Golvdammsugare

PriceRunner hjäper dig hitta rätt produkt

Vad har du för budget för en dammsugare?
Filtrera
Specifikationer
Prestanda
Strömförsörjning
Mått

1000+ produkter

Golvdammsugare Electrolux UltraOne EUO9GREEN
-14%

Electrolux UltraOne EUO9GREEN

Dammsugare, 65 dB

1 986 kr1 699 kr

4,4

Golvdammsugare Electrolux PD82ANIMA
Bäst i test

Electrolux PD82ANIMA

3-in-1 Dammsugare, 57 dB Tystgående

2 532 kr

Kompakt, tyst och supereffektiv dammsugare för alla slags hem

DAMMSUGARE

Vanliga frågor

En traditionell golvdammsugare är den typ av dammsugare som normalt sett har bäst sugkraft, och de är särskilt effektiva för att dammsuga mattor och möbler. Eftersom dammsugaren kopplas med sladd behöver du aldrig fundera på att ladda den eller att batteriet ska ta slut. Munstycket är ofta enkelt att ta av, och tack vare den längre slangen kan du enkelt komma in under soffan och sängen.

Dammsugaren är utrustad med en elmotor där det sitter små magneter. Mellan magneterna finns spolar som också har magneter på sig. När du sätter igång dammsugaren börjar ett fläkthjul som är fäst på spolarna att snurra. När det sker sugs smuts och damm in genom munstycket och fastnar i filtret, innan luften åker vidare ut genom bakre delen på dammsugaren.

Den genomsnittliga livstiden på en dammsugare är ungefär åtta år. Dock varierar det inte bara mellan varumärke och modell utan det beror även på hur mycket dammsugaren används. Bor du i en liten lägenhet med ett sovrum kommer du inte att behöva använda dammsugaren lika mycket som om du bor i en stor villa.

Annons