Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Babysitter: 10 modeller i test

Profilbild
Uppdaterad 24 april 2019

Letar du efter en plats att sätta ned din bebis på? En babysitter är den perfekta lösningen. Vi har testat babysitters och utser BabyBjörn Balance Soft till bäst i test. Barnets sittkomfort är förstklassig, den är enkel att flytta och har ett fantastiskt gung.

Bästa premiumval blir Stokke Steps Bouncer. Det är en mysig babysitter som på ett smart sätt kan användas ihop med Stokke Steps matstol, så att bebisen kan sitta med vid matbordet.

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter i verkligheten. I våra omdömen av babysitters så har vi utgått ifrån ett flertal parametrar vid betygsättning. Vi har främst låtit familjer med barn under 6 månader provsitta de olika babysittermodellerna men i de fall då tillverkaren tillåter en längre användning och högre maxvikt så har även äldre barn testat.

  • Funktioner: Kan babysittern fällas ihop, kan ryggstödet vinklas och kan den växla mellan att gunga och låsas i fast läge?

  • Klädsel: Är materialet vänligt mot barnets hud, är tyget ekologiskt och kan klädseln tvättas eller på annat sätt rengöras?

  • Gunget: Är gunget mjukt eller stötigt, kan barnet själv få babysittern i rörelse och håller gunget i sig länge eller måste man ständigt ge ny fart?

Förutom parametrarna ovan så har även prisnivån vägts in, varefter ett slutgiltigt betyg har satts och testvinnare utsetts.

Jämför pris på samtliga babysitters på PriceRunner.

1. BabyBjörn Balance Soft - BÄST I TEST BABYSITTER

Enkelt flyttbar och smidig med fantastiskt gung och hög komfort för barnet

Prisklass: Premium Maxvikt: 13 kg Vikt: 2,1 kg Tvätt: Avtagbar klädsel, 40 grader Mått ihopfälld: 39 x 89 x 11 cm Gungläge: Ja Fast läge: Nej Antal positioner: 3 stycken Liggläge: Nej. Tillbehör och funktioner Lekbågar - köps till separat Tillbehör och funktioner: Lekbågar - köps till separat

BabyBjörn Balance Soft Mesh

BabyBjörns babysitter Balance Soft har sina rötter i en ursprunglig design från 60-talet och har alltså hängt med i femtio år. Det är imponerande! Det gör också att vi inte blir förvånade när vi inser att BabyBjörn dominerar vårt test av babysitters vad gäller både funktion och kvalitet - övning ger färdighet.

Mycket smidigt format

En bra babysitter ska vara mobil och enkel, och BabyBjörn har genialiskt lyckats kombinera de egenskaperna. Balance Soft kan med ett enkelt grepp fällas helt platt och är mycket enkel att stuva undan eller ta med på resor. Att flytta runt den i hemmet är heller inget problem, och babysittern är till storleken smidig nog att fungera som säte på badrumsgolvet när föräldern tar en dusch, även om man bor trångt.

Sittdelen är utformad med en tydlig grop för rumpan, som gör att barnet sitter tryggt och stabilt i rätt position. Babysittern kan vinklas i 3 olika lägen och den har ett viloläge som är bra nog för att barnet ska kunna sova bekvämt. Fastspänning av barnet sker både smidigt och ljudlöst. När barnet blivit större kan man dessutom vända på tyget och använda Balance Soft som en liten fåtölj.

Oslagbart bra gung

Gunget i BabyBjörns babysitter är fenomenalt. Med en fot på ramen kan man enkelt få till ett bra tempo och en större bebis kan själv sätta sittern i rörelse. BabyBjörn Balance Soft har en klädsel som kommer i flera olika material, det finns bland annat en sittdelsklädsel för att hålla barnet sval på sommaren och en annan i mjuk, lyxig soft jersey. Klädseln kan tas loss helt från ramen och tvättas i maskin, vilket känns som ett måste med tanke på målgruppens förmåga att släppa i från sig både det ena och det andra.

En lekbåge kan köpas till separat och kläms fast på babysitterns ram. Detta tillbehör ha varit mycket uppskattat av våra testbebisar och något vi kan rekommendera.

Alla våra testare är rörande ense om att BabyBjörn Balance Soft är så bra att det i vår fantasi faktiskt inte finns utrymme för förbättringar. Priset är högt men har man råd så är vår bestämda rekommendation att det är mer än värt pengarna att investera i en BabyBjörn Balance Soft och därför utser vi den till bäst i test.

Fantastiskt gungenkelt flyttbar och smidighög komfort för barnet
Högt pris
5,0

Bra pris hos:

Babyshop.se

2. Stokke Steps Bouncer - PREMIUMVAL

Mycket bra komfort för barnet och bra gung och kan även användas på Stokke Steps matstol

Prisklass: Premium Maxvikt: 13 kg Vikt: 3,5 kg Tvätt: Ja, avtagbar klädsel Mått ihopfälld: 80 x 13 x 53 cm Gungläge: Ja Fast läge: Nej Antal positioner: 4 stycken Liggläge: Nej Tillbehör och funktioner: Avtagbar båge för leksaker ingår

Stokke Steps Bouncer

Stokke Steps Bouncer är en babysitter i premiumprisklassen och som känns värd sina pengar, i synnerhet om man även väljer att införskaffa Stokkes matstol Stokke Steps som det går att fästa babysittern på. Då får man en riktigt bra paketlösning för sittplats åt sitt barn från nyfödd upp till skolåldern.

Flera lutningslägen och bra inlägg

Som separat babysitter sticker inte Stokke Steps Bouncer ut lika mycket. Men den håller en jämn och hög nivå på sin kvalitet och prickar av egentligen alla egenskaper man kan önska att den skulle ha. Babysittern kan vinklas i fyra olika lägen. Det mest tillbakalutade funkar utmärkt för det nyfödda barnet.

Sittkomforten är mycket bra tack vare spädbarnsinlägget som medföljer Stokke Steps Bouncer. Inlägget fyller upp sittdelen effektivt och gör att bebisen får support för både kropp och huvud. För att vinkla mellan lägena så vrider man på en spärr på undersidan av babysittern. Det mest upprätta sittläget ger en väldigt bra sving vilket gör att den lite större bebisen kan sätta sig själv i gungning.

Bra lekbåge och snabb hopfällning

Utan spädbarnsinlägget ryms även lite större bebisar väl i Stokke Steps Bouncer, och för det mer vakna barnet så medföljer en praktisk leksaksbåge. Den kan klickas i på båda sidor av babysittern och tas loss helt om man inte vill använda den. I bågen kan man fästa sina egna leksaker eller andra ögonfångare.

Vill man ta med sig babysittern på resa så är det snabbt gjort att fälla ihop den så att den blir helt platt, endast dryga decimetern hög. Den är fortfarande ganska bred och lång men formatet gör den enkel att packa. Ett extra plus för att den har ett litet gummispänne som man kan låsa ihop den med, så att man undviker att råka fälla upp babysittern när den lyfts upp.

Mest prisvärd ihop med matstolen

Det finns inget med Stokke Steps Bouncer som vi kan anmärka på. Men för det höga priset så känner vi att vi hade velat ha något mer. Har man dock tänkt investera i hela Stokke Steps-paketet så blir babysittern dock utan tvekan värd pengarna.

Bra gungkan användas på Stokke Steps matstolmycket bra komfort för barnet
Dyr
4,5

Bra pris hos:

BabyV.se

3. Skip Hop Babysitter - LYXMODELL

Lyxig babysitter med justerbar höjd samt inbyggt ljud och vibration

Prisklass: Premium Maxvikt: 11 kg Vikt: 6,3 kg Tvätt: Avtagbar klädsel, 40 grader Mått ihopfälld: 50 x 77 x 23 cm Gungläge: Ja Fast läge: Nej Antal positioner: Kan ej vinklas Liggläge: Nej Tillbehör och funktioner: Lekbåge med en leksak ingår

Skip Hop Babysitter

Länge var en babysitter mycket snarlik alla andra babysitters, det var främst märket som skilde dem åt. Nu har själva begreppet babysitter utvidgats och allt fler funktioner tillförs. Skip Hop Babysitter frångår i många avseenden den klassiska modellen och satsar istället på att vara en slags hybrid mellan babysitter och en babystol.

Höjden anpassas efter behovet

Gunget finns där och ett normalstarkt barn runt 3 - 4 månaders ålder kan själv vifta igång det men detta är inte babysitterns styrka. Istället är det att babysittern kan justeras i höjdled som gör att den snabbt fyller en viktig funktion i hemmet. Babysittern är förankrad vid en rejäl bas. Med en vridratt kan babysittern höjas, från en höjd på 58 cm upp till 86 cm.

Det gör att barnet först kan placeras på vardagsrumsgolvet i höjd med leksaker och sedan kan få sitta med vid matbordet. 86 cm räcker inte för att nå upp till bordsytan men bebisen kommer tillräckligt högt för att kunna se sina familjemedlemmar i ögonen och slipper stirra på deras fötter under hela middagen.

Stor ihopfälld och avancerade funktioner

Skip Hop Babysitter kan fällas ihop helt, för det krävs en särskild nyckel som givetvis medföljer. Den är dock fortfarande stor och väldigt tung, således inte en babysitter man packar med på resan. Klädseln kan tas av och tvättas. Ett inlägg för de minsta bebisarna medföljer och hjälper till att justera så selen hamnar rätt. Selen kan dras åt i längd men inte höjdjusteras. Selspännena är smidiga och barnet sitter bekvämt samt lätt tillbakalutat.

Den medföljande och avtagbara leksaksarmen är mycket välkonstruerad. Den kan vinklas i flera lägen samt fällas bak helt. Den lilla leksaken med spegel som medföljer fångar snabbt bebisens blick men givetvis kan man hänga vilken leksak som helst i armen. Under sitsen finns en lucka för batterier, 3 st LR14/C-batterier krävs, och på framsidan finns en knappsats. Där kan man slå på ett vibrationsläge samt två vaggvisor och två olika naturljud.

Uppskattas för sina många användningsområden

Skip Hop Babysitter är dyr, den är stor och den är tung att flytta runt i hemmet. Men att bebisen kan sitta lika bekvämt som i en vanlig babysitter och samtidigt komma upp på bra umgängesnivå för resten av familjen gör att den snabbt blir uppskattad. Finns budget och utrymme så har såväl bevis som förälder mycket glädje av Skip Hop Babysitter.

Kan justeras i höjdmycket bra leksaksarmvibrationer och ljud kan slås på
Tungstor både uppfälld och hopfällddyr
4,0

4. Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper Luxe

Babysitter som aktiverar barnet och som tack vare ställbar sittdel kan användas från nyfödd

Prisklass: Premium Maxvikt: Upp till 18 kg Tvätt: Avtagbar klädsel, 30 grader Gungläge: Ja Fast läge: Ja Antal positioner: 3 Liggläge: Ja Tillbehör och funktioner: Musikmobil med ljud- och ljusfunktion

Tiny Love 3 i 1 Rocker Napper

Bli inte avskräckt av att Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper Luxe levereras i vad som känns som tusen delar som ska sättas ihop utefter en lång instruktion. Denna babysitter är nämligen riktigt lättmonterad.

Från babysitter till babysäng

Den utgörs av två rejäla medar samt en sittdel med tre lägen. Det finns ett mer upprätt sittläge, ett viloläge och ett liggläge. I liggläget har Rocker Napper kanter runtom, och ser ut som en liten babysäng. För en tupplur kan den absolut användas för att låta barnet sova i. Men sittdelen är av plast och den medföljande dynan (som kan tas ur för tvätt) är visserligen mjuk, men inte så väldigt tjock. Den känns därför inte lämplig som någon slags resesäng.

Storleksmässigt är Rocker Napper tillräckigt smidig för att kunna flyttas runt i hemmet. Den är inget man lyfter med barnet i, utan man får dra den längs med golvet. Den är liten nog att rymmas på golvet i ett normalstort badrum, exempelvis medan föräldern duschar. Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper Luxe kommer med en leksaksarm som gör ett väldigt bra jobb med att aktivera barnet. Armen kan både spela musik och vibrera. Det medföljer leksaker, men man kan också hänga upp barnets egna favoritsaker där. Leksaksarmen kan vikas åt sidan eller tas bort helt.

En babysitter som aktiverar barnet

Det går att justera mellan att Rocker Napper är stillastående och att den ska gå att gunga. Det är dock inte riktigt den slags babysitter som barnet själv kan sätta fart på. Selen som finns är typen som knäpps ihop endast över barnets höfter, så i sittläget blir det lite som att ha sitt barn i en matstol eller en traditionell babysitter. Det bidrar också till att babysittern får lång användningstid. I liggläget passar den med nyfödd, i sittläget är det enkelt att placera även ett större barn i sittdelen.

Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper Luxe är inte en klassisk babysitter, utan snarare något slags mellanting mellan babysitter och babygym. Det är en babysitter som mer används för att aktivera barnet när man själv kanske behöver tid och två händer för att göra något annat. Snarare än den sorts babysitter man sätter bebisen i när man vill ha med barnet vid middagsbordet eller i storasyskonens lek. Som aktivitetsstation har Rocker Napper varit mycket effektiv och fast den kan uppfattas som lite plastig så är man i slutändan riktigt nöjd med hur mycket behållning både barn och övrig familj har fått ut tack vare den.

Lång användningstidkan användas från nyfödd med ligglägetanvändbar för att aktivera barnet
Uppfattas som lite plastigskramlar lite när man växlar mellan sitt- och liggläge
4,0

Bra pris hos:

BabyV

5. Nuna Leaf

Mjuk pendlande rörelse med en lång rörelsetid som är bra för att söva barnet

Prisklass: Premium Maxvikt: 9/26 kg Vikt: 5,2 kg Tvätt: Avtagbar klädsel, 40 grader Mått ihopfälld: Ej ihopfällbar, foten kan dock tas loss Gungläge: Ja Fast läge: Ja Antal positioner: Ej ställbar Liggläge: Nej Tillbehör och funktioner: Lekbåge, sufflett med inbyggt myggnät, tyst motor med 6 hastigheter - köps till separat.

Nuna Leaf

Nuna Leaf är en annorlunda babysitter som likväl lyckas tillfredsställa de flesta av våra önskemål. Leaf är en premiumprodukt. Det syns på priset men märks även av i konstruktion och materialval.

Mjukt och långlivat gung

Babysittern känns helt enkelt lyxig och kullagret som använts är förstklassigt. För Nuna Leaf gungar inte upp och ner, så som vi vant oss vid att babysitters ska göra. Istället svänger den fram och tillbaka sidledes. Det gör att effekten för barnet blir en annan men den mjukt gungande rörelsen kan ha en väldigt bra lugnande och sövande effekt.

Med en lätt puff sätts Nuna Leaf i rörelse och håller sedan gunget aktivt så pass länge att man hinner börja fundera över om det finns en dold motor inuti. Det gör det inte, men däremot finns en sådan att köpa till som tillbehör. Nuna Leaf kan inte vinklas utan har ett fast lutningsläge. Läget är väl avvägt och fungerar för det mesta mycket bra. Men en bebis som hunnit bli några månader och är sugen på att bättre kunna sig se omkring kan vilja sitta mer upprätt.

Tar upp mycket plats

Nuna Leaf kan inte fällas ihop, och är därför mindre lämplig att ta med på resor. Med hjälp av ett verktyg kan foten plockas av från sittdelen, så att Leaf blir mer kompakt vid långvarig förvaring. Det ska dock inte hymlas med att Nuna Leaf är stor. I och med att den gungar sidledes tar den dessutom upp mycket plats när den används. För den med begränsad boyta så kan det bli svårt att hitta en bra placering för Leaf, och i det lilla badrummet kanske den inte får plats alls.

Nuna Leaf är stabil, det finns ingen risk för att den tippar. Klädseln är gjord av babyvänligt Oeko-tex godkänt tyg och kan tas loss för tvätt. Sittern kommer med en separat sittdyna för ännu enklare rengöring. Vi hade gärna sett att selen som barnet hålls på plats med haft en mindre högljudd kardborre så att barnet inte riskerar att väckas av den. Hållare för leksak och solskärm finns att köpa till separat. För familjen som vet med sig att bebisen uppskattar gungande rörelser och som har plats över i sitt hem så är Nuna Leaf en förstklassig och välbyggd produkt, om än med saftig prislapp.

Mjuk pendlande rörelselång rörelsetidbra för att söva barnet
Dyrtar upp mycket utrymmeej hopfällbar
4,0

Bra pris hos:

Uber Kids

6. 4moms MamaRoo 4.0

Högteknologisk babysitter med många olika gunglägen och ställbar sittdel

Prisklass: Premium Maxvikt: 9 kg Vikt: 7 kg Tvätt: Avtagbar klädsel, 40 grader Mått ihopfälld: Ej ihopfällbar, men kan monteras ned Gungläge: Ja, 5 olika Fast läge: Nej Antal positioner: Steglöst ställbar från sittläge till bra viloläge Liggläge: Nej Tillbehör och funktioner: Spädbarnsinlägg

4moms MamaRoo

4moms MamaRoo 4.0 är en högteknologisk babysitter som verkligen tar hela begreppet babysitter till en ny nivå. Den levereras kompakt i en smidig kartong men det är inte krångligt att montera den, mycket tack vare en väldigt lättförståelig manual. Om man efter att barnet vuxit ur MamaRoo 4.0 vill montera ned babysittern igen så är det lika enkelt. Men det finns inget lätt sätt att bara snabbt fälla ihop den för transport.

Utrymmeskrävande och eldriven

MamaRoo 4.0 drivs med hjälp av en nätadapter, och även om sladden är lång så innebär detta att babysittern måste ställas inom ett visst avstånd från ett eluttag. Den tar dessutom upp relativt mycket plats. På babysitterns fot finns en upplyst display som tydligt visar vilka användningsmöjligheter som finns.

Babysittern kan röra sig i 5 olika gungmönster, och intensiteten i rörelserna kan ställas in - från ett vilosamt gungande till ett mer aktivt. Förutom via displayen så kan MamaRoo 4.0 också styras med en app. En avtagbar arm med tre leksaker medföljer, det går även att hänga upp andra saker i armen.

Prisvärd för den som har behov av det lilla extra

Att växla mellan de olika gunglägena och hastigheterna är sömlöst, vilket innebär att man kan börja intensivt och stegvist trappa ned när barnet har kommit till ro. Sittdelen kan steglöst justeras mellan sittläge och ett bra viloläge. Själva sittytan är skålad, vill man plana ut den lite så finns ett spädbarnsinlägg att köpa till separat. Förutom att röra sig kan 4moms MamaRoo 4.0 också spela upp olika förprogrammerade ljud eller kopplas ihop med en telefon och spela valfri musik. Blir klädseln smutsig kan den enkelt tas av och tvättas i tvättmaskin.

MamaRoo 4.0 är inget för den allmänt nöjda bebisen och är betydligt dyrare och klumpigare än en traditionell babysitter. Man kan heller aldrig i förväg veta om gungmönster och ljud fungerar för ens eget barn, ett inköp är således alltid en chansning. Men om det klickar så blir babysittern plötsligt värd sin vikt i guld och då är det ett plus att allting med just 4moms MamaRoo 4.0 både känns genomtänkt och fungerar så smidigt.

Många olika inställningsmöjlighetersteglöst ställbar sittdeltvättbar klädsel
Högt pristar upp mycket platsfinns ingen garanti för att alla barn gillar att sitta i den
3,5

Bra pris hos:

BabyV

7. Tiny Love 3-in-1 Close to Me Bouncer Luxe

Multifunktionell babysitter liggläge, ställbar höjd samt utrustad med vibrationer och musik

Prisklass: Premium Maxvikt: Upp till 18 kg Tvätt: Avtagbar klädsel, 30 grader Mått ihopfälld: 81 x 48 x 26 cm Gungläge: Ja Fast läge: Ja Antal positioner: 3 Liggläge: Ja Tillbehör och funktioner: Kan vibrera och spela musik

Tiny Love 3 in 1 Close to Me Bouncer

Tiny Love 3-in-1 Close To Me Bouncer Luxe är ett bra exempel på den moderna och multifunktionella babysittern. Denna babysitter fungerar oavsett var den placeras i hemmet. I vardagsrummet ställer man i den så den är i höjd med soffan och vid middagen kan bebis höjas upp så det är i nivå med matbordet.

Lätt att anpassa efter situationen

Själva sittytan har en skålad form. Det finns en urtagbar dyna som kan tvättas, och som gör babysittern mer mjuk och ombonad för bebisen. Sittdelen kan vinklas mellan ett liggläge och ett lite mer upprätt sittläge. Barnet sitter säkert fastspänd med en fempunktssele, och med hjälp av dynan kan man justera så att selremmarna hamnar i rätt höjd.

Med Close To Me Bouncer medföljer en leksaksbåge med leksaker, man kan även hänga upp egna leksaker där. Babysittern kan fällas ihop platt. Den kan också flyttas runt i hemmet, genom att man tiltar den och drar den på de två hjulen som sitter fast undertill. Men denna babysitter är också utrustad med musik och vibrationer. Dessa kan användas oberoende av varandra. En del bebisar blir lugnade av att babysittern skakar lite, eller av att lyssna på någon av de 16 olika melodierna. För andra har det ingen synbar påverkan.

En produkt med många funktioner

Jämfört med en traditionell babysitter så är Close To Me Bouncer utan tvekan stor och klumpig. Visserligen kan den fällas ihop och blir då riktigt platt. Men det här är inte babysittern man enkelt och smidigt packar med sig i bilen eller släpar in i ett litet badrum när man vill ta en dusch. Har man inte glädje av extrafunktionerna – musiken, vibrationerna eller att den är ställbar i höjd – så känns det antagligen som bortkastade pengar.

Men för den som tycker om att kombinera många produkter i samma, och som har en bebis som uppskattar att distraheras av ljud och vibrationer, så kan inköpet känns väl motiverat. För vissa familjer är det toppen att kunna tilta sittdelen till liggläge och att kunna anpassa höjden utifrån i vilket sammanhang barnet ska delta i. Givetvis är sådan svårt att avgöra i förväg – hur ser ens egna behov med ett nytt barn ut? Men matchad med rätt familj så kan Tiny Love 3-in-1Close To Me Bouncer Luxe vara precis den babysitter man behöver.

Enkelt att ändra läge från sittande till liggandejusterbar höjdlätt att justera volym på musiken
Känns lite stor och klumpig
3,5

Bra pris hos:

Pinkorblue.se

8. Graco Move with me

Funktionsspäckad och anpassningsbar babysitter med ljud och motor

Prisklass: Premium Maxvikt: 9 kg Vikt: 7,3 kg Tvätt: Avtagbar klädsel, 40 grader Mått ihopfälld: 55 x 40 x 50 cm Gungläge: Ja Fast läge: Ja Antal positioner: Två stycken Liggläge: Nej. Tillbehör och funktioner: Lekbåge med leksaker ingår

Graco Move with Me Bretton Stripe

Graco Move with me faller under kategorin babysitter men skiljer sig i nästan alla avseenden från den klassiska modellen de flesta ser framför sig när de hör ordet. Detta är en babysitter i det avseendet att ett barn sätts i den, men ett sidogung som alstras av barnets rörelser är bara den enklaste funktionen som Move with me kan erbjuda.

Tar upp plats men kan fällas ihop

Även fast modellen ser tung och klumpig ut så är den faktiskt förvånansvärt lätt med tanke på att den utgörs av både ett säte och en bas. Graco Move with me är relativt utrymmeskrävande men kan fällas ihop för transport eller förvaring. Den blir då ett ganska fyrkantigt paket.

Själva sätet kan vinklas i två lägen – ett lite mer liggande för den minsta bebisen och ett mer sittande, för barnet som börjat upptäcka världen lite grann. Ett medföljande inlägg gör att sittdelen ytterligare kan anpassas. Babysittern har en fempunktsele, med ordentligt vaddering runt grenbandet. I bågen finns två leksaker upphängda men dessa kan förstås bytas ut mot annat man har tillhands. Bågen kan också användas som bärhandtag.

Fullspäckad med funktioner

Vill man ha action så är Graco Move with me ett smörgåsbord. Sätter man i batterier i sittdelen så kan den vibrera enligt två olika mönster. På basen finns möjlighet att sätta sätet i gungning, hastigheten kan justeras. Att basenheten kan drivas inte bara med batteri utan också med nätadapter är ett stort plus, då sparar man pengar om den står hemma men har möjligheten att ta med den på resa.

Babysittern kan också spela upp ljud. Dels ett flertal olika melodier men också naturljud, såsom vågskvalp och lugnande brus från en tropisk skog. Det går också att ansluta sin egen MP3-spelare eller telefon till babysitterns högtalare och detta fungerar väl tack vare att själva motorn för gungandet håller en relativt låg ljudnivå. Graco Move with me är inget för den som är ute efter en klassisk babysitter men har man ett barn som bara roas eller lugnas när det händer saker är detta ett babysitteralternativ med mycket att erbjuda.

Massa olika funktionerkan spela upp ljud från telefonenlätt att anpassa efter barnets ålder
Tar ganska mycket utrymmekräver att barnet spänns fast med selehögt pris
3,5

Bra pris hos:

BabyV

9. Bumbo Floor Seat

Unik funktion som uppmuntrar aktivt sittande och är enkel att hålla ren

Prisklass: Budget Maxvikt: Finns ej, rekommenderade ålder är 4-12 mån Vikt: 1,5 kg Tvätt: Torkas av Mått ihopfälld: 23 cm hög, 37 cm i diameter Gungläge: Nej Fast läge: Ja Antal positioner: 1 stycken Liggläge: Nej Tillbehör och funktioner: Lekbord - köps till separat

Bumbo Babysitter

Bumbo Babysitter är en unik produkt. I ett avseende fyller den visserligen ungefär samma funktion som en traditionell babysitter. Men samtidigt har Bumbon sitt helt egna utseende och konstruktion.

Bra stöd för bebis om nyss börjat sitta

Bumbo Babysitter är avsedd att användas från cirka 3 månaders ålder och hjälper bebisen att sitta i en upprätt sittposition genom att stödja ryggen och hålla ben och rumpa i rätt position. Den här typen av sittande brukar uppskattas mest av bebisar som börjat tröttna lite på det bakåtlutade gungande i en vanlig babysitter och vill komma upp lite mer, kunna se sig omkring bättre.

Men det gör också att Bumbon används annorlunda. En babysitter kan vara en bekväm viloplats och gå fint att använda även för ett trött barn som kanske till och med ska ta en tupplur i den. Bumbo Babysitter kräver en mer aktiv ansträngning från barnet och användes därmed ofta under lite kortare, men mer intensiva sessioner.

Kort användningstid men unik funktion

Även den totala användningstiden är kortare för en Bumbo Babysitter än för en traditionell babysitter. Det handlar oftast om 2-4 månader då barnet är starkt nog för att orka sitta med Bumbons stöd, men inte kan sitta själv. Så snart barnet kan sitta stabilt på egen hand så har Bumbon spelat ut sin roll. Samtidigt är priset överkomligt och Bumbon är enkel att hålla fräsch, så den kan med lätthet säljas vidare när ens egen bebis blivit för stor.

Vi rekommenderar att man köper till bordet, vilket höjer priset men gör det enklare för bebis att vara nöjd och glad med att sitta i sin Bumbo. Utan bordet så faller leksaker som man tappat greppet om ner på golvet och i och med Bumbons höjd så kan barnet inte nå sakerna själv. För den bebis som är nyfiken på att växa upp och testa sittandets ädla konst tror vi att Bumbon kan komma till bra användning. Men mångfunktionaliteten och den långa användningstiden hos en babysitter kan den inte riktigt mäta sig med.

Uppmuntrar aktivt sittandeunik funktionenkel att hålla ren
Kort användningstid
3,5

Bra pris hos:

Babyland

10. Carena Landsort Babysitter

Stabil konstruktion med bra lekbåge och välfungerande nackstöd

Prisklass: Budget Maxvikt: 9 kg Vikt: 3,1 kg Tvätt: Avtagbar klädsel, handtvätt. Gungläge: Ja Fast läge: Ja Antal positioner: 3 stycken Liggläge: Nej Tillbehör och funktioner: Lekbåge ingår

Carena Landsort Babysitter

Carenas babysitter Landsort är en rejäl konstruktion som tar upp en del utrymme men som samtidigt känns stabil och tålig för barnet att använda. Maxvikten är standard om 9 kg och sittytan är rymlig men något för plan. Vi hade gärna sett att klädseln varit mer skålad för bättre komfort för barnet. Carena har dock försett sin babysitter med ett litet nackstöd som känns bra när Landsort ska användas med en mindre bebis. Klädseln är av polyester, så är olyckan framme kan babysittern lätt torkas av. Det går även att lossa klädseln helt och då är det handtvätt som gäller.

Inbyggda bärhandtag men ej hopfällbar

Carena har två handtag som gör att babysittern är enkel att flytta runt i hemmet, och ryggstödet kan ställas i fler olika positioner. Från en mer liggande för det minsta barnet, till en mer sittande position för den lite större bebisen. Carena Landsort är inte enkelt hopfällbar och därför inte en babysitter som enkelt kan packas ihop för att tas med på resa. Vill man stuva undan babysittern till nästa barn eller ändå få med den i bilen så går den givetvis att montera isär i lösa delar genom att trycka ut 4 sprintar. Den blir då platt och tar inte upp så mycket utrymme.

Två olika positioner

Carena Landsort kan ställas in i en fast position och i en gungande position. För den fasta så fäller man ut små fötter på sitterns medar. Precis som hos många andra babysitters med vinkelbart ryggstöd så tycker vi tyvärr att även Landsort har lite för dåligt gung för att vi ska vara helt nöjda. Det krävs ett i princip konstant aktivt gungande från föräldern då rörelsen snabbt upphör efter att babysitterns satts igång. Men sitter man med foten på den så funkar den helt okej.

Med Carena Landsort medföljer en lekbåge med små tygfår, som har varit väldigt populär hos barnen och som kan lossas helt från sittern om man inte vill använda den. Det går även att hänga upp andra leksaker i bågen, så att barnet får nya saker att titta på. Carenas babysitter känns gediget konstruerad och har alla funktioner vi vill se hos en babysitter, men för högre betyg hade vi önskat ett bättre gung i Landsort

Stabil konstruktionbra lekbåge och välfungerande nackstöd
Inte så smidig att fälla ihopkunde haft mer gung
3,5

Bra pris hos:

Cdon

Allt om babysitter

En babysitter kan vara ett mycket praktiskt hjälpmedel i vardagen med en liten bebis. Förutom barnvagn och säng eller vagga så är babysitter en av de vanligaste avlastningsplatserna, och därmed finns det också ett stort utbud av olika modeller.

Vad är en babysitter?

Den enklaste sortens babysitter utgörs en av metallram med ett tyg på och är ofta bra på att få barnet att gunga, men saknar möjlighet att vinkla sitsen. Den här konstruktionen ser man ofta hos äldre modeller men det finns även moderna varianter med samma uppbyggnad.

Vilka funktioner kan en babysitter ha?

En mer avancerad typ av babysitter kan vinklas mellan sitt-, vilo- och ibland även fullt liggläge. En del babysitters kan även låsas i ett fast läge, så att babysittern kan användas som en enklare matstol.

Hur funkar batteridrivna babysitters?

Det finns även babysitters som mer är som en automatisk babygunga som gungar själv, och som också kan ha inbyggda funktioner för att spela musik eller vibrera. Dessa kan vara båda batteridrivna och elektriska, och brukar vara populära hos föräldrar till barn med kolik.

Hur använder man en babysitter?

En babysitter kan för den lite större bebisen vara ett bra komplement till ett babygym, för att barnet ska ha flera platser att aktivera sig på. Att alternera mellan att sitta och att ligga på rygg eller mage gör att användning av babysitter inte innebär något dåligt för ryggen.

När kan man börja med babysitter?

De flesta babysitters kan användas från att barnet är nyfödd och fram tills barnet uppnår den vikt som är babysitterns maxbelastning.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!