Symaskiner

Singer
Singer
Filtrera
Specifikationer
Mått

400+ produkter

Symaskiner Singer Handsymaskin
Populär

Singer Handsymaskin

Singer Symaskin

100 kr
Symaskiner Singer Tradition 2250
-13%

Singer Tradition 2250

Singer Symaskin, Mekanisk, 70 sömmar, Dekorsöm

1 428 kr1 237 kr

4,5

Tre tips när du ska köpa symaskin

Om du mest vill kunna lappa, laga och lägga upp ett par gardiner ibland räcker det troligtvis med en enklare symaskin med basfunktioner som raksöm och sicksack. Vill du däremot kunna sy egna plagg bör du välja en maskin med fler funktioner.

Här är några olika sorters symaskiner:

  • En mekanisk symaskin ställer du in manuellt. Du vrider på rattar för att välja söm och ställa in längd och bredd på stygnen. Det är en bra symaskin för nybörjare, eftersom den är enkel att använda.

  • En elektronisk symaskin ställer in allt själv – du behöver bara trycka på en knapp. Även den är ett bra val för nybörjare. Den brukar ha fler funktioner än en mekanisk maskin, vilket gör att den ofta är dyrare.

  • En datoriserad maskin är mer avancerad. På en display programmerar du hur den ska sy, och den passar dig som är en van användare som vill kunna designa egna kläder och liknande.

  • En overlock-maskin ger fållar och sömmar på kläder och gardiner en snygg finish. Däremot är den mer ett komplement till de andra sorters maskinerna.

Många symaskiner är riktigt tunga, och om du inte har ett eget syrum där hemma där den kan stå permanent kan det bli jobbigt varje gång du ska ta fram den. Därför rekommenderar vi att du väljer en lätt symaskin som är enkel att både bära och förvara.

Vad symaskinen kan göra skiljer sig åt mellan olika modeller. En mer avancerad maskin har till exempel fler alternativ för sömmar. Om du vill sy knapphål till kläder ska du dubbelkolla att din maskin har en sådan funktion. Kolla också upp vilken teknik den använder. Och om du ska sy i ärmar och runt halsringningen är det bra att välja en symaskin med friarm.

Om du vet att du kommer att sy i tjocka tyger ska din maskin också klara av det. Välj därför en sort som låter dig justera pressarfotstrycket efter tygets tjocklek.

Är du sugen på att börja sy men minnena från skolans syslöjdslektioner börjat blekna kan kanske de här tipsen komma väl till pass.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss