Concealers

Filtrera
Specifikationer
Hållbarhetsinformation

1000+ produkter

Concealers Maybelline Instant Anti Age Eraser Eye Colcealer #01 Light
Maybelline Logotyp

Maybelline Instant Anti Age Eraser Eye Colcealer #01 Light

Concealer, Återfuktande, Matt, Anti-age

86 kr

5,0

L'Oréal Paris Infaillible More than Concealer #324 Oatmeal
Bäst i test

L'Oréal Paris Infaillible More than Concealer #324 Oatmeal

Concealer, Matt, Vattenfast, Long-lasting

84 kr

Krämig och täckande concealer för den som vill spara på slantarna

Tre tips när du ska köpa concealer

Att en concealer används för att täcka saker kan vi vara överens om. Beroende på vad det är man vill täcka, kan olika sorters concealers fungera olika bra.

  • Mörka ringar under ögonen täcks enklast med en lätt concealer som inte lägger sig i linjerna kring ögat. Extra bra resultat blir det om concealern innehåller ljusreflekterande pigment, vilket hjälper till att ljusa upp ytterligare.

  • Finnar och andra plitor täcks mest effektivt med en krämig concealer med färgkorrigerande egenskaper. Tänk på att en concealer alltid ska duttas på, inte dras på med finger eller pensel.

Att välja en concealer med rätt typ av konsistens är viktigt för både slutresultatet och användarupplevelsen. De två vanligaste concealertyperna är:

  • Flytande concealers i hylsa med en applikator i locket är en av de vanligaste typerna. Dessa brukar ofta vara lätta att arbeta med och har en något tunnare konsistens.

  • Krämiga concealers i tub eller burk täcker ofta i högre grad än de som är lite tunnare.

Du har säkert sett concealers i helt andra färger än vad man vanligtvis tänker sig till huden: gröna, lila, persikofärgade. Dessa concealers är färgkorrigerande och används för att neutralisera andra färger. Persikofärgerade neutraliserar blåa toner under ögonen, lila neutraliserar gula skiftningar i huden, medan gröna neutraliserar röda skiftningar i huden.

Låter det komplicerat? Här finns en fantastiskt utförlig guide kring ämnet färgkorringering och concealing.

CONCEALER

Vanliga frågor

En concealer, eller ett täckstift som det också heter, liknar foundation men är tjockare. Den används främst för att täcka mörka ringar under ögonen och blemmor. Därför passar concealer ofta bra de dagar du inte vill ha foundation, men ändå vill täcka mindre skavanker. Concealer kan också användas som primer på ögonlocken och läpparna innan du applicerar ögonskugga eller läppstift.

Förutom att hitta rätt nyans bör du tänka på några saker till:

  • Om du har torr hy ska du undvika flytande concealers med en matt finish. De riskerar att lägga sig i torra partier och förstärka det torra intrycket.
  • Om din hud går åt det fetare hållet med tendenser till förstorade porer bör du undvika concealers som är allt för krämiga och concealers i stiftform. De tenderar att täppa till porerna.
  • Om du vill täcka mörka ringar, pigmentfläckar och blemmor ska du använda en concealer med hög täckning. Det finns även concealers med röda eller gröna pigment som är särskilt bra på att trolla bort mörka ringar eller röda blemmor.
  • Om du planerar att använda din concealer tillsammans med din foundation bör du skaffa ett test av concealern först. Då kan du prova den tillsammans med din foundation, så att du ser att de funkar ihop.
  • Läs också recensioner hos skönhetsbloggare och andra influencers, för att läsa på om täckning och konsistens hos olika produkter.

Det är viktigt att din concealer matchar din hudton. Om den är för mörk eller ljus kommer den tyvärr ha motsatt effekt och framhäva ojämnheter i stället för att dölja dem. När det kommer till konsistensen är det en smaksak vad man föredrar: stift, flytande eller puder.

Annons

Gillar du vår nya look?

Läs mer om alla nyheter och ge din feedback

här.