Mokabryggare

PriceRunner hjäper dig hitta rätt produkt

Beroende på modell har mokabryggare kapacitet för olika antal koppar. Vilken storlek känns passande för ditt hushåll?
Filtrera
Specifikationer
Funktioner
Mått

500+ produkter

Mokabryggare Bialetti Moka Express

Bialetti Moka Express

Mokabryggare, Kapacitet: 0.3 L, Kapacitet (koppar): 6 Koppar, Färg: Guld, Roséguld, Svart, Grön, Silver, Röd

312 kr

4,5

Tre tips när du ska köpa mokabryggare

Beroende på vilken sorts spis du har är det viktigt att du säkerställer att mokabryggaren är kompatibel med spisen. De flesta mokabryggare går att använda på induktionshällar, men en del hällar har storlekskrav på vilka kärl som ska värmas upp. Om bryggaren inte når upp till dessa krav kommer den därför inte att värmas upp. När det gäller gasspisar är också de flesta mokabryggare kompatibla, men tänk på att inte välja en modell där handtaget inte är gjort i plast så att det smälter. 

Om du är osäker på vad som fungerar och gärna vill ha en viss typ av mokabryggare finns det en smart lösning: induktionsplatta. Plattan gör att du kan kan använda alla typer av mokabryggare – plus andra kokkärl som vanligtvis inte fungerar på induktion. 

Mokabryggare har olika kapacitet så beroende på hur många koppar du vill kunna brygga samtidigt är det viktigt att ha i åtanke. Kom också ihåg att de koppar som anges är espressoshots, så vill du ha en stor kopp kaffe bör du inte gå efter de antal koppar som anges. 

1-3 koppar = 1 person 4-8 koppar = 2 personer 9+ koppar = 4+ personer

De två vanligaste materialen för mokabryggare är aluminium och rostfritt stål. Den förstnämnda är den mest traditionella, eftersom aluminium är ett billigt, lätt och värmeledande material som därför lämpar sig bra för upphettning.

På senare tid har det även blivit vanligare med mokabryggare i rostfritt stål. Det är ett hållbart material som också oftast ger bryggaren en lite mer exklusiv look, vilket gör att dessa modeller ofta är lite dyrare än bryggare i aluminium. 

Här kan du få fler tips på hur du använder och sköter om en mokabryggare på bästa sätt.

Annons

Gillar du vår nya look?

Läs mer om alla nyheter och ge din feedback

här.