Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy
Britax Max-Way

Britax Max-Way

Britax Max-Way är bäst för små barn, då de bör sitta bakåtvänt snarare än framåtvänt. Den är lämplig för barn i flera olika åldrar.

Från 2 240 kr till 3 295 kr
·

Placering 1 i kategorin Bilbarnstolar

Babyshop SE

fr.2 240 kr

Lekmer SE

fr.2 240 kr

Kids1

fr.2 240 kr

Nids4Kids

fr.2 295 kr

Köpbarnvagn.se

fr.2 495 kr

Liknande produkter

Tester

Här samlar vi tester, guider och produktomdömen så att du kan skapa dig en bild av vad andra tycker om produkten.

4.0/5
Läs hela testet

Omdömen

Berätta vad du tycker om produkten eller läs omdömen från medlemmar, fristående experter och andra webbplatser.

3,7(19 omdömen)
 • 5

  47%

 • 4

  16%

 • 3

  5%

 • 2

  21%

 • 1

  11%

Svår fastsättning, dåligt huvudstöd och kort rygg

Ganska missnöjd med denna modell som var tänkt att användas för bakåtvänt åkande så länge som möjligt. Har bytt till Axkid Minikid 2 som är en mycket bättre modell. Max-way har jättedålig lösning för att spänna underförankringsbanden vilket gör det nästan hopplöst att spänna fast stolen ordentligt. Det vinklade huvudstödet i bakkant trodde jag skulle hindra huvudet att falla framåt men tvärtom faller huvudet framåt mycket lätt i denna stolen när barnet somnar vilket ser både obekvämt och farligt ut. Det positiva är lågt pris och hyfsat lång användningstid (bättre än Hi-way II i alla fall) för längre barn men den är fortfarande lite kort i ryggen så man måste byta till framåtvänt för tidigt vilket är mindre säkert. Detta tar ju lite bort poängen med att använda bältade stolar upp till 25kg om man ändå måste byta stol pga för kort i ryggen.

Utmärkt

För oss var det självklart att välja en bakåtvänd bilbarnstol när det var dags att byta från babyskyddet. Vi läste tester, både om säkerhet och användarvänlighet och kom fram till att Max-Way var ett riktigt bra alternativ eftersom den ansågs rymlig utan att ta mycket plats i bilen, och kan användas ända upp till 25 kg. Dessutom var den Plus-godkänd, vilket var ett av våra kriterier. Vi har verkligen varit nöjda med bilbarnstolen, och tycker att den lever upp till sitt goda rykte. Det enda vi har att anmärka på var lutningen, som är ställbar men ändå inte räckte till i vår ena bil. Samma problem hade vi inte med en bilbarnstol av annat märke med isofix. När vårt barn somnade föll huvudet framåt, vilket inte är optimalt. Dock finns det en kil att köpa som tillbehör för att få till lite mera lutning i säten där det behövs, så det går att ordna men kan vara bra att känna till.

Frågor och svar

Ställ en fråga om produkten och få svar från andra medlemmar.

Produktinformation

Lägsta pris på Britax Max-Way är 2 240 kr, vilket är det billigaste priset just nu bland 15 jämförda butiker.