Tvättmaskiner

PriceRunner hjäper dig hitta rätt produkt

Om du vill ha en tvättmaskin som kräver mindre yta är en toppmatad modell ett bra val, annars är frontmatade modeller vanligast. Vad söker du?
Filtrera
Specifikationer
Funktioner
Elkonsumtion
Vattenförbrukning
Mått

1000+ produkter

Sortera efter popularitet
Tvättmaskiner Bosch WAU28UE9SN
-41%

Bosch WAU28UE9SN

Tvättmaskin, Energiklass C, 60 cm, Tvättkapacitet 9 kg

8 495 kr4 995 kr

3,0

Tvättmaskiner LG FV50VNS3E
Bäst i test

LG FV50VNS3E

Tvättmaskin, Energiklass B, 60 cm, Tvättkapacitet 9 kg

7 495 kr

En enormt bra tvättmaskin väl värd sitt pris

TVÄTTMASKIN

Vanliga frågor

Konceptet som en tvättmaskin bygger på är att kläderna slungas runt med vatten och tvättmedel så att smutsen trycks ut. Det här följs sedan av en centrifugering där man vrider ur vattnet. Tvättmaskinen tar in vatten genom en inloppsslang och därefter blandas vattnet med tvättmedel som man placerat i doseringsfacket. Trummans rotation gör att blandningen strömmar genom kläderna.

Om det redan har stått en tvättmaskin på platsen, så att det finns avlopp, vatten och el på plats, finns det leverantörer som installerar tvättmaskinen för 500 till 1 500 kronor. Det är betydligt dyrare om det krävs att man drar vatten eller el till den plats där tvättmaskinen ska stå. Då behövs både en VVS-tekniker och en elektriker – i så fall är det klokt att be om flera offerter.

En någorlunda genomsnittlig tvättmaskin konsumerar 1 kWh per 60-graderstvätt. Med en snittkostnad på cirka 1,20 kronor per kWh och en tvättmedelskostnad på runt 1,30 kronor per tvätt så blir det i kombination med vattenkostnaden runt 3,30 kronor per tvätt. Det finns pengar att spara på att tvätta nattetid, men bor man i lägenhet bör man vara på det klara med att det kan störa grannarna.

Annons