1. Bäst i test

Ansiktsmask: 15 produkter i test

Profilbild
Katarina Stenskytt

Uppdaterad 23 mars 2021

Vill du pigga upp ansiktet med en effektiv mask? Vi har testat några av de populäraste produkterna på marknaden och har hittat en vi utser bäst i test. Vinnaren är en mycket effektiv ansiktsmask som rengör, tillför lyster och stramar upp.

Ansiktsmask Bäst i Test

Så gjorde vi testet

Ansiktsmaskerna har använts regelbundet ett par gånger i veckan under fyra veckors tid av personer i olika ålder som alla är vana användare av ansiktsmasker. Anvisningarna på förpackningarna har följts i fråga om hur maskerna ska appliceras och hur lång verkningstid de ska ha innan borttagning.

  • Användning

Hur lätt är ansiktsmasken att applicera? Är den lätt att tvätta bort?

  • Doft och förpackning

Är förpackningen användarvänlig och hygienisk? Är det mycket onödigt emballage? Känns doften irriterande?

  • Resultat

Håller produkten vad den lovar? Blir huden irriterad? Är resultatet snabbt eller långsiktigt, eller uteblir det helt?

Omdömet baseras på den samlande upplevelsen av ansiktsmaskerna. Upplevelsen har vägts mot priset på produkten och ett betyg har därefter satts.

Vi har testat ett urval av marknadens populäraste ansiktsmasker. Jämför pris på samtliga listade ansiktsmasker på Pricerunner här.

1. Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask - BÄST I TEST ANSIKTSMASK

Häpnadsväckande effektiv ansiktsmask för den som vill se ett omedelbart resultat

Typ: Sheet mask Syfte: Rengörande Pris: Premium

Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask 23ml

Ofta är sheet masks billiga och kanske mer mysiga än vad de är bra. Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask är inte billig, men så bjuder den också på ett så snabbt och tydligt resultat att det känns som väl investerade slantar.

Denna svarta engångsmask är tillverkad av bambukol, vilket innebär att det är själva materialet som masken är gjord av som utgör det aktiva kolet som finns med på ingredienslistan. Masken är indränkt i ett serum som innehåller retinol och vitamin E. Retinol, eller vitamin A, är en riktig goding om man vill dämpa intrycket av fina linjer.

Många arkmasker har en riktigt dålig passform men Start Me Up har, precis som Acasias andra masker, öglor att trä runt öronen, och även en liten hakhållare som hjälper till att strama upp och behandla ett område som väldigt sällan får någon kärlek alls från en sheet mask. Den ska sitta på plats i dryga 20 minuter. Det pirrar lite i huden, så som det ofta gör när man använder sig av aktiv hudvård och den har en riktigt kylande effekt.

test-ansiktsmask-acasia

Ett resultat som får en att dra efter andan

Resultatet när masken tas av är slående; porer ser märkbart mindre ut och ytan på huden upplevs jämnare och slätare - skillnaden är så stor att till och med familjen reagerade hemma hos en av testpersonerna.

Men säg den lycka som håller i sig, för givetvis är detta inte ett resultat som varar för evigt. Men även om huden efter ett tag är sig lite mer lik igen, så är det ändå tydligt att denna mask gör lika rent som en hel städpatrull och dagarna efter känns ansiktet mer välmående än vad det brukar göra.

Gillar man resultat som inte bara känns utan också verkligen syns och får en att utbrista WOW när man tittar sig i spegeln, då är Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask helt rätt mask att testa.

Otroligt bra resultat som rengörtillför lyster och ger en tillfällig uppstramning som får en att häpna i spegeln
Dyr

Prisjämförelse

Jämför alla priser
Apohem Logotyp

Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask

99 kr
MEDS Logotyp

Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask

99 kr
Apotea Logotyp

Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask

99 kr

2. Codage Masque Micro-Peeling - BÄSTA EXFOLIERANDE MASK ANSIKTSMASK

Pirrig ansiktsmask som passar den som söker efter ren och rosig hud

Typ: Gelkräm Syfte: Exfolierande Pris: Premium

Codage Masque Micro-Peeling 50ml

Codage Masque Micro-Peeling är en exfolierande ansiktsmask med AHA, BHA och fruktenzymer som ger tydliga resultat efter bara en användning. Masken verkar genom att lösa upp tilltäppta porer, stimulera cellförnyelsen och avlägsna gamla hudceller, vilket leder till att huden känns mjuk och ser piggare ut.

Trots att detta är en relativt mild exfoliering känns den ordentligt på huden. Det är dock helt normalt att en mask med denna typ av aktiva ingredienser kan få huden att pirra. Första gången man använder den kan man gott minska på den rekommenderade tiden från 15-20 minuter till 5-10, för att få lite känsla för den och se hur huden reagerar.

Codage ansiktsmask Bäst i Test

Högt pris men dryg produkt

Enklast appliceras masken med en pensel eller ett maskverktyg. Det visar sig snabbt att detta är en mycket dryg produkt, så även om priset är högt räcker burken ett bra tag. Burken är av glas, vilket visserligen är snyggt men i ärlighetens namn inte jättepraktiskt i ett badrum.

Efter att ansiktsmasken tvättas bort väntar en avsevärt piggare hud som helt givit upp sin glåmighet och blivit lite rosig och mycket mjukare. För ett riktigt glatt ansikte följer man tacksamt upp med en fuktgivande mask eller serum och njuter av att det känns som om man varit på spa snarare än hemma i badrummet.

Snabbt resultatren och rosig hud
Dyrglasburk

3. Apoliva Djuprengörande mask - BÄSTA BILLIGA ANSIKTSMASK

En otroligt billig ansiktsmask som både rengör och lockar fram lystern

Apoliva Djuprengörande Ansiktsmask 15ml

Det är inte ofta man snubblar över hudvård under 30 kronor som få en att jubla över resultaten. Men så är faktiskt fallet med Apoliva Djuprengörande mask.

Apolivas samtliga masker kommer i portionsförpackningar som påminner om de man köpte på klädaffären på 80-talet. Men låt er inte luras av detta – det är riktigt fina masker som gömmer sig inuti dessa små påsar.

Den djuprengörande masken är i form av en vit och rätt tjock kräm och innehållet räcker gott och väl till två användningar, även om man är generös vid applicering. Efter man låtit den verka i någon kvart och tvättar bort den, slås man faktiskt av att porerna ser mindre ut än vad de gjorde innan. Naturligtvis är resultatet tillfälligt, men man ska inte skoja bort en tillfälligt uppstramande effekt. Särskilt inte när den är så billig att den nästan är gratis.

Apoliva Bästa billiga ansiktsmask

Det är lätt att låta sig lockas av förpackningar (och priser) som kommer med löften om lyx och flärd. Men om vi ska vara helt ärliga, är det svårt att matcha pirret i magen då man hittar ett riktigt budgetfynd i hudvårdsdjungeln. Och det är precis vad Apolivas djuprengörande mask är – ett kap som man kan unna sig flera gånger om på grund av den blygsamma prislappen. Det är här en ansiktsmask som både överraskar och imponerar, samtidigt som den inte kostar mer än en påse chips.

Fantastiskt bra pristydliga resultatskön att applicera
Skulle jubla om den kom i en större förpackning

4. M Picaut Hydra Lagoon Overnight Mask - BÄSTA ÅTERFUKTANDE MASK ANSIKTSMASK

Tydligt återfuktande, anti-ageing ansiktsmask som ger en lugnande effekt

Typ: Kräm Syfte: Återfuktande Pris: Medium

M Picaut Hydra Lagoon Overnight Mask 50ml

M Picaut Hydra Lagoon Overnight Mask är en ekologisk och prisad nattmask som både lugnar, skyddar och fuktboostar huden. Den innehåller heller inga parabener, mineraloljor, silikoner, sulfater eller artificiella färgämnen.

Precis som många återfuktande nattmasker så känns och syns en tydlig skillnad i huden efter användning av Hydra Lagoon Overnight Mask. Har man kvällen innan upplevt att huden stramar så är det som bortblåst när man ramlar ur sängen på morgonkvisten efter en natt med denna i sitt ansikte.

Huden känns också lugnare, mindre irriterad - ja, man känner sig helt enkelt mer bekväm i sin egen hud, vilket är särskilt härligt under de vintermånaderna då den gärna har en tendens att sparka bakut över de kalla temperaturerna och den torra luften.

test-ansiktsmask-mpicaut

Man ska inte lägga all vikt vid vad hudvård inte innehåller, utan också titta på vad den faktiskt bjuder på för godbitar, och den här masken snålar inte på ingredienser som gör kroppskostymen glad. I masken hittar vi niacinamid, hyaluronsyra samt malakit, vilket är en ädelsten som sägs ha en lugnande inverkan på huden men också ger masken sin gröna ton. Den innehåller även avokado, amarant och squalene som stimulerar elastin och kollagen.

Känner man att denna mask är för go att bara ha på natten, går den givetvis även att använda under dygnets vakna timmar som en snabbmask och låta den ligga i någon kvart innan den torkas av.

Tydligt återfuktandelugnande och fin anti-ageing effekt
Inga nackdelar

5. The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Mycket prisvärd och väldigt effektiv ansiktsmask som både peelar och exfolierar

Typ: Flytande Syfte: Exfolierande Pris: Budget

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution 30ml

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution har fått smeknamnet blodmasken. Varför är tydligt då man med pipetten droppar ut den flytande masken i handen - det ser verkligen ut som att man fyllt handflatan med blod.

Det här är en kombinerad AHA och BHA mask. AHA (alfa hydroxy acid) exfolierar hudens yta och är vattenlöslig, de används för att peela bort de gamla hudcellerna. BHA (beta hydroxy acid) är fettlöslig, vilket innebär att den effektivt löser upp talg och därför kan ta sig in i porerna och exfoliera bort smuts som samlas där. Med andra ord är den här masken en rejält peelande produkt, vilket också känns när man lägger den på huden.

Precis som nästan alla masker med AHA och BHA så svider denna mask i ansiktet samtidigt som den får en att se ut som om man varit med i en teateruppsättning av skräckfilmen Carrie. Men svidet och den lätt skräckfyllda uppenbarelsen ger ett rejält resultat och använder man denna 1-2 gånger i veckan (enligt instruktionerna ska den inte användas oftare än så), så får huden ett tveklöst klarare och renare utseende.

Dessutom är den så billig och prisvärd att det nästan är dumt att inte testa om man är ute efter en syramask. The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution är en ordentligt exfolierande mask, så glöm inte att återfukta efteråt - gärna med en fuktboostande nattmask.

Oerhört effektivväldigt billig
Den svider en hel del första minuterna

6. eCooking Peeling Mask

En ekologisk ansiktsmask som exfolierar och utmanar dyrare märken

Typ: Gelkräm Syfte: Exfolierande Pris: Mellan

Ecooking Peeling Mask 50ml

eCooking är ett danskt märke som bjuder på ekologiska produkter. Flera av deras produkter kommer i bruna glasförpackningar som påminner om forna tiders apotekarbrukar, och är en fröjd att ställa på hyllan i badrummet.

Formulan på eCooking Peeling Mask är en skön gelkräm som appliceras enklast med hjälp av ett maskverktyg (ett maskverktyg ser ut som en platt spade där själva spateln ofta av gjord av silikon). Masken läggs på efter att huden har rengjorts och ska till en början inte användas längre än 4-6 minuter. Men här gäller det att se upp och vara försiktigt. Som med alla exfolierande masker, är det bra att börja med riktigt korta behandlingar – även om den pirrande känslan lägger sig efter ett par minuter. En av våra testare blev väldigt röd efter hen använde eCooking Peeling Mask, och medan en viss rodnar kan vara att vänta – ska den vara snabbt övergående.

Den här masken pirrar på rätt bra, vilket är normalt för en exfolierande produkt som innehåller både mjölksyra, salicylsyra och AHA-syror. Och resultatet låter inte vänta på sig – huden ser direkt klarare ut. Masken polerar snabbt bort torra partier, men se till att återfukta rejält efteråt, gärna med en kräm som är lite lugnande.

Är man ute efter en exfolierande mask som bjuder på kraftfull effektivitet, ska man testa eCooking Peeling Mask – men var försiktig, detta är inte en produkt för de mest känsliga.

Kraftfullt exfolierandebehaglig gelformulalätt att tvätta bort
Kan vara lite väl effektiv – så håll koll på tiden och var försiktig

7. Acasia Skincare Brighten Me Up Sheet Mask

En aktiv och effektiv ansiktsmask som ger ett riktigt lysterlyft

Typ: Sheet mask Syfte: Lystergivande Pris: Premium

Acasia Skincare Brighten Me Up Sheet Mask

Acasia har blivit välkända på grund av sina aktiva och effektiva ansiktsmasker. Brighten Me Up Sheet Mask ska boosta huden med fukt och lyster samtidigt som den ger spänst och en jämnare hudton.

Masken är infuserad i ett serum som innehåller C- vitamin, E-vitamin, hyaluronsyra, osilift och extrakt från äppelstamceller. Äppelstamceller ska stödja hudens förnyelse och förbättra skyddsbarriären.

Alla Acasias sheet masks har en utmärkt passform. Öglor runt öronen håller masken på plats och ett litet extra parti ser till att huden under hakan inte glöms bort – det är inte många andra arkmasker som tar hand om hela ansiktet så effektivt som Acasias masker gör.

Resultatet då? Efter en verkningstid på de rekommenderade 20 minuterna, är resultatet verkligen slående. Huden ser avsevärt mycket piggare ut och har fått en helt ny lyster, eller glow om man så vill. Skillnaden både syns och känns. Huden känns len och slät och man bara önskar att resultatet kunde hålla i sig för alltid.

Har man en väldigt känslig hud, är det en bra idé att vara försiktigt med verkningstiden till en början. Är man däremot van vid aktiva ingredienser, har man en riktigt härlig och snabbverkande mask att se fram emot i Acacia Brighten Me Up Sheet Mask.

Snabbt och fint resultatväldigt bra passform på masken
Dyr

8. Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask

Effektiv och rejält återfuktande ansiktsmask som kommer i praktisk tub

Typ: Kräm Syfte: Återfuktande Pris: Mellan

Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask 100ml

Det enda som egentligen talar emot Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask är att doften känns lite skarp och en smula omodern, men i övrigt är detta en ljuvlig återfuktande mask. Instant hydrating mask innehåller trygga återfuktare som glycerin och squalane och även vitamin A, vilket gör denna mask intressant inte bara för torr utan även för mogen hud.

Detta är en mask som inte behöver tvättas bort och därför tjänar på att användas som nattmask, då man helt enkelt lägger denna i ett generöst lager innan det är dags att nanna kudden (gärna efter en exfolierande ansiktsmask), masserar in den en smula och sedan njuter av ett rejält återfuktat ansikte när man vaknar.

Det är kanske svårt att kalla en nattmask för en quick fix, men i och med att man sover sig genom verkningstiden känns det lite magiskt att vakna med så mjuk och nöjd hud som man gör efter en natt med Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask som sängpartner.

Effektiv och rejäl återfuktningpraktisk tub
Lukten

9. Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask

Lugnande och återfuktande ansiktsmask som är en räddare i nöden för torr hud

Typ: Bouncy Syfte: Återfuktande Pris: Mellan

Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask 90ml

Det är inte ofta en ansiktsmask får en att fnissa av förtjusning, men Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask lyckas faktiskt med just detta - något som inte bara beror på fina resultat, utan även på den roliga formulan.

Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask kommer i en burk med skruvlock, något som egentligen inte är optimalt för hudvårdsprodukter överlag då innehållet snabbt kommer i kontakt med luft och luft innebär att de dyrbara dropparna börjar oxidera. Men när man känner på konsistensen på denna mask är det uppenbart varför den kommer i en burk - det är nämligen en så kallad bouncy mask.

Det enklaste sättet att förklara är att jämföra den med en dallrig pudding. Först kan man tro att den här typen av konsistens kommer innebära att masken är svår att applicera, men det kunde inte vara mer fel. Den dallriga masken smälter nämligen vid kontakt med huden, och förvandlas till ett tjockt mjölkigt serum som är busenkelt att lägga på huden.

Detta är en riktig multiprodukt, vilket gör att man känner att den är väl värd pengarna. I första hand är det en nattmask, vilket betyder att den smörjs på vid läggdags och sedan får sitta kvar under natten. När man sedan vaknar känns huden barnsligt len och ser piggare ut.

Den fungerar även att använda som serum innan fuktkräm på dagtid, och vissa har även testat den som primer under smink med gott resultat. Oavsett hur man använder den märks det snabbt skillnad, särskilt om ens hud stramar och gnäller över plötsliga väderombyten.

Masken innehåller bland annat niacinamide som kan ge en jämnare hudyta och minska intrycket av synliga porer, samt vitamin E, vilket är en antioxidant som stärker och skyddar huden. Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask en räddare i den nöd som torr hud kan innebära, och så är den som sagt ett riktigt litet lyckopiller med sin härliga konsistens.

Återfuktarlugnar och har flera användningsområden.
Burk

10. Skintology Stockholm Thirst Quench Hydrating Mask

Sheet mask av biocellulosa som ger en riktigt behaglig hemmaspaupplevelse

Typ: Sheet mask Syfte: Återfuktande Pris: Premium

Skintology Thirst Quench Kit 4-pack

Skintology Stockholm är ett svenskt märke som fortfarande är relativt ungt. De lanserade sina första produkter 2018 och deras arkmasker blev snabbt en snackis.

Dessa sheet masks är gjorda av biocellulosa som är tillverkad av fermenterad kokosjuice. Denna biocellulosa är fuktgivande och antiinflammatorisk. Skintology Stockholm Thirst Quench Hydrating Mask är dessutom dränkt i ett återfuktande serum.

Det som får denna mask att sticka ut, är just materialet den är gjord av. Masken är oerhört följsam och sitter riktigt skönt på huden. Med många sheet masks är det lätt att de kommer på glid eller trillar av när de börjar torka – detta är aldrig fallet med Skintology Stockholm Thirst Quench Hydrating Mask, den känns nästan som en andra hud (en, må hända, något kladdig sådan).

Resultatet är en fuktmättad hud som känns och ser lite plumpad ut. Huden i ansiktet känns rejält återfuktad, men även väldigt klibbig. Detta är inte en mask man ska lägga på morgonen innan jobbet eller inför en utekväll – den gör sig absolut bäst innan läggdags, så resterna av serumet som inte går att klappa in har tid att gotta sig även under natten.

Skintology Stockholm Thirst Quench Hydrating Mask är en härlig ansiktsmask med en passform som är svårslagen.

Materialet på masken är fantastisktåterfuktande
Klibbig känsla efteråt

11. N.C.P Essentials Revitalization Mask

En rejält återfuktande mask som passar perfekt om natten

NCP Revitalization Mask 50ml

Föreställ dig en mask som tar din fnösketorra vinterhud och pumpar den full med fukt medan du sover! Där har du N.C.P Essentials Revitalization Mask.

Egentligen är detta inte en uttalad nattmask, det räcker med 20 minuter för att få en hud som känns mindre stram och torr. Men det är om du låter den verka över natten som du kommer se de verkliga och snabba resultaten.

Att använda en nattmask är som att använda en nattkräm, förutom att man kanske är något mer generös vid appliceringen av produkt när man använder en mask. N.C.P Essentials Revitalization Mask ser ut som en alldeles vanlig kräm, om än lite rikare. Det är med andra ord inte en lermask du kommer gå till sängs med – faktum är att en eventuell sängpartner inte ens kommer märka att du ägnar dig åt en smärre spabehandlig nattetid.

Hyaluronsyra hjälper till att binda fukten, och en fuktboostad hud ger ofta intrycket av att ha färre och inte lika djupa linjer. Lider man av kraftig yttorrhet kommer den här masken vara som en skänk från ovan.

Doftmässigt är luktar den som vilken oparfymerad kräm eller mask gör mest, med andra ord inte så mycket men ändå en hint av en doft som förnimmer om att det vankas hudvård.

Denna mask är lätt att tycka om och blir snabbt ett återkommande inslag i kvällsrutinen under de kalla och torra månaderna.

Återfuktar huden rejältfungerar jättebra som nattmaskparfymfri
Förpackningen tar lite stryk och tappar formen efter ivrig användning

12. Gilda Cosmetic AHA mask

Ansiktsmask rik på lyster, som ger ett tydligt resultat och är lätt att tvätta bort

Typ: Gel Syfte: Exfolierande Pris: Mellan

Gilda Cosmetic AHA Mask 200ml

AHA mask från svenska Gilda Cosmetic är en riktigt fartfylld syramask som med hjälp av AHA från frukt och glykolsyra och löser upp döda hudceller, förfinar hudytan och förbättrar hudens förmåga att syresätta sig - något som i sin tur stimulerar produktionen av kollagen och elastin, en härlig kombination för att huden ska se pigg ut.

Masken kommer i en tub som knappast kommer ropa på dig från butikshyllan, här förlitar man sig istället helt på att innehållet kan tala för sig själv, och bakom den blygsamma (och ärligt talat: lite tråkiga) designen, gömmer sig verkligen en produkt som inte behöver fjäska genom en snygg tub.

Detta är en mask som arbetar på hudens yta och det går inte att sticka under stolen med att den känns rejält under de första minuterna, något som är normalt när man använder AHA-syror. Har man känslig hud är det ingen dum idé att testa på ett mindre område först.

Efter användning är huden mjuk och lite rosig samt full av lyster. Allra bäst resultat uppnås om man följer med en fuktgivande mask, då huden verkar tillgodogöra sig fukt bättre än i vanliga fall efter en omgång med Gilda Cosmetic AHA mask.

Detta är en mask som får en att pirra, först i ansiktet och sedan i hjärtat när man ser resultatet i spegeln.

Tydliga resultatlysterlätt att tvätta bort
Dyrtråkig förpackning

Prisjämförelse

Jämför alla priser
Illustration - Inga priser

Inga priser

13. Lush Mask of Magnaminty

Härligt kylande ansiktsmask som doftar ljuvligt och ger en tydligt renare hud

Typ: Lermask Syfte: Rengörande Pris: Mellan

Lush Mask of Magnaminty 125g

Lush Mask of Magnaminty är en uppfriskande och rengörande mask med en oemotståndlig doft av pepparmintskyssar. Till skillnad från många andra lermasker luktar Mask of Magnaminty inte småunket, tvärtom!

När man öppnar burken är det nästan svårt att stå emot frestelsen att smaka lite, för denna mask doftar som en härlig mintdessert. Masken är grön och tjock och innehåller nattljusfrön och malda adukibönor vilka fungerar som en mekanisk exfoliering vid applicering då maskens försiktigt masseras på.

Pepparmintsoljan står inte bara för väldoft utan har dessutom en uppfriskande och svalkande effekt som känns på en gång. Kaolinleran är rengörande och det är tydligt att denna mask gör rejält rent, det krävs vare sig förstoringsglas eller närstudie av huden för att se att den blivit renare redan efter första användningen av Mask of Magnaminty. Med sin pigga doft och rengörande egenskaper är detta ett riktigt grönt guldkorn.

Doften tydligt renare hudhärligt kylande
Lite svår att tvätta bort

Prisjämförelse

Jämför alla priser
Illustration - Inga priser

Inga priser

14. The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask

Effektivt rengörande ansiktsmask med markant doft och antiinflammatoriska egenskaper

Typ: Lermask Syfte: Rengörande Pris: Mellan

The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask 75ml

The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask är en lermask som verkligen får det att pirra till. Med ingredienser som aktivt kol från bambu, krossade teblad och tea tree-olja lämpar den sig extra bra för personer med oren hud då kolet har antiinflammatoriska egenskaper och tea tree-oljan ger en klarare hud.

Masken bjuder på ordentligt pirr i huden och huden både känns och ser renare ut efter användning. Ja, i alla fall när man väl lyckats tvätta bort masken, för detta är en produkt som inte är helt lätt att bli av med när klockan ringt och det är dags att tvaga sig.

Leran biter sig fast, de krossade tebladen är riktigt envisa och när masken väl är borta från ansiktet så ser handfatet istället ut som en leråker. Det allra enklaste sättet att få bort masken är att använda en tvättlapp, gärna av frotté, men var försiktig så du inte gnuggar för hårt med den.

Det största minuset med The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask är den oerhört starka lukten. Dels är den ordentligt parfymerad, men även tea tree-oljan luktar starkt och kombinationen av de två får nästan ögonen att tåras. Tyvärr inte av lycka. Burken, av tungt glas med skruvlock, vinner inte heller några pluspoäng även om den är snygg att titta på.

Men trots bristerna väger ändå fördelarna upp och det går inte att förneka att detta är en effektiv mask för oren hud. Är man däremot torr eller känslig i huden, då ska man vara försiktig med den här lermasken.

Rengör effektivt
Alldeles för stark doftotymplig burksvår att tvätta av

15. Filorga Scrub & Mask

Bubblig ansiktsmask som är smart förpackad och ger ett omedelbart, uppiggande resultat

Typ: Syresättande Syfte: Exfolierande Pris: Premium

Filorga Scrub & Mask 55ml

Filorga Scrub & Mask är en syresättande ansiktsmask som innehåller små korn. Man applicerar masken genom att massera in den vilket låter kornen exfoliera lite lätt och masken börjar bubbla. Att den bubblar brukar ge den här typen av ansiktsmasker smeknamnet champagnemask – vilket alltså inte har något med mousserande drycker att göra.

Man låter sedan masken bubbla upp och bubbla klart. När det lilla som sedan finns kvar av masken sköljs av, så ser huden fantastisk ut. Huden får efter den här skrubmasken en omedelbart synlig pickme-up och även om man är en person som sover alldeles för lite så ser det nästan ut som om man fått sova i lugn och ro i minst tre-fyra nätter!

Nu är det faktum att masken bubblar kanske inte en helt angenäm känsla för alla. Istället för att finna bubblandet rogivande eller uppiggande, kan det ibland kännas mer irriterande på det sätt som när en fluga hela tiden insisterar på att landa på ens kind. Men om man djupandas genom detta eventuella irritationsmoment, belönas man också med en synbart piggare hud.

Masken kommer visserligen i burk, men burken är utrustad med ett pumplock, vilket innebär att produkten är skyddad och man slipper gräva med en spatel eller fingrarna. Trivs man med bubblande så Filorga Scrub & Mask en ansiktsmask som ger ett snabbt, uppiggande resultat.

Omedelbart resultatsmart förpackning
Bubblandet kan kännas lite jobbigt

Utgå ifrån din hudtyp för att hitta rätt ansiktsmask

Kanske minns du skeptiskt ansiktsmaskerna från din barndom – klibbiga historier som ofta skulle stelna på huden för att sedan dras bort under mycket smärta och lämna efter sig irriterad och torr hud? Ansiktsmasker har kommit långt sedan dess och idag finns det ett hav av masker för den som gillar att hjälpa huden på traven. Se dem som en intensivbehandling - en bra ansiktsmask kan ge huden en rejäl boost på kort tid.

När man väljer ansiktsmask är det viktigt att tänka på vad man har för hudtyp - torr, känslig, fet, oren, mogen eller blandhy. Det är också bra att fundera på vad man vill att ansiktsmasken ska ha för verkan - på vintern är det kanske en rejält återfuktande mask man är ute efter när huden känns torr och stram. På sommaren är man kanske istället sugen på något som lugnar huden efter lite för många timmar i solen. Det finns masker för allt och blir man riktigt såld på att maska, kan man dessutom haka på hashtaggen #söndagsmasken i sociala medier.

Så använder du ansiktsmasken

Ansiktsmasker används generellt efter rengöring men innan serum och fuktkräm, om det inte rör sig om en sheet mask. Den används istället med fördel efter serum men innan fuktkräm. Nattmasker däremot, används sist i skönhetsrutinen och lämnas kvar på huden över natten. Hur ofta man vill använda ansiktsmasker är helt upp till tycke och smak, samt vilka typer av masker man använder. Om man upplever att ansiktsmasker är jobbiga att tvätta bort kan man använda sig av en tvättlapp eller frotté indränkt i ljummet vatten.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Illustration - Inga frågor och svar

Bli först med att kommentera!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusiva erbjudanden och kampanjer varje vecka. Läs om produktnyheter och trender, guider och produkttester som hjälper dig till en bättre affär!

Jag accepterar att via e-post få erbjudanden från PriceRunner, information om produktlanseringar och tävlingar. Du kan avregistrera dig när som helst. Läs mer i vår Integritetspolicy.