Mikrovågsugnar

PriceRunner hjäper dig hitta rätt produkt

Söker du en fristående mikrovågsugn eller vill du hellre ha en som du bygger in i kökets inredning?
Filtrera
Specifikationer
Mått

1000+ produkter

Sortera efter popularitet
Mikrovågsugnar Samsung MC28M6045CS/EE Silver
Populär

Samsung MC28M6045CS/EE Silver

Fristående mikro, 28 Liter, Grill, 900W, Mellanstor, Bredd: 51.7 cm

2 690 kr

4,4

Mikrovågsugnar Electrolux EMS21400W Vit
-24%

Electrolux EMS21400W Vit

Fristående mikro, 18.5 Liter, Grill, 800W, Liten, Bredd: 48.5 cm

1 190 kr899 kr

4,5

MIKROVÅGSUGN

Vanliga frågor

Det finns många olika typer av mikrovågsugnar på marknaden, till exempel varianter med varmluft, grill- eller bakfunktion. Vissa av dem har automatisk tillagning, vilket är smidigt för dig som vill göra annat medan maten tillagas. De flesta mikrovågsugnar är 40–45 cm djupa, men det finns även ugnar med endast 30 cm djup som tar liten plats i köket.

Mikrovågorna gör att de molekyler som finns i maten, främst vattenmolekyler men även fetter, börjar röra på sig. Rörelseenergin omvandlas då till värme som gör att maten tillagas. Ju större mängd vatten det finns i maten, desto snabbare går det alltså, eftersom fler vattenmolekyler kommer i rörelse samtidigt.

Nej, det är inte farligt att använda mikrovågsugn så länge den inte är trasig. Mikrovågorna består av korta radiovågor och den lilla mängd mikrovågor som läcker ut är så försumbar att det inte föreligger några risker, enligt Strålsäkerhetsmyndigheten. När du öppnar luckan till mikrovågsugnen upphör mikrovågorna. Mikrovågor kan heller inte finnas kvar i exempelvis din mat efter uppvärmningen.

Annons