• Rea
  • Guider
  • Om oss

Airfryer recept: Kött

Av Klarna

Airfryer recept med kött Hero Image

Airfryer recept med kött

Även kött går att tillaga snabbt och smidigt i en airfryer. För det bästa resultatet som inte bränner fast kan du använda en grillpanna för airfryer med non stick-behandling. Tänk också på att tid och temperatur kan variera beroende på modell av airfryer, och såklart även tjocklek och mängd kött.

Det bästa är att använda dig av en stektermometer för att säkerställa att innertemperaturen är optimal. Generella brukar man säga att köttet är blodigt (rare) mellan 52-54 grader, medium rare vid 55-60 grader och medium well done mellan 60-65. Vill du ha ditt kött well done behöver temperaturen komma upp i mellan 68-70 grader.

Du kan se mer detaljerade innertemperaturer för olika typer av kött här.

Bästa airfryer 2024

Airfryer recept på fläskfilé

Fläskfilé tillagas bäst på lite lägre temperatur i airfryern - 160 grader i 20-25 minuter, för en mängd mellan 300-500 gram.

Du kan också prova detta goda Cosori airfryer recept på fläskrullader med parma.

Du behöver:

  • 6 skivor parmaskinka
  • 1 fläskfilé (450 g)
  • 1 tsk salt och 1/2 tsk svartpeppar
  • 30 g färska spenatblad
  • 4 skivor mozzarella
  • 20 g soltorkade tomater
  • 2 tsk olivolja

Gör såhär:

  1. Placera 3 skivor parmaskinka på smörpapper, något överlappade med varandra
  2. Dela fläskfilén i två lika stora delar och placera ovanpå
  3. Krydda med salt och peppar
  4. Placera hälften av spenaten, osten och de soltorkade tomaterna på fläskfilén - lämna ca 1 cm utrymme på kanterna
  5. Rulla köttet tätt runt fyllningen och knyt gärna ihop med tråd för att hålla på plats
  6. Upprepa processen på den andra fläskfilébiten och pensla sedan olivolja på båda bitarna
  7. Tillaga i 9 minuter på din airfryers köttprogram - låt köttet vila 10 minuter innan servering

Hur fungerar en airfryer?

Grilla kött i airfryer

Tid och temperatur för att grilla kött i airfryer kan variera lite beroende på modell, och även vilken typ av kött du ska tillaga. Vi rekommenderar att använda köttprogrammet på din airfryer samt att använda en stektermometer. Vill du grilla korv kan du göra det i ca 8 minuter på 180 grader. För att få till den perfekta grillytan kan du också använda dig av ett grillgaller för airfryer.

Rekommenderade innertemperaturer:

  • Blodigt/rare: 52-54 grader

  • Medium-rare: 56-60 grader

  • Medium well done: 60-65 grader

  • Välstekt/well done – 68-70 grader

Fler airfryertillbehör

Biff och bearnaise i airfryer

En perfekt helgmiddag som enkelt tillagas i airfryern hittar du hos Kitchnsverige. Om du vill kunna tillaga både kött och tillbehör samtidigt rekommenderas ett grillgaller för att på så vis kunna ha två våningar med mat i korgen.

Du behöver:

  • Entrecôte, 1,5–2 cm tjock
  • 3 potatisar, i klyftor
  • 1 ägg
  • 100 g smör
  • 1 tsk vitvinsvinäger eller citron
  • 1 msk torkad dragon
  • Timjan, helst färsk
  • Olja, salt och peppar

Gör så här:

  1. Torka av köttbiten innan du saltar och pepprar den på båda sidor.
  2. Gnid in potatisen med olja, finhackad timjan, salt och peppar.
  3. Lägg potatisen i botten på din airfryer och köttet på gallret.
  4. Tillaga på 200 grader i 6 minuter (gärna på köttprogram om det finns)
  5. Vänd köttet, rör om potatisen, och tillaga i ytterligare 3 minuter Kör köttprogrammet: 205 grader i 6 minuter.
  6. Recept på bearnaisåsen hittar du här

Airfryer på rea

Fler artiklar