Uppdaterad  

Stektermometer: 9 modeller i test

Maria Vinterskog

Är du på jakt efter en stektermometer som ger dig sekundsnabba och pålitliga mätningar? Vi har testat stektermometrar från märken som Thermapen, Meater och Ikea. För att en stektermometer ska utses till bäst i test, måste den ha en tydlig display, mäta temperaturen snabbt och pålitligt. Om den har en app-funktion, måste bluetooth-kopplingen vara stabil.

Stektermometer Bäst i test

Så gjorde vi testet

Våra tester är oberoende utförda, och utgörs av testredaktörens uppriktiga och objektiva åsikter. Produkturval utförs och testresultat beslutas utan påverkan från tillverkare, återförsäljare eller andra interna eller externa parter.

I vårt test har vi använt oss av både instickstermometrar och bluetoothtermometrar. Dessa har använts både vid grillen (kolgrill), i ugnen och vid spisen, för att mäta temperaturen på så väl kött som degvätska och karamellkok. Vi har även gjort jämförelser mellan termometrarna i isvatten, kokande vatten och frityrolja inför fritering, för att kunna jämföra resultaten och mättiden dem emellan.

Termometrarna har testats under minst sex månader.

Under testet har vi tittat på följande saker

  • Temperaturmätning: hur snabbt mäter termometern? Hur exakta värden ger den? Hur stort spann har termometern?

  • Användarvänlighet: är termometern enkel att använda. Har den en tydlig display som är lätt att läsa av? Känns produkten säker att använda eller är det lätt att bränna sig? Om den har en app – är appen bra?

  • Kvalitet: Hur är byggkvaliteten på termometern? Håller den över tid? Tar den stryk av att falla i marken?

Utöver dessa egenskaper har vi också vägt in priset på stektermometern för att kunna avgöra dess prisvärde. Därefter har en testvinnare utsetts.

Vi har testat ett urval av de mest populära stektermometrarna. Jämför priser på alla listade stektermometrar på PriceRunner. Passa även på att läsa vårt test av gasolgrillar.

Fler tester för tillagning

1. ETI Thermapen 4 – BÄST I TEST + BÄSTA INSTICKSTERMOMETER

Enkel instickstermometer för en rasande snabb och exakt mätning

Typ: Instickstermometer

ETI SuperFast Thermapen 4 Stektermometer 11.5cm

ETI Thermapen 4 är en instickstermometer, med andra ord en termometer som man sticker in för att göra snabba mätningar och inte något man lämnar i ugnen.

Thermapen 4 har ett rejält handtag i silikon och här finns ett fullt färgspektrum att välja bland. Vitt eller svart för den som vill hålla det enkelt i kökslådan. Orange, blått, grönt, lila, rosa eller rött för personer som gillar färg. Det är inte bara för att det är kul med färg, som det kan vara en idé att välja en i den bjärtigare delen av regnbågen – det gör det även superlätt att få syn på termometern i en rörig kökslåda med en färg som poppar.

Stor men lättanvänd instickstermometer

Första intrycket må vara att den kanske är i största laget, men fördelarna med en rejält tilltagen termometer visar sig snabbt. Medan många andra köttermometrar är tunna med handtag som snabbt blir varma eller är små och inte särskilt greppvänliga, är risken att bränna sig med en Thermapen avsevärt mycket mindre. Handtaget, oavsett vilken färg man väljer, är greppvänligt och gör det lätt att komma nära köttet utan att känna att man kommer bränna fingrarna. Eller inte bara köttet för den delen. Det här är en termometer som är en utmärkt kompanjon då knäcken ska kokas eller tempen på degvätskan ska kontrolleras.

Snabb och exakt stektermometer

Mätningen är inte bara sekundsnabb utan också exakt. I och med att sensorn sitter ute vid tippen av stickan, fungerar det bra att mäta djupt inne i en köttbit och då använder man sig av en större del av stickan för att komma åt, men även mindre volymer går utmärkt då det räcker med att mäta med toppen av Thermapen.

En annan praktisk funktion, är att displayen roterar. Det innebär att det inte spelar någon roll åt vilket håll du stoppar in Thermapen, siffrona kommer ändå vändas åt ditt håll. Detta är något som man först när man upplever det, inser att man faktiskt saknat hos andra sticktermometrar. Skärmen är dessutom stor och tydlig, vilket innebär att är lätt att se siffrorna på den oavsett synförmåga. Den har även en ljussensor som känner av att det är mörkt – och då tänds displayen. Med andra ord är grillkvällar i mörker inget problem.

Dyr men värd vartenda öre

När Thermapen 4 testas i frityrolja (180 grader) för att sedan doppas i iskallt vatten, känner den av temperaturförändringen omgående och på bara ett par sekunder har du rätt läsning för det kalla vattnet. Här slår Thermapen de flesta andra termometrarna i testet med hästlängder, det är bara Armathen som är lika snabb.

Priset må ligga högt, men Thermapen 4 är en termometer som är en sådan glädje att använda att den känns värd varenda krona. Detta är en tveklöst en termometer som kommer hjälpa med temperaturen i många år framöver.

Supersnabb läsningroterbar displaygediget handtag och konstruktion
Dyrger ett klumpigt första intryck

Prisjämförelse

Jämför alla priser
Toolab Logotyp

Thermapen 4 Supersnabb Termometer Grön

849 kr

Smartfritid

Thermapen 4 - kökstermometer

899 kr

2. Weber iGrill 2 – BÄSTA BLUETOOTH-TERMOMETER

En pålitlig och lättanvänd termometer för grillmästaren

Typ: Bluetooth-termometer

Weber iGrill 2 Stektermometer

Bluetooth i kombination med en app, gör matlagningen lekande lätt med Weber iGrill 2. Detta är en stek- och grilltermometer som uppfyller de allra flesta önskemål man kan tänkas ha.

Bluetooth-termometer med sladd

Medan detta är en bluetooth-termometer, så är den inte sladdlös. Konstruktionen är den av en klassisk stektermometer med en mätsticka som kopplas in i mätdosan. Inte bara en mätsticka, utan två faktiskt – och med utrymme för två till som man kan köpa till. Detta är oerhört praktiskt om man tillagar flera saker på en gång – fyra stycken kycklingbröst, eller kanske fyra tomahawks. Med flera mätstickor slipper du hoppas på att temperaturen är samma i de olika bitarna.

Att den har flera mätstickor, innebär också att det går att hålla koll både på innertemperaturen i köttet och hur varmt det är i grillen.

Weber-iGrill

Fullpackad app

Genom appen kan du ställa tillagningstid utifrån vilken typ av bit du grillar – här finns massor att välja på. Givetvis kan du hoppa över de förprogrammerade valen och välja själv också. Appen är snygg och använder man flera mätstickor på en gång, går det att hålla koll på de olika temperaturerna genom en samlad bild där varje sticka är färgkodad.

Givetvis går det att hålla koll på temperaturen via mätdosan också, som har en stor och tydlig display (något som testpanelen verkligen saknade på Meater+). På displayen går det att bläddra mellan de olika mätstickornas temperaturer. Mätdosan är lite lutad, vilket gör att det är lätt att se temperaturen även på håll. Den är också utrustad med en magnet, men att sätta fast den direkt på grillen är inte att rekommendera, eftersom underredet är av plast och mest sannolikt kommer ta skada av de höga temperaturerna.

I appen finns ett brett urval av olika styckdetaljer – både svenska och amerikanska. Man kan favoritmarkera de man använder mest, men det hade varit önskvärt om det gick att göra fler personliga inställningar. Många av styckdetaljerna i appen är svåra att få tag på i Sverige, och därför hade det inte varit så tokigt att kunna välja land.

Smått bökig bluetoothkoppling

Precis som med de flesta bluetoothkopplingar är den första parningen lite bökig, men sedan är kopplingen stabil och det händer väldigt sällan att man tappar den under själva användningen.

Mätningen är exakt och snabb, men när vi testade att mäta frityrolja hade den svårt att hänga med. Efter 140 grader laggade den och höll inte samma mättempo som de andra termometrarna i testet och visade i slutändan 20 grader lägre temperatur än de andra. Detta är dock inget problem man upplevt alls vid mer klassisk användning av den. Och vid kontrollmätningar av ugnstemperatur, verkar det inte heller handla om att det optimala driftspannet är för lågt. När vi kontrollmätte ugnstemperatur gav den lika exakta resultat som övriga termometrar.

Konstruktionen är gedigen och även efter ett par års flitig användning funkar den utan anmärkning. Detta må vara en något dyrare stektermometer, men investeringen är väl värd och man kommer ha glädje av en Weber iGrill 2 under många år av härliga och perfekt tempererade middagar.

Flera mätstickortydlig displaystabil bluetooth-koppling till appen
Viss osäkerhet vid väldigt höga temperaturerdyr

3. Themapen One

ETI Thermapen One Stektermometer 15.6cm

Thermapen One är den senaste modellen från Thermapen, som ersätter förra testvinnaren Thermapen MK4. Har du tidigare använt Thermapen 4 kommer du känna igen dig väldigt väl, uppdateringarna är diskreta. Resultatet är otroligt bra, Thermapen One är en vår testvinnare bland instickstermometrarna.

Stor display och innovativa funktioner.

Thermapen One är en lite större instickstermometer, med ett rejält rektangulärt handtag i plast och en gummerad kant. Sonden fälls in som på en fällkniv, och termometern startar och stängs av när den fälls ut eller in. Displayen är överlägset den bästa av de testade modellerna. Rejält stor, belysning som justerar sig efter omgivningens ljus och siffrorna roterar automatiskt så att de alltid står ”rätt väg”. De här funktionerna är sådant som gör att Thermapen står ut från de övriga. De tillför verkligen mervärde för användaren. Den är även vattentät så det går enkelt att diska den om så behövs. Kvalitetsintrycket är högt. Under testperioden tappades termometern vid ett tillfälle ned i en gryta med kokande vatten, vilket inte påverkade den överhuvudtaget. Givetvis är det inte rekommenderat att koka termometern, men skönt att veta att den klarar av att stå emot både värme och väta.

Sekundsnabb och exakt avläsning

Mätningen är sekundsnabb, Thermapen själva anger svarstiden till en sekund. Riktigt så snabb är den inte varje gång, men den är väldigt snabb. Mätområdet är -50 till +300 vilket mer än väl täcker alla behov för en hemmakock. Stickan är smal och spetsen där själva sensorn sitter är riktigt vass och lätt att sticka in i samtliga livsmedel som provmäts. Thermometern levereras även med ett intyg att just detta exemplar är kalibrerat till en noggrannhet till +/- 0,4 grader.

Många styrkor och få svagheter

Sammantaget är detta en termometer som utan tvekan svarar upp till alla behov som såväl hemmakocken som proffset kan tänkas ha. Enda eventuella svagheten i konstruktionen vi hittat under testperioden är att Thermapen One inte är riktigt anpassad för vänsterhänta. Den roterade displayen underlättar, men det skulle vara ännu bättre för vänsterhänta om sonden gick att vrida hela vägen runt. Men det är en detalj i sammanhanget och vi tvekar inte att ge Thermapen One högsta betyg, trots ett högt pris.

Exakt och snabb mätninglättanvändroterande och belyst display
Högt pris

4. Professional secrets

Proffsig termometer med ultratunn sticka

Professional Secrets - Stektermometer 22.9cm

Professional Secrets är en termometer som enligt företaget själva utvecklats i samarbete med professionella kockar, och resultatet är väldigt bra. Det första som slår en med Professional Secrets termometer är mätstickan. Den är otroligt tunn, endast 1,2 mm med en vass spets. Den ger ett intryck av att vara en stor injektionsnål, på ett positivt sätt. Med en så tunn och vass spets är det superenkelt att få in stickan i alla typer av livsmedel och det blir inga fula hål efter mätningen. Trots att den är väldigt tunn, ger den ett starkt intryck och det finns aldrig någon oro för att den skall brytas av.

Genomtänk och sober design

Termometern är rakt igenom svart, med en belyst display högst uppe på toppen av handtaget där även startknappen finns. En smart design som gör den väldigt smidig att använda. Displayen är belyst, vilket är en funktion som du aldrig vill vara utan när du en gång provat den. Displayen roterar automatiskt och tanken är att siffrorna alltid skall vara rättvända. Just den funktionen fungerar inte perfekt. Det finns bara två lägen för siffrorna, och det är inte alltid logiskt vilket läge de hamnar i. Det följer med ett fodral i plast som går att fästa vid exempelvis förklädet som en knivslida, vilket är en både praktisk och kul detalj. Termometern tål att sköljas av under vatten, vilket är en fördel dels vid rengöring men också generellt i ett kök där saker har en tendens att ibland bli blöta.

Snabb och exakt mätning

Professional Secrets termometer är snabb, inte den snabbaste i testet men snabb. Mätningen är klar på några sekunder. Jämför med en kalibrerad termometer så diffar mätvärdet med några tiondels grader, vilket är inom felmarginalen för den här typen av termometrar. Termometern uppges klara ett spann mellan -50 hela vägen upp till +350 grader. Den klarar således av alla tänkbara situationer som kan dyka upp, möjligtvis undantaget för om du vill mäta temperaturen på glödande grillkol eller liknande.

Mycket bra termometer till ett högt pris

Köper du Professional secrets termometer kommer du högst sannolikt att bli nöjd. Det är en mycket bra termometer, som ger ett högt kvalitetsintryck och mäter snabbt och exakt. Priset är högt, men om den håller samma kvalitet över tid som den gjort under testet har du en pålitlig kamrat i köket under flera år.

Vass stickasnabbexaktbelyst display
Dyrdisplayen roterar inte alltid rätt

5. Meater+

En termometer för den som gillar att hålla koll via en app

Typ: Bluetooth-termometer (sladdlös)

MEATER Plus Stektermometer 15.9cm

Vill man ställa sig in hos grillmästaren som gärna kollar på YouTube-videos av kött som grillas, ska man ge dem en Meater+. Inte för att det nödvändigtvis är den bästa grilltermometern som finns, utan för att det är en av de mest omtalade.

Tar tid att komma igång med

Meater+ är en trådlös bluetooth-termometer som förlitar sig helt på stödet av den tillhörande appen. Att köttermometrar kommer med en app som komplement är inget ovanligt, men Meater+ går inte att använda utan appen. Detta är en klar nackdel.

Meater+ är inte en termometer man kan förvänta sig att använda på en gång då man packat upp den. Den måste laddas och den måste paras med mobilen och appen. I sig inte särskilt betungade uppgifter, men hugade användare av bluetooth vet att det inte alltid är en lätt seglats att para enheter. Och detta är ett av problemen med Meater+. Det tar faktiskt flera försök innan parningen har utförts på ett tillfredställande sätt – och det är under förutsättning att du först har laddat den.

Måste användas ihop med appen

Termometern laddas i det etui som den kommer i, och denna fungerar även som signalförstärkare för att boosta bluetoothsignalen till hela 50 meter (basmodellen Meater har tio meters räckvidd).

Appen är helt okej och innehåller allt från temperaturmätning till videos med tips på tillagning. Presentationen hade kunnat vara snyggare, men innehållsmässigt finns allt du behöver. Dock har vi några reservationer.

Det händer förvånande ofta att appen låser sig under användning eller tappar uppkopplingen. Detta märker man inte förrän man bestämmer sig för att kolla läget med temperaturen – vilket så klart är oerhört frustrerande mitt i matlagningen och även medför en viss risk för torrt och tråkigt kött.

Snabb och exakt stektermometer

Men Meater+ har givetvis också fördelar. Det är en trådlös köttermometer – och det är riktigt skönt med en termometer utan sladd som hänger och lätt fastnar när man rör sig runt grillen eller i köket. Att det är en termometer som lämnas i köttet under tillagningstiden, är så klart trevligt om det är viktigt att ha koll på temperaturen löpande. Meater+ har dessutom två termometrar – den ena mäter temperaturen inne i köttet och den andra mäter den omgivande temperaturen i grillen eller ugnen.

På det stora hela, om man ser förbi problemen med appen och det faktum att den inte går att använda alls utan appen, är Meater+ en bra och snygg termometer. Vi saknar dock möjligheten att kunna läsa temperaturen på annat sätt än bara via appen.

Snyggtvå mätpunktertrådlös
Lite för många problem med appentappar uppkopplingensvår att greppa tag om

6. Sunartis Mingle ugnstermometer

Ungstermometer med stor och belyst display

Mingle ME217 Digital Ugnstermometer

Ugnsstermometer eller stektermometer, kärt barn har många namn. Detta är en termometer som till skillnad från instickstermometrarna är avsedd att stickas in i maten som skall tillagas, och sedan sitta kvar under hela tillagningen. Självklart går det utmärkt också att använda den här typen av termometrar som en instickstermometer, men det är inte riktigt vad de är gjorda för. Det bästa med Sunartis ugnstermometer är den stora, belysta och extremt tydliga displayen. Siffrorna syns väldigt tydligt, både aktuell temperatur och vilken temperatur du ställt in som mål. Displayen tänds genom att röra vid vilken som helst av touchknapparna på framsidan. Tyvärr går det inte att tända displayen utan att ändra måltemperaturen, eller inställning från Celsius till Fahrenheit. Det är lite irriterande.

Föredömligt enkel

En ugnstermometers huvudsakliga uppgift är att mäta temperaturen på maten som tillagas, och detta gör Sunartis med ett bra resultat. Temperaturen visas bara i helgrader. För den här typen av termometer är det ganska vanligt. Instickstermometrar visar vanligen tiondels grader, men det är faktiskt i huvudsak för att kunna följa temperaturutvecklingen. Väldigt få termometrar för vanliga konsumenter är tillräckligt exakta för att mäta ned till tiondels grader, och absolut inte i den här prisklassen. Jämfört med en kalibrerad termometer så verkar den mäta ganska korrekt. Runt den stora, runda displayen sitter en ring med tre touchknappar. En för av/på samt att växa mellan Farenheit och Celsius. Sen finns två knappar för att öka respektive minska måltemperaturen. Väldigt enkelt och funktionellt.

Sunartis ligger i mellanprissegmentet. Är du på jakt efter en enkel och funktionell unsstermometer kan detta vara ett bra val för dig. Har du behov av en väldigt snabb och mer exakt termometer är detta inte ditt val.

Enkelbelyst displayrimligt pris
Inte samma exakthet eller snabbhet som dyrare instickstermometrargår inte att tända displayen utan att ändra inställningarna

7. Gefu Digital Termometer

Lättanvänd men långsam kökstermometer

GEFU Digital Stektermometer 27cm

Gefu är en termometer som sälj i många av de största köksbutikerna. Den ligger mellanprissegmentet och det är heller inte en termometer som kan mäta sig med de lite dyrare modellerna i testet varken när det gäller noggrannhet eller snabbhet.

Byggkvaliteten lämnar frågetecken

Ganska snart efter att termometern packats upp och börjat användas så lossnar fronten på den. Det är en metallfront som endast har en kosmetisk funktion, så det påverkar inte funktionen egentligen. Men visst ger det ett lite tråkigt första intryck.

I övrigt är det en lätt och smidig variant. Det finns en liten digital display och en på/av knapp. Tryck på knappen så startar den, när du är klar stänger du av den. Mycket lättanvänd. Själva stickan är i grövsta laget och ganska trubbig, det hade varit en fördel om den var lite tunnare och enklare att sticka in i exempelvis kött.

Långsam mätning och viss osäkerhet kring noggrannheten

Gefu är en termometer i mellanprissegmentet. Den är betydligt billigare än de dyraste i testet, men kostar ändå nästan dubbelt så mycket som den billigaste. Då bör den också leverera lite bättre än de billigaste. Men här tycker vi att den inte riktigt gör det. Jämfört med en kalibrerad termometer så är det en skillnad på mätvärdet på nästan en grad. Ofta spelar detta inte någon avgörande roll i hemmaköket. Men är du en person som exempelvis lagar godis hemma och tempererar choklad så är det noga med temperaturen och då är detta inte en termometer för dig.

Detta är en ganska långsam termometer, det tar ibland upp till 30 sekunder innan mätvärdet har stabiliserat sig och det är jämfört med många andra modeller en mycket lång tid.

På det hela taget är detta en termometer som ändå är mycket lättanvänd, och levererar ett hyfsat mätvärde om du har tid att vänta en stund. Men till ordinariepris går det inte riktigt att motivera ett köp

8. Eva Solo Cook´N Time

Ugnstermometer med förinställda temperaturer

Typ: Instickstermometer

Eva Solo Cook'N Time Stektermometer

Cook‘N Time är Eva Solos variant på ugnstermometer och är avsedd att sitta kvar i exempelvis köttbiten under hela tillagningen. Den här modellen skiljer sig från de andra i testet då den kommer med ett antal förinställda temperaturer för olika livsmedel - fågel, fläsk, nötkött, kalvkött, lamm och choklad. Förmodligen är valen till för att förenkla användandet av termometern, men tyvärr är vi inte helt nöjda med den här funktionen. En standardinställning för exempelvis ”nötkött” och ”medium” blir för trubbigt. Dels på grund av vad olika personer föredrar, dels för att det är stor skillnad på olika typer av nötkött. De förinställda valen blir en kompromiss som tyvärr sällan blir bra, där användningen ofta blir krångligare och resultatet sämre. Tur nog är Cook’N Time en termometer där du även själv kan ställa in önskad måltemperatur.

Avskalad design där användarvänligheten blir lidande

Cook’N Time har ganska många val och inställningar, och det kan ibland bli krångligt att hitta rätt utan att titta instruktionsboken. Den är dessutom designad utan vanliga knappar, där alla inställningar sker genom att snurra eller trycka på olika delar av en yttre ring som ramar in displayen. Det vi saknar här är någon form av vanliga knappar eller vägledande text, även om man lär sig funktionerna efter några användningar. Den här termometern har även en tidtagarfunktion och en vanlig klocka som visar tiden. Här hade vi föredragit att ha temperaturen i stället för en klocka i displayen, då det för oss är viktigare att veta temperaturen än hur mycket klockan är.

En termometers viktigaste uppgift är att mäta och presentera temperaturen på ett enkelt och korrekt sätt. Cook’N Time mäter temperaturen tillräckligt snabbt och korrekt för de flesta vanliga användningarna i ett hemmakök, men tyvärr inte tillräckligt snabbt och exakt för mer krävande uppgifter.

Termometern fungerar bra, men är inte prisvärd

Sammanfattningsvis så Cook’n Time en ugnstermometer som mäter temperaturen lika bra som sina konkurrenter, men som tyvärr tappar i betyg på grund av funktionaliteten. Extrafunktioner ska tillföra ett värde för användaren, men här tycker vi att Eva Solo misslyckas. I den här något högre prisklassen finns det i vårt tycke bättre val. Trots att termometern i sig fungerar bra, blir betyget tyvärr ganska lågt.

God temperaturmätning för den här typen av termometer
Krånglig användningonödigt med förinställda temperaturerklockan i fokus i stället för termometernpriset

9. Ikea Fantast Stektermometer

En stektermometer för den som inte har så höga krav

Typ: Klassisk ugnstermometer

Att plocka med sig en stektermometer från Ikeas köksavdelning under helgens besök är onekligen praktiskt. Och medan du med Ikea Fantast får en termometer som mäter temperaturen rätt, blir det inte mycket roligare än så.

Redan när denna termometer packas upp, känner man att byggkvaliteten på Ikea Fantast inte är i närheten av de andra produkterna i testet. Dosan känns ranglig och buktar in då man trycker på knapparna på framsidan.

Fler nackdelar än fördelar

Via panelen på framsidan ställer man in önskat gradantal. Det finns även en timerfunktion om man bara behöver hålla koll på tid men inte innertemperatur, exempelvis vid jäsning eller bakning. Så långt allt gott, men problemen kommer när man börjar använda Ikea Fantast.

Låt oss titta på fördelarna först. Mätningen är korrekt även om den tar längre tid på sig att läsa av temperaturen än de dyrare varianterna. Det är visserligen vad man kan förvänta sig sett till prisskillnaden – Ikeas termometer är den billigaste i testet. När det kommer till de riktigt höga temperaturerna vid fritering, läser den gradantalet både snabbare och mer korrekt än vad Webers annars utmärkta modell gör. Vid mer normala temperaturer, tar den dock längre tid på sig.

Detta är en termometer som kan lämnas kvar i köttet under tillagning, och ska då larma när maten når önskad temperatur. Här stöter vi dock på problem. Vid flera tillfällen larmar termometern fem grader innan och nollställer sig sedan, vilket är oerhört frustrerande vid matlagning. Som om det inte vore nog att den nollställer sig, pipet upphör inte. För att den ska tystna får man slå av den på strömknappen på baksidan.

Kräver att man stänger av den

Att slå av den och sedan på den igen, är nödvändigt även när man ska använda timern. Ponera att du senast du använde den ställde den på 8 minuter. Nästa gång står den kvar på 8 minuter, och enda sättet att ändra minutantalet är att först starta om dosan – annars reagerar inte knapparna.

På plussidan ska det nämnas att dosan har en magnet, vilket gör den enkel att fästa exempelvis på grillen under användning. Men i slutändan förpassas Ikea Fantast till ett liv som äggklocka – det är det enda den duger till om man vill slippa frustrationen som en stektermometer som nollställer sig själv innan maten är klar bjuder på. Och den är inte ens särskilt bra som äggklocka.

Termometern må heta Fantast. Men ingen matlagningsfantast kommer känns sig fantastiskt glad med denna som hjälpreda i köket.

Enkel att förstå och läsa avbillig
Nollställer sig själv innan uppnådd temperaturranglig kvalitet
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss