1. Start
 2. Hem & Hushåll
 3. Vitvaror
 4. Diskmaskiner

Diskmaskiner

PriceRunner hjälper dig hitta rätt produkt

Förutom den klassiska golvstående diskmaskinen finns det även bänkmodeller för mindre hushåll och ytor. Vad söker du?
Filtrera
Specifikationer
Funktioner
Hållbarhetsinformation
Strömförsörjning
Elkonsumtion
Vattenförbrukning
Mått

1000+ produkter

Diskmaskiner Bosch SPV2IKX10E Integrerad
Populär

Bosch SPV2IKX10E Integrerad

Helintegrerad, 45 cm Liten, 46 dB Tyst

5 042 kr

4,7

Elon
Tretti
i 10 butiker

Tre tips när du ska köpa diskmaskin

Diskmaskiner kommer ofta i två olika storlekar: standard eller kompakt.

 • Standard är 60 cm och passar bra till familjen eller om ni är fler än 3 i hushållet.

 • Kompakt passar bra om man är ett par eller tre personer.

 • Bänkdiskmaskin: Denna variant är ofta den billigaste. Kapaciteten är inte så stor men kan vara till stor hjälp för studenten eller mindre hushåll. Kolla efter kompatibilitet med er blandare/bänkdiskmaskinsuttag innan ni köper eller köp en variant som man kan fylla på med vatten manuellt.

 • Fristående: Om du hyr din bostad så kan en diskmaskin låta som en dyr lyx. Investera därför i en fristående diskmaskin så att du kan ta med diskmaskinen i en eventuell flytt.

 • Underbyggd: Äger du istället din bostad så kan det vara värt att bygga in din diskmaskin.

För att du ska spara in pengar på el så kolla efter modeller som är uppmärkta som energisnåla/miljövänliga. Här kan det vara bra att leta efter sidor som jämför modeller istället för att lita på vad tillverkarna själv hävdar.

Andra sätt en diskmaskin kan spara el på är om den har en delay-funktion så att du kan tajma disken när elen är som billigast. Även olika funktioner som snabb- och miljöprogram gör att du kan välja rätt sorts diskprogram för tillfället.

Det kan vara bra att känna till att energiklassningarna uppdaterades under 2021, du kan läsa mer om det hos Energimyndigheten.

DISKMASKIN

Vanliga frågor

De flesta diskmaskiner fungerar på ungefär samma sätt, och de största skillnaderna mellan olika modeller rör primärt design eller estetik. Vatten tas in i botten av diskmaskinen via inloppsslangen. Därefter värms vattnet upp av ett element i diskmaskinen som sitter under spolarmarna. Vattentrycket får till slut spararna att snurra, vilket sprider vattnet i maskinen. Det smutsiga vattnet pumpas ut och nytt fräscht vatten kommer in.

En normal diskmaskin utan några extremt avancerade funktioner kan hålla i upp till 15 år, men det hör inte till ovanligheterna att den måste bytas ut efter tio år. De flesta fel som uppstår går dock att åtgärda. Det är till exempel vanligt att maskinen inte fylls med vatten, vilket kan bero på många olika saker. Förutom stopp i slangen så kan det vara en säkring som slagit till på grund av en läcka eller att vattenförsörjningen stängts av med vredet vid blandaren i köket.

Det är en diskmaskin som saknar både topp och lucka och ibland även väggpaneler. De här diskmaskinerna är tänkta att byggas in i befintlig köksinredning och förses med en diskret lucka i samma material och färg som resten av inredningen i köket. Många föredrar en integrerad diskmaskin av rent estetiska skäl. Funktionellt föreligger däremot ingen skillnad.

Annons
 • Bäst i test
 • Rea
 • Guider
 • Om oss