Sportklockor

PriceRunner hjäper dig hitta rätt produkt

Beroende på funktioner, varumärke och kvalitet finns det sportklockor i många olika prisklasser. Vad är din budget?
Filtrera
Typ
Specifikationer
Batteri
Anslutningar
Puls
Internt
Skärm
Design
Trådlöst
Mått

300+ produkter

Sportklockor Garmin Forerunner 245 Music
4,5/5

Garmin Forerunner 245 Music

Sportklocka

2 755 kr

4,3

Sportklockor Garmin Venu 2 Plus
Bäst i test

Garmin Venu 2 Plus

Sportklocka

3 851 kr

Uppgradering med smart funktion

Tre tips när du ska köpa sportklocka

  • Traditionella GPS-klockor och pulsklockor från klassiska tillverkare som Garmin, Suunto eller Polar som exempel har alla riktigt detaljerade träningslägen och lång batteritid på omkring en vecka.

  • Mer utpräglade Smarta klockor, som Apple Watch eller Samsung Galaxy Watch, har stöd för betydligt fler funktioner genom appar och riktigt fina skärmar. Det sker dock på bekostnad av batteritiden, som i bästa fall är två dygn.

Avgör redan innan vad du vill ha ut av din klocka och hur ofta du känner att du orkar ladda den.

Om du håller på med löpning eller cykling behöver du egentligen aldrig oroa dig, de träningslägena finns i alla klockor. Men om du vill använda klockan under dina yogapass, längdskidor, när du paddlar kanot eller någon annan lite mindre sport behöver du ha koll så att klockan faktiskt har ett träningsläge för det.

Det är supertråkigt med en sprillans ny klocka där du måste ange favoritsporten som “övrigt” för att klockan inte har ett vettigt och passande träningsläge.

Bland traditionella träningsklockor fanns det länge en vattendelare mellan företagens billigare klockor och de dyrare. Ofta var de billigare extremt begränsade i funktion och träningslägen.

Under de senaste åren har däremot de billigare klockorna blivit allt bättre och faktum är att du kommer rätt långt med även de billigaste klockorna. Undersök så att alla funktioner du vill ha finns med, men budget har blivit allt mer prisvärt.

Vill du läsa mer om vilka fördelar som kan finnas med att träna med en pulsklocka kan du läsa här.

SPORTKLOCKA

Vanliga frågor

Pulsklockan brukar ofta kunna erbjuda dig minst tre olika funktioner, dessa är att:

  1. “Spela in” träningspasset, så att du kan mäta och utvärdera det i efterhand.
  2. Mäta din puls med pulsmätaren.Den inbyggda optiska pulsmätningen i klockan innebär att lysdioder “lyser” på dina blodkärl och kan därför mäta din puls.
  3. Mäta distans på löprundan eller cykelpasset med hjälp av den inbyggda GPS:en.

Om du är nybörjare inom träning kan en pulsklocka vara ett bra sätt att mäta dina pass, för att se din utveckling och hur du förbättrar dig över tid. Det är även ett bra hjälpmedel för att optimera din träning, du kan till exempel köra intervallträning och hålla koll på hur hårt du måste ta i för att få önskade resultat.

Olika pulsklockor har olika tekniker, men vanligast är en kombination av att klockan läser av att du ligger stilla, hur din puls är och vilken tid på dygnet det är.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss