Av Klarna
Även kött går att tillaga snabbt och smidigt i en airfryer. För det bästa resultatet som inte bränner fast kan du använda en grillpanna för airfryer med non stick-behandling. Tänk också på att tid och temperatur kan variera beroende på modell av airfryer, och såklart även tjocklek och mängd kött.
Det bästa är att använda dig av en stektermometer för att säkerställa att innertemperaturen är optimal. Generella brukar man säga att köttet är blodigt (rare) mellan 52-54 grader, medium rare vid 55-60 grader och medium well done mellan 60-65. Vill du ha ditt kött well done behöver temperaturen komma upp i mellan 68-70 grader.
Du kan se mer detaljerade innertemperaturer för olika typer av kött här.
Fläskfilé tillagas bäst på lite lägre temperatur i airfryern - 160 grader i 20-25 minuter, för en mängd mellan 300-500 gram.
Du kan också prova detta goda Cosori airfryer recept på fläskrullader med parma.
Du behöver:
Gör såhär:
Tid och temperatur för att grilla kött i airfryer kan variera lite beroende på modell, och även vilken typ av kött du ska tillaga. Vi rekommenderar att använda köttprogrammet på din airfryer samt att använda en stektermometer. Vill du grilla korv kan du göra det i ca 8 minuter på 180 grader. För att få till den perfekta grillytan kan du också använda dig av ett grillgaller för airfryer.
Rekommenderade innertemperaturer:
Blodigt/rare: 52-54 grader
Medium-rare: 56-60 grader
Medium well done: 60-65 grader
Välstekt/well done – 68-70 grader
En perfekt helgmiddag som enkelt tillagas i airfryern hittar du hos Kitchnsverige. Om du vill kunna tillaga både kött och tillbehör samtidigt rekommenderas ett grillgaller för att på så vis kunna ha två våningar med mat i korgen.
Du behöver:
Gör så här: