Roterbara Bilbarnstolar

Bilbarnstolar
Filtrera
Specifikationer
Mått

68 produkter

Roterbara Bilbarnstolar BeSafe Stretch
100+ bevakar

BeSafe Stretch

Bilbarnstol, Bakåtvänd, 0-36 kg, UN R129, i-Size, Justerbart nackstöd, Roterbar

6 995 kr

Tre tips när du ska köpa bakåtvänd bilbarnstol

För att du ska kunna använda den bakåtvända bilbarnstolen måste det gå att montera den korrekt i din bil. Testa därför gärna den bakåtvända bilbarnstolen i det säte du vill montera den.

  • Bakåtvänd bilstol med isofix: En bilbarnstol som monteras med isofix kräver att isofixfästen finns i bilsätet. Att installera med isofix är lätt och går snabbt, men begränsar ofta bilbarnstolens maxvikt.

  • Bakåtvänd bilstol med förankringsremmar: Väljer man en bilbarnstol som monteras med bilbälte och förankringsremmar så får man en hög maxvikt och lång användningstid. För en korrekt installation finns ofta bra videoinstruktioner online.

  • Bakåtvänd bilstol med bas: En bilbarnstol som monteras med bas säljs ofta i paket med babyskydd, vilket ger en färdig bilstolslösning för barnets första 3–4 år. Basen monteras i bilen med isofix. Vill man kunna flytta bilbarnstolen mellan olika bilar så är det smidigt att ha en bas i varje bil.

I Sverige genomför VTI ett, för tillverkarna frivilligt, extra hårt säkerhetstest kallat Plustestet, där man mäter krafterna i barnets nacke vid en kollision. Om en bakåtvänd bilbarnstol är Plustest-godkänd så är det en garanti för hög säkerhet.

Mindre nödvändiga men mycket omtyckta funktioner hos bilbarnstolar:

  • Roterbar bilbarnstol: En bilstol som kan snurras mot bildörren gör det lättare att spänna fast barnet

  • Viloläge hos bilbarnstolen: En bilstol som kan vinklas till viloläge gör att barnet kan sova mer bekvämt i bilen

Annons

NYHET: Testa PriceRunner Classic - Samma moderna priser, i en nygammal tappning!