Glassmaskiner

Filtrera
Specifikationer
Mått

Deals

Glassmaskiner på rea
Cuisinart ICE-40BCE

Cuisinart ICE-40BCE

1 439 kr1 614 kr

Ellos

100+ produkter

Glassmaskiner Wilfa ICM-C15
200+ bevakar

Wilfa ICM-C15

Glassmaskin, 1.5 L, Inbyggd kompressor, Kräver frys, Display, Timer

2 390 kr

4,3

Tre tips när du ska köpa glassmaskin

En glassmaskin med kompressor är självfrysande, vilket gör att du inte behöver frysa något i förväg. Andra maskiner har nämligen en skål som du måste frysa innan användning, ofta ett helt dygn. Att välja en självfrysande maskin sparar både tid och plats i frysen, men å andra sidan kostar de ofta lite mer. Om du hellre vill ha en budgetvariant eller har en liten frys med ont om plats tipsar vi om att välja en glassmaskin med separat isblock.

Tillverkningstiden tar olika tid beroende på vilken maskin du väljer. De snabba varianterna kan servera nygjord glass på tjugo minuter, medan andra kan ta timmar. Många av dem har också olika lägen, så att du kan testa dig fram bland olika sorters glass. En ofta uppskattad detalj är att maskinen kan hålla glassen fryst efteråt, så att den inte smälter innan du hunnit äta den.

Fundera på hur stor glassmaskin du behöver. Den ska både kunna göra tillräckligt mycket glass och få plats på bänken eller i köksskåpet när du inte använder den. Här är några tumregler för vilken storlek som kan passa:

  • 1 liter är lagom för ett par glassätare.

  • 1,5 liter passar för en större familj.

  • 2 liter och uppåt passar till födelsedagskalaset.

Vill du ha inspiration? Ica har samlat härligt goda recept på glass här.

Annons