• Rea
  • Guider
  • Om oss
  1. Start
  2. Hem & Hushåll
  3. Köksapparater
  4. Vattenkokare

Vattenkokare

PriceRunner hjälper dig hitta rätt produkt

Söker du en elektrisk vattenkokare eller är du ute efter en klassisk spiskittel?
Filtrera
Specifikationer
Mått

1000+ produkter

Vattenkokare Smeg KLF03BL
200+ bevakar

Smeg KLF03BL

4,5

1.7L, 2400 W, Temperaturkontroll, Automatisk avstängning, 360° kontaktplatta, Vattenmätare, Antikalkfilter, Dolt värmeelement

1 290 kr1 430 kr
NetOnNet
Elon
i 25 butiker

Tre tips när du ska köpa en vattenkokare

Om du bor ensam och sällan har ett större antal gäster på samma gång så kanske du klarar dig med en mindre modell. Annars kan en stor modell vara värd sitt pris för att kunna servera te till alla dina gäster utan att behöva koka nytt vatten hela tiden.

Hur snabbt det går att koka vatten kan skilja sig ganska drastiskt mellan olika modeller. Effekten är ett bra riktmärke för hur snabb en vattenkokare är – cirka 2 000 watt borde vara tillräckligt för vardagsbehovet.

Att koka vatten i vattenkokare drar mindre energi än att koka upp på spisen, även med induktionshäll. Här får du fler tips på hur du kan spara energi.

  • Automatisk avstängning. Det är inte alla modeller av vattenkokare som har en automatisk avstängning. Detta behöver i sig inte vara ett problem, men det kan vara skönt för dig att överhuvudtaget inte tänka på om du drog ur sladden eller inte, i synnerhet om du behöver jäkta iväg till jobbet på morgonen.

  • Temperaturreglering. Vissa typer av te kräver olika temperatur på vattnet, grönt och vitt te ska t.ex. oftast bryggas vid lite lägre temperaturer. Med en vattenkokare med ställbar temperatur ser du till att vattnet inte blir för varmt.

  • Varmhållning. En del vattenkokare kan hålla vattnet varmt åt dig på rätt temperatur, om det skulle dröja ett tag innan du häller upp det.

  • Vattenmätare. De allra flesta gör säkerligen så att de måttar upp en mängd vatten mer eller mindre på måfå i vattenkokaren. Men om du behöver veta exakt hur mycket vatten du kokar upp kan du ha nytta av en vattenkokare med inbyggd vattenmätare. Vissa modeller har en mätare på utsidan, medan andra har den på insidan.

Annons