1. Start
  2. Hem & Hushåll
  3. Vitvaror
  4. Robotdammsugare

Robotdammsugare

PriceRunner hjälper dig hitta rätt produkt

Hur mycket kan du tänka dig att betala för en robotdammsugare?
Filtrera
Specifikationer
Prestanda
Funktioner
Trådlöst
Strömkälla
Mått

400+ produkter

Robotdammsugare Electrolux PI92-6DGM
50+ bevakar

Electrolux PI92-6DGM

75 dB, Batteritid 120 min

2 995 kr

4,4

Electrolux Home
Electrolux
i 2 butiker
Robotdammsugare Roborock S8 Black
500+ bevakar

Roborock S8 Black

68.5 dB, Batteritid 180 min

6 290 kr

4,6

NetOnNet
Elon
i 16 butiker

Tre tips när du ska köpa robotdammsugare

Mycket av den glädje och ro som du får över att slippa dammsuga kan bli förstörd om robotdammsugaren ger ifrån sig mycket ljud. Om du har möjlighet att gå och prolyssna i butik kan det ge en fingervisning, men du kan även kolla efter recensioner som beskriver ljudnivån, och leta efter videorecensioner.

Storleken på ditt boende påverkar vad du bör titta efter hos en robotdammsugare.

  • Mindre boenden Om du bor litet så kan du spara in pengar genom att välja en dammsugare med kortare batteritid och som du måste tömma själv. Däremot kan det vara värt, baserat på hur trångt det är möblerat, att investera i en dammsugare som är bra på att navigera så den kommer åt i din lägenhet.

  • Större boenden. Bor du däremot stort, och kanske framför allt har större ytor, vill du ha en dammsugare som orkar städa längre och som har större kapacitet för smuts eller till och med kan tömma smutsen automatiskt. Detta förhindrar att det blir en vardagsyssla att jaga efter och tömma dammsugaren.

Många skaffar en robotdammsugare för att den ska hålla rent efter deras pälsdjur. Leta i dessa fall efter modeller som är bra på att hålla efter hår, då dessa kan vara notoriskt svåra att dammsuga upp.

ROBOTDAMMSUGARE

Vanliga frågor

När du väljer robotdammsugare är det viktigt att tänka på vilka funktioner du vill ha i din dammsugare, hur stor yta ditt hem har samt även hur enkla ytorna är att städa. För dig som har husdjur och många tjocka mattor behöver du prioritera bra sugeffekt, medan en modell med moppfunktion kan vara en bra prioritering om du inte har några mattor.

Robotdammsugare drivs med hjälp av ett smart navigationssystem som gör att robotdammsugaren kan känna av hinder i ditt hem, såsom till exempel möbler och väggar. För att det ska vara möjligt behöver du bara programmera din dammsugare, så att den lär sig hur ditt hem ser ut, vilket den sköter själv första gången du startar den. En del modeller har en inbyggd kamera som den gör det med, men vanligast är att den använder laser för att läsa av varje rum.

Robotdammsugare kan ofta ta sig över trösklar, men det beror på hur höga dina trösklar är. Idag klarar de flesta modellerna av trösklar som är upp till en centimeter höga. För många är inte heller en tröskel på två centimeter några problem. Är din tröskel högre än så kan det vara svårare, ibland krävs det upprepade försök som också kan leda till att robotdammsugaren fastnar eller inte alls kommer över.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss