Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Ögonkräm: 10 produkter i test

Profilbild
Uppdaterad 18 april 2019

Ålderstecken, mörka ringar eller uttorkad hud kring ögonen? Det finns inga mirakelkurer, men det finns det ögonkrämer och serum som kan pigga upp och i vissa fall släta ut för stunden. Vår testvinnare är så nära magi man kan komma - Hyalamide SubQ Eyes Advanced Serum återfuktar effektivt och visar även fint resultat på mörka ringar.

Dermalogica Total Eye Care SPF15 tar hjälp av en lätt färg att omedelbart dölja mörka ringar och reducerar dessutom påsar under ögonen.

Så gjorde vi testet

Vi gör våra tester själva och testar alla produkter så som de är tänka att användas i verkligheten. Ögonkrämerna har använts under tre veckors tid av både män och kvinnor. Alla krämer har också under en av dessa tre veckor förvarats i kylskåp för att få en extra kylande effekt vid applicering. Utöver det har anvisningarna på förpackningarna följts om hur krämen ska appliceras. I testet har vi utgått från följande parametrar:

  • Användning: Hur lätt är produkten att applicera? Kladdar produkten på fingrar eller runt ögonen? Vilken konsistens har produkten och räcker den länge? Doftar produkten något?

  • Återfuktande förmåga: Hur känns huden kring ögat efter applicering? Återfuktar krämen tillräckligt utan att kännas oljig?

  • Förmåga att motverka ålderstecken: Hur effektiv är krämen mot svullnader runt ögonen? Hjälper den mot mörka ringar och hur snabbt kan i så fall resultat ses? Hur är krämens uppstramande effekt?

Ögonkrämerna har använts under en längre period för att få en uppfattning om hur egenskaperna i krämen påverkar huden över tid. Omdömet på produkterna är baserat på en helhetsupplevelse. Detta är sedan ställt i relation till produktens pris för att kunna avgöra prisvärdhet och sätta betyg.

1. Hylamide SubQ Eyes Advanced Serum - BÄST I TEST ÖGONKRÄM

Ögonserum med aktiva ingredienser som gör verklig skillnad

Förpackning: Flaska med pipett Formula: Serum Mängd: 15 ml

Hylamide SubQ Eyes 15ml

Från Deciem, grundarna av budgetsensationen The Ordinary, kommer även märket Hylamide. Hylamide erbjuder produkter som är snäppet dyrare men fortfarande väldigt plånboksvänliga – i synnerhet om man ser till produkternas kvalitet. Deras ögonserum, Hyalamide SubQ Eyes Advanced Serum, visade sig snabbt vara en riktigt pärla.

Om vi börjar med att se till förpackningen, en liten glasflaska med pipett, så är den snygg och stilren. Men oavsett hur instagramvänliga pipetter än må vara, så är de inte alltid de mest användarvänliga valet. En pumpflaska hade varit att föredra. Detta är dock mest en parentes, då innehållet väger upp detta lilla aber kring förpackningen.

Hyalamide SubQ Eyes Advanced Serum är en lättflytande produkt som appliceras genom att dutta med fingret (droppa ur pipetten på fingret, inte direkt på huden kring ögonen). Serumet är packat av aktiva ingredienser och känns omedelbart återfuktande på huden vid applicering. Efter en tids användning upplever man även att mörka ringar är lite mindre mörka och att fina linjer blivit mindre synliga.

Ser man till ingredienserna och effekten och jämför med priser för liknande produkter hos andra märke, vinner Hyalamide SubQ Eyes Advanced Serum med hästlängder prismässigt. Värt att notera är också att serumet är väldigt drygt. Även om flaskan må se liten ut så rymmer den riktigt storslagna effekter.

