Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Ögonskugga: 13 produkter i test

Profilbild
Uppdaterad 17 november 2019

Är du också på jakt efter en riktigt bra ögonskugga? Avbryt jakten! Vi har testat ögonskuggor från flera olika märken och utser Linda Hallberg Infinity Palette till bäst i test. Denna multi-palett fungerar dessutom lika bra på ögonen som den gör på kindbenen och är därför inte bara en vinnare i sminkväskan, utan även för plånboken.

BareMinerals Ready Eyeshadow Quad The Truth är också en palett som håller hög kvalitet och jämn pigmentering.

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. Ögonskuggorna har testats under flera veckor och i olika typer av situationer. För att få en bra bild av hur skuggorna presterar i olika klimat har de testats utomhus i kyla, inomhus under lugnare aktiviteter samt under träning för att utvärdera hur skuggorna klarar svett. Vi har utgått från nedanstående parametrar i bedömningen av produkterna:

  • Färg: Hur blir färgresultatet på ögonlocken jämfört med hur det ser ut i förpackningen? Är färgerna i paletten lätta att kombinera och passar de ihop?

  • Hållbarhet: Hur sitter ögonskuggan under dagen och under olika aktiviteter? Blir färgerna mindre intensiva, smetas de ut eller sitter de bra?

  • Användning: Är ögonskuggan lätt att applicera? Fäller den mycket och lägger sig under ögat? Är den lätt att sudda ihop och få mjuk och jämn? Medföljer tillbehör som applikator och spegel? Är förpackningen smidig?

Samtliga skuggor har testats för såväl vardags- som kvällsmakeup. Omdömet om produkten är baserat på helhetsupplevelsen där även priset har vägts in för att kunna utse en prisvärd testvinnare.

1. Linda Hallberg Cosmetics Infinity Palette - BÄST I TEST ÖGONSKUGGA

Multifunktionell palett med välpigmenterade, veganska ögonskuggor som håller bra

Antal färger i palett: 8 Typ: Matta och skimrande Mängd: 3,5 g Tillbehör: Spegel Prisklass: Medium

Detta är en palett som egentligen är så mycket mer än bara ögonskugga. Linda Hallberg har nämligen varit mån om att skapa produkter som är multifunktionella, oavsett om det gäller skuggor eller stift, och denna palett fungerar därför precis lika bra till kinderna som den gör till ögonlocken. Något som naturligtvis gör den oerhört användbar.

Infinity Palette innehåller åtta färger – fyra matta och fyra skimrande. Samtliga är välpigmenterade och enkla att arbeta med, trots att de ibland kan upplevas som lite torra. De sitter på plats hela dagen och färgerna fungerar lika bra på kontoret som till festen. Paletten lever också tveklöst upp till löftet att vara multifunktionell – färgen Virgio passar till exempel lika fint på ögonlocket som den gör som highlighter. Fornax kan man först sota ögonen med, för att sedan ta vidare till ögonbrynen, och varför inte avsluta med att blanda den med genomskinligt läppglans för härligt svarta och glossiga läppar? Bara ens fantasi kommer sätta gränserna och möjligheterna är, precis som namnet antyder, näst intill oändliga.

Med en palett som denna behöver man aldrig känna att man står utan något, för den rymmer en verklig basgarderob av smink. Detta är en samling skuggor som ger mycket för pengarna, både vad gäller användningsområden, kvalitet och livslängd. Att paletten dessutom är lätt att packa med sig, innehåller en stor spegel och är lätt hålla i medan man sminkar sig är, gör att den sticker ut från mängden och blir något som man ständigt återkommer till när det är dags för lite piff.

Veganskvälpigmenteradhåller bramultifunktionell
De matta skuggorna känns lite torra
5,0

2. Max Factor Masterpiece Nude Palette Cappuccino Nudes - BÄSTA BILLIGA ÖGONSKUGGA

Matchande färger som ger ett bra resultat och passar till både fest och vardag

Antal färger i palett: 8 Funktion: Skimrande, glittriga Mängd: 6,5 g Tillbehör: Smal och bred applikator Prisklass: Budget

Max Factor Masterpiece Nude Palette Cappuccino Nude

Max Factor med sitt enorma utbud har något för alla tillfällen. I denna palett finns skimrande och glittriga ögonskuggor i matchande nyanser från rosa till brunt. Även om alla skimrar så är de ljusaste försiktiga i sin framtoning och går att använda till vardags. Den ljusbruna, skimrande nyansen är perfekt att lägga vid globlinjen för ett intensivt resultat. I kombination med de mörkare toner blir det också snyggt till fest.

De skimrande nyanserna ger lagom mycket färg och fastnar lätt på ögonlocket utan att fälla. De glittriga färgerna ger dock tyvärr snålt med färg och jämfört med hur de ser ut i paletten blir intrycket blekt. Glitterkornen binder inte heller så bra till resten av pudret och man blir glittrig och får färg under ögat. Även de mörka färgerna som bara skimrar fäller en del, men ger ändå ett snyggt och intensivt resultat.

Ögonskuggorna klarar kyliga temperaturer och lugnare aktiviteter utan problem och sitter snyggt hela dagen. En svettig utekväll är dock svårare och sminket måste bättras på under kvällen då det smetas ut och lägger sig under ögat. Eftersom glittret inte fäster särskilt bra på ögonlocken är detta lätt att få in i ögat och det blir lite irriterat. Max Factors härliga färger är dock lätta att få naturliga och mjuka då de enkelt kan suddas med en vanlig pensel och ge den look som passar för dagen.

Passar till fest och vardagmatchande färgerhållbara skimrande skuggorbra färgresultat
Glittriga skuggor sitter mindre bralätt att få glitter i ögat
4,0

Bra pris hos:

Beautystore

3. BareMinerals Ready Eyeshadow Quad The Truth

Enkla att applicera med bra färgåtergivning och fantastik hållbarhet, passar till alla tillfällen

Antal färger i palett: 4 Funktion: Skimrande, glittriga Mängd: 5 g Tillbehör: Applikator, spegel Prisklass: Premium

Dessa ögonskuggor är helt enkelt fantastiska. De fäller nästan ingenting vid applicering och resultatet blir mycket likt så som färgerna ser ut när de ligger i paletten. Det är precis vad som behövs för ett intensivt resultat. Trots att det bara är fyra nyanser går de att kombinera på olika sätt för att passa både vardag och fest. Dock ger alla färger ett skimrande resultat vilket lätt ger ett ganska sminkat utseende. Förutom skimmer så har BareMinerals neutrala och naturliga bruna toner vilket ger förutsättningar att skapa en naturlig look men med lite extra piff.

Skuggorna sitter nästan hela dagen och först framåt kvällen har de fällt något under ögat. För en utekväll med mycket dans är de därför perfekta eftersom hållbarheten är så pass bra. Förpackningen är också snyggt matt och känns exklusiv. Hållbara och med mycket färgresultat som funkar både till fest och vardag gör att denna palett klättrar upp till en topplacering.

Bra hållbarhetenkel applicering bra färgåtergivningpassar både fest och vardag
Bara skimrande skuggor
5,0

4. MAC Pro Longwear Paint Pot

Lättarbetad ögonskugga med otroligt god hållbarhet och fint utbud av färger

Typ: Krämskugga Mängd: 5 g Prisklass: Premium

MAC Pro Longwear Paint Pot Painterly

I burken är detta en krämskugga, och under tiden man jobbar med den är det en krämskugga, men så fort den har torkat på locken upphör den att vara krämig, och blir snabbt puder. Puder som sitter där det ska sitta, och ingen annanstans.

Detta är en ögonskugga som går att lita på i vått som torrt, hållbarheten är nämligen dess främsta styrka. Trots att den är så hållbar när den väl torkat är den förvånansvärt lättarbetad innan den satt sig. Det gäller dock att inte ta alltför lång tid på sig, för den torkar raskt och när färgen väl sitter, då sitter den som berget.

Om man ofta upplever att ögonsminket äts upp under dagen av värme, olja eller lite småhängiga ögonlock, då är detta absolut en ögonskugga som kommer bli en räddare i nöden. Den lämnar inte ögonen innan man bestämmer att det är dags.

Sitter som bergetlättarbetadfinns i flera fina färger.
Torkar lite väl snabbt.
4,5

Bra pris hos:

Look Fantastic

5. Urban Decay Naked 3 Palette

Användbar och välpigmenterad ögonskuggepalett

Antal färger i palett: 12 Typ: Matta och skimrande Mängd: 1.3 g

Urban Decay Naked3 Eyeshadow Palette

Urban Decays Naked-paletter tycks vara en framgångssaga som aldrig vill ta slut. Sedan den första paletten för dryga tio år sedan, har flera olika varianter släppts. Den vi har testat är Naked 3, som innehåller 12 färger som alla har en underton av rosa. Från den matta och neutrala ”Strange” till den dramatiska svarta ”Blackheart” med rött skimmer, kan denna palett ta dig hela vägen från måndagssminkad till redo för en riktig gala.

Urban Decay är överlag bra på ögonskuggor. De är mjuka att arbeta med, välpigmenterade och hållbara. Deras största utmaning har alltid varit de skuggor som innehåller glitter, eftersom glitterkornen har en tendens att ge sig iväg från ögonlocken. Tyvärr är detta fallet även med Naked 3-paletten. Det gäller därför att grunda ögonlocken med en bra ögonskuggeprimer innan man går loss på de glittrande skuggorna. Det är också en bra idé att vara varsam vid appliceringen, så det inte regnar ned glitter under ögonen. Glitter är kul, men inte på fel plats och vid fel tillfällen.

Övriga skuggor är lättarbetade och perfekta att kombinera då färgerna är snygga ihop. Paletten i sig känns rejäl och lyxig samt innehåller en vettig pensel. Ofta är penslarna som kommer med paletter rätt dåliga, men denna tål att sparas även när skuggorna tagit slut.

Är man ute efter en perfekt färgmatchad palett i påhittiga men samtidigt neutrala färger, är Naked 3 från Urban Decay ett bra val. Tycker man däremot att glittrande skuggor är jobbiga att hantera, då är det inte dessa ögonskuggor man ska klä sina ögonlock i.

Välmatchade färgerlätta att jobba med
Liten mängd i varje skuggaglitterskuggorna är krävande
4,0

Bra pris hos:

Escentual

6. Yves Saint Laurent Full Metal Shadow

Snygg, skimrande ögonskugga som är lätt att använda och håller länge

Typ: Skimrande krämskugga Mängd: 4,5 g Prisklass: Premium

Yves Saint Laurent Full Metal Shadow #1 Grey Splash

I vad som ser ut som en läppglanshylsa kommer denna välpigmenterade krämögonskugga med en snedställd applikator. De ljusare färgerna i denna serie är väldigt lättanvända, det krävs inte mycket mer än att applicera dem direkt med applikatorn och sedan sudda kanterna en smula med fingret. Väljer man en av de mörkare färgerna, behövs det precis som med de flesta mörka skuggor, lite mer arbete. Gärna med hjälp av en ögonskuggpensel. De mörka färgerna erbjuder dock ett busenkelt sätt att sota ögonen, något som många tycker är en utmaning med puderskuggor. Resultatet blir snyggt, skimrande och hållbart. Detta är inga glitterbomber, men visst finns det glitterpartiklar i skuggorna - mängden varierar dock lite beroende på nyans. Men det glitter som finns sitter på plats, och det är skönt att slippa borsta bort rymmande glitterkorn från kinderna under dagens gång. Yves Saint Laurent Full Metal Shadow fungerar bra utan primer, och går även att använda som en bra fästande bas för andra skuggor. Men bäst av allt? De här skuggorna lägger sig inte i vecken på ögonlocken.

Flera färgerbra hållbarhetlätta att använda
Dyra
4,0

Bra pris hos:

Harmoniq

7. Maybelline The Nudes Eyeshadow Palette

En prisvärd palett med välmatchad färgskala och medföljande borste

Antal färger i palett: 12 Funktion: Matta, skimrande, glittriga Mängd: 9 g Tillbehör: Applikatorsvamp och borste Prisklass: Budget

Maybelline The Nudes Palette

Uppmärksamheten dras direkt till den vackra och välmatchade färgskalan i denna palett. Den går från ljusaste rosa, nästan vit, till mörkaste bruna som nästan är svart. Här återfinns både matta, skimrande och glittriga färger, allt för att möjliggöra att paletten går använda både på en partykväll och vanlig vardag. Ögonskuggorna ger ett relativt intensivt resultat utan att fälla. Färgerna överensstämmer ganska bra med hur de ser ut i paletten även om de inte blir riktigt så intensiva på ögonlocken. Hållbarheten är i förhållande till priset riktigt bra. Visst försvinner de under dagen och förbättring krävs men resultatet är ändå hyfsat.

Applikatorn som medföljer paletten sticker ut från mängden då den i ena änden har en applikatorsvamp och i andra änden har en borste. Applikatorsvampen är något hård men borsten fungerar utmärkt för att sudda ihop färgerna och få mjuka kanter. Tanken med paletten är troligtvis att den ska gå att ha med i handväskan. Dels för att den är liten och smidig och dels på grund av det medföljande verktyget. Dock finns ingen spegel vilket gör att det blir svårt att stanna och bättra på sminket i farten.

Medföljande borstevälmatchad färgskalaprisvärd
Behövs bättras påsaknar spegel
3,5

Bra pris hos:

Luxplus SE

8. By Terry Ombre Black Star

Otroligt lättapplicerad, skimrande ögonskugga med ett fint utbud av färger

Funktion: Skimrande krämskugga Mängd: 1,64 g Prisklass: Premium

En krämig ögonskugga i praktiskt stift som utlovar hög hållbarhet, men inte lever upp till vad den lovar.

En av de stora fördelarna med Ombre Black Star från By Terry är att det är en oerhört lättapplicerad ögonskugga. Det är bara att svepa den över ögonlocken, sudda lite med ett finger eller en pensel för att mjuka upp kanterna en smula och sedan är man klar. Hade bara resultatet varit hållbart så hade detta onekligen varit en riktig vinnare.

Men inte nog med att skuggan lägger sig i vecken på ögonlocket - glitterpartiklarna i dessa rikt skimrande stift släpper under dagen. De hamnar i bästa fall på kinden, i värsta fall i ögat eller ögonfransarna. Det är synd, för här finns det riktigt vackra nyanser att välja på, men oavsett om primer används eller inte, sitter skuggan inte ordentligt på plats.

Lättappliceradfina färger
Dyrafäller mycket
3,5

9. Lancôme Hypnôse Drama Eyes Palette

Lättarbertade puderögonskuggor med användbara färger och som ger intenstivt resultat med en droppe vatten

Antal färger i palett: 8 Funktion: Puderskugga Mängd: 4,3 g Tillbehör: Två applikatorer och spegel Prisklass: Premiun

Lancôme Hypnôse Drama Palette - Bain de Minuit

Lancôme är alltid ett tryggt val när det kommer till ögonsmink, och Hypnôse Drama Eyes Palette är inte något undantag.

Dessa paletter har fem färger och den testade färgsättningen (Nuit Mordorée) innehåller fyra neutrala skuggor plus en iögonfallande blå. Detta är puderögonskuggor som är lättarbetade, lagom mjuka för att bjuda på bra färgutdelning och vara enkla att sminka sig med. Men de är samtidigt hårda nog att inte smula sönder vid beröring.

Som vanligt då man använder puderögonskuggor får man absolut bäst resultat om en primer används först, färgerna blir mer intensiva och resultatet mer hållbart. Skuggorna är fina att använda som de är, men de kommer till sin fulla rätt om en fuktad pensel används – då går de från att vara fina till att vara riktiga showstoppers. Med en fuktad pensel blir ögonskuggorna krämiga, blanka och intensiva och ännu mer lättarbetade.

Två applikatorer ingår och eftersom dosan är magnetisk sitter inte bara penslarna på plats, den stängs även ordentligt, vilket skyddar skuggorna även om man råkar vara en slarver som inte alltid orkar stänga locken nogsamt.

Detta är skuggor som i sin torra form är vardagsvänliga, men med fuktad pensel blir flotta att bära på gala.

Användbara färgerintensivt resultat med en droppe vatten
Glittret fäller vid torr applicering
3,5

10. NYX Ultimate Eyeshadow Palette

Många nyanser som ger intensivt färgresultat och inte fäller mycket

Antal färger i palett: 16 Funktion: Matta, skimrande, glittriga Tillbehör: Inga Prisklass: Mellan

NYX Ultimate Shadow Palette Warm Neutrals

Otroligt intensivt resultat! Färgerna från NYX blir nästan precis så som de ser ut i paletten när man applicerar dem på ögonlocken. Den uppfyller förväntningarna och är med tanke på det låga priset en positiv överraskning. Paletten innehåller både matta, skimrande och glittriga ögonskuggor i olika nyanser vilket gör att de passar såväl till vardags som till fest. Eftersom färgen blir stark bör man dock vara försiktig när de appliceras för en vanlig dag på jobbet eftersom resultatet lätt blir väldigt sminkat. Men de ljusa nyanserna är perfekta att använda för att få ett piggare utseende.

Att applicera pudret är en trevlig upplevelse eftersom det är enkelt att få lagom mängd på penseln så att det inte fäller ner så mycket under ögonen. Även om resultatet är intensivt går det enkelt att sudda kanterna med en fluffig pensel för att få en mjuk look. Tyvärr sitter de inte hela dagen och framåt eftermiddagen blir man mörk runt ögonen. Bäst klarar paletten kallare dagar och har svårare att sitta under träningspasset direkt efter jobbet. Dock är det enkel att torka bort och bättra på.

Intensivt färgresultatfäller inte mycketmånga nyanser i paletten
Sitter inte hela dagennågot svårt att få lagom färg
3,5

Bra pris hos:

Luxplus SE

11. Makeup Revolution Ultra 32 Eyeshadow Palette

Fäller ej vid applicering med många nyanser som gör att den passar de flesta tillfällen

Antal färger i palett: 32 Funktion: Matta, skimrande, glittrig Tillbehör: Spegel Prisklass: Budget

Makeup Revolution Ultra 32 Shade Eyeshadow Palette Flawless

Det relativt nya märket Makeup Revolution vill göra smink som passar alla till ett bra pris. Hela 32 nyanser finns i den prisvärda paletten, helt enkelt något för alla. Här finns allt från naturligt bruna nyanser till mer utstickande som starkt rosa eller blå. Paletten är uppbyggd av både matta, skimrande och glittriga skuggor vilket gör att den går lika bra att använda till kompisens fest som till en vanlig dag på kontoret. Resultatet blir inte lika intensivt som i paletten vilket gör att det kan vara svårt att se skillnad på nyanser som ligger nära varandra i färgskalan när de applicerats på ögonlocken. Med lite jobb går det dock bygga upp ett mer intensivt resultat.

Vid applicering fäller pudret nästan ingenting. För det låga priset håller ögonskuggorna bra i kallare miljö. Vid varmare temperaturer och svett blir det tyvärr svårare att få pudret att sitta där det ska. Med den stora mängden färger så är naturligt förpackningen av en något större modell. Ingen att stoppa ner i handväskan och ha med sig under dagen. Förvånansvärt nog sitter ändå en stor spegel i locket. Även om den inte kommer användas on the go så är det ändå trevligt med spegeln.

Många nyanserpassar för olika tillfällenfäller ej vid applicering
Inte så bra hållbarhetsvår att ta med
3,0

Bra pris hos:

Notino SE

12. TheBalm Meet Matt(e) Eyeshadow Palette

Hållbar med mycket bra färgåtergivning och som inte fäller

Antal färger i palett: 9 Funktion: Matta, svagt skimrande Mängd: 25,5 g Tillbehör: Spegel Prisklass: Premium

The Balm Meet Matte Eyeshadow Palette Ador

TheBalm har en fantastiskt snygg retro förpackning. TheBalm som skapar karaktärer i sitt smink låter oss här träffa Matt, en stilig herre som pryder ögonskuggspalettens yttre. Och matt är verkligen rätt namn för att beskriva pudret. Nästan inget skimmer alls även om det i de två mörkaste nyanserna går ana några skimrande korn. Detta gör att paletten är något svår att använda till en partymake då man ofta vill ha något mer glamouröst.

Färgerna är starka och de ger också en stark färg när de appliceras på ögonlocket. Knepigt med denna palett är att den inte bara går i bruna nyanser vilket gör det svårare för en nybörjare att använda. En plan och tanke innan behövs för att använda skuggorna på ett snyggt sätt. Tyvärr är de inte heller så förlåtande då de, som många matta färger, är svåra att sudda ihop. Dock fäller pudret nästan inte alls vid applicering och inte heller senare under dagen. Framåt kvällen har en del försvunnit men inte lagt sig under ögat vilket är positivt.

Fäller ejbra färgåtergivning hållbara
Svåra nyanserpassar ej till fest
2,5

Bra pris hos:

Baresso

13. IsaDora Eyeshadow Palette 7.5g

Mjuka toner som ger naturlig look med bra medföljande verktyg

Antal färger i palett: 5 Funktion: Matta Mängd: 7,5 g Tillbehör: Applikatorsvamp, borste och spegel Prisklass: Budget

Isadora Eyeshadow Palette #50 Matte Chocolates

IsaDora som är ett av de mest etablerade märkena, har en mängd olika produkter. Just denna ögonskuggspalett passar dock bäst för en neutral vardagsmake. De matta och mjuka tonerna skapar en naturlig look, fast lite piggare och fräschare. Paletten är liten och enkelt att ha med sig i väskan. Att förpackningen innehåller både spegel, applikatorsvamp och borste att sudda med gör att du enkelt kan använda den i farten och bättra på sminket under dagen. Detta är positivt eftersom de försvinner även under en dag med stillsamma aktiviteter.

När färgerna appliceras på ögonlocken får de en svagare nyans än den som syns i paletten och de mörkare nyanserna kan med fördel användas även till vardag. Och det är till vardag som paletten passar bäst. Då ögonskuggorna varken skimrar eller glittrar och inte heller är speciellt färgstarka så ger de ett ganska beigt intryck på festen. Vill du ha en partylook är andra skuggor att föredra.

Bra medföljande verktygnaturligt intryck
Passar ej till festsvag färgintensitetförsvinner under dagen
2,0

Bra pris hos:

eleven.se

Allt om ögonskugga

Glittriga, skimrande och matta, ögonskuggor finns i olika färger och former. Främst kanske ögonskuggan relateras till en kvällsmakeup men den passar lika bra till vardags då det finns många naturliga färger att välja på. Många använder ögonskuggan för att skapa en intensivare look, förstora ögat eller för att framhäva ögonfärgen. Det är vanligt att ögonskugga används tillsammans med andra sminkprodukter avsedda för ögonen så som mascara och kajal och att man matchar med ett snyggt läppstift.

Ögonskugga finns som kräm, stift/penna samt puder. Kräm eller stift gör ofta färgen intensiv och skuggan håller hela dagen. Med stift eller penna är det också extra enkelt att applicera vilket är bra om man har bråttom. En svårighet med dessa typer av ögonskuggor kan dock vara att de lätt lägger sig i veck på ögonlocken under dagen. Dessutom är matta nyanser mindre vanliga vilket gör det svårare att hitta något som passar till vardags. Puder finns i två varianter, pressat och löst. De märken som har mineralmakeup brukar ofta erbjuda löspudriga mineralskuggor. Ögonskuggor av löst puder är bra för att skapa ett sotigt utseende eller för mjuka övergångar mellan olika färger. Det kan dock vara lite knepigt att få lagom mycket puder på rätt plats på ögonlocken. Pressat puder är den vanligaste typen av ögonskugga. Den är lättare att applicera än löst puder och det är också enkelt att måla små detaljer såväl som en mjuk sotning.

Ögonskuggor går att köpa i butik eller online både som enskilda färger eller i paletter med flera nyanser. En ögonskuggspalett brukar innehålla toner som matchar och ofta finns både varianter med varma och kalla färger.

Applicera ögonskugga

Vid applicering av ögonskugga går det använda olika borstar, en applikator eller fingrarna. Detta är en smaksak och har inte så stor betydelse för resultatet. Dock är det bra att ha en stor och fluffig ögonskuggsborste att sudda ihop olika skuggor med som avslutning på sminkningen. Tänk då på att skimrande skuggor ofta är lättare att sudda ihop än matta.

Börja med att applicera en primer för ögonskugga så att den sitter hela dagen. När skuggan appliceras är det lätt hänt att den fäller ner och hamnar under ögat på kindbenet. För att undvika detta tas endast lite ögonskugga åt gången och det överflödiga skakas av innan den läggs på ögonlocket. Ett tips är också att hålla en servett under ögat som fångar upp skuggan eller lägga ett tjockt lager med löspuder. Pigmenten fastnar då i pudret och kan enkelt borstas bort med en stor borste efteråt.

För att få ögonskuggan att bli jämn på båda ögonen är det bra att inte göra ett öga färdigt i taget utan istället göra bägge parallellt. Använd ögonbrynet som referens vid applicering och låt skuggorna vara på samma avstånd från brynet för att få det jämt. En annan referenspunkt är globlinjen och dessa två tillsammans gör det enklare att lägga skuggan på rätt ställe.

Ögonskugga läggs på ögonlocken och upp mot ögonbrynet. Ibland kan skuggan också läggas under ögat. Ljusare skuggor brukar generellt användas i inre ögonvrån och mörkare skuggor i yttre ögonvrån. Börja med de ljusaste skuggorna för att sedan steg för steg jobba med mörkare skuggor.

Ett bra tips är söka på ögonskugga tutorial på Youtube och att kolla på olika filmer med instruktioner om hur ögonskugga enkelt kan läggas steg för steg för en snygg makeup.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!