1. Start
  2. Hem & Hushåll
  3. Hem
  4. Väckarklockor

Väckarklockor

Wake Up Light
Filtrera
Specifikationer
Funktioner
Trådlöst
Strömkälla
Mått

1000+ produkter

Väckarklockor Philips Wake Up Light HF3500/01
50+ bevakar

Philips Wake Up Light HF3500/01

Digital, Vit, Wake Up Light, Snooze

754 kr

3,9

Tre tips när du ska köpa väckarklocka

En ljusklocka (också kallad wake up light eller uppvakningslampa) simulerar en soluppgång så att du vaknar till ett gradvis ökande ljud och ljus. Många tycker att det är ett behagligare sätt att vakna på, och vissa varianter har ett fågelkvitter eller havsljud i stället för ett vanligt alarms tutande. För dig som gärna vaknar till musik kan vi rekommendera en klockradio.

Det finns också särskilda väckarklockor för svårväckta. De låter extra högt samtidigt som de vibrerar, till exempel via en puck som läggs under kudden. Vissa klockor har delar som flyger eller rullar iväg, och tystnar inte förrän du jagat ikapp dem. Många ger dig också möjlighet att ställa två alarm samtidigt, om du är en sådan som lätt råkar somna om.

Den bästa väckarklockan är enkel att använda även när det är mitt i natten. För digitala varianter är det bra med en upplyst skärm eller projektor som visar siffrorna på väggen, så att du ser vad klockan är även om det är mörkt. Om du väljer en analog klocka rekommenderar vi att välja en med tyst urverk, så att tickandet inte håller dig vaken.

Visst är det skönt med prylar som slår två flugor i en smäll? Fundera på om du vill ha dessa funktioner:

En smart väckarklocka kan till exempel kopplas till kaffebryggaren, så att du vaknar till doften av nybryggt kaffe.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss