Strykjärn & Steamers

PriceRunner hjäper dig hitta rätt produkt

Söker du ett klassiskt strykjärn eller en steamer (en handhållen ångstrykare som du bland annat kan använda för att stryka hängande plagg)?
Filtrera
Specifikationer
Mått

500+ produkter

Sortera efter popularitet
Strykjärn & Steamers Philips Azur GC4563
Populär

Philips Azur GC4563

Ångstrykjärn, Ångpuff, Spray, 2600 W, Ångkapacitet: 45 g, 13 cm 15 cm

694 kr

4,7

STRYKJÄRN

Vanliga frågor

Strykjärnet har en metallplatta som består av järn, och denna värms upp när du sätter i kontakten. Plattan är i sin tur kopplad till strykjärnets hus där det finns handtag, vattenbehållare och värmereglage. När du kopplat in strykjärnet börjar det värmas upp till den temperatur du har valt och när lampan slocknar så indikerar detta att plattan uppnått rätt värmenivå. Då kan du börja stryka och på så vis släta ut tyget.

Det beror på vilket varumärke och modell du har eftersom olika modeller har olika temperaturspann. I många fall kan temperaturen vara allt från 120 grader celcius ända upp till 240 grader celcius - men även långt över. Det är viktigt att reglera värmen efter materialet. Är det exempelvis bomull du stryker är rekommendationen ett gradtal på 204 grader. Ska du istället stryka nylon bör du sänka till 135 grader

Det finns många huskurer som fungerar för att rengöra ett strykjärn, men en av de vanligaste är att ta en matsked ättiksprit och blanda det med vatten. Blandningen lägger du i strykjärnets vattentank. Slutligen aktiverar du ångfunktionen hos strykjärnet för att starta rengöringen. Har det fastnat plast eller liknande på strykjärnet så kan du ta en vass kniv och försiktigt ta bort det oönskade materialet.

Annons