Kaffekvarnar

PriceRunner hjäper dig hitta rätt produkt

Vill du helst mala kaffebönorna för hand med en manuell kvarn eller är du ute efter en elektrisk kaffekvarn som sköter jobbet åt dig?
Filtrera
Specifikationer
Mått

300+ produkter

Sortera efter popularitet
Kaffekvarnar Wilfa WSCG-2
50+ bevakar

Wilfa WSCG-2

Elektrisk kaffekvarn, 250g, Justerbar malningsgrad, Timer

629 kr

4,6

Kaffekvarnar Wilfa CGWS-130B
Bäst i test

Wilfa CGWS-130B

Elektrisk kaffekvarn, 250g, Timer, Justerbar malningsgrad

995 kr

Vår testvinnare Wilfa Svart Classic Aroma är din garanti för ett gott och välsmakande kaffe.

KAFFEKVARN

Vanliga frågor

Du kan enkelt köpa färdigmalet kaffe i butiken. I många fall kommer du dock att upptäcka att det malda kaffe du köper till din presskanna faktiskt är lite för finmalet och det kommer tyvärr också påverka smaken på kaffet.

Om du brygger ditt kaffe själv (till exempel med presskanna, espressomaskin eller kaffebryggare) rekommenderar vi definitivt att du investerar i en kaffekvarn. Det behöver inte vara en dyr modell – även en av de mindre, handhållna som kan köpas för några hundra kronor kan förbättra din kaffeupplevelse avsevärt jämfört med färdigmalet köpt kaffe. Faktum är att det enklaste sättet att verkligen förbättra ditt kaffe är just att investera i en kaffekvarn.

Ja! De små, handhållna kaffekvarnarna är faktiskt inte riktigt kvarnar som maler bönorna mellan två ytor, utan använder ett knivblad för att riva bönorna i bitar. De större kvarnarna däremot använder ofta ett koniskt kvarnverk som maler bönorna till pulver. I grund och botten är de större och dyrare kvarnarna ofta bättre, eftersom de vanligtvis har flera olika inställningar för hur fint eller grovt bönorna kan malas.

De små kvarnarna är däremot mycket billigare och kan i många fall ändå klara uppgiften ganska bra – om du inte är en riktig kaffenörd. Som tidigare nämnts beror ditt val också på vilken typ av kaffe du brygger. Du kan mala bönor grövre även på en handhållen kvarn, men det kan vara svårare, eftersom du måste själv måste ska stänga av kvarnen när du tror att bönorna är färdigmalda.

På gott och ont: Ja, det är den.

Utan att vara alltför vetenskaplig är det så att smakerna är bundna till oljor i kaffebönan. Så snart bönorna mals och utsätts för syre och luft börjar dessa förlora smaknyanser, och med tiden börjar oljorna till och med smaka härsket. Du kan därför tydligt känna skillnaden när du jämför nymalda bönor med en påse färdigmalet kaffe som du köper i snabbköpet. För en tränad kaffeentusiast kan det faktiskt bara vara en fråga om minuter efter malningen innan kaffet börjar förlora delar av sina smaknyanser.

Det kanske låter lite överväldigande när vi uttrycker det så, men när du väl börjar dricka nymalet kaffe blir det snabbt svårt att gå tillbaka.

Annons