Våffeljärn

PriceRunner hjäper dig hitta rätt produkt

Söker du ett klassiskt våffeljärn eller ett som du kan göra belgiska våfflor med?
Filtrera
Specifikationer
Mått

200+ produkter

Sortera efter popularitet
Våffeljärn Wilfa WAS-623
4,5/5

Wilfa WAS-623

Enkeljärn, Hjärtformade våfflor, Kan förvaras stående, Ställbar värme, Indikatorlampa, Non-stick, Kabelförvaring

599 kr

4,8

VÅFFELJÄRN

Vanliga frågor

Det går faktiskt utmärkt att göra våfflor i en helt vanlig grillpanna. Glöm inte att se till att grillpannan är välsmord så att våfflorna inte fastnar. Var också försiktig med hur mycket smet du häller i – ju mer smet, desto längre tid tar det innan våfflan är klar – risken att våfflan fastnar ökar med gräddningstiden. Det kan vara en god idé att ersätta en del av mjölet i smeten med majsstärkelse för att göra våfflorna fastare. Det här sättet att göra våfflor kan kräva lite övning innan du får bästa resultat.

Ibland blir våffeljärnet kladdigt och behöver rengöras.

  1. Se först till att järnet är urkopplat och att det har svalnat helt.
  2. Torka av våffeljärnet med hushållspapper på insidan.
  3. Om mycket smet har runnit över kanterna på utsidan kan du ibland behöva använda en lätt fuktig trasa. Det är viktigt att trasan inte är våt utan bara lätt fuktig.
  4. Torka sedan av det igen med hushållspapper.

Våffeljärn blir riktigt varma, men den exakta temperaturen varierar ganska mycket mellan olika modeller och tillverkare. De våffeljärn som blir hetast ger oftast en krispigare och mer gyllene våffla, medan de som inte når lika höga temperaturer ger mjukare (och blekare) våfflor som resultat. Läs gärna vårt test av våffeljärn där vi bland annat har tittat på hur varma de blir och hur lätt man bränner sig.

Oavsett hur varmt just ditt våffeljärn blir, var försiktig – brännskador uppstår lätt, särskilt om du är omgiven av hungriga barn.

Annons