Effektivtprisvärt och bra ingredienser
En pumpflaska hade varit att föredra
5,0

2. Yves Rocher Wrinkles & Radiance – Luminizing Eye Roll-On - BÄSTA BILLIGA ÖGONKRÄM

Dryg kräm med enkel dosering och roll-on som ger mycket skön applicering

Förpackning: Tub Formula: Kräm Mängd: 15 ml

Något av det bästa med denna ögonkräm från Yves Rocher är hur enkel den är att applicera. Toppen på tuben har tre små metallkulor och mellan dessa finns ett hål där krämen kan tryckas ut. En mycket liten mängd behövs och sedan kan krämen enkelt rollas på runt ögat. Denna teknik gör det smidigt att både få lagom med kräm och snabbt få den på rätt ställe. De tre små kulorna känns svalkande mot huden och hjälper till att lugna trötta ögon, något som är en härlig boost efter en natt med för lite sömn. Den svalkande effekten och den tunna formulan på krämen gör också att huden genast känns uppstramad och pigg. Efter några veckors användning börjar även de mörka ringarna att bli mindre men det tar lite tid innan man kan se en förändring.

Ögonkrämen har nästan ingen doft, vilket ytterligare gör den skonsam att applicera runt ögonen. Krämen är otroligt dryg och jämfört med många andra tillverkare behövs mindre mängd. De positiva förmågorna och drygheten hos Yves Rocher Wrinkles & Radiance gör detta till en mycket prisvärd kräm som förtjänar en topplacering.

Mycket bra förpackningenkel doseringdrygbillig
Något svag mot mörka ringar
5,0

3. Dermalogica Total Eye Care SPF15

Aterfuktande och lugnade som är helt fantastisk mot mörka ringar

Förpackning: Tub Formula: Kräm Mängd: 15 ml

Dermalogica Total Eye Care SPF15 15ml

Trötta ögon är ett minne blott och en natt med lite sömn är inte längre ett problem. Dermalogicas ögonkräm Total Eye Care SPF15 har nämligen en svag nyans av beige färg i sin kräm. Det gör att mörka ringar döljs redan vid första applicering. Efter hand hjälper den också huden att se pigg ut även innan krämen applicerats, men för den som inte har tid att vänta några veckor på resultat är detta perfekt. Då färgen i krämen är en försiktig nyans smälter den ihop med huden och ger inte ett sminkat resultat. Det gör att den passar bra till män och kvinnor som inte vill sminka sig. Den lätta konsistensen går snabbt in i huden som känns återfuktad utan att vara fet.

Den uppstramande effekten är relativt låg. Dock lugnar krämen huden och hjälper bra mot påsar under ögonen efter någon veckas användning. Krämen är inte riktigt så dryg som vissa andra ögonkrämer. Doseringen blir enkel och känns hygienisk med hjälp av den lilla spetsen på tuben. Ett stort plus är också att krämen innehåller spf 15. Visst är Dermalogica Total Eye Care SPF15 dyr men krämens förmåga att motverka mörka ringar tillsammans med effekten på påsar gör den helt enkelt fantastisk.

Fantastisk mot mörka ringarbra mot påsaråterfuktandepraktisk förpackningspf 15
Låg uppstramningseffektnågot mindre drygdyr
5,0

Bra pris hos:

Bangerhead

4. Kiehl´s Creamy Eye Treatment with Avocado

En härligt svalkande kräm som vårdar huden kring ögonen

Förpackning: Burk Formula: Kräm Mängd: 14 ml

Kiehl's Creamy Eye Treatment Avocado 14ml

Kiehl´s Creamy Eye Treatment with Avocado är en kräm som ser riktigt tjock ut i burken, men som snabbt absorberas av huden och både svalkar och lugnar på en och samma gång. Extra härligt är det att krämen ändrar konsistens då man arbetar in den. Den går från tjock till närmast vattenlik. Det må låta konstigt, men faktum är att det är riktigt skönt att använda den. Krämen lämnar inget kladd efter sig, känns inte fet och är dessutom oerhört dryg. Med bara en liten klick så kan man smörja hela området kring ögonen.

Efter regelbunden användning av denna ljust gröna kräm så ser området kring ögonen piggare ut än tidigare. Huden blir lite slätare och lite jämnare. Värt att nämna är att den även testat bra hos personer som är känsliga runt ögonen, även under den mest intensiva pollensäsongen. Den enda egentliga nackdelen med Kiehl´s Creamy Eye Treatment with Avocado är förpackningen. En liten burk med skruvlock som allt för lätt blir kladdig, trots ett skyddande innerlock. I en drömvärld skulle alla krämer komma i ändamålsenliga förpackningar. Men till dess får man väl helt enkelt stå ut med lite kladd då den genomgående upplevelsen av denna kräm i övrigt är nära nog utopisk.

Svalkarlugnar och är fantastiskt att applicera
Tröttsamt kladdig förpackning
4,5

Bra pris hos:

Åhléns

5. Exuviance Hydrating Lift Eye Complex

Otroligt återfuktande som snabbt går in i huden och kommer i en smidig förpackning

Förpackning: Tub Formula: Kräm Mängd: 15 g

Exuviance Hydrating Eye Complex 15g Tube

En helt otroligt återfuktande ögonkräm är vad Exuviance levererar. På vintern, då huden ofta är lite torrare, är **Hydrating Lift Eye Complex en riktig räddare. Krämen vårdar huden runt ögat på ett mycket bra sätt vilket såklart motverkar både svullna ögon och mörka ringar. Den ger dock inte något häpnadsväckande resultat. Den främsta egenskapen är helt enkelt den mjukgörande förmågan. Trots den intensiva fukten så absorberas krämen snabbt i huden och det känns inte kladdigt. Det är inga problem att sminka sig direkt efter applicering. Eftersom att ögonkrämen vårdar så bra så känns huden pigg och uppstramad efter en tids användning både morgon och kväll.

Tuben har en spetsig hygienisk topp som gör det enkelt att klicka ut den mängd som behövs. Den tjocka konsistensen på krämen gör den också lätt att dosera. Dock krävs det relativt mycket för att få en bra mängd till båda ögonen. Den återfuktande förmågan väger dock upp bra för detta och gör att Exuviance Hydrating Lift Eye Complex klättrar i placeringarna, speciellt vintertid.

Otroligt återfuktandehygienisk smidig förpackninggår snabbt in i huden
Svag mot mörka ringar
4,0

Bra pris hos:

Daystyle

6. Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Synchronized Complex 2

Tjock konsistens som återfuktar och är effektiv mot påsar

Förpackning: Burk Formula: Kräm Mängd: 15 ml

Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II 75ml

Trots att detta är en gel så är den len och återfuktande. Estée Lauders ögonkräm påminner lite om honung och känns närande för ögat. Krämen är bara tänkt att användas på natten och har därför en extra tjock konsistens. Detta är inget som stör utan krämen känns istället vårdande och uppfräschande. När man vaknar på morgonen är huden ordentligt återfuktad och det finns inga spår av påsar. De mörka ringarna ger också med sig efter ett tag och hela området runt ögat ser piggare ut.

Krämen kommer i en liten och exklusiv burk som ger ett lyxigt intryck. För att få ut innehållet medföljer en spatel. En smidig lösning för att slippa få kräm under naglarna men också mer hygieniskt än om krämen skulle appliceras med fingrarna. Dock kan det såklart vara omständligt att behöva ha med både burk och spatel på resa. Att krämen bara är till för natten gör att en annan ögonkräm behövs till dagen. Således ytterligare en kostnad och en extra produkt i badrumsskåpet. Visst är Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Synchronized Complex 2 en dyr ögonkräm, men vill man känna sig riktigt lyxig så är den ett alternativ som lyckas med att både återfukta och vårda.

Tjock konsistensåterfuktandeeffektiv mot påsar
Endast till för nattendyrosmidig förpackning för resa
4,0

Bra pris hos:

eleven.se

7. Clarins Eye Contour Gel

Uppstramande och svalkande med lätt konsistens som snabbt går in i huden

Förpackning: Tub Formula: Gel Mängd: 20 ml

Clarins Eye Contour Gel 20ml

Clarins ögonkräm med gelkonsistens ger en skönt uppstramande effekt och lämnar en med en pigg känsla. Gelen känns svalkande och lugnande. Det gör att krämen är relativt effektiv mot svullna ögon även om den inte riktigt räddar en vaken natt med bebis eller en för lång utekväll. Normal trötthet är dock inga problem. Den exklusiva tuben som krämen kommer i är enkel att förvara i badrumsskåpet då den går att ställa på korken. Dock gör innehållets lätta konsistens att det ofta blir för mycket kräm som kommer ut. En risk som dessutom ökar när krämen förvaras stående så att innehållet rinner ner mot öppningen. Egentligen är Eye Contour Gel dryg men då den är svår att dosera går den ändå åt fort.

Mörka ringar är inte denna kräms starka sida men den uppstramande effekten ger ändå överlag ett tydligt piggare intryck. Återfuktningsförmågan är bra och den lätta formulan går snabbt in i huden och blir varken oljig eller kladdig. Direkt efter applicering går det att lägga på dagens make up, vilket är perfekt en stressig morgon. Clarins Eye Contour Gel är härligt uppiggande med tanke på priset hade vi dock önskat att den räckte lite längre.

Uppstramandesvalkande och lugnandeLätt konsistensgår in snabbt i huden
Svår att dosera
3,5

Bra pris hos:

eleven.se

8. Decléor Lift and Brighten Eye Cream

Återfuktande som har en smidig konsistens med snabb torktid

Förpackning: Tub Formula: Kräm Mängd: 15 ml

Decléor Prolagène Lift & Firm Eye Cream 15ml

Decleors Lift and Brighten Eye Cream har en krämig och skön konsistens som enkelt kan fördelas jämnt över huden kring ögat. Med ens blir huden väl återfuktad och en pigg känsla infinner sig. Om krämen smörjts in för natten så är huden fortfarande len och mjuk nästa morgon. Krämen torkar också in snabbt vilket gör att man kan sminka sig direkt efter applicering. Efter några veckors användning är också de mörka ringarna förminskade. Det är dock den återfuktande och uppstramande förmågan som är den mest markanta egenskapen.

Tuben som ögonkrämen kommer i är minst sagt iögonfallande. Den är avlång till formen, med en nästan lika lång topp som botten. Under korken döljer sig en konstruktion med en slags spatelliknande pump som krämen trycks fram ur. Toppen på pumpen är också tänkt att kunna användas för att stryka ut krämen. Friskt vågat men endast hälften vunnet blir betyget. Konstruktionen hade man klarat sig utan och en vanlig tub hade räckt väl. Nu blir det istället omständligt både att få ut krämen och att förvara tuben. Förutom tubens konstruktion är Decleor Lift and Brighten Eye Cream en bra ögonkräm. Dock ger den inget häpnadsväckande resultat och med tanke på priset hade vi önskat mer.

ÅterfuktandeSmidig konsistenssnabb torktid
Komplicerad förpackningonödigt stor
3,0

Bra pris hos:

Luxplus SE

9. Clinique All About Eyes Rich Cream

Kräm med tunn konsistens som är effektiv mot mörka ringar och ger en pigg känsla

Förpackning: Burk Formula: Kräm Mängd: 15 ml

Clinique All About Eyes Rich 15ml

Oavsett om det är en trött och tidig morgon eller sen kväll ger denna lätta ögonkräm från Clinique en pigg känsla. Den går snabbt in i huden och trots den tunna formulan är den väldigt återfuktande. Effekten av uppstramning är medel, för större effekt finns andra krämer som hjälper bättre. Mot mörka ringar är den dock otroligt effektiv. Skillnaden märks inte första gången All About Eyes Rich Cream används men efter någon vecka börjar de mörka ringarna försvinna och huden runt ögat ser frisk och fräsch ut. Clinique utlovar att produkten ska vara särskilt avsedd för påsar under ögonen och den innehåller därför koffein. Som många ögonkrämer så hjälper den absolut till viss del, men att den skulle vara extra bra för detta är att stretcha på sanningen.

Förpackningen är en snygg och stilren burk med Cliniques exklusiva utseende. Dock behöver händerna tvättas innan krämen används eftersom det annars lätt kan bildas bakterier då fingrar används direkt i burken. Det kan också vara svårt att upp få rätt mängd kräm, men får man väl det är krämen dryg och endast lite produkt behövs. All About Eyes Rich Cream ger visserligen en pigg känsla och är dryg men med tanka på svårigheten att dosera och burken så når den inte ett toppbetyg.

Pigg känslatunn konsistenseffektiv mot mörka ringar
Svår att doseranågot lite uppstramningseffektohygienisk burk
3,0

Bra pris hos:

Harmoniq

10. Yves Rocher Sensitive Vegetal Comfort Targeted Eye Care

Dryg och billig med en svalkande konsistens

Förpackning: Tub Formula: Kräm Mängd: 15 ml

Den lätta konsistensen på denna ögonkräm från Yves Rocher sjunker snabbt in i huden. Krämen är inget återfuktande mirakel men för normaltorr hy så funkar den fint. Den tunna konsistensen gör också att krämen torkar fort och att man snabbt kan applicera smink utan att det kladdar. Krämen är kylande och lugnande mot huden. Den piggar upp och fungerar relativt bra mot påsar under ögonen.

Korken på tuben som krämen kommer i är helt slät vilket gör den lite svår att öppna, framförallt om man precis smörjt in sig med ansiktskräm och har hala fingrar. Däremot är förpackningen i övrigt smidig och hygienisk. Krämen är väldigt dryg och endast en liten mängd kräm är tillräckligt för en användning. Det gör att tuben räcker länge och gör produkten ännu mer prisvärd. Trots sin dryghet och den snabba torktiden så lyckas den inte riktigt klättra i placeringarna då den inte har något som riktigt sticker ut. Yves Rocher Sensitive Vegetal Comfort Targeted Eye Care är helt enkelt en bra allround kräm men levererar inte det där lilla extra.

Snabbtorkandesvalkande konsistensdrygbillig
Svår att öppnainte så återfuktande
3,0

Allt om ögonkräm

Kräm, serum, gel och roll on - ögonkrämer finns idag i en mängd olika varianter för både män och kvinnor. Det finns också krämer för olika typer av ändamål som exempelvis för ung hy, mogen hy eller för att motverka mörka ringar och påsar under ögonen. Ofta är krämen vårdande och återfuktande men utan att vara kladdig eftersom den annars kan påverka applicering av makeup. Ögonkrämer innehåller mindre molekyler än vanlig ansiktskräm. Eftersom porerna runt ögonen är små kan de lättare ta upp och tillgodogöra sig dessa molekyler. Om en vanlig ansiktskräm eller body lotion används lägger den sig som en hinna på ögat och kan göra att man får irriterade eller svullna ögon. Fel typ av produkt kring ögonen kan leda till olika typer av hudproblem, exempelvis milier, talgkulor som fastnar i porerna ger upphov till vita prickar.

Ögonkrämer är till för att motverka hudens synliga tecken på åldrande och ge anti age-egenskaper. Det gör de genom att släta ut rynkor, ge en åtstramande effekt, minska mörka ringar och dämpa svullnad. Du ser helt enkelt lite piggare och fräschare ut. Krämerna innehåller flera olika ingredienser för att uppnå dessa resultat. Bland de vanligaste är k-vitamin som motverkar mörka ringar och antioxidanter för att ge extra skydd. I de flesta krämer finns också något ämne som återfuktar och lugnar huden, exempelvis aloe vera. För personer med väldigt trötta och kraftigt svullna ögon rekommenderas ögoncreme som innehåller koffein, då det både motverkar svullnad och slätar ut huden kring ögat. Brukar man vakna med svullna ögon kan man testa att förvara krämen i kylskåpet. Kylan från krämen kan vid applicering hjälpa till att dämpa svullnaden ytterligare.

Hur används ögonkräm?

Ögonkräm använder man oftast på morgonen innan man möter dagens äventyr och på kvällen innan det är dags för skönhetssömnen. Vissa varumärken har dock krämer som är framtagna för att bara användas på natten och som är något fetare. De flesta ögonkrämer är väldigt dryga vilket gör att det räcker att man använder väldigt lite. Knappt en halv lillfingernagel brukar oftast räcka till båda ögonen.

När du applicerar ögoncreme är det viktigt att du inte gnider för hårt mot den känsliga huden kring ögonen. Ett tips är därför att applicera ögonkrämen med ringfingrarna, där är du inte är lika stark som i pekfinger och långfinger. Då blir du naturligt mer försiktig. Dutta krämen lätt kring globbenet, du behöver inte dra ner den på ögonlocket, huden kommer själv att dra åt sig av fukten och hela området kring ögat kommer så småningom få den kräm som behövs. Om du applicerar krämen på morgonen är det extra viktigt att du inte lägger den på ögonlocket eftersom det kan göra det kladdigt om du ska applicera smink.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!