Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

September

Publicerad 21 september 2018

Nya iPhone: Vänta med att köpa till Black Friday

Priserna på de nya iPhone XS-modellerna i svenska butiker är klara. Redan nu är det stor spridning på priserna.

"Vi ser stora skillnader på priserna hos alla de butiker som säljer nya iPhone. En genomgång av priserna visar att man i genomsnitt kan spara 15 procent på priset om man köper den nya iPhonen i den billigaste butiken", säger Nicklas Storåkers, VD för PriceRunner.

De nya iPhone XS-modellerna kommer till handeln fredagen den 21 september, men de har kunnat förbeställas sedan en vecka tillbaka.

Priset för en iPhone XS 64GB är 12 790 kronor i den billigaste butiken, medan en identisk iPhone kostar 14 699 kronor i den dyraste butiken. Det är en prisskillnad på 15 procent.

PriceRunner har gjort en omfattande analys av prisutvecklingen på iPhone 12 månader efter att senaste modellen har kommit till marknaden. Detta för att kunna ge en fingervisning om när det är som billigast att köpa den senaste iPhone-modellen.

Köp iPhone på Black Friday

I analysen ingår prisutvecklingen på alla modeller som kommit sedan iPhone 6.

"Vi ser ett tydligt mönster i prisutvecklingen. I loppet av 12 månader fram tills nästa iPhone-modell lanseras så faller priset i genomsnitt med 10 till 15 procent", säger Nicklas Storåkers.

Den bästa tidpunkten att köpa den nya iPhone-modellen är på Black Friday-rean, som i år är fredagen den 23 november.

"De stora butikerna använder telefonerna som specialerbjudande på Black Friday, och utifrån vår data från föregående Black Fridays så blir de nya iPhone-modellerna nedsatta med upp till 20 procent på denna dag", säger Nicklas Storåkers.

En annan tendens är att priset på iPhones inte faller lika mycket under de 12 första månaderna som tidigare modeller gjort efter lansering. En iPhone 6 föll med 30 procent i pris de första 12 månaderna, medan en iPhone 8 eller X föll med knappt 10 procent. iPhone-priserna lägger sig på en högre prisnivå än vad vi sett tidigare.

Bästa tidpunkten för bästa köp

Bästa tidpunkten för ett bra pris på de senaste iPhone-modellerna är ofta i början av året, då priserna får ett mera permanent tryck nedåt och är cirka 10 procent lägre än när de kom in på marknaden i slutet av september.

"Ett gott råd när du ska köpa en ny mobiltelefon är att jämföra priserna. Dels för att priserna hela tiden sjunker och stiger, och då är tidpunkten avgörande, och dels för att på samma iPhone så är det stora prisskillnader butiker emellan. Det finns mycket pengar att spara genom att kontrollera både tid och pris innan du handlar”, säger Nicklas Storåkers, VD PriceRunner.

Här kan du se samtliga priser på iPhone

Aktuella priser 19 September 2018

Modell Pris
Apple iPhone XS 64GB12 790 kr
Apple iPhone XS 256GB14 590 kr
Apple iPhone XS 512GB16 990 kr
Apple iPhone XS Max 64GB13 990 kr
Apple iPhone XS Max 256GB15 890 kr
Apple iPhone XS Max 512GB18 390 kr

Kontaktperson

Nicklas Storåkers, VD

Publicerad 18 september 2018

PriceRunner Tech Talks

Kom och lyssna till hur vi bygger vi den nya generationens shoppingjämförelsetjänst!

Vår ambition är att erbjuda en fantastisk tjänst för svenska konsumenter. Därför bygger vi nu en modern, skalbar arkitektur med moderna tekniker.

Under kvällen får du lyssna till hur vi arbetar med:

  • Nomad – klusterhantering och schemaläggning på ett snabbt och enkelt sätt
  • Prometheus – metrics, metrics, metrics
  • Elastic – tekniken bakom prisvinnande produktsök
  • React – framtidens serverrendering

Var och när: Onsdagen den 10 oktober kl 17.30 i våra lokaler på Kungsbron 21.

Schema:

17.30 Dörrarna öppnas

18.00 PriceRunners VD Nicklas Storåkers hälsar välkommen

18.15-20.00 10 minuter ”tech talks” varvas med mingel där du träffar våra utvecklare och andra besökare till eventet

Vi bjuder på mat och dryck. Anmälan till eventet hittar du här!

Välkommen till en spännande kväll hos oss på PriceRunner!

STHLMHH Logo[1]

I samarbete med Stockholm Headhunting

Publicerad 7 september 2018

Black Friday 2018: Nytt försäljningsrekord förväntas

Black Friday den 23 november 2018 förväntas bli en ny rekorddag för svensk handel, både för e-handel och i fysiska butiker.

Redan nu märker vi att butikernas förberedelser för Black Friday pågår febrilt. E-handlarna bokar annonser för fullt. PriceRunner förväntar sig fler och bättre erbjudanden än tidigare år, säger Nicklas Storåkers, VD PriceRunner.

PriceRunner är Sveriges största oberoende tjänst för jämförelseshopping med 1 648 000 produkter från 5 600 butiker. På PriceRunner kan konsumenter jämföra priser från butiker i 25 länder.

Black Friday kommer bli en galen shoppingdag. PriceRunner förväntar sig att den totala försäljningen växer med 20 % i år. Black Friday kommer därmed befästa positionen som årets största shoppinghändelse. Eftersom många smygstartar ett par dagar före och reorna fortsätter ända till måndagen handlar det egentligen om en hel shoppingvecka, fortsätter Nicklas Storåkers.

Black Friday årets största shoppingdag

Förra året fortsatte Black Friday att växa kraftigt även om tillväxttakten var lägre än 2016. Antal transaktioner på Black Friday 2017 ökade med 14 % och total försäljning ökade med 20 % jämfört med föregående år. Antalet kreditkortsköp ökade med 41 % jämfört med 2016.

Black Friday 2018 kommer bli en superrea med stora rabatter. Men Black Friday kommer också få konkurrens från Singles Day den 11 november – en ny shoppingdag inspirerad från Kina som växer som readag även i Sverige, fortsätter Nicklas Storåkers.

Vi förväntar oss närmare två miljoner besök på pricerunner.se under Black Friday-helgen, vilket är en halv miljon mer än förra året. Som konsument behöver man vara lite vaksam då en del butiker smyghöjer priserna inför Black Friday för att rabatterna ska se bättre ut än vad de egentligen är, fortsätter Nicklas Storåkers.

Se årets Black Friday-kampanjer på PriceRunner

Kontaktperson

Nicklas Storåkers, VD

Publicerad 6 september 2018

Vinnarna i Årets e-handlare 2018 är korade

PriceRunner kan för femtonde året i rad kora årets e-handlare efter en omfattande genomgång av alla nominerade butiker i 19 olika kategorier. Apotea har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen Årets e-mästare 2018 av PriceRunner. 19 vinnare har utsetts i olika kategorier, och bland dem hade Apotea det högsta sammanlagda betyget.

Grattis till Apotea till utmärkelsen Årets e-mästare 2018. Butiken är välförtjänta vinnare i hård konkurrens med många skickliga butiker!” säger Nicklas Storåkers, VD för PriceRunner.

Apotea vann även kategorin Hälsa, och kammade därför hem två priser.

”Att vinna Årets e-mästare och vara konsumenternas val är stort! Vi vill tacka alla våra kunder som handlat hos oss och som gett oss så fina omdömen. Vi vill fortsätta erbjuda er den bästa tänkbara e-handelsupplevelsen och ni sporrar oss att bli ännu bättre!”, säger Apoteas VD Pär Svärdson.

PriceRunner har idag över 6000 registrerade butiker. Fram till den 17 augusti hade alla dessa e-handlare möjlighet att nominera sig själva i PriceRunners 19 produktsegment. PriceRunners team har sedan gjort Mystery Shopping på alla butikerna för att testa hur de fungerar vid faktiska köp.

“Vi valde att själva att ta konsumenternas perspektiv och har bland annat genomfört provköp i webbutikerna för att se hur e-handlarna hanterar den processen. Det var viktigt för oss att hela köpprocessen och upplevelsen blev grundligt utvärderad och testad.”, ” säger Nicklas Storåkers, VD PriceRunner.

Läs allt om Årets e-handlare 2018 här

Vinnarna av årets e-handlare 2018

Kategori Butik
Årets e-mästare 2018Apotea
Hem & InredningKitchenTime
TrädgårdOdla.nu
KökKökets favoriter
MotorDDesign
Ljud & BildDischshop
BadrumBygghemma
Barn & FamiljBabyland
LeksakerStor&Liten
DatorprodukterInet
VitvarorHemmy
SportSkistart
FritidWidforss
Spelkonsoler & SpelWebhallen
Foto & VideoCyberphoto
Kläder & AccessoarerProvrummet
HälsaApotea
SkönhetEleven
Renovering & ByggGolvvärmebutiken
TelefoniNetOnNet

Kontaktperson

Nicklas Storåkers, VD

Inte medlem? Börja här