Smörgåsgrillar

Toastjärn
Filtrera
Specifikationer
Mått

400+ produkter

Smörgåsgrillar Krups Grcic FDK452
Populär

Krups Grcic FDK452

Toastjärn, Temperaturlampa, Plattor med non stick-beläggning, 850 W

434 kr

4,6

Tre tips när du ska köpa smörgåsgrill

När det gäller kvalitet på smörgåsgrillar går det att hitta allt från enklare modeller för endast några hundralappar, till mer avancerade grillar för tusentals kronor. Dina behov och krav på smörgåsgrillen spelar stor roll för vad prislappen kommer att landa på. 

För den som har höga krav på sin smörgåsgrill och som kommer att använda den ofta, då kan det vara värt att spendera några extra kronor på grillen. De dyrare modellerna brukar ofta vara mer robusta och rejäla i sin utformning, och ofta inkluderar det ett mer hållbart material som till exempel rostfritt stål. Det är ett material som är lättare att underhålla och hålla rent än vad till exempel plast är – vilket är ett vanligt material för billigare smörgåsgrillar. 

  • Indikatorlampa: En temperaturlampa som lyser när grillen är uppvärmd och en som lyser när smörgåsen är klar underlättar tillagningen och ser till att du får en perfekt tillagad smörgås varje gång.

  • Avtagbara plattor: Avtagbara plattor underlättar inte bara rengöringen utan innebär ofta att du kan byta ut plattorna och använda grillen som bordsgrill eller våffeljärn. Med vissa modeller ingår flera olika plattor, och ibland kan du även behöva köpa till dem separat. 

  • Svalt hölje: Slipp oroa dig för att bränna fingrarna på höljet när du använder smörgåsgrillen. Ett svalt hölje gör användningen betydligt mer säker. 

Som med mycket annat spelar användarvänligheten troligtvis roll för hur ofta smörgåsgrillen kommer att bli använd. Vi alla känner troligtvis till frustrationen som kan uppstå när vi lagar mat och den råkar brännas fast, därför rekommenderar vi en smörgåsgrill med non-stick-beläggning. Det minimerar risken för att mackan ska brännas fast i plattorna, och gör även rengöringen betydligt enklare. 

På tal om rengöring är det också en faktor som förmodligen spelar in i hur ofta du kommer använda smörgåsgrillen. Se till att du väljer en grill där plattorna är avtagbara, så att du kan ta loss dem vid rengöring. Med vissa modeller kan du till och med diska plattorna i diskmaskinen. 

Få inspiration och prova goda recept på grillade smörgåsar.

Annons

Gillar du vår nya look?

Läs mer om alla nyheter och ge din feedback

här.