Torktumlare

PriceRunner hjäper dig hitta rätt produkt

I svenska hem är kondenstumlare den vanligaste sortens torktumlare. Vad söker du?
Filtrera
Specifikationer
Mått

500+ produkter

Sortera efter popularitet
Torktumlare Bosch WTW85L48SN Vit
100+ bevakar

Bosch WTW85L48SN Vit

Kondenstumlare, 60 cm, 8 kg, Energisnål A++

6 649 kr

4,7

Torktumlare Cylinda TVP 5471X Vit
Bäst i test

Cylinda TVP 5471X Vit

Kondenstumlare, 60 cm, 7 kg, Energisnål A+

5 980 kr

Torktumlare med smidigt underhåll och bra torkresultat

TORKTUMLARE

Vanliga frågor

En torktumlare har precis som en tvättmaskin en roterande trumma. Det är genom att snurra runt den blöta tvätten samtidigt som man blåser in varm luft som torkning sker. Det finns i huvudsak tre typer av torktumlare: kondenstumlare, frånluftstumlare och värmepumpstumlare. Frånluftstumlaren ansluts till ventilationen och har ett luddfilter. Kondenstumlare är något billigare och fungerar även utan ventilation. Värmepumpstumlare är en frånluftstumlare som återanvänder värmen genom att släppa ut den i luften.

I en genomsnittlig torktumlare ligger temperaturen på runt 70 grader. Det går även att tumla på lägre temperaturer, men då blir förstås torkeffekten inte lika stor, och det tar längre tid innan tvätten blir torr. Värmepumpstumlare jobbar på en något lägre temperatur än andra slags torktumlare.

Efter att ha tvättat kläderna i en tvättmaskin placerar man dem i torktumlaren. Man väljer ett program och sätter igång processen. Man bör sortera kläderna efter den torktemperatur som rekommenderas, och man ska helst inte stoppa in tjocka och tunga kläder tillsammans med tunnare plagg, om man vill ha optimal effekt.

Annons