Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Om butiker

Vilka butiker finns på PriceRunner?

Vi vill att du alltid ska kunna hitta det lägsta priset på PriceRunner. PriceRunners ambition är därför att du ska se priser från alla butiker på nätet som säljer en viss produkt. Det innebär att vi strävar efter att visa alla butiker som har leverans av varan inom Sverige - eller till Sverige om det handlar utländska butiker som skickar varor till Sverige.

Vi visar både butiker som betalar för utökad exponering (grafisk logotyp och mervärde) och butiker som inte är våra kunder. Genom att klicka på butikens logotyp kan du hitta viktig information som leveranssätt, returpolicy och hemsida. Det gäller både för kunder och icke-kunder. Vår ambition är att lista så många butiker, produkter och priser som möjligt, men vi kan aldrig garantera korrektheten i informationen om någon butik, pris eller produkt som är listat på PriceRunner.

PriceRunner motarbetar aktivt oseriösa företag men kan inte garantera att alla butiker som finns listade är säkra. Vi tar tacksamt emot tips om du har haft dåliga erfarenheter av någon butik.

Hur kan jag se information om en butik?

Sök efter den kategori eller produkt som du letar efter. För att se priser på en viss produkt, klicka på "Jämför priser" bredvid produkten och en lista över butiken visas. Klicka på butikens logotyp, så får du mer information om butiken.

Hur väljer jag vilken butik jag ska handla från?

Precis som när du ska handla från en fysisk butik är det viktigt att ta olika faktorer i beräkning. Vi listar olika butiker så att du kan välja varifrån du vill handla. Det lägsta priset inklusive frakt visas högst upp. Vi prioriterar inte butiker som annonserar på PriceRunner. Genom att läsa andra kunders betyg och omdömen om en butik kan du bilda dig en uppfattning om vilken butik du ska handla ifrån.

Betalar butiker för att listas på PriceRunner?

PriceRunner strävar efter att visa priser från alla butiker som säljer varor inom eller till Sverige, oavsett om de är kunder till PriceRunner eller inte. Det gör vi för att du alltid ska kunna hitta det mest attraktiva erbjudandet hos PriceRunner. En butik kan betala för att få extra exponering på PriceRunner eller kan välja att annonsera. Detta påverkar dock inte var i prislistningen de placeras för de produkter där vi har en sorterad prisjämförelse.

Vad innebär det att en butik ingår i PriceRunner Köpgaranti?

På PriceRunner vill vi gärna bidra till en ännu större trygghet när du handlar online via vår tjänst. Därför har vi lanserat PriceRunner Köpgaranti. Köpgarantin garanterar dig upp till 50 000 kronor om något mot förväntat skulle gå fel med ditt köp från en butik, och butiken inte lever upp till sitt ansvar enligt köplagen.

Köpgarantin gäller alla butiker som har Köpgaranti-symbolen vid deras butiksnamn på PriceRunner. Både danska och utländska butiker kan ingå i PriceRunner Köpgaranti.

Hur gör jag för att tipsa PriceRunner om en butik som kan läggas till på PriceRunner?

Vi jobbar hårt för att lista alla butiker som kan vara av intresse för konsumenter. Om du saknar en butik är vi tacksamma om du kontaktar oss med namn, webbadress och information om butiken. Om du är en butik, läs mer om hur dina priser kan visas på PriceRunner.

Hur kan PriceRunner lista så många butiker?

PriceRunner har en teknisk lösning som matchar tillgängliga produkter, butiker och priser oavsett om det gäller webbutiker eller vissa fysiska butiker. Vissa delar av datahanteringen sker automatiskt medan andra delar kräver manuellt arbete.

Vad gäller vid köp inom och utanför EU?

Mer information om vad som gäller vid köp inom och utanför EU