Setting sprays

Filtrera
Specifikationer
Hållbarhetsinformation

300+ produkter

Setting sprays Urban Decay All Nighter Setting Spray 118ml
50+ bevakar

Urban Decay All Nighter Setting Spray 118ml

Setting spray, Parabenfri

271 kr

5,0

SETTING SPRAY

Vanliga frågor

En setting spray fungerar som hårsprayen gör för frisyren, fast för ditt smink. Den hjälper till förhindra att sminket blandas ut, blir kakigt eller försvinner under dagen. Setting spray är oftast en blandning av vatten, glycerol, oljor och alkohol. Vattnet och oljan blandar sig med ditt smink, vilket gör sminket mer resistent. Glycerinet och vattnet hjälper även till att kapsla in fukt, vilket gör att ditt ansikte får en återfuktad look under hela dagen.

Setting spray ska appliceras som sista steg i din sminkrutin, så när du väl är nöjd med din look så är det dags att applicera den.

  1. Skaka flaskan: Eftersom vissa ingredienser tenderar att separeras i flaskan är det viktigt att skaka så att de blandas ihop igen.
  2. Spraya i en X- och T-rörelse: Håll flaskan ungefär 15-20 cm från ditt ansikte (det kan variera mellan produkter så se till att läsa bruksanvisningen). Spraya först i en X-rörelse, och sen i en T-rörelse över ditt ansikte.
  3. Låt det torka: Innan du drar på dig tröjan över huvudet, kramar en kompis eller ger dig ut i stormen, se till att din setting spray har torkat helt för att undvika fläckar eller smet.

Även om de båda bidrar till en långvarig snygg sminkning skiljer funktionen sig åt. En primer appliceras innan din makeup och hjälper dig att skapa en bra bas att bygga vidare på. En setting spray är det sista steget för att se till att ditt smink håller sig på plats när det är klart. Om du gärna vill hålla din sminknecessär så liten som möjligt finns det setting spray som även kan användas som en primer spray, vilket betyder att du kan använda den både i början och i slutet av din sminkning.

Tre tips när du ska köpa settingspray

Setting spray fixerar inte bara din makeup – den kan också bidra med exakt den finish du är ute efter. Det finns både matt setting spray som ger din hy en sammetsmatt känsla och settingspray som ger glow och lyster åt din hud.

Det finns settingsprayer både med och utan alkohol. Vilken du bör välja beror delvis på din hudtyp (framför allt hur känslig den är för uttorkande ingredienser), men även på vad syftet med sprayen är.

Setting spray med alkohol har en högre hållbarhet än varianter utan alkohol, men kan irritera känslig hy. Torrare hudtyper kan också behöva undvika alkohol, som är uttorkande.

Även om många settingsprayer kan vara ganska uttorkande och bäst sparas till de gånger man behöver en särskilt hållbar makeup, så finns det idag många varianter med vårdande egenskaper.

Setting spray speciellt framtagen för teater- och karnevalsminkning, kroppsmålning och liknande aktiviteter med rejäl sminkning kallas ofta fixing spray, fixativ eller fixspray. Dessa innehåller vanligtvis alkohol och har inte primärt några vårdande egenskaper, då de inte är tänkta till din vardagsmakeup.

Annons