Ficklampor

Pannlampor
Pannlampor
Filtrera
Specifikationer
Strömkälla
Mått

1000+ produkter

Ficklampor Led Lenser H8R
Populär

Led Lenser H8R

Pannlampa, Laddningsbart batteri inkluderat, Justering av ljuspunkt (fokus), Batteriindikator, Batteri: 18650, Lumen: 600, Räckvidd: 150 m

711 kr
Ficklampor Lumonite Compass R
Bäst i test

Lumonite Compass R

Pannlampa, Justering av ljuspunkt (fokus), Batteriindikator, Laddningsbart batteri inkluderat, Vattentät, Batteri: Li-Ion, Lumen: 1054, Räckvidd: 115 m, Vikt: 162g

1 499 kr

Användarvänlig pannlampa av hög kvalitet som håller vad den lovar med imponerande stark ljusprestanda och lång räckvidd

Tre tips när du ska köpa ficklampa

Det sista du vill är att ljuset plötsligt försvinner, så se till att välja en ficklampa med ljus som räcker länge. Lumen mäter en lampas ljusflöde: ju högre lumen, desto starkare är ljuset. 650 lumen och uppåt brukar vara lagom för vardagsbruk. Visst är det bra med starkt ljus, men ett högt lumental kan också göra att ficklampan snabbt får slut på batteri. Över 1 000 lumen kan också göra lampan tung, så fundera på vad som är viktigast för dig.

Solcellsladdare eller laddning via vev är extra bra om du vill kunna ha lampan i krissituationer där du kanske inte har tillgång till ström eller batterier.

Fundera på vilka funktioner din lampa behöver. Vi rekommenderar dessa:

  • En lampa med SOS-läge blinkar tre långa och tre korta blinkningar, alltså morsekod för SOS, så att du kan signalera var du befinner dig och att du behöver hjälp i en krissituation.

  • En vattentät ficklampa är bra för dig som vill kunna ha den ute på sjön eller bara inte vill hindras av regn. En IPX4-märkning innebär att den klarar regn, men inte att doppas i vatten.

  • En lampa med justerbart ljus är lätt att anpassa efter olika miljöer och situationer.

Om du ska använda lampan i skogen eller ute på större fält bör du välja en med ett brett ljus. En sådan är också bra om du ska ha ficklampan till löpning, så att du ser diket. Ska du springa i trafik bör du dock ha en lampa med riktat ljus. Du som söker en ficklampa för jakt bör ha en med grönt ljus, eftersom djur inte är lika känsliga för det. Däremot är vitt ljus bättre på att spåra blod.

Behöver du lära dig mer om pannlampor har Addnature en guide till hjälp.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss