Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Concealer: 13 produkter i test

Profilbild
Uppdaterad 30 april 2019

Har du mörka ringar under ögonen eller en förarglig kvissla som du vill gömma? Vi har testat concealers och utser NYX Professional Make up HD Photogenic Concealer Wand till bäst i test. Denna budgetvänliga produkt döljer allt från spår av sena nätter till röda partier.

L’Oréal Paris Lumi Magique Concealer är också en stark budgetfavorit i testet och bland de dyrare märkena håller klassikern Clarins Instant Concealer fanan högt, då den både neutraliserar och korrigerar.

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter i verkligheten. I vårt test av concealer har vi låtit en person som jobbar professionellt med makeup testa produkterna och ansvara för testet. Produkterna har också testats på ytterligare två personer. Detta för att få ett urval av olika ålder, varierande hudtyper och skilda förhållanden. Nedanstående parametrar har varit med i bedömningen av produkterna:

  • Täckningsförmåga: Motverkar produkten på ett effektivt sätt mörka ringar? Hur bra täcker den blemmor och ärr? Går det bygga upp flera lager för bättre täckning?

  • Konsistens: Är concealern tunn, fast eller i puderformat? Hur enkel är den att applicera? Smälter den ihop med huden och i så fall hur snabbt?

  • Hållbarhet: Hur länge sitter resultatet? Under vilka förhållanden går det använda produkten?

  • Förpackning: Hur hygienisk är förpackningen? Hur väl anpassad är förpackningen för typen av concealer? Är det lätt att få upp lagom mängd produkt ur förpackningen?

Testperioden pågick i tre veckor och omdömet är baserat på den sammantagna helhetsupplevelsen av produkten. Detta har sedan ställts i förhållande till priset för att kunna utse en testvinnare.

Vi har testat ett urval av concealers. Jämför pris på populära concealers på Pricerunner.

1. NYX Professional Make up HD Photogenic Concealer Wand - BÄST I TEST CONCEALER

Storslagen concealer till blygsamt pris – en vinnande kombination

Förpackning: Hylsa Formula: Kräm Prisklass: Budget

NYX HD Photogenic Concealer Wand Porcelain

Detta är ett riktigt powerpaket till concealer som effektivt döljer det mesta, från mörka ringar till röda partier. Färgutbudet är stort. Vill man så går det att komplettera med grön, gul eller lavendelfärgade concealers i samma linje för att kunna använda produkten på ett ännu mer effektivt sätt.

Formulan känns lätt på huden och är enkel att applicera. Täckningsgraden går att variera från medium till helt täckande. Var gärna lite försiktigt i områden med djupare linjer då det ibland händer att produkten samlar sig lite just där. NYX Professional Make up HD Photogenic Concealer Wand upplevs även tillföra lite lagom med lyster, vilket är toppen då detta reflekterar ljuset på ett sätt som får huden att se näst intill flawless ut.

Detta är en stor concealer för lite pengar. Det är att svårt att hitta något med samma kraft som NYX Professional Make up HD Photogenic Concealer Wand ens om man klättrar uppåt i prisklasserna.

Täcker brager lysterotroligt bra pris
Kan samla sig lite i rynkor
5,0

Bra pris hos:

Bangerhead

2. Clarins Instant Concealer - BÄSTA PREMIUMVAL

Täckande concealer med mycket lyster och bra hållbarhet, hygieniskt förpackad

Förpackning: Tub Formula: Kräm Mängd: 15 ml Prisklass: Premium

Clarins Instant Concealer #01

Clarins Instant Concealer är en ljusreflekterande, flytande concealer som samtidigt är täckande. Först och främst är denna concealer till för att behandla ögonområdet och minska mörka ringar. Förutom uppljusande pigment har den även lite rosa i sig, vilket neutraliserar och korrigerar.

Texturen på Clarins Instant Concealer är silkeslen och trots att den täcker bra, känns den aldrig för tung. Den sätter sig semimatt med en diskret lyster. Den smala öppningen på hylsan är hygienisk och ger exakt rätt mängd.

Hållbarheten är toppen och vi behövde inte bättra på en enda gång under dagen. Känns aldrig kakig eller samlar sig i linjerna runt ögat. Den största nackdelen är färgutbudet, som tyvärr är begränsat till enbart ljusa nyanser.

Täckerger lysterhållbarhygienisk
Begränsat färgutbud
4,5

Bra pris hos:

Beautyemporium

3. L’Oréal Paris Lumi Magique Concealer

Prisvärd och lättapplicerad concealer som reflekterar ljus och ser naturlig ut

Förpackning: Stift Formula: Kräm Prisklass: Budget

L'Oreal Paris Lumi Magique Concealer #02 Medium

Detta är en flytande, ljusreflekterande concealer, främst för mörka skuggor som runt ögonpartiet.

Konsistensen är tunn och den ger mer lyster än täckning vilket gör att den kan också användas som highlighter på kindbenen. Finishen är fuktig och naturligt lystergivande utan att bli det minsta skimrande eller glittrig, bara helt naturlig.

Den inbyggda penseln fungerar bra att applicera med, sedan måste man dutta in den lätt för att den ska smälta in och fästa. L’Oréal Paris Lumi Magique Concealer kan med fördel användas över en mer täckande foundation, om du till exempel har väldigt mörka ringar. Färgutbudet är något begränsat, men eftersom finishen är så skir fungerar den i många fall bra ändå.

Ljusreflekterandelättappliceradnaturligprisvärd
Tunn
5,0

Bra pris hos:

Amazon DE

4. Glominerals Camouflage Oil-free Concealer

Täckande och hållbar concealer med krämig konsistens och naturligt resultat

Förpackning: Burk Formula: Kräm Mängd: 3,1 g Prisklass: Premium

Glo Skin Beauty Camouflage Oil Free Golden Honey

Glominerals Camouflage Oil-free Concealer är en krämig, pigmentrik och täckande concealer som döljer i princip allt, från fläckar, märken, ärr, akne till mörka ringar. Den kamouflerar till och med tatueringar. Trots täckningsgraden blir resultatet relativt naturligt.

Concealern är paketerad i en burk där det lätt kan samlas bakterier och det gäller att bara doppa rena redskap och fingrar för att den ska hålla sig fräsch.

Formulan innehåller vårdande ingredienser som grönt te men antioxidanter är känsliga och vi tror tyvärr inte att de håller sig stabila och effektiva i den öppna burken. Färgutbudet har samma problem som många andra, endast tre nyanser i den ljusa skalan.

Täckandehållbar
Dåligt färgutbudohygienisk burk
4,5

Bra pris hos:

Luxplus SE

5. Bobbi Brown Instant Full Cover Concealer

Concealer som ger bra täckning och fräscht resultat

Förpackning: Hylsa Formula: Kräm Prisklass: Premium

Bobbi Brown Instant Full Cover Concealer #03 Warm Ivory

En helt täckande krämig concealer som varken kakar sig eller försvinner fläckvis under dagen så länge den används med moderation. Bobbi Brown Instant Full Cover Concealer är en pärla när det kommer till att gömma undan allt från plitor till mörka ringar. Dessutom fungerar den alldeles utmärkt i kombination med linjer i huden – där den inte samlas på samma sätt som många andra concealers har en tendens att göra.

Nyansutbudet är rikt med hela 15 färger att välja på. Även om detta är en concealer som kostar lite mer så märks det tydligt att den kommer från Bobbi Brown (ej att förväxlas med sångaren Bobby Brown), som är riktigt bra på basprodukter överlag. Priset är välinvesterade slantar om man vill ha en produkt som man kan känns sig trygg med under hela dagen och in på små timmarna. Tänk bara på att man kommer långt med lite produkt. Applicerar man i överflöd riskerar man också att produkten kommer på glid under dagen i större utsträckning än annars.

Täcker otroligt braser fräsch ut
Var försiktig med mängden
4,0

Bra pris hos:

Look Fantastic

6. Maybelline Age Rewind Concealer

Fantastiskt innehåll i en knepig förpackning

Förpackning: Flaska med applikator Formula: Kräm Prisklass: Budget

Maybelline Instant Age Rewind Concealer #06 Neutralizer

Här har vi å ena sidan en fantastisk produkt, som å andra sidan kommer i en förpackning som inte är lika bra som innehållet.

Maybelline Age Rewind Concealer är en verkligt bra produkt som effektivt täcker mörka ringar under ögonen med hjälp av sin smågula ton. Formulan är fjäderlätt och sitter kvar där den ska, utan att lägga sig i fina linjer. Hade det inte varit för förpackningen, hade denna concealer utan problem kunnat kamma hem vinsten i vårt test. Men den stora och bylsiga applikatorn som sitter längst upp på flaskan är bökig, osmidig känns i ärlighetens namn snabbt ganska sunkig. Den går förvisso att ta av och tvätta, men det är alltid bättre med en produkt där allt känns genomtänkt – från innehållet till förpackningen. Så är inte fallet med Maybelline Age Rewind Concealer, även om innehållet väger upp en hel del i den slutliga betygsättningen.

Riktigt bra innehålllätt men täckande.
Usel förpackning
4,0

Bra pris hos:

Luxplus SE

7. Nyx Above & Beyond Full Coverage Concealer

Prisvärd och lättapplicerad concealer, bred färgskala och mousseliknande konsistens

Förpackning: Burk Formula: Mousse Mängd: 7 g Prisklass: Budget

Nyx Above & Beyond Full Coverage Concealer är en krämig concealer med härlig vispad, mousseliknande konsistens. Den är enkel att applicera, glider på huden smidig och lätt att få jämn, men det tar lång tid innan den sätter sig och behöver fixeras med puder.

Namnet är lite vilseledande, den är inte totalt täckande, men tillräckligt för att dölja det mesta på ett naturligt sätt. Hållbarheten är dock inte den bästa och det är lätt att råka gnugga av den under dagen. Nyx Above & Beyond Full Coverage Concealer kommer i en bred färgskala vilket vi applåderar. Dock bör du akta dig för de lila och gröna färgerna, det är meningen att de ska neutralisera men gör inget annat än att addera en konstig färg.

Lättappliceradbred färgskalaprisvärd
Inte lika täckande som namnet antyder
4,0

8. Yves Rocher Flawless Skin Concealer

Väldigt täckande med bra hållbarhet som finns i många olika färger

Förpackning: Stift Formula: Kräm Mängd: 1,4 g Prisklass: Budget

Yves Rocher Flawless Skin Concealer är en mjuk och krämig concealer som kommer i form av ett stift. Den ljusar upp och är på samma gång väldigt täckande. Detta gör att concealern passar både till mörka ringar och blemmor.

Trots dess täckande förmåga så ser den inte kakig ut. Flawless Skin Concealer smälter lätt samman med huden och ger en mjuk finish även om känslan i slutresultatet kan vara lite tung. Stiftet är kanske något ohygieniskt men samtidigt mycket praktiskt för att få krämen på rätt ställe. Dock får man smörja försiktigt med fingret efteråt för att jämna ut kanterna.

Under dagen sitter concealern bra och den lägger sig inte heller i veck runt ögonen, vilket är positivt. Ytterligare ett plus ges till Yves Rocher för att Flawless Skin Concealer finns i flera olika nyanser, både ljusa och mörka.

Täckandebra hållbarhetfinns i många olika färgersmidig applicering
Tung känslanågot ohygienisk förpackning
4,0

9. Bareminerals Multi-Tasking Concealer

Concealer som ger ett naturligt resultat och innehåller solskyddsfaktor

Förpackning: Burk Formula: Puder Mängd: 2 g Prisklass: Premium

BareMinerals Multi-Tasking Concealer SPF20 Bisque

Bareminerals Multi-Tasking Concealer är ett puder som blir krämigt på huden och ger en naturlig täckning. Rena mineraler har inte lika hög täckningsgrad som flytande eller kräm, men har du valt mineralpuderfoundation är det bästa att fullfölja med samma typ. Problemet är när man tar för mycket, då blir det ofrånkomligen en alldeles för pudrig finish som framhäver rynkor och torra områden.

Denna concealer appliceras allra bäst med en pensel som gör att du kommer åt överallt. Färgutbudet är relativt brett men i Norden har butikerna varit dåliga på att köpa in hela skalan. Hållbarheten är sådär och tyvärr är den svårt att få snygg när man ska bättra på.

Solskyddsfaktornaturligt resultat
Innehåller bismuth oxychloridetäcker inte tillräckligt
3,5

Bra pris hos:

Donna Beauty

10. Yves Saint Laurent Touche Éclat Concealer

Går in bra i huden och har en lyxig design

Förpackning: Stift Formula: Kräm Mängd: 2,5 ml Prisklass: Premium

Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer #5 Luminous Honey

Det råder inget tvivel om att denna stilrena, exklusiva guldpenna från Yves Saint Laurent får full pott i design. Med ett enkelt tryck på knappen i toppen portioneras en precis lagom mängd concealer ut.

Appliceringen görs antingen med den lena penseln eller med fingrarna. YSL Touche Éclat tas upp lätt av huden och lämnar inga synliga spår efter sig. Produkten är väldigt dryg. Men även om den räcker länge så innehåller förpackningen endast 2,5 ml, vilket är väldigt lite för det saftiga priset.

Att täcka mörka ringar under ögonen efter en sömnlös natt lyckas väl med denna concealer. De mörka partierna ljusas upp och ger ett piggare helhetsintryck. Produkten kan med fördel användas även på andra mörka partier som behöver en touch up. Finnar eller blemmor täcks dock mindre bra då det röda lyser igenom. För att trolla bort dem krävs komplettering med annat smink.

Utbudet av färger är ganska dåligt och produkten saknar också solskydd. YSL Touche Éclat Concealer är en bra produkt när den används men pris och övrigt sammantaget så är den ändå inte riktigt värd sitt pris.

Lyxig designlättappliceradgår in bra i huden
Dyrinnehåller liten mängd
3,5

Bra pris hos:

Look Fantastic

11. Maybelline New York Fit Me Concealer

Naturlig concealer som är lätt att applicera på huden och känns prisvärd

Förpackning: Hylsa Formula: Kräm Mängd: 6,8 ml Prisklass: Budget

Maybelline Fit Me Concealer #15 Fair

Maybelline New York Fit Me Concealer är en flytande, multifunktionell concealer som det både går att dämpa skuggor under ögat och att täcka finnar med, dock till en viss grad.

Den lätta konsistensen är enkel att applicera och få jämn, resultatet blir naturligt men inte tillräckligt täckande för många. Behöver du kraftigare vapen mot finnar, fläckar och mörka ringar måste du vända dig någon annanstans. Färgskalan är heller inte tillfredsställande och de saknar både väldigt ljusa och mörka nyanser.

Finishen är semi-matt och håller okej. Men allra helst bör man fixera den med lite puder, för att den ska klara hela dagen.

Lättappliceradnaturligprisvärd
Inte tillräckligt täckande
3,0

Bra pris hos:

Look Fantastic

12. Yves Rocher Radiant Youth Corrector Pen

Kladdar ej efter torkning och sitter hela dagen

Förpackning: Penna Formula: Kräm Mängd: 1,5 ml Prisklass: Mellan

Yves Rocher Radiant Youth Corrector Pen är en ljus concealer med lätt konsistens. Produkten anpassar sig snabbt efter hudens ton. Runt ögonpartiet fungerar den bra men den är lite för skir för att täcka blemmor och rodnader.

När concealern väl har torkat sitter den mycket bra och blir inte glansig. Den lägger sig inte heller i veck vid ögonlocket. Däremot kan den lägga sig i rynkor vilket gör att den passar bättre på yngre hy. När produkten ska appliceras så roterar man bottnen på förpackningen så att kräm kommer ut i den penselförsedda toppen. En bra tanke, men penseln räcker tyvärr inte för att få det jämnt utan man behöver ta hjälp av fingarna. Det är också lätt att råka skruva upp för mycket kräm.

Tyvärr finns concealern bara i två ljusa nyanser. Bristerna till trots så kan Yves Rocher Radiant Youth Corrector Pen vara ett bra alternativ om man har yngre hy och främst är ute efter uppljusat ögonparti.

Ej kladdig efter intorkningsitter hela dagen
Ej bra på blemmorej för mogen hylitet färgutbudsvårdoserad
2,0

13. Lily Lolo Mineral Concealer

Concealer som innehåller ett fåtal ingredienser för att minska risken för allergi

Förpackning: Burk Formula: Puder Mängd: 5 g Prisklass: Medium

Lily Lolo Mineral Concealer/Cover Up Barely Beige

”Less is more”, enligt Lily Lolo och de är noga med att bara ha få men fina ingredienser i sin mineralmakeup.

Tyvärr lever inte resultatet upp till förväntningarna på Lily Lolo Mineral Concealer. Concealern smälter inte ihop med huden utan lägger sig ovanpå och bildar en kalkig yta. Den täcker vare sig finnar eller ärr och formuleringen verkar vara problemet - kanske innehåller den helt enkelt inte tillräckligt med mineraler? Det blev lättare att applicera och få det snyggt om vi först blandade med foundation från samma märke, men på egna ben har den svårt att stå.

Få ingredienser som minskar risk för allergi
Kalkig ytatäcker inte tillräckligt
1,0

Bra pris hos:

Look Fantastic

Allt om concealer

Concealer är ett effektivt makeupredskap som kan trolla bort såväl mörka ringar under ögonen som blemmor, rodnader och ärr. Utbudet av concealers är stort och eftersom det finns många olika sorter att välja mellan gäller det att hitta rätt produkt för just det du vill dölja. De olika behoven kräver oftast olika produkter. Använder du concealer på fel sätt kan den i stället framhäva skavanker i huden.

En krämig, lätt rosatonad och ljusreflekterande concealer passar bäst för att dölja mörka ringar under ögonen. Generellt är man torrare under ögonen och en mer flytande produkt som inte blir kakig och lägger sig i vecken under ögonen är att föredra.

En ljusreflekterande concealer kan även användas för att lyfta fram och förhöja områden i ansiktet, som kindben och amorbåge. Lägg den typen av concealer efter foundation så att inte effekten försvinner. De flesta uppljusande concealers har en inbyggd pensel eller svamp - använd annars en syntetisk, smal pensel för att applicera den med. Dutta gärna ut små prickar där du behöver, till exempel under ögonen, och sudda sedan genom att försiktigt klappa in färgen med ringfingret. Gnugga inte in concealern eftersom den tunna huden under ögonen är känslig. Avsluta gärna med att borsta på ett transparent puder för en mattare effekt och mer hållbart resultat.

Fastare concealer passar om du ska täcka blemmor, rodnader och ärr. Concealern bör färgmässigt vara så nära din hudton och foundation, som möjligt. Fast concealer, som generellt är lite torrare i konsistensen, kan appliceras innan foundation. Använd fingret, en pensel eller svampapplikator. Dutta försiktigt över området du vill täcka, tryck in concealern men dra eller svep inte – då skjutsar du bara runt den. Bygg långsamt upp täckning i tunna lager. För mycket concealer kan ge motsatt effekt och blemman syns ännu mer. Avsluta med ett transparent puder för att fixera concealern över området.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!