Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Hårinpackning

AvPriceRunnerUppdaterad 28 maj 2019

Vi har testat hårinpackning och utser Davines The Let It Go Circle till bäst i test. Det är en effektiv och märkbart mjukgörande inpackning som piggar upp håret rejält. En annan inpackning som utmärker sig är en vegansk variant - The Body Shop Banana Truly Nourishing Hair Mask. Denna hårmask gör håret mjukt och glansigt, med en härlig doft av skumbanan.

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänkta att användas i verkligheten. I vårt test av inpackning för håret har vi låtit vanliga konsumenter med olika hårtyper använda produkterna. I testet har vi utgått från följande frågeställningar för att bedöma och betygsätta de olika hårinpackningarna.

  • Resultat: Upplevs inpackningen vårdande? Blir håret mjukt efter användning? Håller produkten vad den lovar? Känns håret nedtyngt eller lätt?

  • Användning: Hur är konsistensen? Är inpackningen lätt att applicera? Hur lång tid ska produkten sitta i?

  • Förpackning: Hur är förpackningen? Är den lätt att använda eller är den bökig?

Betyget är beräknat på den samlade upplevelsen av produkten i förhållande till vad den kostar.

1. Davines The Let It Go Cirle - BÄST I TEST HÅRINPACKNING

En otroligt effektiv och mjukgörande inpackning som får en att vilja brista ut i sång

Pris: Mellan Egenskap: Mjukgörande och återfuktande

Davines The Let it Go Circle 50ml

Detta lilla powerpaket piggar upp håret rejält på bara tio minuter. Inpackningen är återfuktande, mjukgörande och verkar på något magiskt sätt ge hårfärgen en liten boost, trots att det inte är en färginpackning. Skillnaden är så stor att familjen kommenterar och undrar om håret är nyklippt.

The let it go circle från Davines kommer i påsar likt fruktklämmisar för barn. Med denna serie vill Davines erbjuda kurer i mindre format för att ge konsumenter en chans att tillgodose hårets alla behov utan att man ska behöva investera pengar i en stor förpackning. Med Let it go önskar man dock att den kom i större format. För har man väl testat den kommer man vilja använda den snart igen. Påsen ska räcka till en applicering. Men har man kortare eller tunnare hår så kan den räcka till två användningar.

Hårinpackningen luktar fräscht, piggar upp och ger oslagbar glans. Davines The Let It Go Circle får en faktiskt att, likt Elsa från Frost, vilja brista ut i sång över dess förträfflighet – och det händer i ärlighetens namn inte varje gång man duschar.

Piggar upp håret så rejält att det ser nyklippt ut
Sett till mängden i en förpackning är den förhållandevis dyr

Bra pris hos:

Headspot

2. The Body Shop Banana Truly Nourishing Hair Mask

Hårinpackningen som är mjuk som en skumbanan för håret

Pris: Mellan Egenskap: Mjukgörande

The Body Shop Banana Truly Nourishing Hair Mask 240ml

Denna veganska inpackning kommer göra ditt hår mjukare än någonsin. Dessutom luktar den banan. Jättemycket. Lukten försvinner inte helt ens när håret torkat. Så gillar man inte bananlukt (mer specifikt skumbanan) bör man dra öronen åt sig. Men kan man tänka sig att lukta lite godisgott, ja då kommer man belönas med det mjukaste håret man haft på länge.

The Body Shop Banana Truly Nourishing Hair Mask är en härligt krämig och återfuktande mask, vilket gör den perfekt för alla med normalt till torrt hår. Den vårdar med hjälp av brasiliansk cupuaçu, ekologisk bananpuré från Ecuador och paranötolja från Peru. Inpackningen upplevs inte alls som nedtyngande för håret. Dess enda minus är förpackningen. En skruvburk är alltid meckigt att hantera med blöta händer. Men själva inpackningen, holy bananas, den är bra härlig den!

Gör håret otroligt mjuktSkapar glansBestående doft
Jobbig burk med skruvlockLite för intensiv lukt

Bra pris hos:

Åhléns

3. Joico K-Pak Deep-Penetrating Reconstructor

Klassisk och stärkande hårinpackning som fortfarande spelar i toppligan

Pris: Premium Egenskap: Återbyggande

Joico K-Pak Deep-Penetrating Reconstructor 150ml

Joico är något av ett doldismärke i Sverige när det kommer till hårvård. Men det är dags för dem att kliva ur skuggan och få den uppmärksamhet som de förtjänar. Detta märke ruvar nämligen på många fantastiska produkter för håret: Joico K-Pak Deep-Penetrating Reconstructor är en av dem. Denna inpackning är faktiskt en riktig klassiker, som år efter år spelar högst upp i ligan

Detta är en intensivkur för skadat hår och det är svårt att inte sträcka sig efter denna praktiska (om än lite småfula) klämtub efter duschen, när man väl fått smak för den. Joico K-Pak Deep-Penetrating Reconstructor är en proteinpackad inpackning. Den fungerar som en kärleksfull och styrkande kram för ett slitet och lite småledset hår. Proteinerna förstärker hårets elasticitet och får håret att kännas härligt studsigt efter användning. Som om det inte vore nog, blir håret dessutom vackert glansigt och upplevs som starkare.

Doften, som påminner om banan, är ganska stark och en smula syntetisk. Dock vädras den mest intensiva lukten snabbt bort. När håret väl är torrt doftar det behagligt sött och har tack vare Joico K-Pak Deep-Penetrating Reconstructor fått en vacker glans.

Känns stärkandeGer massor av glansPraktisk förpackning
Syntetisk doftSmåful förpackningRätt dyr

Bra pris hos:

Look Fantastic

4. Olaplex Hair Perfector no 3

Mirakelkur för håret, en hårinpackning som lagar från insidan

Pris: Premium Egenskap: Reparerande

Olaplex No.3 Hair Perfector 100ml

Egentligen är Olaplex no 3 en kompletteringsbehandling. Den är tänkt att användas hemma, mellan de Olaplexbehandlingar som kan göras hos frisören. Men även utan att öppna plånboken extra stort för en salongsbehandling så kan man få riktigt fina och märkbara resultat med Olaplex no 3 hemma i badrummet.

Det som gör Olaplex unikt är att det lagar disulfidbindningarna i håret. Dessa svavelbindningar skadas genom kemiska behandlingar och när man använder värmeverktyg. När bindningarna har skadats så brukar man tala om ett strukturskadat hår. Och det är ofta ett riktigt trist hår att ha att göra med. Men Olaplex hjälper till att bygga upp dessa bindningar igen genom att molekylen tar sig in i hårstrået och återskapar hårets egna svavelbindningar. När detta sker får håret tillbaka sin elasticitet och blir, enkelt uttryckt, gladare.

Detta är en inpackning att testa om man tycker om att byta färg på håret ofta eller är en daglig användare av värmeverktyg. Håret känns påtagligt starkare och mindre sårbart efter en period av regelbundna hemmabehandlingar med Olaplex no 3. Innehållet luktar milt och fräscht, precis så som man gärna vill att ens hår ska lukta efter ett frisörbesök (trots att man inte ens behövt lämna badrummet). Förpackningen är i tålig plast, men lyckas trots det se stilren och snygg ut på hyllan.

Ger ett påtagligt starkare hårBehaglig doft
Rätt dyrKräver tålamod då resultaten kan låta vänta på sig

Bra pris hos:

Trudesshop

5. Maria Nila Head & Hair Heal Masque

En hårinpackning som lugnar och ger volym på en och samma gång.

Pris: Mellan Egenskap: Lugnande

Maria Nila Head & Hair Heal Masque 250ml

Ett av de största kruxen med många inpackningar är deras förpackningar. Burkar med skruvlock kommer aldrig vara optimalt i en dusch. Maria Nila Head & Hair Heal Masque är ännu en produkt som kommer i en bökig skuvlocksburk. Men är man villig att se mellan fingrarna rent förpackningsmässigt så är detta en riktigt bra inpackning.

Denna hårmask framtagen för personer med en hårbotten som ofta kliar och för de som lider av mjäll. Enligt texten på burken säger den sig även stimulera hårsäckarna, vilket ska ge ökad hårproduktion och motverka håravfall. Det är på egen hand dock svårt att avgöra om det stämmer. Men oavsett om håret växer mer eller inte, ska det sägas att Maria Nila Head & Hair Heal Masque är en inpackning som utan tvekan ger håret ett lyft. Redan efter en behandling känns håret mer välmående och får en annan stuns än tidigare. Även om man bara har ett blygsamt självfall i håret så är det som att denna mask lockar fram det. Vilket leder till ökad volym i ett hår som kanske annars har en tendens att kännas platt.

Formulan är härligt tjock, vilket underlättar hanteringen av burken då produkten inte rinner ur handen under tiden. Resultatet Maria Nila Head & Hair Heal Masque ger är ett livfullt hår med en återfuktad och nöjd hårbotten.

Härlig konsistensSnabbt resultatGår att variera verkningstiden
Opraktisk förpackning

Bra pris hos:

Harmoniq

6. Aussie 3 Minute Miracle Moist

Favorithårinpackning som kan finnas på hyllan i mataffären

Pris: Budget Egenskap: Återfuktande

Aussie 3 Minute Miracle Moist 250ml

Ibland behöver man inte leta längre bort än i hårvårdshyllan på sin lokala stormarknad för att hitta en inte bara prisvärd, utan faktiskt riktigt bra inpackning för torra hårsvall.

Aussie 3 minute Miracle Moist är, precis som namnet avslöjar, en tre minuters kur för håret. Ur en praktisk flaska utan lock klämmer man enkelt ut en klick godisdoftande inpackning i handen (den luktar verkligen smågodis). Sedan låter man hårmasken verka i håret under tre snabba minuter medan man passar på att skrubba kroppen under tiden. Efteråt belönas man med ett följsamt och mjukt hår. Det kan tyckas tidssnålt att klaga över att en inpackning ska sitta i håret i tio minuter. Men i den stressade verklighet vi lever så kan en tre minuters kur vara skillnaden mellan att göra en inpackning och att stå över. Med den korta verkningstiden, hinner man till och med använda Aussie 3 Minute Miracle Moist på morgonkvisten utan att riskera att missa bussen.

Detta är en härlig och mycket prisvärd inpackning som man gärna köper om och om igen, samtidigt som man köper ett paket kaffe och två liter mjölk.

BilligLuktar mumsGör håret mjukt och härligt
Ganska odryg

Bra pris hos:

Apohem

7. Label.M Honey & Oat Mask

Mycket väldoftande hårinpackning som ger ett härligt mjukt resultat

Pris: Mellan Egenskap: Återfuktande

Label.m Honey & Oat Treatment Mask 120ml

Label.M Honey & Oat Mask gör håret mjukt, glansigt och lämnar efter sig en doft av jul. Nej, bli inte oroliga nu – håret kommer inte lukta sill och prinskorv! Tänk istället: ingefära, kryddnejlika och kardemumma – ja, lite som pepparkakor faktiskt, med en god dos av honung.

Label.M Honey & Oat Mask är en riktigt härlig inpackning för ett torrt och skadat hår. En stor fördel är att verkningstiden är anpassningsbar. Det räcker att ha den i håret mellan en till fem minuter. Men har man tid och om man vill ha en än mer intensiv kur, låter man den verka i 10 minuter – gärna med en varm handduk på huvudet för att intensifiera resultatet.

Efter användning känns håret rejält återfuktat, samtidigt som det blir riktigt mjukt och är lätt att borsta. Huruvida manukahonungen verkligen reparerar cellskador i håret eller inte låter vi vara osagt. Men att håret ser piggare och studsigare ut än vad det gjorde innan en omgång med masken, råder det ingen som helst tvekan om. Sedan att man gärna nynnar på ”Pepparkakeland” medan man sköljer ut denna inpackning, det får man helt enkelt stå ut med,

Fantastisk doft som håller sig kvar i håretHärligt mjukt resultat
Burk med skruvlock

Bra pris hos:

Bangerhead

Vad är en hårinpackning?

Hårinpackningar är hårets motsvarighet till ansiktsmask. Det är genom inpackningar, eller hårmasker som de också kallas, som vi kan anpassa vår hårvårdsrutin lite extra. Det är även ett sätt att behandla särskilda problemområden som till exempel ett torrt eller slitet hår.

Hur vet man vilken hårinpackning man ska välja?

Det är lätt att bli överväldigad då man letar efter en hårinpackning. För att hitta rätt så måste man först komma fram till vad det är ens hår behöver extra hjälp med. Det finns inpackningar för alla sorters hårproblem. Oavsett om man lider av torrt, slitet, fett eller frissigt hår finns det produkter som kommer att passa.

Vilken hårinpackning passar mitt hår?

Har man exempelvis torrt hår så är det en återfuktande inpackning man ska spana efter. Torrt hår ska dock inte förväxlas med ett skadat hår. Ett hår blir lätt skadat om det utsätts för kemiska behandlingar så som färg, flitig användning av värmeverktyg, eller många och långa timmar i salta vatten och stark sol. Ett skadat hår behöver protein, och inpackningar med hårets favoritprotein keratin är därför värda att spana extra efter. Det finns även färgförstärkande inpackningar, som både är vårdande och fungerar som en färgboost. Brukar man färga håret och vill att färgen håller sig fräsch länge så är denna typ av inpackningar närmast en gudagåva.

Logga in

Bli medlem gratis

Inte medlem? Bli medlem