10 smarta tips

1. Jämför pris och andra kostnader

Du har väl jämfört priset på PriceRunner? Ibland tillkommer fraktkostnader, ibland är det fraktfritt. Väldigt många butiker på nätet erbjuder fri frakt om man handlar över ett visst belopp, t. ex. 500 kronor.

2. Ha koll på vad du köper

Kolla gärna en extra gång att det är den modell du söker efter. Ett bra tips är att dubbelkolla saker som färg och storlek, då samma modell ofta kommer i många versioner.

3. Köp från seriösa butiker

Ger butiken ett seriöst intryck? Om du är osäker, kolla vad andra kunder lämnar för betyg och omdömen på PriceRunner.

4. Använd PriceRunner Köpgaranti

Att känna sig trygg gör det lättare att handla på nätet. PriceRunner har en Köpgaranti för registrerade medlemmar som ersätter dig upp till 50 000 kronor om varan inte kommer eller det är fel på den och butiken inte reder ut problemet inom en viss tid. Och den goda nyheten är att det inte kostar något att bli medlem på PriceRunner. Du betalar inte heller något extra för vår Köpgaranti.

Fullständiga villkor för PriceRunner köpgaranti

5. Betala med faktura

Det finns många smidiga sätt att betala på. Men om du betalar med faktura så kan du hålla inne med betalningen om något skulle visa sig vara fel med leveransen. Var dock noggrann med att kolla om det tillkommer några extra avgifter när du betalar med faktura. Superviktigt är också att betala i tid - annars kan räntan ticka på och bli riktigt kostsam.

6. Tänk på miljön

Handla från e-handlare som inte ligger så långt borta om det går. Att skicka ett enskilt paket över hela världen är inte klimatsmart. Och välj produkter med lägre klimatpåverkan. Ett tips är att kolla in Naturskyddsföreningens sajt Top Ten som visar de mest energieffektiva produkterna på marknaden.

7. Använd ångerrätten

För köp inom EU gäller att du har två veckors ångerrätt från dagen efter du fått en vara levererad. Det är en fördel vid e-handel att du faktiskt kan skicka tillbaka en produkt som du inte vill ha.

Mer om ångerrätt inom EU

8. Kolla om det är enkelt att returnera

Kolla innan du köper vad butiken har för returpolicy; vad det kostar att returnera en vara och hur krångligt det är. Köper du varor som väger mycket kan det vara både tidsödande och krångligt att returnera.

9. Använd appen, bli en riktig PriceRunner

Ladda ner PriceRunners app. Med vår iOS app kan du scanna streckkoden på en vara direkt i butiken. I ett nafs visar vi vad samma vara kostar på nätet.

10. Hjälpa andra du med!

Kom ihåg att lämna omdöme på PriceRunner om både varan du köpte och butiken du handlade ifrån. Det hjälper andra personer i samma sits som dig själv. Med mer betyg och omdömen gynnas de mest populära och serviceinriktade butikerna och e-handel blir bättre, tryggare och smidigare för oss alla!

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss