Test: Fyra locktänger

Fyra locktänger

Pricerunners kvinnliga testpanel testar fyra locktänger som ger dig allt från glammiga Hollywood-lockar till sexig saltvatten-look.

En locktång sticker ut med sin annorlunda design. I övrigt är det små skillnader mellan dem. Vilken är din favorit?

  • OBH:s locktång är min favorit, säger Sandra Hanna. Den ger riktigt snygga och annorlunda lockar, men det är nästan omöljligt att inte bränna sig. Den värmeskyddande handsken hjälper knappt, tillägger hon.
  • Braun EC1 är lättanvänd, och ger riktigt snygga Hollywood-lockar, säger Emelie Neogard. Jag gillar att man kan justera temperaturen för att skona håret. Tyvärr håller inte lockarna lika länge som jag skulle önska.
  • Jag har använt flera olika locktänger tidigare och Babyliss Pro 180 är den skönaste och enklaste att använda hittills, säger Nikolina Pavlovic. Men som med alla andra locktänger vill man att lockarna ska hålla längre.
  • Jag håller med, tillägger Johannes Hoas. OBH:s dyna är nog testets mest prisvärda köp, men jag upplevde att den kändes lite obekväm vid svanken efter en stund.
  • Bosch PHC2500 är bra, men har man bråttom så kan håret lätt glida ur klämskenan, säger Caroline Saha. Jag uppskattar att det medföljer en väska, avslutar hon.
Testet publicerat 12. juni 2012
journalist@pricerunner.com
Braun EC1

Braun EC1

4/5

Hollywood-lockar

Skonsam locktång från Braun med keramisk beläggning och vårdande jonfunktion. När locktången används utsöndras vårdande joner i håret som gör det mjukt och ger det glans. Braun EC1 har en diameter på 24 mm vilket ger mellanstora lockar. På skaftet finns en led-display som visar temperaturen, och den kan justeras i fem steg mellan 125 och 185 grader. Locktången har en kall topp så att du kan avända båda händerna utan att bränna dig. Uppvärmning på ca 60 sekunder och automatisk avstängning efter 30 minuter.

OBH Artist Beach Curls 5842

OBH Artist Beach Curls 5842

4/5

Saltvatten-look

OBH:s locktång har rektangulär utformning vilket ger ditt hår oregelbundna lockar som ska efterlikna lockar du får av saltvatten. Locktångens värmeplatta mäter 10 x 15 mm, vilket ger mindre lockar än till exempel Brauns modell. Den har keramisk beläggning som minskar friktionen och är skonsam mot håret. Locktången saknar klämma, vilket gör lockningen något besvärligare och risken för att bränna sig är lite större. Värmeskyddande trefingerhandske medföljer. Modellen saknar temperaturreglering. Maxtemperatur: 185 grader.

Babyliss Pro 180 (32 mm)

Babyliss Pro 180 (32 mm)

4/5

Lättanvänd

Babyliss nya serie (Pro 180 Sublim’ Touch) finns i fyra storlekar: 19, 25, 32 och 38 mm. Skillnaden på lockarna med 25 och 32 mm är minimal. Locktångens lena yta gör att den med lätthet glider genom håret. Resultat blir fina, klassiska lockar. Temperaturen går att justera i flera steg och med en sval topp går locktången att använda med båda händerna. Helhetsintrycket är att den är väldigt skonsam mot håret och ger härliga lockar, som gärna kunde hålla lite längre. Plus för inbyggt stativ. Temperatur: 180 grader.

Bosch PHC2500

Bosch PHC2500

3/5

Komplett

Bosch locktång (30 mm) är snabb och bra med många praktiska funktioner. Uppvärmningen tar 60 sekunder och för säkerhets skull finns det en lampa som lyser när temperaturen är nådd. Med fem temperaturinställningar kan man anpassa värmen efter hårtyp och minimera risken att bränna håret. Resultatet är fina, härliga lockar. Tyvärr händer det att hårslingan glider ur klämskenan. Plus för det värmebeständiga fodralet som ingår. Automatisk avstängning efter 30 min. Maxtemperatur: 200 grader.