Surfplattor

Apple
Apple
Filtrera
Specifikationer
Kamera
Funktioner
Anslutningar
Skärm
Lagring
Minne
Trådlöst
Processor
Strömkälla
Mått

1000+ produkter

Surfplattor Apple iPad 10.2" 64GB 2021 (9th Generation)
1000+ bevakar

Apple iPad 10.2" 64GB 2021 (9th Generation)

10.2", Apple iPadOS

3 940 kr

4,8

Surfplattor Apple iPad 256GB (2021)
Bäst i test

Apple iPad 256GB (2021)

10.2", Apple iPadOS

5 990 kr

Ipaden du behöver, även om det inte är den du vill ha

SURFPLATTA

Vanliga frågor

En surfplatta kan beskrivas som ett mellanting mellan en dator och en mobiltelefon. Det är en skärm, ofta runt tio tum i storlek, som kan användas till mycket. Till exempel kan den vara ett bra hjälpmedel i jobbet, men ofta används den som underhållning i hemmet eller på resan så att du kan surfa på internet, spela spel och ttitta på videos på en större skärm än din mobiltelefon.

Det är ingen skillnad, en iPad är en sorts surfplatta. iPads är tillverkade av Apple och kör operativsystemen iOS eller iPadOS, vilket liknar det som iPhones använder. Surfplattor från andra tillverkare kör ofta istället Googles Android eller Microsofts Windows som operativsystem.

Majoriteten av surfplattor kan inte ringa vanliga telefonsamtal, men det finns många andra sätt som du kan ringa på. Via appar som Skype, FaceTime och Facebook Messenger kan du både ringa röst- och videosamtal till andra direkt från plattan.

Tre tips när du ska köpa surfplatta

Heter surfplattan något med “kids” i namnet och har ett färgglatt skal redan från start? Köp den inte. Det kan låta som en bra idé, men alla surfplattor som någonsin sett ut så har kategoriskt varit föråldrade maskiner med usel prestanda till överpriser. Ska du ha en surfplatta till ett barn? Låt barnet ärva en gammal surfplatta eller köp en bra platta och barnanpassa den, antingen med Family Link och Kids Space för Android, eller skärmtid för Ipad.

Hur länge en surfplatta uppdateras kanske låter trist, men är en bra indikator på hur vettig plattan är från start. Surfplattor med Android har länge stått utan uppdateringar, men på senare år har det blivit allt bättre och gör att du kan ha kvar plattan länge. Uppdateringar för Ipad brukar däremot sällan vara ett bekymmer.

Vill du rita och skissa på surfplattan? Se till att den modell du tittar på har stöd för penna och ha koll på vad den kostar (för den säljs nästan alltid separat).

Samma sak om du vill ha ett tangentbordsfodral, där det också är viktigt att ha koll på om det finns svenska tangenter. Något slags skydd är alltid bra att investera i, så kolla redan innan vilka alternativ du har när det kommer till skal, fodral och skärmskydd till den modell du har tänkt dig.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss