Uppdaterad  

Ansiktsrengöring: 13 produkter i test

PriceRunner

Olja, balm, tvål, micellärvatten eller skum – letar du efter en ny ansiktsrengörare? Vi har testat flera ansiktsrengörare i olika prisklasser från märken som Bioderma, Sunday Riley och Exuviance. För att vi ska kunna utse en ansiktsrengöring till bäst i test, måste den vara bra på att lyfta bort smuts, inte lämna huden stram och kliande, och helst komma i en användarvänlig förpackning.

Bäst i test ansiktsrengöring

Så gjorde vi testet

Våra tester är oberoende utförda, och utgörs av testredaktörens uppriktiga och objektiva åsikter. Produkturval utförs och testresultat beslutas utan påverkan från tillverkare, återförsäljare eller andra interna eller externa parter.

De olika rengöringarna för ansiktet har använts regelbundet under ett par månaders tid av personer i olika åldrar och med olika typer av hud. Anvisningarna på förpackningen i fråga om dosering och sätt att tvätta ansiktet har följts.

  • Användning Hur lätt att ansiktsrengöringen att applicera och tvätta ansiktet med? Är den lätt att skölja bort?

  • Doft och förpackning Hur luktar produkten? Är förpackningen hygienisk och lätt att använda? Får man en lagom dosering?

  • Resultat Håller produkten vad den lovar? Får den bort allt smink? Känns den mild mot huden? Lämnar den huden mjuk eller stram?

Vi har testat ett urval av marknadens populäraste ansiktsrengöringar. Jämför pris på samtliga listade ansiktsrengöringar på PriceRunner

Fler tester inom rengöring

1. Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil - BÄST I TEST

En mild, mjuk och effektiv ansiktsrengöring som passar de allra flesta

Typ: Oljerengöring Förpackning: Pumpflaska Mängd: 150 ml

Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil 150ml

Ansiktsrengöringen Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil luktar alldeles särskilt gott, i all sin enkelhet. Det är långt ifrån en stark lukt, utan snarare en försiktigt mjuk och pudrig lukt som känns lika trygg som en omfamning.

En milt doftande rengöringsolja

Det är dock bara inte doften som gör Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil till en riktig vinnare i badrumsskåpet. Den är även riktigt effektiv på att tvätta ansiktet rent från så väl smuts och smink, oavsett om det är vattenfasta produkter eller inte du använder.

Precis som namnet antyder, är detta en rengöringsolja. Den är ganska tunn i konsistensen, så det gäller att vara snabb efter man pumpat ut sin dos i handen. Pumpflaskan är stilren och enkel och står snyggt på handfatet eller i badrumshyllan.

Snabb och effektiv

Oljan appliceras i på torr hud och ska sedan masseras i små cirklar över ansiktet. Oavsett om du har tålamod för små cirklar eller ej, kommer du snabbt märka hur effektiv den är på att avlägsna allt smink. Men det bästa kanske ändå är känslan efteråt: huden känns mjuk och följsam, utan minsta tendens till att strama. Det känns nästan som man givit sig själv en ansiktsbehandling i miniatyrformat.

Oljan är inte svart, namnet till trots. Däremot innehåller den bland annat svart sesamolja (antioxidanter), svarta vinbär (vitaminer) och svarta bönor (balanserar av talgproduktionen).

Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil avlägsnar smink och smuts effektivt, samtidigt som den doftar ljuvligt, vilket gör den till en storfavorit för hela testpanelen

Doftar smarrigtgör effektivt rentlämnar huden mjuk och följsam
Inga minus

Prisjämförelse

Jämför alla priser
Notino SE Logotyp

Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil Djupt rengörande olja för fet hud 150 ml

235 kr
Magasin.se Logotyp

Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil No Color 150 ML - Ansiktsrengöring

244 kr
eleven.se Logotyp

Gentle Black Deep Cleansing Oil - 150 ml

275 kr

2. BioDerma Sensibio H2O – BÄSTA BUDGETVAL

Smidigaste sminkborttagningen för den som tycker hudvård är trist

Typ: Micellärvattten Förpackning: Flaska **

Bioderma Sensibio H2O 500ml

Tycker du att sminkborttagning är bland det tråkigaste man kan ägna sig åt? Titta hit! Här är en produkt för dig.

Vad är micellärvatten?

Låt oss först ta en minut att prata om micellärt vatten. Detta rengöringsvatten blir allt vanligare, men fortfarande är det många som inte riktigt vet vad det är. Micellärvatten innehåller miceller. Miceller är molekyler som gillar både vatten och fett. När man använder micellärt vatten, attraherar micellen olja och smuts och binder dem till sig. Förenklat lyfter de bort smutsen från huden på ett skonsamt sätt.

BioDerma Sensibio H2O är originalet när det kommer till micellära vatten. Det har hajpats och blivit utsedd till vinnare i nära nog ett oändligt antal tester – och faktum är att det lever upp till alla förväntningar och mer därtill. För det första är detta en riktigt plånboksvänlig produkt – flaskan finns i storformat och räcker bra länge.

Snabb rengöring utan rinnande vatten

Med hjälp av en sminkborttagningspad (skaffa dig gärna återanvändbara pads för miljöns skull) som du sveper över ansiktet dränkt i BioDerma Sensibio H2O, försvinner smink och smuts på ett kick. Vattnet torkar inte ut huden och lämnar en lugnande och sval känsla efter sig. Vare sig du väljer att använda BioDerma Sensibio H2O efter en vanlig rengörare för att lyfta bort de sista sminkresterna, eller om använder micellärvattnet som enda rengörare, kommer huden kännas ren och redo för sängen. Har man vattenfast smink, kan det vara en idé att inleda med en oljerengörare, men annars räcker det faktiskt ofta med en omgång av BioDerma Sensibio H2O.

Sminkborttagning har sällan varit enklare – hurra för BioDerma Sensibio H2O.

Generös förpackningbra prisskonsameffektiv
Vattenfast smink kräver en rengöring innan

3. Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil - BÄSTA PREMIUMVAL

En oljerengörare för den som samtidigt vill återfukta huden

Typ: Oljerengöring Förpackning: Pumpflaska Mängd: 140 ml

Medik8 Lipid Balance Cleansing Oil 100ml

När man väl kommit över eventuella tankespöken om att tvätta ansiktet med olja (vi lovar, det är fantastiskt), är det nästan inget som är lika mysigt. Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil är en rengöringsolja med perfekt medeltjock konsistens och en doft som inte går av för hackor.

Bra konsistens underlättar rengöringen

En del oljor lider av att de är lite för tunna vilket också gör den svårare att hantera, men den här hamnar precis mellan tunn och tjock, vilket gör den enkel att rengöra ansiktet med. Färgen är vackert gul och vid applicering i sitt torra ansikte känns den härlig och len. När oljan har masserats in, fuktar man händerna med vatten och arbetar sedan upp en mjölkig konsistens. Sedan sköljs produkten bort.

Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil lyfter ledigt bort både smink och smuts, och när man klappat huden torr känns den mjuk, följsam och ljuvligt återfuktad. Den gör faktiskt rengöringen, som ofta känns som ett nödvändigt ont, till ett rent nöje.

Dryg ansiktsrengöring som räcker länge

Nog finns det rengöring som är väsentligt billigare, men prismässigt ligger denna i övre mellansegmentet och är långt ifrån det dyraste alternativet. Då ska man hålla i åtanke att detta är en väldigt dryg oljerengörare, som räcker längre än vad man först kan tro då man ser den slimmade flaskan. Flaskan är utrustad med pump, så doseringen är lätt att få rätt.

Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil är en rengörare som kommer passa de allra flesta hudtyper. Lättdoserad, lättanvänd och praktisk pump – din hud kommer tacka dig!

Bra konsistensrengör effektivtåterfuktar huden
Åt det dyrare hållet

4. Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil

En lyxig rengörare för ansiktet för den som uppskattar en doft av spa

Typ: Oljerengöring Förpackning: Pumpflaska Mängd: 195 ml

Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil 195ml

Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil är en riktigt härlig oljecleanser som effektivt rår på både vattenfast smink och läppar som målats röda med ett matt läppstift som sitter som berget.

Ibland när ansiktsrengörare är effektiva, lämnar de en stramande och torr känsla i huden efter sig, och samtidigt som den där torra känslan kan få en att tänka att man är riktigt ren, lämnar den helt klart en del att önska. Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil får aldrig huden att kännas torr och eländig. Tvärtom känns hyn i ansiktet mjuk som en persika efter man använt denna rengörare.

En dyr doft av ansiktsbehandling på spa

Oljan som doftar diskret av dyrt spa och ansiktsbehandlingar, arbetas in i huden. Ett tryck på pumpen brukar räcka bra. Sedan tillsätter man lite ljummet vatten och arbetar fram en mjölkig emulsion. När man känner sig klar, är det bara att skölja bort hela härligheten. Vill man hellre, är det också trevligt att tvätta bort resterna med en mjuk tvättlapp. Då får man garanterat med alla sminkrester.

Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil är en rengörare som visserligen kostar en slant, men den är så dryg, effektiv och vårdande, att det känns som väl investerade slantar.

Pumpflaskaluktar gottmildeffektiv
Priset

5. Skin City Mellow Balm Cleanser

Ansiktsrengörare som smälter skönt på huden för alla som gillar rengöringsbalm

Typ: Balm Förpackning: Tub **Mängd:**120 ml

Skincity Skincare Mellow Balm Cleanser 40ml

Skin City Mellow Balm Cleanser är en härligt mjuk och vårdande rengörare som man riktigt längtar efter att få använda.

När man klämmer ut en klick i handen, har denna ansiktsrengörare konsistensen av ett balm. Vid applicering smälter den på huden till en olja, som känns riktigt skön att massera ansiktet med i slutet (eller början) av dagen. Då det är dags att skölja av den, tillsätter man lite vatten, varpå Skin City Mellow Balm Cleanser återigen byter skepnad till en mysig mjölk.

Rengöring som passar bra även för torr hud

Detta rengöringsbalm gör effektivt rent ansiktet och fungerar utmärkt att använda även för den med känslig eller torr hud. Huden känns aldrig stram efter användning då ingredienser som squalane, sheasmör och mangokärnolja tillför fukt och lämnar huden i ansiktet mjuk och len. Men det är inte bara torrisar som njuter av Skin City Mellow Balm Cleanser. Även personer med fetare hud upplever att huden blir ren och mjuk efter användning.

Du kan välja om du vill använda den som en så kallad pre-cleanse som del av en tvåstegsrengöring, men överlag räcker det att ha Mellow Balm Cleanser som enda steget i rengöringen då den rår på även rejält med ögonsmink utan att vare sig irritera eller lämna kvar rester. Skin City Mellow Balm Cleanser är en riktigt mysig rengörare för ansiktet och gör borttagningen av smink till ett rent nöje.

Härlig konsistenseffektiv rengöringpraktisk tub

6. Sunday Riley Blue Moon Tranquility Cleansing Balm

En lyxig rengöringsbalm som passar den som gillar att unna sig

Typ: Balm Förpackning: Burk

Sunday Riley Blue Moon Clean Rinse Cleansing Balm 100g

Rengöringsbalms är något som kanske inte känns självklart för alla. Dags att tänka om! Den här typen av rengörare är både effektiva och mjukgörande. Sunday Riley Blue Moon Tranqulity Cleansing Balm är inget undantag, och det är lätt att förstå varför den kammat hem många skönhetspriser.

Ett fast balm som smälter på huden

Detta först solida balm, smälter snabbt med hjälp av värmen från händerna och ansiktet. Doften är lyxigt örtig och för tankarna till ett dyrt spa med härliga behandlingar. När den antar formen av en olja i ansiktet, försvinner alla rester från dagens smink och annan smuts effektivt. För att sedan skölja bort den, upplever testpanelen att det fungerar utmärkt med ljummet vatten och en tvättlapp för extra noggrannhet. Många tycker om att tvätta en extra gång med ett mindre oljig rengörare, men då försvinner lite av den härliga mjuka känslan i ansiktet.

Denna rengörare känns mild och vårdande på samtliga testare och ingen rapporterar något om torr eller irriterad hud efter användning. Och sminket? Ja, det går väck!

Drygtrengör bralämnar huden mjuk och följsam
Lite dyr

7. Oskia Renaissance Cleansing Gel

En milt rosdoftande ansiktsrengöring för den som gillar en känsla av flärd

Oskia Renaissance Cleansing Gel 100ml

Oskia Renaissance Cleansing Gel är en geléprodukt som förvandlas till en härlig olja då den masseras in i ansiktet. Detta gör rengöringsstunden till en härligt lyxig upplevelse.

Mild och finstämd doft

Ros kan vara en knepig doftsättning för många och blir ofta en aning för skarp. Oskia Renaissance Cleansing Gel har dock en finstämd och välbalanserad doft av rosor som mer påminner om en rosenträdgård efter ett sommarregn än en frän damdoft.

Förvandlas från gelé till olja

Den rosa rengöringsgelén masseras in på torr hud – med andra ord ska du inte blöta ned ansiktet innan. Så fort som gelén appliceras förvandlas den till en olja, och detta är en rakt igenom angenäm upplevelse. Oljan känns rik och snäll och lämnar huden mjuk och fint återfuktad. Doften höjer dessutom upplevelsen ytterligare ett snäpp.

Detta är inte någon budgetprodukt, men har man en hud som drar åt det lite oljiga hållet kan detta ändå vara en bra investering. Oskia Renaissance Cleansing Gel rengör effektivt och lyfter snabbt bort sminkrester och smuts, samtidigt som den adderar en känsla av flärd till rengöringsrutinen.

Luftar fantastisktskön att användagör rent effektivt
I dyraste laget

8. Tata Harper Regenerating Cleanser

En exfolierande rengöring för den som vill ha mild skrubb

Tata Harper Regenerating Cleanser 125ml

Rengörare med exfolierande korn må ha varit stort på 90-talet, men nu för tiden får vi ändå säga att de tillhör ovanligheterna. Men Tata Harper Regeneration Cleanser är just en sådan. Med hjälp av fina korn från aprikoskärnor, ger denna rengörare huden en lätt exfoliering.

En produkt som skrubbar rent

Som alltid med så kallade mekaniska skrubbar (skrubbar med korn) gäller det att vara försiktigt så att huden inte tar stryk, men är man bara lätt på handen är detta en riktigt trevlig rengörare. Den doftar ljuvligt av citrus vilket för tankarna till julen. Doften kommer från essentiella oljor från grapefrukt, och ger verkligen Tata Harper Regeneration Cleanser en fräsch känsla.

Bör kompletteras med remover för ögonen

Eftersom detta är en ansiktsrengörare som innehåller korn, är det inget som kan användas för borttagning av ögonsminket – så se till att du har en ögonsminksremover till hands om du har tänkt använda denna som kvällsrengöring.

Den här rengöringen lämnar huden mjuk och helt utan stramande eller torr känsla, vilket inte alltid är fallet med denna typ av produkter. Lyxig upplevelse som känns i plånboken

Tata Harper Regeneration Cleanser känns onekligen lyxig att använda, vilket tyvärr inte bara beror på doften och produktens textur. Detta är en ansiktsrengörare som kommer med en riktigt hög prislapp, och det går inte riktigt att bortse från det varje gång man tvättar ansiktet.

Tata Harper Regeneration Cleanser är tveklöst en fantastisk produkt, men på frågan om den verkligen är värd sitt höga pris måste vi ändå svara ”nja”. Har man en stor budget för hudvård, kommer man troligtvis inte bli besviken. Men att lägga så här mycket pengar på en ansiktsrengöring när det finns så många andra bra och mer prisvärda alternativ, känns faktiskt inte helt rimligt.

Doftar ljuvligteffektiv rengöring av huden
Väldigt dyrmåste kompletteras med rengörare för ögonen

9. Dermalogica PreCleanse

En klassisk oljerengörare som passar att tvätta bort rejäla sminkningar med

Typ: Olja Förpackning: Flaska Mängd: 150 ml

Dermalogica PreCleanse 150ml

Dermalogica PreCleanse har blivit något av en stapelvara på många badrumshyllor, och är inte sällan den första rengöringsoljan man kommer i kontakt med.

Fungerar även som huvudrengörare

Namnet antyder att detta är en pre-cleanse, med andra ord det första steget i en rengöringsrutin som innehåller fler steg än ett. En flerstegsrutin är inte för alla – det är tidskrävande och i ärlighetens namn även rätt kostsamt. Men misströsta ej, Dermalogica PreCleanse fungerar bra även på egen hand.

Pumpa ut en skvätt olja i handen, och massera sedan in den i ansiktet på torr hud. Oljan rår på det allra mesta i sminkväg: från maffigt sotade ögon till envist glitter som helst av allt inte vill lämna ansiktet. Efter att man masserat en stund, kan man nästan känna hur smutsen lossnar – en väldigt tillfredställande känsla.

Lyckas vara både effektiv och mild

Samtidigt som Dermalogica PreClease är effektiv på att göra ansiktet riktigt rent, känns den ändå väldigt mild. I och med att det är en oljerengöring, upplevs huden återfuktad direkt efter användning – särskilt om man inte följer med ytterligare en produkt.

Dermalogica är ett märke man alltid kan lita på. Priset är lite högre än många andra, men man får alltid högkvalitativa produkter för pengarna. Designen är enkel med apotekskänsla.

Dermalogica PreCleanse är en utmärkt rengörare för ansiktet som rår på allt i sminkväg och lämnar huden len efteråt.

Effektivpålitligt märkemild
Lite dyr

10. Emma S Melting Cleansing Balm

En ansiktsrengöring för den som både vill ha balm, olja och mjölk

Typ: Balm Förpackning: Tub Mängd: 100 ml

Emma S. Melting Cleansing Balm 50ml

Emma S Melting Cleansing Balm är precis vad det låter som: en rengöringsbalm på tub som smälter vid applicering på din hud – en väldigt angenäm upplevelse faktiskt.

Enkel förpackning

Balmet påminner, som balm oftast gör, till konsistensen om en fast typ av vaselin. Den är lätt att dosera ur tuben direkt i handen. Tuben är dessutom stilren och snygg – helt klart något man gärna låter stå framme då den i all sin enkelhet pyntar badrummet fint.

Så snart som balmet börjar masseras på huden i ansiktet, smälter den och tar en oljeliknande form. Att den växlar konsistens gör den otroligt lätt att använda och låter händerna glida fram över det smutsiga ansiktet som en oljad raket. När vatten sedan tillsätts, då ändrar den form igen, denna gång till en mjölkig konsistens.

Doftar gott om än lite starkt

Som ansiktsrengöring är Emma S Melting Cleansing Balm en mycket effektiv produkt som snabbt rår på vattenfasta mascaror. Det som drar ned betyget, är den skarpa doften.

Å ena sidan luktar den gott. Å andra sidan upplever testpanelen att det här rengöringsbalmet är för intensivt parfymerat. Visserligen verkar inte doften reta huden, men det hade varit en behagligare upplevelse om doftsättningen hade varit en aning mildare än vad den är.

Effektivpraktisk och snygg förpackningtrevlig konsistensväxling
Luktar för starkt

11. Lumene Kirkas Radiance Boosting Cleansing Foam

Ett rengöringsskum för den som vill ha lyster

Typ: Skum Förpackning: Pumpflaska Mängd: 150 ml

Lumene Kirkas Radiance Boosting Cleansing Foam 150ml

Lumene Kirkas Radiance Boosting Cleansing Foam är en vätska som förvandlas till skum då den pumpas ut i handen. Skummet är fluffigt och doftar rent och fräscht samt bjuder på en godkänd rengöring.

Gör rent men lämnar rester av ögonsmink

I och med att skummet får sig en rejäl dos luft vid utpumpningen, är detta en härligt lätt rengörare att applicera i ansiktet. Faktum är att det är just konsistensen som är den stora styrkan hos Lumene Kirkas Radiance Boosting Cleansing Foam. Det är helt enkelt en riktigt angenäm upplevelse att använda den.

Foundation och ögonskugga försvinner enkelt med denna cleanser. Däremot lämnas ofta andra rester av ögonsmink kvar. Eyeliner och vissa mascaror har den svårt att rå på. Det är därför en bra idé att komplettera denna rengöring med en ögonsminksremover.

Ger lyster men också stramande känsla

Lumene Kirkas Radiance Boosting Cleansing Foam utlovar lyster, och det upplever testpanelen också att huden får. Tråkigt nog, lämnar den också en känsla av stram hud. Stram hud brukar vara ett tecken på att rengöraren kanske är något uttorkande. Smörjer man in ansiktet strax efter rengöring är det inget stort problem, men det är alltid härligare med en ansiktsrengöring som lämnar huden mjuk och följsam.

Lumene Kirkas Radiance Boosting Cleansing Foam får godkända betyg. Den är härlig att applicera, men känslan av torr hud efter användning hade man gärna varit utan.

Bra förpackningger lyster åt hudenskön formula
Får inte bort allt ögonsminklämnar huden något stram

12. Exuviance Purifying Cleansing Gel

Ett proffsrengöring för ansiktet som passar den som vill ha salongsprodukter

Typ: Gel Förpackning: Tub Mängd: 212 ml

Exuviance Purifying Cleansing Gel 212ml

Exuviance är ett märke som används flitigt på hudvårdssalonger, och det är lätt att förstå varför. Deras produkter är väl genomtänkta och gör en sällan besviken. Att de dessutom får badrummet att kännas lite som en huvdvårdssalong, är heller aldrig fel.

En mycket dryg ansiktsrengöring

Exuviance Purifying Cleansing Gel är en oerhört dryg produkt och man kommer verkligen långt med en liten klick. Denna rengöring fungerar som en traditionell tvål: massera in på fuktad hud och skölj bort då du är klar. Testpanelen uppfattade denna rengöringsgel som något svår att skölja bort, och tog gärna hjälp av en ansiktshandduk för att snabba upp processen lite.

Får huden att strama en aning

Efter användning upplever man dock ibland att huden stramar en aning, inte så pass att det känns obehagligt, men tillräckligt för att man ändå ska reagera på det och direkt känna behovet att smörja in sig. Doften är god och känns lyxig.

Tuben är generöst tilltagen, och lägg därtill att detta som sagt är en dryg rengörare, så är prisbilden inte helt tokig. Exuviance Purifying Cleansing Gel är på det stora hela en bra rengörare som vi gillar, men den får inga klockor att stanna och bjuder inte på några aha-upplevelser. Med det sagt användes den gladeligen till sista droppen.

Drygdoftar gotthärlig salongskänsla
Lite svår att skölja bortlämnar huden lite stramande

13. Depend Micellar Make-Up Remover Pads

Ansiktsrengöring på pads, perfekta för den på resande fot

Typ: Rengöringspads Förpackning: Burk Mängd: 60 pads

Depend Everyday Eye Micellar Make-Up Remover Pads 60-pack

Letar du efter ett snabbt och enkelt sätt att sminka av dig på resande fot? Depend Micellar Make-Up Remover Pads är små pads dränkta i micellärvatten och de fungerar alldeles utomordentligt för både den som behöver en extra omgång rengöring för att få bort en hållbar ögonmejk, och för den som helt enkelt inte orkar blöta ned ansiktet varenda kväll.

Micellärpads som är sköna mot huden

Micellärvatten är ett effektivt sätt att ta bort smink och smuts i ansiktet. Men är man på resande fot, eller om man ska tillbringa mycket tid på landet, går det inte att sticka under stolen med att det till och med kan kännas som överkurs att packa både ansiktsvatten och bomullsrondeller. Med denna burk slår man två flugor i en smäll.

Padsen är lena och sköna att använda. Den enda sidan har lite mer textur än den andra, och den kan det vara bra att börja med om det är mycket smink som ska bort. Den slätare sidan använder du sedan över resten av ansiktet, eller för att få bort de sista sminkresterna.

Båda sidorna av padsen går bra att använda

Ibland kan det behövas ett par pads för att helt bli av med exempelvis en intensiv sotning eller vattenresistent make-up. Men oavsett hur mycket smink som fastnar på rondellen, läcker det inte igenom till den andra sidan. Detta innebär att det känns fräscht att vända på den och verkligen använda båda sidorna av padsen, så som de är tänkta att användas.

Den här rengöringen är mild nog att använda på ögonen, och även efter idogt testande uppstår inga irritationer ens hos den testperson som lätt drar på sig ögoninfektioner. Resultatet blir rent, huden känns len och även om det naturligtvis aldrig är dum att rengöra i två steg, så räcker dessa alldeles utmärkt för dagar då man inte pallar något annat.

Effektivaprisvärdapraktiska
Ibland går det åt flera stycken

Måste jag verkligen rengöra ansiktet på kvällen?

Ja! Särskilt om du använder smink. Smink ska tvättas av innan det är dags att knyta sig för kvällen. Om du tycker det är trist att tvätta ansiktet, försök att hitta en produkt som enkelt och snabbt avlägsnar allt smink. Då slipper du hålla på med flera olika moment i din rengöring. En oljerengörare brukar vara både effektiv och kännas mild mot huden.

Får man inte fet hud av att använda en oljebaserad rengörare?

Nej. Olja är ett utmärkt sätt att lösa upp smink och smuts. Dessutom är rengöringsoljor ofta rejält återfuktande och milda mot den ömtåliga huden i ansiktet. Oljan sköljs alltid bort, så det är inte någon fet hinna som kommer ligga kvar. Snarare är det så att huden kommer kännas mjuk och följsam.

Vad är en rengöringsbalm?

En rengöringsbalm har en fast konsistens som nästan ser ut som vax i burken. Balmet smälter dock snabbt då det masseras in i ansiktet och antar istället en oljeliknande konsistens. Precis som oljor, brukar rengöringsbalms vara riktigt bra på att såväl göra rent som att återfukta. Dessutom upplevs de ofta som lyxiga – vilket är en adderad bonus.

Måste jag rengöra huden på morgonen också?

Många nöjer sig med att skölja av ansiktet för att pigga upp sig lite på morgonkvisten. Andra tycker om att svepa en bomullspad med ett ansiktsvatten över huden för en snabb rengöring. Om du gärna vill rengöra på morgonen, utan att lägga allt för mycket tid på det – testa ett micellärvatten. Det rengör effektivt och snabbt

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss