Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy
Panasonic Lumix DMC-FZ300

Panasonic Lumix DMC-FZ300

Denna kompaktkameran från Panasonic levererar 12-megapixelbilder samt levereras med integrerat objektiv. Du kan via Wi-Fi föra över videos på ett smidigt sätt till datorn.

Från 3 690 kr till 7 220 kr
·

Placering 131 i kategorin Digitalkameror

Ernstsonfoto

fr.4 495 kr

Uppsala Foto Kompani

fr.4 495 kr

Scandinavian Photo erbjuder hemleverans

Götaplatsens Foto erbjuder hemleverans

Nybro Foto

fr.4 790 kr

Mattssons Foto & Video

fr.4 790 kr

Kamerahuset

fr.4 790 kr

Ljudcenter

fr.4 990 kr

Goecker

fr.7 220 kr

Finessrik långzoom

Panasonic sätter press på konkurrenterna. FZ300 har det mesta en foto- och videoentusiast kan begära – till ett riktigt intressant pris. Det börjar bli tufft i segmentet ”superzoom”, det vill säga kameror med fast optik och lång zoom. Flera tillverkare har välutrustade kameror med bra ergonomi, generösa zoomobjektiv och (i flera fall) till och med fast, stor bländare.

Zoomar hela vägen in

Panasonics senaste tillskott heter FZ300. Det är en kamera som ser precis ut som någon av företagets systemkameror, med ett stort och djupt fingergrepp och en brutalt lång zoom på 25-600 millimeter. Objektivet har dessutom fått fast bländare vilket innebär att du kan ta bilder med snabb slutartid även i fullt inzoomat läge. Det är ovanligt i prisklassen.

Kameran har utmärkt ergonomi, med väl placerade knappar och rattar. Greppet är utmärkt, även med enhandsfattning. Somliga kommer att ogilla plastchassit men det inget konstigt i prisklassen.

Filmar i 4K

Finesserna är många och framförallt möjligheten till 4K-video sticker ut. Det går också att koppla in extern mikrofon, så FZ300 är en intressant modell för dig som inte bara vill fota utan även filma. Tyvärr saknas dock hörlursuttag, vilket sänker kamerans video-värde.

Stillbildskvaliteten är hög, med bra skärpa och hög detaljnivå. Somliga konkurrenter har däremot lite bättre dynamiskt omfång, det vill säga kapacitet att teckna bilder med hög kontrast. Men de kostar ofta mer. Bildkvaliteten för video är också bra och det går att få helt okej ”bokeh” (suddig bakgrund) trots en relativt liten sensor.

Panasonic har velat göra en kamera med extra allt och det har man i stort lyckats med. Det finns kameror med snäppet högre stillbildskvalitet, för samma pengar, men väldigt få ger kombinationen av bra bild, 4K och lång zoom.

Publicerad: 4 november 2015

Liknande produkter

Omdömen

Berätta vad du tycker om produkten eller läs omdömen från medlemmar, fristående experter och andra webbplatser.

4,5(1312 omdömen)
 • 5

  68%

 • 4

  21%

 • 3

  6%

 • 2

  2%

 • 1

  3%

Illustration - Inga omdömen
Bli först med att lämna ett omdöme

Frågor och svar

Ställ en fråga om produkten och få svar från andra medlemmar.

Produktinformation

Lägsta pris på Panasonic Lumix DMC-FZ300 är 3 690 kr, vilket är det billigaste priset just nu bland 19 jämförda butiker.