Brödrostar

PriceRunner hjäper dig hitta rätt produkt

Söker du en klassisk brödrost för två brödskivor eller vill du kunna rosta fler skivor samtidigt?
Filtrera
Specifikationer
Mått

500+ produkter

Sortera efter popularitet
Brödrostar Smeg TSF01
3,0/5

Smeg TSF01

Brödrost med plats för 2 brödskivor, Svart, Grön, Multifärgad, Vit, Blå, Guld, Röd, Silver, Rosa, Beige, Grå, Steglös inställning av rostningsgraden, Upptiningsfunktion, Manuell stoppfunktion, Lyftfunktion, Bagel-funktion, Löstagbar smulbricka, Uppvärmningsfunktion

1 495 kr

4,5

Brödrostar Philips HD2650/90
Bäst i test

Philips HD2650/90

Brödrost med plats för 2 brödskivor, Rostfritt stål, Manuell stoppfunktion, Uppvärmningsfunktion, Steglös inställning av rostningsgraden, Upptiningsfunktion, Lyftfunktion, Löstagbar smulbricka

327 kr

Effektiv brödrost med många olika rostningsinställningar, passar alla sorters bröd

BRÖDROST

Vanliga frågor

De flesta brödrostar har en smulbricka där alla smulor som hamnar längst ned i brödrosten samlas. Den tar du enkelt loss och tömmer vid behov. Om du vill rengöra brödrostens utsida kan du torka av den med en lätt fuktig trasa. Se dock till att brödrosten inte är kopplad till el när du gör detta. Brödrosten ska inte heller tvättas eller rengöras med vatten eftersom de inte är utformade för att hantera det.

Det enklaste sättet att kunna njuta av rostat bröd utan brödrost är att använda en stekpanna och rosta brödskivorna försiktigt i pannan tills de får lagom mycket färg. Du kan också rosta bröd i ugnen. Oavsett om du väljer stekpanna eller ugn är det viktigt att hålla ett vakande öga på brödet, eftersom gräddningen går snabbt i slutet. För att undvika att bränna brödet är det bäst att kontrollera skivorna regelbundet.

Brödrostar är utrustade med värmelement som värmer brödet med hög temperatur från två olika sidor. Det är detta som gör att brödet får en rostad yta. Brödrostar är även utrustade med en timer och en popup-funktion som gör att brödet studsar upp när det är klart. De flesta modellerna ger dig även möjlighet att välja hur välrostat du vill att brödet ska vara genom olika inställningsmöjligheter. Mer avancerade brödrostar har även funktioner som tining, förmågan att rosta bagels och inställningar som gör att du kan specificera rostningstiden ytterligare.

Annons