Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

November

Publicerad 13 november 2018

Black Friday: 10 knep för att lyckas med kapen och undvika fällorna

Black Friday, som i år infaller den 23 november, är årets största readag både på nätet och i fysiska butiker. I och med att fredagen är en klämdag som ofta spenderas med familj och vänner har det utvecklats till en stor shopping- och readag som start på julhandeln.

Black Friday-fenomenet har funnits sedan 2013 i Sverige och har sedan dess vuxit snabbt. Numera är det den enskilt största shoppingdagen i Sverige. I år förväntas Black Friday växa med 20 % till över sex miljarder.

Först och främst ska du vara förberedd på att det kan bli en hektisk och frustrerande dag. Produkter du är på jakt efter kan vara slutsålda och hemsidor kan vara mycket långsamma och kanske rent av gå ner på grund av hög belastning. Det kan också hända att du blir ”utkastad” mitt under betalningsprocessen på grund av den massiva trafiken på nätet.

Men det också en spännande shoppingdag där du har goda chanser att göra bra inköp och spara mycket pengar. I stort sett alla etablerade butiker och kedjor deltar i Black Friday och har annonserat att de kommer ha bra erbjudanden.

PriceRunner, som är Sveriges största jämförelsetjänst med över 1,8 miljoner produkter, har sammanställt denna 10-punktsguide till hur du shoppar smartast på Black Friday.

Tio goda råd till de bästa Black Friday-kapen

  1. Skriv en inköpslista i förväg
  2. Jämför priser
  3. Kolla andra kostnader
  4. Tänk på miljön
  5. Dubbelkolla det du köper
  6. Köp från seriösa butiker
  7. Kolla om det är enkelt att returnera
  8. Slå till snabbt
  9. Betala med faktura
  10. Använd ångerrätten

Läs de 10 tipsen inför Black Friday i sin helhet här.

Kontaktperson

Nicklas Storåkers, VD

Inte medlem? Börja här