Luftfuktare

PriceRunner hjäper dig hitta rätt produkt

En luftfuktare ger fukt till torr luft och skapar en hälsosam miljö i ditt hem. Hur stor är ytan där luftfuktaren ska placeras?
Filtrera
Typ
Specifikationer
Elkonsumtion
Mått

200+ produkter

Sortera efter popularitet
Luftfuktare Beurer LB 37

Beurer LB 37

Luftfuktare, Höjd: 11cm, Max. Lokalyta: 20m²

539 kr

4,3

LUFTFUKTARE

Vanliga frågor

Torr luft är inte bra för hälsan. Den svenska vintern är lång, och när det blir kallt sjunker luftfuktigheten. Allra bäst mår vi när luftfuktigheten ligger mellan 40 och 50 procent. Då motverkas spridningen av både damm och virus, och man förebygger ögon och slemhinnor som kliar. Men om luftfuktigheten är högre än så, runt 55 procent, börjar bakterier att växa snabbare. En för hög luftfuktighet gör det också lättare för mögel att spridas. En luftfuktare ser till att luften i ditt hem har den optimala fuktighetsnivån, vilket också gör att du sover bättre.

Luftfuktaren skapar ånga som absorberas av luften. Flera tekniker kan användas, men den vanligaste är ultraljudsteknik. En sådan luftfuktare är utrustad med en platta som vibrerar med en mycket hög frekvens, vilket också innebär att den är relativt tyst.

Du fyller den bara med vatten och sedan kan du starta den. Vissa luftfuktare kommer med doftspridare där du droppar eterisk olja på en svamp som gör att doften sprids. Du bör se till att rengöra din luftfuktare regelbundet, annars kan den få motsatt effekt och börja sprida bakterier.

Annons