BB-creams

Filtrera
Specifikationer
Hållbarhetsinformation
Mått

400+ produkter

BB-creams BareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream SPF30 #03 Buttercream

BareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream SPF30 #03 Buttercream

BB-cream, Icke-komedogen, Återfuktande, Glutenfri, Dermatologiskt testad, Parabenfri, Lyster, SPF

274 kr

3,0

Klairs Illuminating Supple Blemish Cream SPF40 PA++ 40ml
Bäst i test

Klairs Illuminating Supple Blemish Cream SPF40 PA++ 40ml

BB-cream, Anti-age, SPF, Anti-blemish, Lyster

263 kr

BB-cream med hyaluronsyra för den som vill ha ett perfekt resultat

Tre tips när du ska köpa BB-cream

Det finns många olika typer av foundations. Krämer som BB-creams fick sitt stora genombrott då K-beauty seglade upp som skönhetshimlens nya stjärna. Men vad betyder de olika bokstäverna?

  • BB-Cream: Blemish Balm eller Beauty Balm är en foundation som är lite lättare i konsistensen och innehåller ofta SPF samt har andra hudvårdande egenskaper.

  • CC-cream: Colour correcting cream är lite tjockare och innehåller pigment för att jämna ut hudtonen, och kan exempelvis dölja rodnader i huden.

  • DD-cream: Dynamic Do-All cream är en foundation som innehåller ingredienser för mogen hud.

Det går med andra ord att boosta sin hudvård lite, genom att välja en BB- CC- eller DD-cream som innehåller de aktiva ingredienserna som du gillar. Antioxidanter, peptider och återfuktare är exempel på vanliga komplement som en BB-cream kan bjuda på.

Även om de flesta BB-creams innehåller SPF, måste du under de soligaste månaderna, komplettera med ett solskydd i ansiktet. Det är svårt att använda den mängd BB-cream som behövs för att uppnå det SPF-skydd som förpackningen säger att produkten har. Solkräm först, sedan BB-cream ovanpå.

Titta gärna på vårt test av solkrämer för att hitta den bästa för dig

BB-creams släpps tyvärr i väldigt få färger. Ofta står det dessutom på förpackningen att samma färg kommer passa alla. Detta är naturligtvis inte sant. Om du har möjlighet att prova produkten på riktigt innan du beställer den online, så säkerställer du att de får hem en produkt som passar din hudton bra.

BB-CREAM

Vanliga frågor

Det är en tonad fuktkräm som återfuktar, skyddar och ger ditt ansikte en aning färg. “BB” i BB-cream står för “beauty balm” eller “blemish balm”. Beroende på varumärke har BB-creams funktionen som primer, fuktkräm och täckning i ett. Det har blivit ett populärt alternativ till foundationen eftersom täckningen är mycket lättare, vilket gör att huden andas bättre.

  1. Tvätta av ditt ansikte med vatten och applicera eventuell fuktkräm eller serum.
  2. Använd dina rena fingrar, en foundationborste eller sminksvamp och applicera BB-creamen jämt i ditt ansikte.
  3. Du kan även komplettera din BB-cream med andra sminkprodukter som puder, foundation eller highlighter.

Om du planerar att planerar att vara i solen är det en bra idé att applicera solkräm i ansiktet innan du applicerar din BB-cream, även om många BB-creams innehåller SPF.

En CC-cream påminner mycket om en BB-cream men är mer täckande. “CC” står för “Color Correction”, vilket betyder att den minskar synligheten av fläckar, porer och rodnad i högre grad än vad en BB-cream gör. Läs gärna vår guide om BB-creams och andra bokstavskrämer.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss