1. Start
  2. Bäst i test

Uppdaterad  

Bästa dagkrämen: 10 produkter i test

PriceRunner

Behöver du en dagkräm som gör huden mjuk och återfuktad? Vi har testat dagkräm från bland annat Sunday Riley, Acasia Skincare och Cetaphil. För att en dagkräm ska utses till bäst i test, ska den vara återfuktande, mild och absorberas relativt snabbt.

dagkräm bäst i test

Så gjorde vi testet

Våra tester är oberoende utförda, och utgörs av testredaktörens uppriktiga och objektiva åsikter. Produkturval utförs och testresultat beslutas utan påverkan från tillverkare, återförsäljare eller andra interna eller externa parter.

I testet har dagkrämerna använts dagligen i minst en månad av personer som är vana och intresserade användare av dagkrämer och hudvårdsprodukter överlag. Produkterna har använts enligt anvisningarna på förpackningarna. Dagkrämerna har använts som del av morgonrutinen. De har applicerats efter att ansiktet tvättats, en liten stund innan sminket har lagts.

Vi har utgått från följande testparametrar

  • Användning: Känns dagkrämen behaglig i ansiktet? Absorberas den snabbt?

  • Doft och förpackning: Är förpackningen användarvänlig och hygienisk? Är det mycket onödigt emballage? Känns doften irriterande?

  • Resultat: Håller produkten vad den lovar? Blir huden irriterad? Hur känns huden före och direkt efter dagkrämen använts? Hur känns huden efter regelbunden användning?

Omdömet baseras på den samlande upplevelsen av dagkrämerna. Upplevelsen har vägts mot priset på produkten och ett betyg har därefter satts.

Vi har testat ett urval av marknadens populäraste dagkrämer. Jämför pris på samtliga listade dagkrämer på PriceRunner.

1. Cetaphil Facial Moisturizer – BÄST I TEST

En otroligt prisvärd dagkräm som passar känslig hud

Cetaphil Facial Moisturizer 50g

Pris ske lov – Cetaphil Facial Moisturizer är något så ovanligt som en riktigt bra hudvårdsprodukt till ett väldigt plånboksvänligt pris. Inte bara plånboksvänlig – det är faktiskt nästan svårt att hitta en dagkräm till ett pris som är så här modest.

Stramande hud känns genast mjukare

Personer med känslig eller torr hud känner väl igen känslan av stramande hud i ansiktet, kanske särskilt under vinterhalvåret. Cetaphil Facial Moisturizer råder nästan omgående bot på denna obekväma upplevelse av att huden inte riktigt räcker till. Efter bara en applicering, känns ansiktet direkt mjukare och skönare, som en tröja av kashmir snarare än en stel gördel.

Huden inte bara känns mjukare, efter bara ett par dagar är det även skillnad då man tittar sig i spegeln. När det yttorra försvinner, får man också intrycket av en piggare hud.

Lättapplicerad och rejält återfuktande

Även om detta är en ansiktskräm som främst riktar sig till personer med torr och känslig hud, har vi märkt att den även fungerar utmärkt om man har en något fetare eller blandhud. Krämen har, trots sina effektivt återfuktande egenskaper, en lättapplicerad formula. Den absorberas snabbt och känns inte oljig på huden.

Kommer förpackningen vara den snyggaste på badrumshyllan? Nej. Men å andra sidan är priset så lågt att du kan lägga pengarna som blir över på något annat mer glamouröst. Men frågan är om inte förpackningen känns lite rätt i tiden trots allt – avskalat, praktiskt och låter innehållet tala för sig själv. Det är insidan som räknas – det är något som är solklart då det kommer till Cetaphil Facial Moisturizer.

Billigpraktisk tubväldigt återfuktande
Inga nackdelar

Prisjämförelse

Jämför alla priser

Cetaphil Facial Moisturizer 50 ml

106 kr

Cetaphil Facial Moisturizer, 50 g

111 kr

Cetaphil facial moisturizer 50 g

111 kr

2. Acasia 24 H Repair Cream - BÄSTA PREMIUMVAL

Dagkräm som återfuktar och lugnar till ett riktigt bra pris, passar torr hud bra

Förpackning: Tub Mängd: 50 ml Hudtyp: Alla hudtyper (inklusive känsliga)

Acasia Skincare 24H Repair Cream 50ml

Här har vi ett riktigt kraftpaket när det kommer till dagkrämer. Acasia 24 H Repair Cream är en produkt som är mångsidig nog att användas av alla, samtidigt som den är tillräckligt mild att användas av personer med känslig hud.

Många fina återfuktande ingredienser

24 H Repair Cream är rik på fuktgivande ingredienser. Provitamin B5, rapsolja, jojobaolja, E-vitamin, hyaluronsyra och nyponfröolja jobbar alla sida vid sida för att både agera som en skyddande barriär på huden, samtidigt som krämen går ned och återfuktar på djupet.

Denna dagkräm, som även fungerar alldeles utmärkt att använda på natten, absorberas snabbt och ger en omedelbar känsla av att huden blivit rejält återfuktad. Huden känns också lugn, vilket säkert beror på provitamin B5, också känt som panthenol. Panthenol hjälper till att dämpa klåda, rodnader och inflammationer, vilket gör det till en utmärkt ingrediens i just lugnande syfte.

Lätt konsistens och enkel att applicera

Acasia 24 H Repair Cream har en ganska lättflytande konsistens, vilket innebär att den är väldigt enkel att applicera utan överdrivet kladd. Förpackningen är snygg i all sin enkelhet och är neutral nog för att falla även män i smaken. Inte minst är tuben praktisk att använda. Det är lätt att kräma ur de allra sista dropparna, vilket innebär att svinnet blir minimalt.

Det krävs inte mycket produkt för att räcka till både ansikte, hals och dekolletage, och tack vare krämens barriärskyddande egenskaper, är Acasia 24 H Repair Cream en alldeles utmärkt följeslagare under vintersäsongen. Samtidigt som den fungerar härligt lugnande och återfuktande efter en dag på stranden under sommaren.

Acasia 24 H Repair Cream är helt enkelt en snäll, mångsidig och effektiv dagkräm, till ett pris som är riktigt överkomligt.

Lugnar braåterfuktar rejältbra prisdryg
Förpackningen ser lite trött ut efter ett tag

3. Eucerin AtoControl Face Cream – BÄSTA BILLIGA DAGKRÄM

En dagkräm för torra och känsliga som behöver massor av fukt

Förpackning: Tub Mängd: 50 ml Hudtyp: Torr och känslig

Eucerin AtoControl Face Care Cream 50ml

Ibland hittar man riktiga pärlor på apotekens hyllor. Eucerin är ett sådant märke, vars produkter leverarar nästan uteslutande bra resultat. Eucerin AtoControl Face Cream är sannerligen inget undantag.

Passar torr och känslig hud

Detta är en ansiktskräm som främst riktar sig mot personer som har en torr och känslig hud som lätt blir irriterad. Att hitta en dagkräm som känns skön på huden när man dras med ett ansikte som kliar och bökar, kan kännas svårt. Därför är det närmast ett hallelujah-moment att upptäcka denna plånboksvänliga räddare.

Fungerar även för atopisk hud

Det här är en ansiktskräm som är framtagen att passa även användare med atopisk dermatit. Atopisk dermatit, eller eksem som det ofta kallas, är en kronisk hudsjukdom vars främsta symptom är torr och irriterad hud som blir torr och flagnar. Den är inflammatorisk men inte smittsam. När Eucerin AtoControl Face Cream appliceras känns den omedelbart lugnande på huden. Krämen innehåller bland annat Licochalcone A, en antioxidant utvunnen ur kinesisk lakritsrot med antiinflammatoriska egenskaper, samt ceramider. Dessa jobbar tillsammans för att stärka hudens barriär.

Krämen är naturligtvis parfymfri och huden känns genast återfuktad och betydligt smidigare än innan man smörjt in sig. Eucerin AtoControl Face Cream absorberas snabbt och fungerar utmärkt att använda under sminket. Detta är en dagkräm som vare sig kommer spränga din budget eller irritera din känsliga hud – två starka tummar upp från testpanelen.

Lugnandeåterfuktandebra pris

4. M Picaut Rose Quartz Supreme Probiotic Rich Cream

Dagkräm som får huden att kännas smidig, passar den med moden hud

Förpackning: Pumpflaska Mängd: 50 ml Hudtyp: Normal, känslig eller obalanserad hud

M Picaut Rose Quartz Supreme Probiotic Rich Cream 50ml

Gillar du inte vanilj? Då kommer denna kräm från M Picaut troligtvis inte falla dig i smaken. Men för den som inte har något emot en mild och mjuk doft av just vanilj, kommer M Picaut Rose Quartz Supreme Probiotic Rich Cream vara en ljuv upplevelse.

M Picaut är ett svenskt märke med grundfilosofin att ”less is more”. Innehållet är ekologiskt och kommer från hållbara odlingar, inga produkter testas på djur och nästan alla är veganska – så även denna kräm.

Dagkräm med probiotika

M Picaut Rose Quartz Supreme Probiotic Rich Cream ska vara särskilt effektiv på hud som är mogen och där användaren söker efter anti-age egenskaper. Upplevelsen av denna kräm är att den helt klart lämnar huden smidigare och rejält återfuktad, och som rynkkräm har den uppskattats av just den anledningen.

Detta är, precis som namnet antyder, en rik kräm. Rika krämer kan ofta ta tid att absorberas och i värsta fall lämna en fet hinna på huden. Så är inte fallet med denna. Krämen går in i huden på ett kick och det är inget problem att sminka sig strax efter insmörjning.

Innehåller hyaluronsyra och squalan

Det här är en hudkräm som innehåller många bra ingredienser: lågmolekylär hyaluronsyra som ger fukt på djupet, fuktbindaren pentavin som hjälper till att fylla ut fina linjer, prebiotika som balanserar, probiotika som stärker, squalan för fukt och elasticitet och inte minst rosenkvarts, som ju är något av ett dragplåster redan i namnet. Halvädelstenar har blivit en riktigt populär ingrediens i hudvård. Just rosenkvarts ska lugna huden.

Detta är, för att sammanfatta, en riktigt bra dagkräm, särskilt för den som söker efter en ansiktskräm mot rynkor. Huden känns mjuk, följsam och väldigt nöjd efter regelbunden användning. Och doften är rent ut sagt ljuvlig.

Bra ingredienserpraktisk pumpfint resultat
Dyr

5. Sunday Riley ICE Ceramide Moisturizing Cream

En ansiktskräm perfekt som passar alla med torr hud

Förpackning: Burk Mängd: 50 gram Hudtyp: Torr

Sunday Riley ICE Ceramide Moisturizing Cream 50g

Längtar din hud efter en rejält återfuktande kräm med en doft som för tankarna till glass? Då kommer Sunday Riley ICE Ceramide Moisturizing Cream falla dig i smaken.

Rik kräm som passar bra för torr hud

Här har vi en rik kräm som direkt tar sig an fnasig och stram hud i ansiktet. Är du torr året om, kommer Sunday Riley ICE Ceramide Moisturizing Cream passa som en ständig kompanjon. Är det bara under vinterhalvåret din hud fnasar sig, så är detta en given vinterkompis.

Krämen är rejäl men absorberas ändå snabbt av huden och lämnar den ljuvligt mjuk med en mild doft av vanilj. Det är också en relativt dyr kräm, vilket gör att man är tacksam för att den är så pass dryg som den är. En burk räcker riktigt länge.

Kräm med ceramider för att stärka hudens barriär

Ja, vi sa burk. Men oroa dig inte – för en gångs skull är det lilla verktygen som följer med för att slippa stoppa fingrarna i burken, rejält tilltagen. I stället för en liten fjäderlätt sked, är detta faktiskt en spatel med lite tyngd i sig. Det är inte utan att spateln faktiskt känns lite lyxig. Sunday Riley ICE Ceramide Moisturizing Cream innehåller, precis som namnet antyder, ceramider, som är en effektiv ingrediens att stärka hudens barriärer.

Sunday Riley ICE Ceramide Moisturizing Cream är en ljuvlig kräm att återställa fuktbalansen i huden med. Den kommer passa bäst om du befinner dig på spektrumet mellan normal och torr hud. Har du en fetare hud kommer denna kräm antagligen kännas väl mastig.

Återfuktar otroligt braluktar gott
Dyrburk

6. Dermalogica Intensive Moisture Balance

Rejält återfuktande dagkräm för kraftigt uttorkad hud

Förpackning: Tub Mängd: 50 ml Hudtyp: Torr till mycket torr hud

Dermalogica Intensive Moisture Balance 100ml

Dermalogica Intensive Moisture Balance är en ansiktskräm för torr till mycket torr hud. Dermalogica är ett märke som alltid känns tryggt att använda. Produkterna håller ständigt samma höga kvalitet och känns aldrig retande på huden.

Snabbt absorberande kräm

Trots att denna kräm riktar sig till de torraste ansiktena, är det ingen match att smörja in sig med den. Den absorberas riktigt snabbt av huden och ger en omedelbar känsla av att huden är mindre torr. Dermalogica Intensive Moisture Balance lämnar heller ingen kladdig hinna på huden, vilket gör att det är lätt att omedelbart följa med eventuellt smink för den som så önskar.

Enkel och praktisk förpackning

Förpackningen är en praktisk och stöttålig tub. Dermalogica har en väldigt neutral förpackningsdesign överlag, och så är även fallet med denna dagkräm. Den är så pass neutral att den inte riskerar att skrämma bort personer som ogillar pråliga produkter. Och doften är lika diskret som förpackningen, något som torr hud tackar lite extra för.

Den enda egentliga nackdelen med Dermalogica Intensive Moisture Balance är priset. Det går inte att komma ifrån att det svider till på kontot när man köper denna fuktbomb till ansiktet. Har man däremot en torr och känslig hud som gärna protesterar om en kräm är för doftrik, då kan det vara väl investerade slantar att köpa denna.

Mildrejält återfuktandeabsorberas snabbt
Dyr

7. Lancome Génifique Youth Activating Cream

Lyxig dagkräm som passar oss med ålderstecken

Förpackning: Burk Mängd: 50 ml Hudtyp: Anti-ageing **

Lancôme Génifique Night Cream 50ml

Lancome Génifique Youth Activating Cream är en dagkräm som i första hand riktar sig till personer med begynnande ålderstecken.

Detta är en len och otroligt lättabsorberad kräm som får huden att kännas glad och nöjd. Men hur känns en hud som är glad och nöjd egentligen? Lugn, mjuk och utan att vare sig strama av torrhet eller drabbas av olika utbrott.

Lätt formula med diskret doft

Lancome Génifique Youth Activating Cream har en väldigt lätt formula som sugs upp av huden på ett ögonblick. Doften är mild och överväldigar inte på något sätt luktsinnet. Det är en fin linje att doftsätta ansiktskrämer, då doften inte får vara alltför stark eller påträngande. Här har man lyckats att på ett bra sätt skapa en elegant men diskret doft, som adderar en känsla av lyx utan att upplevas som retande eller i vägen.

En ansiktskräm att njuta av

Burken, som visserligen är snygg och matchar den eleganta doften väl, är dock inte den mest praktiska förpackningen. Visserligen kommer den med en liten spatel, men spatlar kommer nästan alltid bort i ett badrumsskåp. Till slut står man med andra ord där och gräver med fingrarna i burken, vilket inte är optimalt ur ett hygieniskt perspektiv. Det är också lätt att använda för mycket produkt utan en bättre dosering, och med tanke på priset är det synd att slösa.

Men förpackningen och priset är de enda nackdelarna med Lancome Génifique Youth Activating Cream, som annars är en ren fröjd att använda. Huden känns välmående, fantastiskt len och får en fin lyster.

Fint resultatmild doft
Bökig förpackningdyr

8. Pixi Rose Ceramide Cream

En svalkande dagkräm för den som uppskattar doften av ros

Förpackning: Tub Mängd: 50 ml Hudtyp: Torr/normal

Pixi Rose Ceramide Cream 50ml

Pixi Rose Ceramide Cream är en dagkräm, som trots att den är riktigt rik, ändå har konsistensen av en hybrid mellan kräm och gel. Lätt och svalkande på huden, har den en lätt doft av ros. Produkter som luktar ros kan ibland lukta alltför starkt, men här är doften faktiskt snarare rätt mild med en dragning åt det örtiga hållet.

Snygg tub som är enkel att använda till slutet

Tuben är gjord av aluminium, vilket gör det enkelt att krama ur även de sista dropparna. Det innebär dock att du får lov att tänka till när dagkrämen är slut – tuben slänger du i metallåtervinningen, medan locket sorteras som plast.

Trots att krämen är relativt rik, upplevs det ändå att huden absorberar den relativt snabbt. Som namnet antyder, är detta en produkt som innehåller ceramider. Ceramider är något som förekommer helt naturligt i huden och agerar som hudens byggstenar. I takt med att vi åldras, minskar nivåerna av ceramider i huden, vilket innebär att hudens barriär blir svagare. Detta i sin tur, kan medföra att huden bland annat blir torr.

Lätt att applicera och absorberas snabbt

Pixi Rose Ceramide Cream är som sagt ett mellanting mellan kräm och gelé, vilket gör den lättapplicerad och snabbabsorberad. Det innebär dock också att den inte känns riktigt lika återfuktande som flera av de andra krämerna i testet. Det behöver inte nödvändigtvis vara något negativt dock. Till sommaren, eller om man helt enkelt har en hud som inte är knastertorr, kan detta vara ett riktigt trevligt alternativ.

Snygg tubsvalkande konsistens
Hade kunnat återfukta något mer

9. Ecooking Anti-Redness Cream

En mild dagkräm som passar den med lättirriterad hud

Ecooking Anti-Redness Cream 50ml

Ecooking Anti-Redness Cream är en dagkräm som tagits fram för att motverka rödhet och lugna irriterad hud. Med lugnande och återfuktande ingredienser, utlovar denna dagkräm en lugn och fin hud.

Krämen från danska Ecooking är, likt många andra av deras produkter, doftfri. Detta känns särskilt skönt just när man har en reaktiv hud som ofta blir irriterad just av parfymer. Det är en härligt rik kräm, som absorberas hyfsat snabbt.

Under testperioden, kunde panelen inte riktigt avgöra om huden upplevdes mindre röd eller inte. Rödhet är ofta något som kommer och går, beroende på hur huden mår för tillfället. Men testpersonerna upplevde att krämen kändes lugnande och skön på en hud som var irriterad. Ecooking Anti-Redness Cream återfuktade även rejält och lämnade även en irriterad hud mjuk och följsam.

Fint innehåll i opraktisk förpackning

Många av Ecookings produkter kommer i bruna glasburkar, som påminner om forna tiders apoteksburkar. Glas är alltid ett tveeggat svärd. Å ena sidan är det skön att komma bort från plastförpackningar. Å andra sidan går glasförpackningar lätt sönder om man tappar dem, särskilt i ett badrum där golv ofta är av klinker. Just att det är en burk och inte en flaska med pump eller en tub, är något som testpanelen anmärker på. Det känns helt enkelt inte lika hygieniskt att behöva stoppa ned fingrarna i en burk, som det är att pumpa fram produkten. Hållbarheten påverkas också ofta i denna typ av förpackningar, då produkten kommer i kontakt med mycket luft.

Men bortsett från reservationerna kring förpackningen, är detta en skön kräm som upplevs lugnande och inte alls irriterande för en känslig hud som lätt blir röd.

Mild och lugnandeskön konsistensåterfuktande
Opraktiskt med burk

10. Moyana Corigan Royal Face Organic Argan Facial Cream Anti Age

En bra ekologisk dagkräm för den med tid över

Förpackning: Pumpflaska Mängd: 60 ml Hudtyp: Alla typer

Moyana Corigan Royal Organic Argan Facial Cream 60ml

Det är fel att döma en produkt efter hur förpackningen ser ut, men ibland är det svårt att bortse från. Moyana Corigan Royal Face Organic Argan Facial Cream Anti Age har en flaska som inte bara ser daterad ut, den ser dessutom rätt billig ut. Den känns även ganska billig att hantera.

Kräm som är rik på oljor

Krämen i sig, är det inget fel på. Med flera olika typer av oljor: arganolja, gurkörtsölja, jojobaolja, avokadoolja och nyponrosfröolja, återfuktar dagkrämen från Moyana Corigan bra. Konsistensen är lite ganska lös, men trots detta upplevs det att den inte helt går in i huden. I alla fall inte så raskt som är önskvärt. Det finns kvar en film då sminket ska läggas, vilket får det att kännas som att sminket riskerar att komma på glid under dagen.

Detta är en ekologisk dagkräm och förpackningen innehåller lite mer än vad de allra flesta krämer gör. Detta innebär att, även om prislappen liknar många dagkrämer i samma prissegment, är den faktiskt lite mer prisvärd.

Pump uppskattas för enkel dosering

Förpackningen och pumpen må inte vara de tjusigaste, men samtidigt fyller pumpen sin funktion väl. Man slipper onödigt kladd med händerna och pumpen håller trots allt bra, även om den känns lite billig.

På det stora hela är detta en helt okej dagkräm, även om den inte bjuder på några stora aha-upplevelser som får en att brista ut i en högljudd lovsång.

Återfuktar välbra pump
Absorberas långsamttrist förpackning

Prisjämförelse

Jämför alla priser
Illustration - Det finns inga priser just nu

Det finns inga priser just nu

Allt om dagkräm

Dagkräm är kanske en av de första hudvårdsprodukterna vi kommer i kontakt med. Det känns nästan instinktivt att smörja sin hy i ansiktet efter rengöring och innan smink. Under de kalla månaderna är det många som aldrig skulle kunna tänka sig att vara utan en bra dagkräm. Men även sommarhuden vill ha fukt. Under de varmare månaderna, kan det vara en god idé att satsa på en lättare formula på sin hudkräm. På vintern, när torr hud kommer som ett brev på posten, är det däremot inte så dumt att dra nytta av det tunga artilleriet och spana in rikare krämer.

Vilken dagkräm ska jag välja?

Det primära syftet med en dagkräm är att skydda huden i ansiktet mot yttre påfrestningar, samtidigt som den tillför fukt. Det är inte heller en dum idé att använda en ansiktskräm som innehåller SPF. Om ens dagkräm inte innehåller solskydd, bör man komplettera med en produkt som skyddar huden mot solens strålar. Detta gäller oavsett om det är sommar eller vinter.

Vad har du för hudtyp?

För att hitta rätt dagkräm, är det viktigt att ha en uppfattning om vilken hudtyp man har. Har man en torr hud som stramar, då är det viktigt att satsa på en kräm som kommer fuktboosta huden. Tycker man snarare att huden lätt känns oljig och fet så kanske man vill ha en kräm med färre oljor och bör istället titta efter en produkt med gelliknande formula. Känner du att det är en anti-rynkkräm du vill testa, spana efter krämer med anti-age i namnet. För män finns det naturligtvis särskilda herrkrämer, men de allra flesta dagkrämer kommer passa oavsett om du är kvinna eller man. Mest handlar skillnaden om doftsättning och förpackningsdesign.

Läs produktbeskrivningarna

Om du shoppar en dagkräm på nätet, se till att läsa produktbeskrivningarna av de olika krämerna. På detta sätt höjer du förutsättningarna för att hitta en dagkräm som passar just dig.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss