Uppdaterad  

Concealer: 11 produkter i test

PriceRunner

Vi har testat concealers i flera olika prisklasser, från bland annat Yves Saint Laurent, Nyx och Maybelline. För att vi ska kunna utse en concealer till bäst i test, måste den vara lätt att applicera, dölja imperfektioner men inte se kakig eller onaturlig ut.

concealer bäst i test

Så gjorde vi testet

Våra tester är oberoende utförda, och utgörs av testredaktörens uppriktiga och objektiva åsikter. Produkturval utförs och testresultat beslutas utan påverkan från tillverkare, återförsäljare eller andra interna eller externa parter.

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter i verkligheten. I vårt test av concealer har vi låtit en person som jobbar professionellt med makeup testa produkterna och ansvara för testet. Produkterna har också testats på ytterligare två personer. Detta för att få ett urval av olika ålder, varierande hudtyper och skilda förhållanden. Nedanstående parametrar har varit med i bedömningen av produkterna:

  • Täckningsförmåga: Motverkar produkten på ett effektivt sätt mörka ringar? Hur bra täcker den blemmor och ärr? Går det bygga upp flera lager för bättre täckning?

  • Konsistens: Är concealern tunn, fast eller i puderformat? Hur enkel är den att applicera? Smälter den ihop med huden och i så fall hur snabbt?

  • Hållbarhet: Hur länge sitter resultatet? Under vilka förhållanden går det använda produkten?

  • Förpackning: Hur hygienisk är förpackningen? Hur väl anpassad är förpackningen för typen av concealer? Är det lätt att få upp lagom mängd produkt ur förpackningen?

Testperioden pågick i tre veckor och omdömet är baserat på den sammantagna helhetsupplevelsen av produkten. Detta har sedan ställts i förhållande till priset för att kunna utse en testvinnare.

Vi har testat ett urval av concealers. Jämför pris på populära concealers på Pricerunner.

Andra tester för pigga ögon

1. L’Oréal Infaillible More Than Concealer – BÄST I TEST CONCEALER

Krämig och täckande concealer för den som vill spara på slantarna

Förpackning: Hylsa Formula: Kräm Mängd: 11 ml

L'Oréal Paris Infaillible More than Concealer #324 Oatmeal

Infaillible är något som aldrig misslyckas, vilket så klart är ett namn som bär på stora löften. Lever L’Oréal Infaillible More Than Concealer upp till sitt namn? Det är svårt för en concealer, vilken concealer som helst, att vara fool-proof. Så även för denna. Men det är onekligen så att detta är en produkt som är både lättarbetad och ger fina resultat.

Generös förpackning

Enligt L’Oreal kan man använda L’Oréal Infaillible More Than Concealer även som foundation. Så må det mycket väl vara, men då kommer man å andra sidan inte komma särskilt långt på de 11 ml som kommer i hylsan. Använder man den däremot som en traditionell concealer, kommer denna krämiga produkt räcka länge. Det går nämligen åt väldigt lite för att täcka ordentligt.

Jämnt och hållbart resultat

Resultatet blir fint, jämnt och hållbart och priset är dessutom väldigt överkomligt. Hylsan är praktisk och utrustad med en applikatorsstav som doppas i concealern. Vi har i testet inte märkt att den har någon tendens att lägga sig i linjerna eller framhäva porerna. Nyansutbudet är okej, men inte fulländat.

För detta pris, är detta dock en alldeles strålande produkt och det är svårt att se behovet av att byta den mot någon annan när man väl börjat använda den, för här är det nämligen idel tummar upp.

Hög täckningsgradkrämig formuladryg
Ett bredare utbud av nyanser hade varit önskvärt

Prisjämförelse

Jämför alla priser
Buyersclub Logotyp

Infaillible More Than Concealer - 324 Oatmeal

99 kr
Åhléns Logotyp

L'Oréal Paris Infaillible More Than Concealer Dam Beige 11 ML

104 kr
StylingAgenten Logotyp

L'Oréal Infallible More Than Concealer 324 Oatmeal

109 kr

2. NYX Professional Make up HD Photogenic Concealer Wand - BÄSTA BILLIGA CONCEALER

För den som vill ha en storslagen concealer till ett blygsamt pris

Förpackning: Hylsa Formula: Kräm

NYX HD Photogenic Concealer Wand Porcelain

Detta är ett riktigt powerpaket till concealer som effektivt döljer det mesta, från mörka ringar till röda partier. Färgutbudet är stort. Vill man så går det att komplettera med grön, gul eller lavendelfärgade concealers i samma linje för att kunna använda produkten på ett ännu mer effektivt sätt.

Lätt formula som är skön på huden

Formulan känns lätt på huden och är enkel att applicera. Täckningsgraden går att variera från medium till helt täckande. Var gärna lite försiktigt i områden med djupare linjer då det ibland händer att produkten samlar sig lite just där. NYX Professional Make up HD Photogenic Concealer Wand upplevs även tillföra lite lagom med lyster, vilket är toppen då detta reflekterar ljuset på ett sätt som får huden att se näst intill flawless ut.

Detta är en stor concealer för lite pengar. Det är att svårt att hitta något med samma kraft som NYX Professional Make up HD Photogenic Concealer Wand ens om man klättrar uppåt i prisklasserna.

Täcker brager lysterotroligt bra pris
Kan samla sig lite i rynkor

3. Glominerals Camouflage Oil-free Concealer

Täckande och hållbar concealer med krämig konsistens och naturligt resultat

Förpackning: Burk Formula: Kräm Mängd: 3,1 g

Glo Skin Beauty Camouflage Oil-free Golden Honey

Glominerals Camouflage Oil-free Concealer är en krämig, pigmentrik och täckande concealer som döljer i princip allt, från fläckar, märken, ärr, akne till mörka ringar. Den kamouflerar till och med tatueringar. Trots täckningsgraden blir resultatet relativt naturligt.

Concealer med vårdande ingredienser

Concealern är paketerad i en burk där det lätt kan samlas bakterier och det gäller att bara doppa rena redskap och fingrar för att den ska hålla sig fräsch.Formulan innehåller vårdande ingredienser som grönt te men antioxidanter är känsliga och vi tror tyvärr inte att de håller sig stabila och effektiva i den öppna burken. Färgutbudet har samma problem som många andra, endast tre nyanser i den ljusa skalan.

Detta är en bra concealer för den som letar efter en mineralbaserad produkt med naturligt resultat.

Täckandehållbar
Dåligt färgutbudohygienisk burk

4. Tarte Shape Tape Concealer

En omtalad concealer för den som vill ha mycket täckning

Tarte Shape Tape Contour Concealer 20B Light

Omtalade Tarte Shape Tape Concealer är ett måste för alla som gillar täckande concealers, som även känns lätta på huden. Om man använder den på rätt sätt är detta en riktig höjdare.

Täckande utan att kännas kakig

Shape Tape Concealer är enkel att applicera och lägger sig fint på huden. Den känns sällan kakig trots att den har en något fastare konsistens. Produkten passar även en mer mogen hud då den inte fastnar i fina linjer. Man bör dock vara försiktig när det kommer till mängden produkt på huden. Shape Tape är en dryg produkt och man behöver endast en liten mängd för att få ett schysst resultat. Risken är annars stor att den lägger sig som en hinna på huden och just kakar sig. För bästa resultat gäller lager-på-lager-principen och att dutta med finger eller concealerpensel.

Mjuk och lättanvänd applikator

Förpackningen liknar många andra concealers med skruvlock och mjuk applikator. Den är lättanvänd och man får enkelt ut rätt mängd. Efter några månaders användning tenderar dock innehållet att fastna på yttersidan av produkten vilket kan irritera och ge ett mindre hygieniskt intryck.

Döljer både mörka ringar och röda partier

Det bästa med Tartes concealer är att den fungerar lika bra under ögonen som på röda partier. Den trollar bort mörka ringar och lysande blemmor och resultatet håller i flera timmar. Den här hållbar, dryg och ger ett fint resultat på olika typer av hud. Sammanfattningsvis en concealer helt värd sin buzz helt enkelt!

Håller längetäckandefunkar även på mogen hud
Lite kladdig förpackning

5. Maybelline Age Rewind Concealer

Fantastiskt innehåll i en knepig förpackning

Förpackning: Flaska med applikator Formula: Kräm

Maybelline Instant Age Rewind Concealer #06 Neutralizer

Här har vi å ena sidan en fantastisk produkt, som å andra sidan kommer i en förpackning som inte är lika bra som innehållet.

Effektiv på mörka ringar

Maybelline Age Rewind Concealer är en verkligt bra produkt som effektivt täcker mörka ringar under ögonen med hjälp av sin smågula ton. Formulan är fjäderlätt och sitter kvar där den ska, utan att lägga sig i fina linjer. Hade det inte varit för förpackningen, hade denna concealer utan problem kunnat kamma hem vinsten i vårt test.

Svårarbetad applikator

Den stora och bylsiga applikatorn som sitter längst upp på flaskan är bökig, osmidig känns i ärlighetens namn snabbt ganska sunkig. Den går förvisso att ta av och tvätta, men det är alltid bättre med en produkt där allt känns genomtänkt – från innehållet till förpackningen. Så är inte fallet med Maybelline Age Rewind Concealer, även om innehållet väger upp en hel del i den slutliga betygsättningen.

Riktigt bra innehålllätt men täckande.
Usel förpackning

6. Yves Rocher Flawless Skin Concealer

Väldigt täckande med bra hållbarhet som finns i många olika färger

Förpackning: Stift Formula: Kräm Mängd: 1,4 g

Yves Rocher Flawless Skin Concealer är en mjuk och krämig concealer som kommer i form av ett stift. Den ljusar upp och är på samma gång väldigt täckande. Detta gör att concealern passar både till mörka ringar och blemmor.

Täcker utan att bli kakig

Trots dess täckande förmåga så ser den inte kakig ut. Flawless Skin Concealer smälter lätt samman med huden och ger en mjuk finish även om känslan i slutresultatet kan vara lite tung. Stiftet är kanske något ohygieniskt men samtidigt mycket praktiskt för att få krämen på rätt ställe. Dock får man smörja försiktigt med fingret efteråt för att jämna ut kanterna.

Sitter bra hela dagen

Under dagen sitter concealern bra och den lägger sig inte heller i veck runt ögonen, vilket är positivt. Ytterligare ett plus ges till Yves Rocher för att Flawless Skin Concealer finns i flera olika nyanser, både ljusa och mörka.

Täckandebra hållbarhetfinns i många olika färgersmidig applicering
Tung känslanågot ohygienisk förpackning

7. Yves Saint Laurent Touche Éclat Concealer

Går in bra i huden och har en lyxig design

Förpackning: Stift Formula: Kräm Mängd: 2,5 ml

Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer #5 Luminous Honey

Det råder inget tvivel om att denna stilrena, exklusiva guldpenna från Yves Saint Laurent får full pott i design. Med ett enkelt tryck på knappen i toppen portioneras en precis lagom mängd concealer ut.

Smälter snyggt in i huden

Appliceringen görs antingen med den lena penseln eller med fingrarna. YSL Touche Éclat tas upp lätt av huden och lämnar inga synliga spår efter sig. Produkten är väldigt dryg. Men även om den räcker länge så innehåller förpackningen endast 2,5 ml, vilket är väldigt lite för det saftiga priset.

Bra på mörka ringar

Att täcka mörka ringar under ögonen efter en sömnlös natt lyckas väl med denna concealer. De mörka partierna ljusas upp och ger ett piggare helhetsintryck. Produkten kan med fördel användas även på andra mörka partier som behöver en touch up. Finnar eller blemmor täcks dock mindre bra då det röda lyser igenom. För att trolla bort dem krävs komplettering med annat smink.

Utbudet av färger är ganska dåligt och produkten saknar också solskydd. YSL Touche Éclat Concealer är en bra produkt när den används men pris och övrigt sammantaget så är den ändå inte riktigt värd sitt pris.

Lyxig designlättappliceradgår in bra i huden
Dyrinnehåller liten mängd

8. L’Oréal Age Perfect Radiant Concealer

En lätt concealer som passar den med mogen hud

L'Oréal Paris Age Perfect Radiant Concealer 01 Ivory

Behövs det verkligen en concealer framtagen för mogen hud? Det breor på, är det enkla svaret. L’Oréal Age Perfect Radiant Concealer är, som namnet indikerar, en concealer ämnad att passa den med mogen hud.

En concealer som fungerar bra med ålderstecken

En mogen hud har ofta fler fina linjer, än en lite yngre hud. Även porer kan upplevas större. Just den typen av ålderstecken, kan vara svåra att kombinera med fel sorts concealer. Vissa produkter har nämligen en tendens att samlas på sådana ställen i huden. Men inte L’Oréal Age Perfect Radiant Concealer. Detta är nämligen en väldigt smidig produkt som är lätt att dutta in i huden, och som inte lämnar små pölar av concealer i vare sig porer eller de vackra kråksparkarna.

Lätt täckning med naturligt resultat

L’Oréal Age Perfect Radiant erbjuder en ganska lätt täckande effekt. Det är med andra ord inte en produkt som man kommer kunna använda för att dölja de rödaste av finnar. Däremot blir resultatet på mindre imperfektioner naturligt. Det blir aldrig kakigt eller kalkigt.

Ett stänk av lyster

Som namnet antyder, är detta en concealer som är en aning lystergivande. Det handlar inte om någon glitterexplosion, men helt klart en effekt som hjälper ljuset att reflektera. Detta är ett effektivt sätt att lätta upp intrycket av exempelvis mörka ringar. De döljs inte helt, men de blir lite mindre framträdande. Sammantaget är detta en helt okej concealer. Den bjuder inte på någon wow-upplevelse – det hade den behövt vara mer täckande för att göra. Men har man små ojämnheter som man vill dölja en aning, så går det bra med L’Oréal Age Perfect Radiant.

Smidiglätt att blendalägger sig inte i linjerna
Hade gärna fått täcka lite mer

9. Maybelline New York Fit Me Concealer

Naturlig concealer som är lätt att applicera på huden och känns prisvärd

Förpackning: Hylsa Formula: Kräm Mängd: 6,8 ml

Maybelline Fit Me Concealer #15 Fair

Maybelline New York Fit Me Concealer är en flytande, multifunktionell concealer som det både går att dämpa skuggor under ögat och att täcka finnar med, dock till en viss grad.

Lätt konsistens bäddar för enkel applicering

Den lätta konsistensen är enkel att applicera och få jämn, resultatet blir naturligt men inte tillräckligt täckande för många. Behöver du kraftigare vapen mot finnar, fläckar och mörka ringar måste du vända dig någon annanstans. Färgskalan är heller inte tillfredsställande och de saknar både väldigt ljusa och mörka nyanser.

Finishen är semi-matt och håller okej. Men allra helst bör man fixera den med lite puder, för att den ska klara hela dagen.

Lättappliceradnaturligprisvärd
Inte tillräckligt täckande

10. Make Up Store Cover All Mix

En näst intill klassisk concealer för den som vill ha flera nyanser i en burk

Make up Store Cover All Mix The Original

Make Up Store Cover All Mix är i det närmaste en ikonisk produkt i Skandinavien. Detta hjul med tre nyanser kommer från det svenska märket Make Up Store.

Mindre produkt för pengarna

Om man har använt Make Up Stores concealer-hjul under en längre tid, blir man kanske förvånad när man beställer hem en ny burk. Storleken på burken har nämligen minskat och det är helt klart mindre produkt man får för sina pengar nu än tidigare.

Som tur är så bjuder concealern fortfarande effektiv täckning. Eftersom hjulet innehåller tre olika nyanser, är det lätt att använda den både på röda partier och på exempelvis ringar under ögonen. Det går att blanda de olika färgerna och detta innebär att man kan täcka det allra mesta.

Effektiv täckning men torr formula

Tyvärr är det här en concealer som är lite väl torr att jobba med. Eftersom den är torr, krävs också tålamod att få en jämn finish. Det blir lite bättre om man jobbar med fingret, då kroppsvärmen hjälper till att mjuka upp den fasta krämen. Dock är det här en sådan typ av concealer där man hellre använder en pensel för att undvika att kladda runt allt för mycket i burken med fingrarna.

Inte längre en självklar produkt

Visserligen är Cover all mix från Make Up Store inte en särskilt dyr investering, men för samma peng kan man få en produkt som är avsevärt mycket lättare att jobba med. Detta må ha varit en självklar produkt i början av nollnoll-talet, men nu finns det så många fler concealers på marknaden som är både billigare att den inte alls känns lika given i sminkväskan.

Möjlig att anpassa nyansentäcker bra
Torr formulasvår att arbeta med

11. Lily Lolo Mineral Concealer

Concealer som innehåller ett fåtal ingredienser för att minska risken för allergi

Förpackning: Burk Formula: Puder Mängd: 5 g

Lily Lolo Mineral Concealer/Cover Up Barely Beige

”Less is more”, enligt Lily Lolo och de är noga med att bara ha få men fina ingredienser i sin mineralmakeup.

Resultatet gör en besviken

Tyvärr lever inte resultatet upp till förväntningarna på Lily Lolo Mineral Concealer. Concealern smälter inte ihop med huden utan lägger sig ovanpå och bildar en kalkig yta. Den täcker vare sig finnar eller ärr och formuleringen verkar vara problemet - kanske innehåller den helt enkelt inte tillräckligt med mineraler? Det blev lättare att applicera och få det snyggt om vi först blandade med foundation från samma märke, men på egna ben har den svårt att stå.

Få ingredienser som minskar risk för allergi
Kalkig ytatäcker inte tillräckligt

Allt om concealer

Concealer är ett effektivt makeupredskap som kan trolla bort såväl mörka ringar under ögonen som blemmor, rodnader och ärr. Utbudet av concealers är stort och eftersom det finns många olika sorter att välja mellan gäller det att hitta rätt produkt för just det du vill dölja. De olika behoven kräver oftast olika produkter. Använder du concealer på fel sätt kan den i stället framhäva skavanker i huden.

En krämig, lätt rosatonad och ljusreflekterande concealer passar bäst för att dölja mörka ringar under ögonen. Generellt är man torrare under ögonen och en mer flytande produkt som inte blir kakig och lägger sig i vecken under ögonen är att föredra.

En ljusreflekterande concealer kan även användas för att lyfta fram och förhöja områden i ansiktet, som kindben och amorbåge. Lägg den typen av concealer efter foundation så att inte effekten försvinner. De flesta uppljusande concealers har en inbyggd pensel eller svamp - använd annars en syntetisk, smal pensel för att applicera den med. Dutta gärna ut små prickar där du behöver, till exempel under ögonen, och sudda sedan genom att försiktigt klappa in färgen med ringfingret. Gnugga inte in concealern eftersom den tunna huden under ögonen är känslig. Avsluta gärna med att borsta på ett transparent puder för en mattare effekt och mer hållbart resultat.

Fastare concealer passar om du ska täcka blemmor, rodnader och ärr. Concealern bör färgmässigt vara så nära din hudton och foundation, som möjligt. Fast concealer, som generellt är lite torrare i konsistensen, kan appliceras innan foundation. Använd fingret, en pensel eller svampapplikator. Dutta försiktigt över området du vill täcka, tryck in concealern men dra eller svep inte – då skjutsar du bara runt den. Bygg långsamt upp täckning i tunna lager. För mycket concealer kan ge motsatt effekt och blemman syns ännu mer. Avsluta med ett transparent puder för att fixera concealern över området.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss