Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Sport BH: 12 modeller i test

Profilbild
Uppdaterad 23 mars 2020

Letar du efter en riktigt bra sport-bh till träningspasset? Vi har testat flera olika modeller och utser Shock Absorber Ultimate Fly Bra till bäst i test. Den ger fantastiskt bra stöd under så väl en intensiv wod på crossfitboxen som långa springturer i skogen.

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. I testet av sport BHar har alla modeller testats under både låg- och högintensiva träningspass. I gymmiljö har de testats med fria vikter, kettle bells och vid träning i maskiner. BHarna har också använts vid mellanintensiv löpning och löpintervaller samt vid kroppsviktsövningar, burpees och yoga. Vi har utgått ifrån nedanstående parametrar i bedömningen.

  • Passform: Hur sitter BHn? Anpassar den sig efter kroppsformen? Hur bekväm är den och har den några sömmar eller lappar som skaver? Åker den upp när man sträcker på sig eller sitter den som den ska?

  • Stöd: Hur presterar sport BHn under träning och hur mycket stöd ger den? Håller den brösten på plats utan att kännas otymplig?

  • Kvalitet: Hur blir sport BHn efter att den tvättats? Håller den passform och är materialet oförändrat?

Helhetsintrycket från sport BHn i alla de olika aktiviteterna är det som legat till grund för omdömet. Detta har sedan ställts i relation till priset för att kunna avgöra prisvärdhet och sätta betyg.

1. Shock Absorber - Ultimate Fly Bra - BÄST I TEST SPORT BH

Sitter som en smäck och ger allt stöd en kan önska

Typ av träning: Låg- till högintensiv Tillgängliga färger: 3 Maximal tvätt-temperatur: 30 grader Material: 77% polyamid,19% elastan, 4% polyester Storlekar: 70B-85E

Shock Absorber Ultimate Fly Bra - Grey Lime

Shock Absorber är kända för att leverera ordentligt med stöd oavsett storlek på brösten - Ultimate Fly Bra är inget undantag. Denna laserskurna sport-bh köps efter kupstorlek och omfång, vilket innebär att den har ett övertag gentemot märken som bara går från S-XL då passformen blir bättre. Här får man en högpresterande BH som ger rejält med stöd oavsett träningsform och bröst som håller sig på plats genom så väl traillöpning, hinderbanor och långdistanspass på roddmaskinen.

Inget som skaver

Samtidigt som Ultimate Fly Bra erbjuder ordentligt med stöd, är den så pass tunn att den knappt känns på kroppen. Inga sömmar som skaver, inga axelband som gräver sig ned i huden eller glider fel. Och trots att bhn sitter nära och tight, upplever man aldrig att den sitter för hårt eller att den känns hindrande i några övningar.

Knepig knäppning, men otroligt stöd

Ultimate Fly Bra har en brottarrygg med reglerbara axelband och två knäppningar, en på ryggen och en mellan skulderbladen. Även om knäppningen innebär att man slipper några större akrobatiska övningar vid på- och avklädning, kan knäppet mellan skulderbladen innebära lite stretching i försöken att träffa rätt. Men man vänjer sig vid det efter ett par gånger och under testperioden har hjälp från träningskompisen inte behövts en endaste gång.

BH:n håller bra genom tvätten och blir snabbt en favorit i träningsgarderoben, då den helt enkelt gör ett otroligt bra jobb.

Fantastiskt stödbra passformlätt material.
Knäppningen mellan skulderbladen kan vara svår att nå.
5,0

Bra pris hos:

Gymgrossisten.com

2. Casall Iconic Sports Bra

Sitter verkligen på plats och passar till alla olika typer av aktiviteter

Typ av träning: Låg- till högintensiv Tillgängliga färger: 8 Maximal tvätt-temperatur: 40 grader Material: 45 % polyamide, 41 % polyester, 14 % elastan 270g/m2 Storlekar: a/b kupa XS-XL, c/d kupa XS-XL

Casall Iconic Sports Bra - Black

Casall Iconic Sports Bra sitter verkligen där den ska. BHn blir som ett med huden, ett extra lager som knappt känns. När den först tas på kan den kännas lite väl tajt men efter ett tag glömmer man helt bort att den är där. Under gympass är den mycket skön och brottarryggen gör att den inte är i vägen vid olika lyft. De mjuka kanterna gör att BHn inte skaver.

Tajt passform som ger rejält stöd

Eftersom den sitter väldigt tajt ger den ett rejält stöd och brösten hålls på plats. Därför passar den även under mer intensiva pass. Varken under löpning eller burpees känns bysten skumpig. Iconic Spors Bra är inte vadderad och den har inte kupor. Dock är tyget stramt vilket i sig ger stöd.

Efter tvätt är sport BHn fortfarande som ny. Att den använts och rengjorts märks varken på färgen eller kvaliteten. Iconic Sports Bra kommer i brett utbud av olika utseenden. Den finns både i neutralt svart och vitt och i flera starka färger, samt finns också att köpa i mönstrade utföranden. Det gör att det finns någon stil för alla. Tyget andas väl vid användning och det känns inte instängt. Det faktum att Casall har gjort en sport BH som passar för alla olika typer av aktiviteter gör den till ett mycket prisvärt alternativ.

Sitter på platsmjuka kanterhög kvalitetmånga färger
Något tajt
5,0

Bra pris hos:

Sportshopen SE

3. Shock Absorber Active Shaped Support Bra

Helt fantastisk passform och bra kvalitet

Typ av träning: Låg- till högintensiv Tillgängliga färger: 1 Maximal tvätt-temperatur: 40 grader Material: 53 % polyester, 38 % polyamid, 9 % elastan Storlekar: 70A-85E

Shock Absorber Active Shaped Support Bra - Black/Blue

Mjuk och stadig på en och samma gång - det är inte alla sport BHar som lyckas med denna kombination men för Shock Absorber är det inget problem. Storlekarna är som för en vanlig BH vilket gör att både kupa och omfång kan anpassas. Bandet som sitter runt kroppen har hakar i fyra olika lägen och även axelbanden är ställbara för att möjliggöra bra passform. Omfånget är ganska litet i storleken vilket är bra att ha i åtanke vid köp.

Mjuk med extraordinär passform

Det som gör passformen extraordinär är tyget i kuporna. Materialet utgörs av ett dri fit-tyg som på samma gång lyckas vara både stabilt nog att ge bra support samtidigt som det är tillräckligt mjukt för att forma sig efter brösten. Det triangelformade yttertyget sitter högt upp och medför på så sätt att brösten hålls bra på plats utan att tyget behöver vara alltför stelt. Helt enkelt en otroligt bra passform.

Passar under skumpiga pass

Stabiliteten i Shock Absorber Active Shaped Support Bra gör att den passar utmärkt för löpturer eller andra skumpiga aktiviteter. Däremot gör avsaknaden av brottarrygg att den inte är lika optimal för gymmet då BHn kan upplevas vara i vägen vid vissa lyft. Eftersom att den ändå sitter där den ska är detta minus inte något som drar ner betyget nämnvärt.

Tyget är skönt och andas väl. Kvaliteten håller hög nivå, efter tvätt ser BHn fortfarande ut som ny ut. Shock Absorber Active Shaped Support Bra är en mycket skön och prisvärd sport BH som väl motiverar sin höga prisnivå.

Fantastisk passformmjukandasbra kvalitet
Axelband kan vara i vägen
4,5

Bra pris hos:

Wiggle

4. Nike Pro Indy Bra

Otroligt snygg med bra stöd och ställbara axelremmar

Typ av träning: Låg- till mellanintensiv Tillgängliga färger: 3 Maximal tvätt-temperatur: 30 grader Material: Body: 87 % nylon, 13 % elastan, Underkanten: 81 % nylon, 19 % elastan, Foder vid kupa: 87% nylon, 13 % elastan, Foder sida: 87 % nylån, 13 % elastan, Foder inuti: 80 % polyester, 20 % elastan, Vaddering: 100 % polyester Storlekar: XS-XL

Nike Pro Indy Bra - Black

Denna sport BH från Nike är som klippt och skuren för gymmet. Pro Indy Bra är nätt med smala band och mjukt tyg, BHn är varken i vägen eller skaver vid lyft. Modellen har brottarrygg och en snyggt feminin skärning framtill. Att den är lite mindre och med djupare urringning gör också att den passar under fler typer av träningstoppar.

Nätt design som förvånar med gott stöd

I kuporna finns inlägg för extra stöd som kan tas bort om man vill. Trots dess nätta design så ger Pro Indy Bra förvånansvärt bra support för brösten och passar även under mer högintensiva träningspass.

Axelbanden är justerbara vilket uppskattas då även kroppar som har samma storlek kan se olika ut. En mindre bra grej är att Nike har satt flera långa lappar på insidan vid vänster armhåla. Lapparna sitter bara fast med två stygn och är förmodligen tänkta att pillas bort för de skaver och är i vägen. Dock tycker vi att om något som ska tas bort ska man inte behöva sprätta, det ska räcka att ta fram saxen.

Håll koll på temperaturen

Sport BHn går att tvätta i maskin men endast på 30 grader. Kvaliteten är bra och det syns inte att den tvättats. Sammantaget är Nike Pro Indy Bra en prisvärd BH som är snygg och bekväm och passar för flertalet aktiviteter.

Snyggbra stödmjukt tygställbara axelbandbra kvalitet
Obekväma lappartål endast 30 grader
4,5

5. Under Armour Crossback Mid

Stödgivande crossback som formar sig efter kroppen

Typ av träning: Låg- till högintensiv Tillgängliga färger: 7 Maximal tvätt-temperatur: 30 grader Material: 90 % polyester, 10 % elastan, Foder: 80 % nylon, 20 % elastan Storlekar: XS-XL

Under Armour Mid Crossback Sports Bra - Black

Under Armours Crossback Mid blir som ett med huden och när träningen väl är igång glömmer man helt att den är där. De vadderade kuporna gör BHn behaglig att ha på sig utan att bli för varm. De korsade banden som går över ryggen hjälper på ett bra sätt till för att ge mycket support utan att det blir tungt för axlarna. Eftersom det är en crossback blir det samma effekt som vid brottarrygg, rörelsefriheten blir stor. Utan problem går det att göra både militärpress och armgång. Nederst finns en resår som inte bara är snygg utan hjälper också till att motverka att BHn glider.

Skavande lappar

Crossback Mid har ett gäng lappar som ska klippas bort. Dock skaver ändå kanten där lapparna har sytts fast något och bäst är helt klart att sprätta loss dem. Något annat värt att nämna är att den är anpassad främst för bröst i storleken A-C, något som inte är självklart då storlekarna inte anges i kupor.

Passar på både hinderbanan och yogamattan

Även om Sport BHn främst är anpassad för medelintensiv träning så går även högintensiv träning bra för den som har små bröst. Det faktum att detaljerna på BHn är mjuka och att den ger hög support gör att den passar såväl till det lugna yogapasset som till hinderbanelöpning. Helt klart en prisvärd BH.

Stödgivande crossbackstabil nedre resårmjuka detaljerformar sig efter kroppen
Skavande lapparnågot förvirrande storlekar
4,5

Bra pris hos:

Outnorth

6. Craft Motion Bra

En snygg sport-bh med extra vaddering

Typ av träning: Medel- till högintensiv Tillgängliga färger: Flera olika färger och mönster Maximal tvätt-temperatur: 30 grader Material: Framdel: 84% polyester 16% elastane Bakdel: 88% polyester 12% elastan Storlekar: XS-XL

Craft Motion Bra är en riktigt snygg sport-bh, där det inte har tummats på funktionaliteten för formens skull.

I beskrivningen för denna BH står det att den lämpar sig för medel- till högintensiv träning. I våra tester har vi tyckt att den övertygar mest i medelintensiv träning, men att man kanske behöver lite mer stöd vid en potentiellt skakig löptur. Detta är dock givetvis väldigt mycket beroende på tycke, smak och storlek på bysten.

Löstagbar vaddering

Craft Motion Bra är vadderad, vilket värmer skönt när temperaturen är lite lägre. Ogillar man vaddering i sin sport-bh, är det dock väldigt enkelt att plocka ut den genom en öppning på sidan av vardera kupa. De har en tendens att trilla ur då man maskintvättar BH:n, så använd gärna en tvättpåse för att undvika att de försvinner i det strumpinferno som ibland utspelar sig i tvättstugan.

Justerbara axelband

Axelbanden på Motion bra är justerbara, vilket uppskattas då denna BH testas. Att kunna justera axelbanden innebär att det går att öka komforten. Banden sitter på plats och kommer aldrig på glid under träningen.

Detta är en sport-bh som gör sitt jobb väl och hade den bara gett lite mer stöd under löpturen, hade den mycket väl kunnat få full pott i betyg.

Snyggsitter sköntger bra stöd under medelintensiva pass
Hade gärna fått ge mer stöd under springrundan
4,0

7. Craft Fuseknit Mid Impact Bra

En mjuk och följsam sport-bh som är perfekt för yoga- eller styrkepasset

Typ av träning: Låg- till medelintensiv Tillgängliga färger: 3 Maximal tvätt-temperatur: 30 grader Material: 43% polyester 21% återvunnen polyester 28% polyamide 8% elastane Storlekar: XS-XL

Craft Fuseknit Mid Impact Bra är en härligt mjuk sport-BH som inte skaver någonstans. Med sina mjuka sömmar och sitt elastiska material, är denna BH en riktigt bra träningskompis så länge passen inte är alltför intensiva.

Det här är inte en sport-bh som kommer ta dig genom högintensiva pass eller löpturer, men för låg- och medelintensiv träning, fungerar den med bravur. Att bära den vid styrketräning är riktigt skönt, då den är så smidig i tyget att även när man knäböjer med en stång bakom huvudet så är det inget som skaver. På yogapasset följer den lätt med i alla rörelser utan att korva sig, klämma åt eller komma på glid.

Funkar bra som sport-topp på värmeyoga

Detta är en modell som är ganska lång, så befinner man sig på ett svettigt yogapass, är detta en sport-bh som många kan känna sig bekväma att träna i, utan att ha på sig en tröja över. Med andra ord fungerar den även bra som en sport-topp då det blir riktigt svettigt.

Fukten transporteras effektivt bort och Craft Fuseknit Mid Impact Bra känns på det stora torr och skön även vid väldigt svettig träning. Möjligen att biten längst ned på BH:n, strax under bysten, blir lite mer fuktig än övriga BH:n, vilket känns tydligt efter ett riktigt varmt pass.

Detta är en mjuk och flexibel sport-BH, som är så pass bekväm att det faktiskt känns lite trist att ta av den efter passet.

Mjukföljsampassar såväl yoga som styrketräning
Resåren längst ned blir lite fuktig
4,0

8. Kari Traa Idunn

Rejäl med mycket support men med feminin skärning

Typ av träning: Mellan- till högintensiv Tillgängliga färger: 3 Maximal tvätt-temperatur: 30 grader Material: Huvudmaterial: 80 % polyamid, 20 % elastan, Foder ett: 100 % polyester, Foder två: 60 % polyamid, 40 % elastan Storlekar: 70B-80D

Kari Traa Idunn Sports Bra - Coral

Kari Traa har lyckats med utmaningen att kombinera en snyggt feminin skärning med otroligt bra support. Tyget är stelt och kuporna är formade efter brösten vilket gör att den passar både för en stor och liten byst. Detta i kombination med rejäla axelband och ett justerbart spänne gör att den ger mycket stöd.

Klurig att få på, men sitter perfekt

Trots crossback-band håller den på plats bra. För att den inte ska glida finns ett BH-spänne som knäpps runt bröstkorgen. Väl på plats sitter den som ett smäck men den är lite klurig att få på sig. Kombinationen crossback och BH-spänne gör nämligen att spännet måste knäppas bakom ryggen.

Perfekt för löpturen

För en löptur är BHn guld värd och märks inte alls. Trots att tyget är relativt tjockt så andas den bra. För träning med lägre intensitet såsom yoga eller gym är den dock i stelaste laget. Styvheten gör också att den inte alltid anpassar sig efter kroppen om man exempelvis sträcker på sig.

Inuti finns två uppsättningar lappar. De som ska klippas bort är enkla att få väck och den andra är i en sorts mjuk plast. Detta är verkligen uppskattat eftersom det gör att den inte skaver det allra minsta. Allt som allt en snygg och skön BH som inte har några detaljer som skaver och som ger väldigt bra stöd.

Mycket supportbekvämmjuka lapparfeminin skärning
Svår att knäppastel vid vissa rörelser
4,0

Bra pris hos:

Sportamore Outlet

9. Kari Traa Ness

Mjuk, skön och perfekt för yogan

Typ av träning: Lågintensiv Tillgängliga färger: 6 Maximal tvätt-temperatur: 30 grader Material: 61% Polyamide, 30% Polyester, 9% Elastane Storlekar: XS-XL

Kari Traa Ness Sports Bra - GreyM

Ness från Kari Traa är en mjuk och följsam sport-bh som man helst inte vill ta av eftersom den är så skön mot kroppen. När etiketterna väl är bortklippta finns det inget som skaver eller känns obekvämt. Ness ger inte tillräckligt med stöd för högintensiv träning och är absolut inte en BH som ska med ut på löppasset. Har man en liten byst, kan den fungera för medelintensiva pass, men allra bäst gör den sig vid lågintensiv träning: på yogamattan och till balance-passen kommer denna bli en kär vän.

Lång och mjuk modell

Kari Traa Ness har uttagbara kupinlägg, vilka känns felformade och i vägen. De är dock lätta att ta ur och eftersom tyget är riktigt tjockt, innebär inte förlusten av inläggen att BHn blir genomskinlig på något sätt. Resåren under brösten är bred och modellen är lång, vilket innebär att Ness utan problem kan användas på egen hand utan något linne över, om yogapasset är svettigt och man inte har något emot att visa lite av huden.

Letar man efter en mjuk sport-bh, helt utan skav, och inte behöver mycket stöd - då är Ness från Kari Traa ett härligt val.

Lång och skön modellFantastiskt mjukt tyg.
Inte mycket stödMärkligt formade kupinlägg.
4,0

Bra pris hos:

Löparshop

10. Adidas All me 3 Stripes (3S)

För djup urringning ställer till problem

Typ av träning: Lågintensiv Tillgängliga färger: 1 Maximal tvätt-temperatur: 30 grader Material: 75% polyester, 25% elastan Storlekar: XS-XL

Adidas All Me 3-Stripes Bra - Black

Trots ett mjukt och skönt material samt snygg modell, visar det sig snabbt att Adidas All me 3 Stripes är en sport-bh som helt enkelt inte håller måttet.

Ger en icke önskvärd push-up effekt

Det största problemet med denna BH är den djupa urringningen som, i kombination med att modellen puttar brösten uppåt i något som mest kan liknas vid en push-up effekt, inte håller brösten på plats. Adidas All me 3 Stripes innehåller vaddering som går att ta loss, vilket visserligen dämpar push-up känslan en aning, men inte gör något för stödet.

Inget vidare stöd vid träningen

Vid löpning skumpar brösten hårt och vid all träning som innebär att man böjer sig framåt riskerar brösten att trilla ur. Detta innebär att den vare sig har fungerat vid lågintensiv eller högintensiv träning, vilket gör det svårt att hitta ett bra användningsområde för All me 3 Stripes.

Till BH:ns fördel kan nämnas att den effektivt leder bort svett och känns skön mot huden. Axelbanden är ställbara. Men tyvärr är de även en aning för tunna, och har en tendens att antingen komma på glid eller borra sig ned i huden vilket leder till skav och irritation.

Detta är en sport-bh som gör en besviken, och som troligtvis snabbt kommer att glömmas bort i en dunkel del av byrålådan.

Snygg modellleder effektivt bort svett.
För urringaderbjuder på tok för lite stöd.
3,5

Bra pris hos:

Intersport

11. Adidas CM Mttd Chill

Ger maximalt stöd och har justerbara axelband

Typ av träning: Låg- till högintensiv Tillgängliga färger:3 Maximal tvätt-temperatur: 40 grader Material: Huvudmaterial: 71 % polyamid, 29 % elastan, Nätinsats: 75 % polyamid, 25 % elastan Storlekar: 65A-85E

Adidas CMMTTD Chill Bra - Blue

Maximalt stöd är vad som levereras från denna sport BH från Adidas. För större bröst ger CM Mttd Chill bra support då den dels är ordentligt kupad och dels har mycket stelt tyg. Banden är breda både över ryggen och framtill och stöttar därför upp och håller på plats. Till små bröst blir dessa extra konstruktioner dock mest onödiga. Om kupan inte fylls ut helt blir den obekväm eftersom stelheten gör att den inte alls formar sig efter kroppen.

Se till att köpa rätt storlek

Böjer man sig eller crunchar och inte har exakt rätt storlek så viker BHn sig och känns direkt klumpig. Passformen behöver således vara helt rätt för att det ska kännas bra. CM Mttd Chill har ställbara axelremmar och ett BH-spänne baktill, vilket såklart ökar chansen att få den att sitta bra. Har man väl hittat rätt storlek så passar BHn till högintensiv träning då den effektiv undviker att bysten blir skumpig.

Dåliga sömmar och spänne som skaver

Tyget i sport BHn andas väl och är behagligt att bli svettig i. Tyvärr är kvaliteten på sömmarna av det sämre laget. Flera av sömmarna och även spännet skaver obekvämt. Den låga kvaliteten på sömmarna och den svåra passformen drar tyvärr ner omdömet och Adidas CM Mttd Chill lyckas inte leva upp till förväntningarna.

Justerbara band för axlar och bröstkorgMycket stödAndas
Svårt att hitta rätt passformStelDyr
2,5

12. Calvin Klein Modern Cotton

Ikonisk och snygg med mjukt tyg av bra kvalitet

Typ av träning: Lågintensiv Tillgängliga färger: 4 Maximal tvätt-temperatur: Handtvätt Material: 53 % bomull, 35 % modal, 12 % elastan Storlekar: S-L

Calvin Klein Modern Cotton Black

Det ikoniska utseendet på Clavin Kleins underkläder återfinns även på sport BHn Modern Cotton. Den kommer i neutrala färger med en bred resår nertill med märker tryckt över. Tyvärr är det dock utseendet som den vinner mest på. Väl på kroppen ges inte mycket stöd att tala om.

Minimalt med stöd ger mycket skump

En vanlig löptur blir en skumpig upplevelse och vid boxhopp är det inte bara benen som rör sig utan även brösten hoppar upp och ner. Vid upprepade burpees glider den lätt omkring lite och eftersom resåren är hård och resten av BHn är mjuk så kommer den inte automatiskt tillbaka i rätt position.

Calvin Klein har placerat en plastig lapp som skaver längt upp vid nacken. Lappen går enkelt att rycka bort och blir man bara av med den så har sport BHn väldigt mjukt tyg som känns skönt mot huden. För ett lugnare gympass med tunga lyft är den således ett bra val. Att den innehåller stor del bomull märks och gör att det känns som den inte riktigt är tänkt att svettas i.

Tål bara handtvätt

Tyvärr tål den bara handtvätt vilket helt klart blir omständligt i längden. Med tanke på priset så tycker vi att kvaliteten skulle hålla för maskintvätt. Calvin Klein Modern Cotton är skön vid lågintensiv träning men det begränsade användningsområdet och handtvätten drar tyvärr ner helhetintrycket.

Mjukt tygikonisk och snygg
Låg grad av stöttningpassar för få aktiviteterhandtvätt
2,0

Bra pris hos:

Luxplus SE

Allt om sport BH

Oavsett storlek på brösten så är det vanligt att använda en sport BH vid träning. Idag finns nästan fler varianter av dessa än av vanliga BHar, med allt från push up till helt utan vaddering. De kan ha dri fit-tyg eller vara gjorda helt i bomull. Allt för att alla ska kunna hitta en modell som passar dem.

Men varför ska man då använda sport BH? När vi tränar, oavsett om träningen är intensiv eller inte, så rör sig brösten. Helt utan stöd rör de sig såklart som mest men även med en vanlig BH flyttar de sig mycket. En vanlig BH är anpassad för att gå omkring eller sitta still i medan en sport BH är framtagen för att ge bra stöd vid mer aktiva rörelser, som under ett träningspass. När brösten rör sig töjer de ut de ligament som är det stöd som håller bysten uppe. Det finns inget naturligt sätt att åtgärda detta när ligamenten väl är uttöjda. För att behålla en bra form på brösten är det således viktigt att förebygga denna uttänjning. Att en sport BH håller brösten på plats hjälper också många kvinnor att känna sig mer bekväma under träningen och kunna fokusera på sin prestation.

Vilken sport BH är bäst

När man ska välja sport BH finns flera saker att tänka på. Att den är anpassad för den typ av träning som ska utföras är viktigt. Det är exempelvis stor skillnad på hur mycket brösten rör sig vid aktiviteter som jogging eller ridning jämfört med mindre intensiv träning som exempelvis yoga. Om man ska använda sport BHn på gymmet kan det tillexempel vara skönt om den är utan hårda sömmar. Även bröstens storlek har inverkan på vilken modell som lämpar sig bäst. För större byst är det bra att välja en sport BH med mycket stöd. Det finns både BHar med bygel och vadderade kupor och en del kan också uppleva det skönt att ha en variant utan brottarrygg. Tänk på att banden på en sport BH utan brottarrygg kan vara i vägen eller irritera vid vissa typer av träning.

Vidare behöver man också fundera på vilken annan utrustning som ska användas under träningspasset. Exempelvis om ett pulsband till löparklocka ska fästas runt bröstkorgen. Kanske behöver sport BHn också passa under speciella träningskläder och därmed krävs en anpassad design. Det finns också olika typer av knäppning, både framknäppt och med spänne baktill. Många modeller har inga spännen alls utan dras bara över huvudet.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!