga CS 545.

Robusthög prestandalåga vibrationer
Tröga lock till bensin- och oljetankkrånglade lite vid långtidstest

4. Stihl MS 211C-BE

Lättstartad och smidig

Typ: Bensindriven motorsåg (35,2 cm3, 1,7 kW) Decibelnivå: 106,8 Svärd: 350 mm Kedjedelning: 3/8”P Tank: 0,27 l Kedjelänkar: 50 Kedjetjocklek: 1,3 mm Övrigt: Svärdskydd ingår, garanti 2 år

Stihl MS 211 C-BE

Har du en något mer generös budget och kan lägga några extra slantar på en premiumsåg, kan Stihl MS 211C-BE vara ett smart val. Det här är en oerhört användarvänlig allroundsåg som klarar det mesta upp till och med medelstora träd som ska fällas, grenas och beskäras.

Kedjan i hårdmetall är slitstark och den här sågen är dessutom lättstartad. Den är varken mer eller mindre bränslesnål jämfört med konkurrenterna och den klarar ungefär lika mycket på en tank.

Det som sticker ut är Easy2Start-funktionen som innebär att man inte behöver ta i särskilt mycket när man ska dra igång sågen, tack vare en spiralfjäder som lagrar energi. Ett litet ryck är allt som behövs och sågen går igång. Det här är förstås oerhört trevligt i längden, och något som gör den till ett speciellt fint alternativ till andra motorsågar.

Den klarar sina arbetsuppgifter bra även om det samlas smuts i sågen, men om man skulle behöva rengöra den så är det också väldigt lätt tack vare ett det smidiga reglaget i form av en knapp som viks ut.

Slitstark kedja

En annan trevlig aspekt är den förhållandevis slitstarka metallkedja som den här motorsågen är utrustad med. Sågen passar bra för både kapning och kvistning, även om batteridrivna motorsågar normalt sett är lite bättre på det senare.

Ska vi hitta någonting att anmärka på så rör det framför allt kedjespänningen. Det går ganska trögt – något som vi även noterat på dess batteridrivna syskon. Här har Stihl något att jobba på. Vi noterar även att på-knappen dels är väldigt liten, dels är lite för integrerad i designen. Den är svår att hitta, helt enkelt. Utöver de här sakerna så är I fallet med MS 211C-BE så dock en ypperlig premiumsåg.

Lättstartadsmidig storlekbra prestanda
Kedjespänningen är trög

5. Husqvarna 135 Mark II

Kraftfull arbetshäst för husägare med småträd

Kraftkälla: Bensin (2-takt) Cylindervolym: 38 cm³ Effekt: 1,6 kW Ljudnivå: 89,7 dB (uppmätt) Kedjedelning: 3/8” Kedjetjocklek: 0,13 cm Kedjelänkar: 52 Vikt: 4,7 kg (exklusive skärutrustning) Svärdlängd: 14-16” Inkluderade tillbehör: Svärdskydd

Husqvarna 135 Mark II

Husqvarna 135 Mark II är en välbalanserad och bra avvägd motorsåg med få vibrationer. Den passar husägare med små och relativt få träd på tomten, som behöver en motorsåg för att fälla småträd och att kapa upp träd. Kedjan är vass och maskinen är välbyggd.

Nackdelen med Husqvarna 135 är att den är väldigt trög att dra igång. Många konkurrenter har innovationer som minskar motståndet vilket gör att de - trots kraftfulla maskiner - är enkla att starta. Den här motorsågen kräver istället en hel del kraft i nyporna och armen när du ska få igång den. Startproceduren tycker vi känns lite omodern och bökig.

Samtidigt är den lättstartad så till vida att det bara krävs 1-3 ryck för att få igång den från kallstart. Hittar du en bra teknik och är stark är det alltså inga problem.

Lätt att göra rent och justera

När du väl fått igång Husqvarna 135 Mark II är den användarvänlig. Motorsågen är som sagt mycket bra avvägd, du blir aldrig negativt påverkad av vibrationer under användning. Dessutom är det god balans i sågen. Så trots en ganska rejäl maskinvikt är den lätt att använda.

Motorsågens greppunkter saknar gummering, men det är inget som stör - den ligger otroligt bra i handen.

Kastskyddet har distinkta lägen och reagerar utmärkt. Vidare är motorsågen enkel att underhålla. Det medföljande verktyget gör det lätt att öppna och komma åt både bensinlock, oljelock, kåpa och kedjespännaren.

Vi är tveksamt inställda till kåpans snäppfästen i hårdplast och hade hellre sett en mer hållbar lösning, de drar ner byggkvaliteten lite samtidigt som de å andra sidan höjer användarvänligheten. Motorsågen upplevs som helhet mycket välbyggd. Vidare är alla markeringar och siktlinjer tydligt markerade.

Överlag är detta en rapp och ganska lättanvänd motorsåg, med en svärdlängd och kraft som passar husägare med mindre träd på tomten. Det är ett av de bättre valen bland de lättare bensinmotorsågarna. Den passar till vedkapning och mindre träd, men blir förstås inte särskilt tidseffektiv om du har mycket jobb eller stora träd. Men ska du bara fälla något litet träd och kapa upp det så är den lagom.

Rapplätt att underhållavälbalanseradmycket bra avvägd
Mycket trögt motstånd i dragstartej gummerat handtag

6. Stihl MS 170

En motorsåg för en smalare målgrupp

Typ: Bensindriven motorsåg (30,1 cm3, 1,2kW) Decibelnivå: 86,5 Tank: 0,25 l Svärdlängd: 170 mm Kedjedelning: 3/8”P Kedjetjocklek: 1 mm Kedjelänkar: 44 Vikt: 4,6 kg Övrigt: Svärdskydd ingår, garanti två år

Stihl MS 170

Stihl MS 170 är en rätt lättstartad motorsåg som också är förhållandevis lättanvänd när man väl fått igång den. Den är inte jätterapp vid gaspådrag, tar tid på sig att komma upp i varv och levererar ingen direkt imponerande råkraft med tanke på vad den kostar. Den är däremot lagom för att både fälla och kapa mindre träd. Den är även ganska smidig till formatet sett.

När det kommer till underhållet noterar vi att MS 170 är enkel att rengöra. Motorkåpan öppnas med en språrmejsel som vrids i 90 grader, en lösning som känns både säker och som innebär att man inte riskerar att mindre delar går sönder när man öppnar den. Det här är någonting som vi tycker att fler tillverkare borde anamma.

Stihl MS 170 har ett distinkt kastskydd och en inbyggd start-stopp-choke som man enkelt kommer åt med tummen. Det är smidigt att spänna kedjan, men konstruktionen lämnar lite i övrigt att önska. Skruvarna sitter inte i anslutning till varandra och det hela blir aningen omständligt.

Vi noterar även en del vibrationer när vi sågar. Inget som direkt stör, men tillräckligt för att irritera med tanke på att sågen inte erbjuder någon imponerande styrka.

Vem ska köpa Stihl MS 170? Ja, det är en berättigad fråga. Målgruppen är inte alldeles tydlig. I dag har ju som bekant batterisågar blivit oerhört populära när det handlar om den här typen av lättare och enklare arbetsuppgifter. Detta då de fått tillräckligt med kraft och batterikapacitet för att inte bli enerverande att använda i längden. De klarar att fälla och kapa upp till medelstora träd, och det finns egentligen inte mycket som talar för en bensindriven motorsåg när det gäller den typen av uppgifter. Men just det är vad Stihls MS 170 är bäst på. Möjligen kan vi tänka oss att en smal målgrupp med personer som av någon anledning inte vill behöva ladda ett batteri kan tänkas köpa den här sågen istället för en batterisåg.

Lättstartadsmidig
Ingen höjdarprestandavibrerar en del

7. Husqvarna 120i

Bra balans och hyfsad batteritid

Typ: Batteridriven motorsåg (litiumjon, 36 volt) Decibelnivå: 72,6 Svärd: 265 mm Kedjedelning: 1/4”P Kedjetjocklek: 0,11 cm Kedjelänkar: 45 Drifttid: 37 min obelastad och 15 min vid belastning Övrigt: Svärdskydd ingår

Husqvarna 120i (1x4.0Ah)

Det här är en ganska rejäl pjäs. Åtminstone om man tittar på svärdet och motorn. Sågen blir hela 26,5 centimeter lång med hela sin svärdlängd, och till följd av det ganska stora batteriet rätt avlång. Det här skulle kunna vara ett problem, men är inte det i praktiken. Detta då man lyckats riktigt bra med balansen i motorsågen. Den väger däremot en hel del.

Man skulle kunna tro att storleken avspeglas i prestandan, men så är faktiskt inte fallet. Den här sågen klarar ungefär det man kan vänta sig, men absolut inte mer. Den lägger till exempel av när vi försöker kapa en mindre björk. Det här manifesterar sig i att motorn slår ifrån och att det blinkar rött. Efter en stund får vi igång den på nytt.

Batteritiden är hyfsat bra, och vi får ut runt 15 minuter vid belastning. Kopplar man in ekoläget så går det att klämma ut någon minut ytterligare. Man märker en tydlig skillnad beroende på belastning.

Vi är för övrigt lite förbryllade kring Husqvarnas batterifilosofi. Vi kan använda batteriet från den här motorsågen i en häcksax från Husqvarna, men kan inte ta häcksaxens batteri och stoppa in i motorsågen. Detta trots att båda maskinerna har samma spänning. Vad det här beror på är högst oklart, men vi hoppas att man standardiserar sitt utbud framöver.

I övrigt är det här en riktig trevlig bekantskap. Det är lätt att ägna sig åt underhåll, med både en kedja som är smidig att spänna (trots en något trög ratt), samt enkelt lock för oljepåfyllning och en kåpa som går att lossa mycket smidigt vid rengöring. Vi överraskas också av att maskinen inte väsnas särskilt mycket.

Även på säkerhetssidan är det en gedigen motorsåg. Kastskyddet erbjuder distinkta lägen och det går att stänga av motorsågen med en separat knapp. Det enda vi saknar är summering i greppet.

Gäller det lite enklare sysslor så är det här en bra motorsåg, men för tyngre jobb finns det bättre alternativ på marknaden.

Bra batteritidsmidigt underhåll
Orkar inte med tyngre sysslorganska lång & tung

8. Cub Cadet LH5 C60

Motorsåg med inbyggt vattenpass lämplig för mindre skogstomt

Typ: Batteridriven motorsåg (litiumjon, 60 volt) Uppmätt batteritid: 18 min 38 s utan belastning Decibelnivå: 93,5 Svärd: 400 mm Kedjedelning: 3/8 tum Vikt: 4,4 kilo

Cub Cadet LH5 C60

Cub Cadet LH5 C60 är en bra motorsåg med batteridrift. Den har ett smidigt underhåll, och hela konstruktionen håller hög kvalitet. En liten anmärkning har vi dock på att du måste hålla inne knappen för batteriindikatorn ett tag innan den ger utslag, vi hade hellre sett att det räckte att klicka på den lite snabbt.

Vi gillar hur väl denna motorsåg smörjer svärdet under användning, och det faktum att underhållet är så smidigt.

Det som är nackdelen med LH5 C60 är att den känns onödigt stor. Konstruktionen är oväntat avlång, hela maskinen plus svärd blir nästan 90 centimeter tillsammans och själva maskinen utgör hela 50 centimeter av dessa. Den väger också en del. Å andra sidan är den välbalanserad så just vikten är inget problem, men storleken gör att den inte blir så smidig när du exempelvis ska kvista ett träd.

Säkerhetsspärren för att starta fungerar bäst för högerhänta. Den lämpar sig också bäst för personer med lite större händer för handtaget är ganska grovt.

Kastskyddet ligger riktigt skönt i klicket och det går snabbt att lägga i och ur det.

Inbyggt vattenpass

LH5 C60 orkar med en hel del, även om den inte arbetar så jättesnabbt. Den passar för träd upp till 15 centimeter i diameter. Så du som har en mindre skogstomt med småträd och sly har här en motorsåg som fixar dem även när de hunnit bredda till sig lite mer.

Sågen har ett inbyggt vattenpass så att du kan kasta ett öga på det för att se så att du sågar rakt.

Ljudnivån är ganska hög sett till prestanda och det faktum att det är batteridrift. Men Cub Cadet LH5 C60 är överlag ändå en ganska bra motorsåg. Det är inte den snabbaste vi testat och den är lite otymplig, så det blir ingen topplacering. Men den är absolut inte ett dåligt köp.

Ganska starksmörjer riktigt bra
Otymplig konstruktionnågot högljudd

9. Ryobi OCS1830

Lättburen men kort drifttid

Typ: Batteridriven motorsåg (litiumjon, 18 volt) Decibelnivå: 73,9 Vikt: 4,2 kg Drifttid: 25 min utan belastning Svärd: 265 millimeter Övrigt: Svärdskydd inkluderat

Ryobi OCS1830 Solo

Ryobi OCS1830 är en både lätt och ganska smal motorsåg, något som innebär att den blir relativt smidig att hantera. Dessutom är säkerhetsknappen som används när man startar motorsågen placerad så att den fungerar bra oavsett om man är höger- eller vänsterhänt, något vi inte direkt är bortskämda med.

Vi upplever också att vi får ett riktigt bra grepp tack vara det rejält gummerade handtaget. Sågen vibrerar en del, men just gummigreppet gör att man ändå bibehåller kontrollen över maskinen.

Den här motorsågen ingår även i Ryobis One+-familj, vilket innebär att man kan använda batteriet med andra produkter i serien som också har en spänning på 18 volt. Batteriet sitter dessutom enkelt till så att man kan byta det utan större krångel. Batteriindikatorn är däremot lite tokigt placerad och går inte att se medan man använder motorsågen.

Vi noterar ett kastskydd med två mycket tydliga och distinkta lägen, och vi gläds åt att OCS 1830 både är smidig att rengöra samt byta olja på. En annan trevlig detalj är att kedjespänningen är mycket smidig och enkel att justera.

Tyvärr är det här ingen toppensåg när det handlar om lite tyngre belastning. Utsätter man den inte för någon prövning håller batteriet förvisso rätt länge, men så fort vi lägger på lite belastning ramlar drifttiden ned till en minut per amperetimme. Därmed räcker den inte till mer än att kapa ett väldigt litet träd eller en mindre hög med ved.

Vidare är det en ganska plastig och inte så robust byggd motorsåg.

Vi noterar också att Ryobi OCS1830 hugger en hel del när vi kapar träd. Det här är med andra ord en motorsåg som lämpar sig primärt för mycket enkla uppgifter, som att riva inomhusväggar eller beskära träd. Att ta med den ut i skogen för lite grövre arbetsuppgifter är den däremot inte byggd för.

Batteriet kan användas med fler produkterbra kedjespännare
Klarar inga tyngre uppdragdålig batteritid

10. Bosch Universal Chain 18

Motorsåg för lättare beskärning

Typ: Batteridriven motorsåg (litiumjon, 18 volt) Svärd: 135 mm öppen yta Kedja: Oregon Länkar: 33 st Vikt: 3 kilo

Bosch Universal Chain 18 (1x2.5Ah)

Bosch Universal Chain 18 är en sladdlös motorsåg tänkt för trädbeskärning och vedkapning. Så kanske mer av en batteridriven grensåg än en traditionell kedjesåg.

Tyvärr är den ganska seg sett till sin målgrupp. Den reder - över tid - ut lite större grenar, men det går för långsamt. Likaså är den tidsineffektiv om du ska kapa ved med den. Framför allt lämpar den sig vid beskärning av tunnare grenar på ganska öppna buskage och träd.

Tyvärr har den också något låg säkerhet. Det är alldeles för enkelt att starta den med en hand eftersom spärren och gasen sitter väldigt tätt, även för ett barn, och kastskyddet är inte aktivt (det är låst i en enda position).

Istället för det traditionella kastskyddet sitter det ett metallskydd längst fram på svärdet som även ska ge bättre kontroll när du beskär - du lägger an det mot grenen för att få ett rakt snitt. Själva svärdet är bara öppet drygt 14 centimeter. Metallbiten fungerar också som ett aktivt kastskydd, men det sänker säkerheten att det traditionella kastskyddet inte stänger av kedjan.

Kedjan är väldigt kort så ha det i åtanke när du planerar vad du ska ge dig in i för typ av buskage med denna motorsåg.

Bosch Universal Chain 18 passar dig som har andra verktyg från Bosch gröna serie, och som tycker att en grensax är fysiskt krävande. Hittar du ett användningsområde för den gör den sitt jobb, om än ganska långsamt vid annat än enklare uppgifter.

Passar dig som har andra verktyg från Boschs gröna serie
Långsam på grova grenar och vednågot låg säkerhet
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss